Digidexo.com

brun av nyresykdom

Hypertensiv nyresykdom

Ifølge Healthline.com, ble 398 000 mennesker diagnostisert med end-stage renal sykdom i 1998 Mange av disse menneskene hadde også høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk, en av de viktigste årsakene til nyreskader og sykdom. Tidlig diagnose av hypertensive nyresykdom kan bidra til å forhindre behovet for en nyretransplantasjon.

Definisjon

Hypertensive renal sykdom er en tilstand hvori en økt belastning og trykk er satt på nyrene, ofte forårsaket av høyt blodtrykk. Den hypertensjon forårsaker skade på nyreblodårer og filtre, som påvirker dets evne til å fjerne avfall fra kroppen, dens primære funksjon. Da forblir ubehandlet, kan hypertensive nyresykdom føre til total nyresvikt, en tilstand som krever en nyretransplantasjon.

Symptomer

Bortsett fra høyt blodtrykk, er det flere symptomer som er karakteristiske for nyresykdom. Noen av de vanligste symptomene er alvorlig utmattelse, oppbevaring av væsker, anemi, kvalme, oppkast og tap av appetitt. Personer som lider av nyresykdom ofte oppleve en reduksjon i urin og finner det vanskelig å urinere. Noen vanlige tegn på end-stage nyresvikt er en gul-brun hudfarge, muskelkramper og spasmer, alvorlig kløe i huden og svette som vises som hvite krystaller.

Årsaker

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er den primære årsaken til hypertensive nyresykdom. Hvis diagnosen tidlig nok, kan en person med tilstanden vende det og hindre ytterligere skade på nyrene ved å spise et sunnere kosthold og tar medisiner som senker blodtrykket. En annen vanlig årsak til renal hypertensive sykdommer er diabetes. Ifølge Healthline.com, er 25 til 30 prosent av alle sluttstadiet av nyresykdom tilfeller forårsaket av diabetes.

Afrikansk-amerikanere, indianere og Native Alaskans er på et høyere risiko for å utvikle hypertensiv nyresykdom. Familiens historie og genetikk spiller også en rolle i den sjansen en person vil utvikle sykdommen. Forskning har vist at personer som har en mutasjon av HSD11B2 genet er sannsynlig å utvikle alvorlig hypertensjon, som fører til nyresykdom.

Diagnose

Hypertensiv nedsatt syk kan diagnostiseres med en fysisk eksamen sammen med blod og urin analyse. Blodprøver som viser økte nivåer av kreatinin og blod urea nitrogen tyder på at nyrene er skadet eller ikke fungerer som den skal. Urinprøver som viser store mengder protein i urinen indikerer også at pasienten har utviklet nyresykdom.

Behandling

Hvis en diagnose er gjort tidlig, er det noen medisiner en pasient kan gjøre for å reversere tilstanden og hindre ytterligere progresjon av det. To av de mest vanlige legemidler, angiotensinkonverterende enzymer (ACE) og angiotensin II reseptorblokkere (ARBs) er medisiner som senker blodtrykket. Oppføringer fungerer ved å utvide blodårene for å forbedre mengden blod pumpes gjennom dem av hjertet. ARB, på den annen side, virker ved å redusere mengden av kjemikalier som snevrer blodkar, for derved å tillate blod å strømme lett.

I tilfeller hvor nyrene ikke kan repareres eller har feilet, vil en transplantasjon være nødvendig. Avhengig av tilstanden til pasienten, og funksjonen av nyrene, kan dialyse gjøres for å redusere forverring av nyre inntil transplantatet kan utføres. Dialyse er en prosedyre hvor en maskin er brukt for å rense og filtrere blodet. Denne prosedyren er vanligvis gjort tre ganger i uken.

Dietter for diabetiker nyresykdom Personer

Ifølge opplysninger fra det medisinske nettstedet Medline Plus, er diabetes en sykdom karakterisert ved kroppens manglende evne til forvalte sine blodsukkernivået. Heldigvis kan diabetes behandles gjennom samsvar med en carb-diett. Situasjonen blir mer komplisert, men hvor diabetes er kombinert med nyresykdom. Nyresykdom bærer med seg sin egen type kosttilskudd restriksjoner, som krever nøye balansering å balansere dine nyre slanking innsats mot dine diabetes mål.

Nedsatt Slanking

Nyre dietter ikke er uttrykkelig knyttet til diabetiker slanking på noen måte, blir anbefalt for personer som har nedsatt nyrefunksjon. Likevel er det mulig for en person å ha både diabetes og nyresykdommer samtidig, nødvendiggjør en duell-diabetiker og nedsatt kosthold. Nedsatt kosten betyr begrense forbruket av de følgende typer mat: protein, natrium, kalium og fosfor. Ifølge opplysninger fra Medline Plus, bør du begrense daglig protein inntak til bare 0,6 g per kilo kroppsvekt (som kan oversettes til om lag 40 til 60 gram protein per dag). Oppnå dette ved å begrense forbruket av kjøtt og meieriprodukter, mens nøye teller protein gram fra andre kilder for å unngå avvik over grensen. Natrium bør begrenses til mindre enn 2000 mg per dag, som kan oppnås ved å unngå bruken av bordsalt og alltid å kjøpe frisk (ikke pre-fremstilt eller hermetisert) mat i butikken, som sistnevnte har en tendens til å ha en betydelig mengde lagt natrium. Begrense kalium og fosfor innebærer noe mer komplisert enn å unngå visse matvarer, for eksempel: meieri, nøtter og mutter Butters, lever, sardiner, mykt godteri (f.eks karamell), øl, sjokolade, brokkoli, bananer, appelsiner, rosiner, tomater, aprikoser, poteter og kaffe.

Diabetiker Slanking

Ifølge opplysninger fra Medline Plus, betyr diabetiker slanking kontrollere hvilke typer karbohydrater som du forbruker for å unngå skyter blodsukkeret til noen urimelig grad. Dette betyr å spise sakte fordøyd karbohydrater som hele korn, frukt og grønnsaker - så lenge de ikke er ellers begrenset av rammen av ditt renal kosthold. Eksempel elementer som oppfyller både en diabetiker og nedsatt kosthold inkluderer følgende: epler, brun ris, bønner, agurk, hel hvete nudler og pasta, pærer, druer, kirsebær, hele hvete brød og korn, havre, løk og salat. Kombiner disse elementene med en liten mengde protein (for å være i samsvar med nedsatt diett) og en moderat mengde umettet fett (via oljer, nøtter og frø) til å formulere en plan som er i samsvar med behovene til både diabetes og nyre slankere.

Vegetarisk kosthold for nyresykdom

Nyresykdom og renale problemer påvirker kroppens evne til å fjerne avfall, å opprettholde kjemisk likevekt og beholde sin vannbalansen i sjakk. Årsaker til nyresykdom inkludere en overbelastning av giftstoffer, diabetes, hypertensjon, sigdcelleanemi og lupus sykdom. Hevelse i hender og føtter er svært vanlige symptomer. Kroppen bygger opp avfall og salt, og er ute av stand til å skille ut giftstoffer. Du kan bidra til å kontrollere nyreproblemer med en diett full av grønnsaker, frukt og soya - og det er fantastiske oppskrifter for å hjelpe deg å regulere nyreproblemer og leve et aktivt liv.

Diett

En diett av grønnsaker og frukt lindrer risikoen for kroppen din å bli overkjørt med mettet fett, raffinert sukker og bearbeidet mat. Asparges, selleri, bananer, gulrøtter og agurker er full av klor. Dette næringsstoffet hjelpemidler vevet konstruksjon og hjelper nervene som har blitt skadet av en undertrykt immunsystem. Belgfrukter, soyabønner og frø er full av aminosyren arginin. Denne aminosyren er avgjørende for riktig funksjon nyre.

Matvarer for å unngå

Ikke tilsett salt eller salte sauser til kosthold. Soyasaus, ketchup, sauser og salatdressinger inneholder en overveldende mengde salt. Kjøtt, egg, sjokolade, te og spinat er også vanskelig for kroppen å behandle. Fast food og mange etniske matvarer, for eksempel kinesisk, meksikansk, italiensk og indisk, bør unngås på grunn av sin høye natrium innhold. Før du går på en diett for å hjelpe nyrene, anbefales det å gjennomgå en tre-dagers væske raskt. Væsker som buljong, fruktjuice og grønnsakspuré er perfekt for dette raskt.

Frokost

Start morgenen med en energigivende frokost med tofu scramble. Skrape bort på en blokk med ekstra fast tofu med en gaffel, slik at det blir hakket. Legg til en kasserolle 2 ss. av virgin olivenolje, løk, hvitløk, persille og tofu. Stek i 20 minutter eller til tofu er en lys gyllen farge. Avslutte måltidet med salsa. For de som er på farten, gjør en yoghurt parfait ved å bruke sukkerfri yoghurt, frukt skiver og usaltet mandel lunter.

Matbit

Å bidra til å holde blodsukkeret fra varierende, spise fem små måltider om dagen. Ta å jobbe en matbit av gulrot kjepper og selleri. Som en dukkert, bruk enten hummus eller urt geitost. For å gi din søt tann en godbit, har en matbit av epleskiver og naturlig peanøttsmør. Både geitost og peanøttsmør har nok protein til å tilfredsstille krav.

Lunsj

Kjempe fastfood og salgsautomat fristelser med en sunn lunsj. Hvis du har en grill hjemme, forberede et utvalg av grillede grønnsaker og tempeh (se ressurser). Du kan bruke ovnen for dette ved 400 grader Fahrenheit. Bland grønnsaker med fetaost og balsamicoeddik. Et annet måltid alternativ er en burrito. Bruk en hel-korn tortilla og fyll den med sorte bønner, grønnsaker og bakt tofu. Bruk salsa eller guacamole som en dukkert. For en middelhavs tema måltid, slather en hvetetortilla med hummus og legge til grønnsaker, feta ost, hel-hvete tabbouleh og grillet tofu. Du kan bruke en tahini saus for ekstra smak.

Middag

Marinere et stykke tofu med sitron, appelsin juice og lime juice. Stekes i ovnen på 350 F med jalapenos og cubed mango. Serveres på en seng av brun eller vill ris. Veggisburgere også er gode valg. Du kan bruke en hel-hvete bun og laste opp på salat, løk og tomater.

Supper er veldig rask etter lange dager på jobb. Ta deg velge fra delt ert, sorte bønner eller minestrone. Pass på hvis du bruker hermetisk suppe at du bruker en redusert natrium merkevare. Som en dessert, bake en banan eller fersken. Topp med enten en ikke-meieri pisket topping eller geitost.

Spise for å hjelpe dine nyreproblemer trenger ikke å være en hemsko. Vær kreativ og bruke ferske produkter. Du vil ikke bare begynne å føle seg bedre, men kroppen din vil takke deg.

Hva er årsakene til nyresykdom hos barn?

Nyrene fungere som kroppens filtreringssystem. Deres jobb er å fjerne avfallsstoffer fra blodet og deretter sende dem til blæren til å bli utskilt i urinen. Nyrene også bidra til å opprettholde en riktig balanse mellom kalium og natrium i kroppen, og nyrene produsere hormoner som trengs for benvekst og røde blodceller. I tillegg, nyrer også bidra til å stabilisere blodtrykket. Ca 1 til 2 barn for hver 100.000 vil oppleve nyresvikt av ulike grunner, ifølge National Institutes for Health.

Arvelige sykdommer

I henhold til NIH, er nyresykdom hos barn under 14 år oftest forårsaket av arvelige forhold. En defekt gen kan føre til polycystisk nyresykdom (PKD). Denne sykdommen fører til at nyrene til å utvikle flere cyster som hindrer nyrene fungerer som de skal. En annen arvelig sykdom er Alport syndrom. Alport syndrom kan føre til nyresykdom samt døvhet og blindhet.

Glomerulære sykdommer

Glomerulære og karsykdommer er den vanligste årsaken til nyresykdom hos barn i alderen 15 til 19. glomeruli sykdom kan noen ganger utvikle seg etter en spesielt alvorlig tilfelle av halsbetennelse. Glomerulære sykdommer er de sykdommene som angriper nyrenes glomeruli, som er nyre individuelle filtre. Disse sykdommene kan forårsake protein og blod til å lekke inn i urinen. Alvorlig glomeruli skader kan føre til nyresvikt.

Fødselsskader

Ifølge NIH, er gutter oftere rammet av nyre fødselsskader. Noen spedbarn kan bli født uten nyrer, mens andre kan ha misdannede nyrer. Avhengig av alvorlighetsgraden av fødselsskader, kan enkelte spedbarn trenger minimal behandling, mens andre vil trenge dialyse eller nyretransplantasjon kort tid etter fødselen.

Akutte sykdommer

Akutte sykdommer er de sykdommene som raskt angriper kroppen og deretter gå bort. Imidlertid kan slike sykdommer forårsake permanente problemer med kroppens organer. Akutt nyresykdom kan følge av utilsiktet forgiftning eller fra skade forårsaker blodtilførselen til nyrene til å være begrenset. Hemolytisk uremisk sykdom er en sjelden tilstand som kan føre til nyresvikt; det er kontrahert ved å spise mat forurenset av farlige bakterier. Alvorlig blyforgiftning kan også forårsake nyreskader over tid. Nefrotisk syndrom, en annen akutt sykdom, er karakterisert ved sjelden vannlating som fører til svelling rundt bena, mage og øyeområdet. Hvis behandles, nefrotisk sykdommen vanligvis ikke forårsake permanent nyresykdom.

Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer er de som påvirker et barn i en lang tidsperiode, og vanligvis forverres over tid. Slike sykdommer inkluderer diabetes og lupus. Lupus er en lidelse som fører til at kroppens immunsystem til å angripe vev i kroppen. I noen tilfeller er nyrene angrepet. Diabetes kan forårsake nyresvikt etter mange år, særlig hvis diabetes ikke blir effektivt kontrollert og behandlet.

Urin Reflux

Blokkeringer som oppstår i området der urin utskilles av kroppen kan forårsake urin til tilbakeløp tilbake inn i nyrene forårsaker skade. Dette problemet kan føre til flere urinveisinfeksjoner som krever antibiotikabehandling. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å stoppe urin tilbakeløp fra skade på nyrene over tid.

Polycystisk nyresykdom hos barn

Polycystisk nyre-sykdom er en genetisk sykdom som er karakterisert ved utviklingen av væskefylte cyster inne nyrene. Tilstanden kan begrense nyrefunksjonen og føre til nyresvikt. Det er to typer av polycystisk nyresykdom. Autosomal dominant polycystisk nyresykdom rammer vanligvis voksne og autosomal recessiv polycystisk nyresykdom påvirker spedbarn og barn.

Betydning

Ifølge Barnesykehuset i Boston, ca 500.000 mennesker i USA har polycystisk nyresykdom. Av disse, om lag halvparten vil oppleve nyresvikt på enkelte punkt. Ifølge Polycystisk Kidney Foundation, oppstår autosomal recessiv polycystisk nyresykdom hos ca 1 av hver 20 000 fødsler.

Årsaker

Polycystisk nyresykdom er oftest gått ned fra foreldre til barn. Et barn har 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen hvis hennes foreldre har polycystisk nyresykdom.

Identifikasjon

Hvis en forelder eller nært familiemedlem har polycystisk nyresykdom, kan et spedbarn gjennomgå genetisk testing kort tid etter fødselen for å finne ut om han har sykdommen også. Andre tester som kan brukes til å diagnostisere polycystisk nyresykdom inkluderer ultralydundersøkelser, CT og MRI.

Komplikasjoner

Polycystisk nyresykdom kan også føre til utvikling av cyster i leveren. Det kan påvirke hjertet og blodkar som ligger i hjernen. Barn med polycystisk nyresykdom ofte lider av komplikasjoner som høyt blodtrykk, hyppige urinveisinfeksjoner og deres vekst kan bli hemmet.

Behandling

Behandling for pediatrisk polycystisk nyresykdom kan omfatte kirurgiske prosedyrer, dialyse og nyrer transplantasjoner. Dessuten kan smertestillende medikamenter og høyt blodtrykk medikamenter være nødvendig.

Tegn og symptomer på nyresykdom & Lupus

Omtrent en tredjedel av mennesker med systemisk lupus erythematosus (SLE) krever medisinsk behandling for betennelse i nyrene. Lupus er en kronisk inflammatorisk autoimmun sykdom som påvirker mange deler av menneskekroppen, med nyrene å være mest sårbare.

Hvordan Lupus svekker nyrer

Et sunt immunforsvar angriper utenlandske virus og bakterier ved å produsere proteiner som kalles antistoffer. Hos personer med lupus, disse antistoffer, også kalt auto-antistoffer, angripe normalt friskt vev. Kapillærene i nyrene kan bli betent som auto-antistoffer bygge opp. Dette senker nyrefunksjonen, og kan forårsake nyresvikt.

Lupus nefritt, betennelse i filtrering enheter i nyrene, er ikke den eneste årsaken til nyresykdom hos mennesker med lupus. Aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som brukes i lupus behandling kan svekke nyrefunksjonen og føre til væske buildup.

Smertestillende kan ofte påvirke nyrene, og som lupus lider ofte krever medisiner for smerter, er det viktig at nyre-funksjoner kontrolleres regelmessig i lupus pasienter.

Medisinske tester for tidlige tegn på lupus nefritt

Også kalt lupus glomerulonefritt, lupus nefritt, kan være til stede uten tegn eller symptomer i de tidlige stadier, med unntak av de som finnes i medisinske tester.
Forhøyede røde blodlegemer og protein nivå kan dukke opp i en urinalysis gjort av helsepersonell og kan være det første tegn på en nyre problem i lupus pasienter. En blodprøve som heter serum kreatinin kan vise hvor godt nyrene eliminere avfallsstoffer. En nyre biopsi er ofte anbefalt hvis lupus nefritt er oppdaget. Biopsi kan hjelpe legen å identifisere alvorlighetsgraden av nefritt og bestemme riktig behandling.

Høyt blodtrykk som et faresignal

Lupus nefritt kan føre til høyt blodtrykk, som i sin tur kan ytterligere skade nyrekapillærer. National Institutes of Health og National Heart Lung and Blood Institute anbefaler at personer med lupus nefritt opprettholde et blodtrykk på 130/80 eller under.

Ødem

Ofte den første fysiske symptom på nyre betennelse hos personer med lupus, ødem vanligvis presenterer seg som hevelse i bena, ankler og føtter. Hvis legemet fylles med avfallsprodukter og ekstra vann, kan ødem oppstå i hendene, så vel som de nedre ekstremiteter. Symptomer på tretthet og svakhet vil vises som kroppen blir stresset av mangelen på rent blod den trenger for å fungere. Ubehandlet, vil dette føre til uremi og forårsake koma, kramper og død.

Blod i urinen

Hematura, eller blod i urinen, er en av de første tegn på sykdom glomeruli. Dette kan behandles med immunsuppressive medikamenter eller steroider. Glomeruli sykdom angriper glomeruli i nyrene. Nyresykdommer forårsaket av autoimmune sykdommer så som lupus er gruppert i glomeruli sykdomskategori.

Andre tegn og symptomer

Selv tidlig nyresykdom ikke kan vise tegn eller symptomer, som det skrider frem subtile tegn kan bli klart. Endringer i frekvensen til vannlating, kan muskelkramper eller en mørkfarging av huden forekomme. En person kan føle seg trøtt, har problemer med konsentrasjon og lider anfall av oppkast eller kvalme. Tap av appetitt eller en følelse av nummenhet eller kløe kan også indikere nyreproblemer.

Hvordan leve med nyresykdom

Hvordan leve med nyresykdom


Nyresykdom er en kronisk tilstand som ikke har noen reell kur. Tilstanden begynner når nyrene begynner å få problemer behandlingen kroppens væske. Det er mange ting som en person kan gjøre for å minimalisere virkningene av sykdommen for å øke livskvaliteten. Les videre for å lære å leve med nyresykdom.

Hvordan leve med nyresykdom

•  Kontroller at kosten inneholder nok protein. Legen din kan ønske å begrense mengden protein du spiser for å redusere nivået av arbeidet nyrene dine har å gjøre. Men trenger kroppen protein til å hjelpe fikse celler og organer.

Begrens mengden salt du spiser. Salt og matvarer som har mye natrium kan føre til at blodtrykket øker. En normal blodtrykket som er nødvendig for å håndtere godt med nyresykdom.

Se hvor mange bananer du spiser. Disse fruktene er rik på kalium, noe som kan være vanskelig for syke nyrer å behandle. Andre frukter og grønnsaker som rosiner, fiken, poteter og soyabønner som har mye kalium, også, og bør spises i moderate mengder.

Følg behandling anbefalt av legen din, men tillate deg selv et normalt liv. Nyresykdom er bare en liten del av din daglige levende.

•  Gi opp røyking. Det er mange langsiktige fordelene ved å slutte å røyke. I det minste, vil det senke blodtrykket og redusere komplikasjoner forårsaket av nyre tilstand.

6. Hold trener. En vanlig aktiv livsstil er viktig ikke bare for din generelle helse, men det vil også bidra til å bekjempe depresjon som mange nyresykdom pasienter går gjennom.

Se stressnivået. Vanskelighetene med å leve med en kronisk sykdom kan øke stress. Hvis du blir for stresset ut, snakk med legen din om å ta medisiner for å senke den.

Hint

 • Få støtte fra familie og venner. Den psykologisk komponent av nyresykdom kan føre til depresjon og isolasjon i mange pasienter.
 • Snakke med andre mennesker som lider av nyresykdom. Du kan møte disse menneskene på ditt lokale dialysesenter.
 • Bli en online gruppe for folk med nyreproblemer, som MSN er Nyresyke Support Group. Se Resources for en kobling.
 • Sørg for å følge legens behandlingsplan. Du kan leve med nyresykdom bare hvis du behandler den riktig.
 • Gå til legen din regelmessig for å se hvordan din nyresykdom går framover. Du vil aldri bli overrumplet med forverrede symptomer.
 • Snakk med en ernæringsfysiolog om dietter som vil holde deg sunn og også tillate deg å spise mat som du liker.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom


Det er mange mennesker som lever med nyresykdom, men vet ikke det. De tidlige varseltegn er veldig subtil, men hvis du vet hvordan å gjenkjenne symptomer på nyresykdom du kan begynne behandlingen før det blir et mer alvorlig problem. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på nyresykdom.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom

Merk hvis du har noen endringer i vannlating vaner. Du kan ofte ha trang til å urinere, men når du går på do, skjer det ingenting.

Kontroller om urinen er skummende, sprudlende, veldig blek eller mørkere enn vanlig. Du kan også ha blod i urinen din, i så fall bør du oppsøke lege umiddelbart.

Se om du har noen merkelige hevelse i ankler, føtter, ben eller hender. Når nyrene begynner å svikte, er de ikke i stand til å fjerne ekstra væske, som starter å bygge opp i andre deler av kroppen din.

Legg merke til om dine søvnvaner endres. Som nyrene svikter, det er mindre oksygen i blodet enn normalt. Dette kalles anemi og forårsaker tretthet.

Merk Hvis du har problemer med å konsentrere seg eller oppleve anfall av svimmelhet. Den anemi forårsaket av nyresykdom betyr mindre blod strømmer til hjernen din.

Se om du ofte føler deg kvalm. Opphoping av avfall i blodet vil føre til kvalme og oppkast. Du vil også oppleve kløe på grunn av tilstedeværelsen av avfall i venene.

Taste matvarer du kjenner godt. Nyresykdom kan gjøre ting smaker annerledes. Du kan ha en jern-aktig smak i munnen eller veldig dårlig ånde.

Gå opp et sett med trapper. Hvis du oppdager at du alltid er andpusten, selv når du ikke gjør fysisk trening, kan det være på grunn av nyresykdom. En oppsamling av væske i lungene og et lavt oksygen teller i blodet vil føre til dette symptomet.

Kontroller for overflødig smerter i ryggen eller siden. Ofte den siden med den plagede nyre vil bli sår. Noen typer nyresykdom kan produsere smertefulle cyster på nyrene.

Hint

 • Det finnes en rekke andre tilstander som kan føre til symptomer som ligner de som er forbundet med nyresykdom. Pass på at du ser en lege å avgjøre om nyresykdom forårsaker symptomene dine.
 • Snakk med venner og familie om nyresykdom. Mange mennesker lære å gjenkjenne symptomer på det først etter at de har levd med sykdommen i noen tid.

Slik Care for en kjær med nyresykdom

Slik Care for en kjær med nyresykdom


Mange utvikler nyresykdom i USA og i utlandet. Mens tilstanden ikke alltid helt svekke mennesker, nyresykdom lider ofte krever litt støtte og hjelp fra familiemedlemmer og venner. Det er viktig at du bryr deg for en kjær med denne tilstanden for å hjelpe ham å leve komfortabelt med det. Les videre for å lære å ta vare på en kjær med nyresykdom.

Slik Care for en kjær med nyresykdom

En få hjelp av andre venner og familie til å dele lasten. Omsorg for noen kan ofte føle at det er bare ditt ansvar. Ikke vær redd for å spørre andre mennesker om hjelp, enten følelsesmessig eller fysisk.

Sett opp møter med en terapeut for din kjære. Noen ganger kan en trenet profesjonell er den beste personen til å gi emosjonell støtte for noen med en kronisk sykdom. En terapeut kan også gjenoppleve noen av stress også.

Tenk realistisk for deg selv og din kjære. Du kan ikke kurere nyresykdom, men du kan sikre at legens ordre blir fulgt og gi emosjonell støtte.

Lær om grensene for din omsorg evner. Du ønsker ikke å gjøre din kjære en helt avhengig av deg hele tiden. Husk at selv om din kjære er syk, folk med nyresykdom er fortsatt i stand til å gjøre mange ting for seg selv.

Utdanne deg selv på symptomer på nyresykdom. Du må vite hva du skal se etter i tilfelle din kjære en tilstand tar en sving til det verre. Vet hva som er normal atferd og vite når du skal ta henne med til et dialysesenter for omfattende behandling.

Se dine egne stressnivå. Omsorg for andre kan være svært belastende, spesielt hvis du administrerer din egen karriere eller helsemessige bekymringer. Vurdere måter å redusere eget stress, inkludert mekling, yoga, pilates, chanting og andre metoder for avslapning.

Hint

 • En av de viktigste tingene du kan gjøre er å sørge for at din kjære tar henne medisinen nøyaktig slik legen bestilt.
 • Ikke vær redd for å spørre venner, slektninger eller naboer til å hjelpe deg. Du bør likevel være i stand til å opprettholde et normalt arbeidsliv og omsorg for en nyresykdom pasient samtidig.
 • Snakk med det medisinske personalet på det lokale nyre dialysesenter. Disse fagfolk jobber med nyresykdom pasienter hver dag og bør være i stand til å dele noen viktige tips med deg og din kjære med nyresykdom.

Hvordan behandle nyresykdom

Hvordan behandle nyresykdom


Kronisk nyresykdom er ikke kureres, men som mange andre medisinske problemer, kan symptomene bli kontrollert og behandlet. Hvis du behandler nyresykdom og overvåke det hele tiden, vil du øke levetiden på nyrene dine. Les videre for å lære hvordan å behandle nyresykdom.

Hvordan behandle nyresykdom

holde blodtrykket nede. Det er svært viktig at blodtrykket holder seg under 130 over 80. Legen din kan forskrive en eller to medisiner for å holde blodtrykket nivåer i normalområdet.

Sjekk din diett og justere det tilsvarende. Pass på at du spiser nok proteiner og holde kolesterolet nede. Legen din kan ønske å begrense proteininntaket ditt slik at nyrene ikke er overarbeidet, men kroppen din trenger protein for å reparere seg selv. Snakk med en kostholdsekspert for å undersøke mulige diett alternativer.

•  Slutte å røyke. Sigarettrøyk ikke bare øker blodtrykket, det øker risikoen for nyresykdom. Røykeslutt kan være vanskelig, men det er mange helsemessige fordeler som kommer ut av det.

Begrens inntak av natrium. Salt og natrium-rik mat vil øke blodtrykket, noe som fører til nyreproblemer. Ved å begrense mengden av natrium i kostholdet ditt, kan du behandle dine nyreproblemer naturlig.

Se hvor mye kalium du har i kostholdet ditt. Kalium er en sunn mineral som finnes i forskjellige frukter og grønnsaker, men syke nyrer har en hard tid å behandle den og fjerne overskytende beløp fra blodet.

Spør legen din om du trenger å gå på nyre dialyse. Denne prosessen filtrerer avfallsstoffer ut av blodet med en maskin. Det tar omtrent tre til fire timer og er gjort flere ganger hver uke.

Hint

 • Hvis du er diabetiker, er det viktig at du holder blodsukkeret under kontroll. Overvåking disse nivåene og holde dem stabile vil hjelpe din nyresykdom.
 • Anemi er en bivirkning av nyresykdom. Nyrene vanligvis gjør et hormon som heter EPO, som øker antall røde blodlegemer, og som forhindrer anemi. Legen din kan ønske å gi deg injeksjoner med EPO hvis nyrene dine ikke produserer nok.
 • Hvis du behandler nyresykdom og du merker at ankler, hender eller føtter har hovne, se en lege umiddelbart. Hevelse og kronisk tretthet er tegn på at nyrene har sviktet. Nyresvikt kan føre til koma eller kramper og vil til slutt føre til døden. Hvis du ser disse symptomene du trenger å bli satt på nyre dialyse umiddelbart.
 • Noen typer medisiner kan gjøre dine nyreproblemer verre. Snakk med legen din før du tar noen form for medisin, inkludert smertelindring piller.

Hvordan behandle Polycystisk Nyresykdom

Hvordan behandle Polycystisk Nyresykdom


Polycystisk nyresykdom er en arvelig lidelse der mange massene eller cyster dannes i nyrene, til slutt erstatte normale nyrevevet. Sykdommen kan også forårsake cyster å danne i leveren. Polycystisk nyresykdom er ikke kureres, men behandlinger kan redusere symptomer og bedre pasientens livskvalitet. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle polycystisk nyresykdom.

Hvordan behandle Polycystisk Nyresykdom

•  Spør legen som over disk smertestillende medikamenter er trygge å ta. Mange pasienter tar aspirin eller paracetamol, men noen smerte medisiner kan skade nyrene og øke blodtrykket.

Samtykke til kirurgi for å redusere ryggsmerter. Kirurgi for å redusere cyster reduserer ryggsmerter i noen tilfeller, spesielt når cystene blir større enn 5 mm.

Unn urinveisinfeksjoner. Noen pasienter med polycystisk nyresykdom kontrakt hyppige urinveisinfeksjoner. Du må hindre smitte sprer seg til cyster i nyrene, der antibiotika mindre effektive.

søke behandling for høyt blodtrykk. Nedsatt nyrefunksjon kan føre til høyt blodtrykk, som setter pasientene i fare for hjerneslag. Du kan behandle høyt blodtrykk med medisiner og livsstilsendringer.

Lær om omsorg for deg selv under dialyse. Mange pasienter med polycystisk nyresykdom utvikle nyresvikt etter en periode på flere år, og dialyse overtar nyrenes funksjon av filtrering av blod.

Vurdere muligheten for en nyretransplantasjon. De positive effektene av transplantasjon tåle lengre enn dialyse. Nyretransplantasjoner kan komme fra en levende donor eller en avdød organdonor, men legen din må plassere deg på en mottaker venteliste.

Holde seg orientert om forskning. Du kan være en kandidat for kliniske studier som evaluerte nye måter å behandle polycystisk nyresykdom.

Hvordan behandle nyresykdom med naturlig rettsmidler

Nyresykdom eller nyresvikt, kan oppstå som følge av langvarig bruk av reseptbelagte og over-the-counter narkotika, eksponering for plantevernmidler og andre miljøgifter og andre sykdommer og sykdommer. Symptomer kan inkludere kroniske ryggproblemer, svimmelhet, metallsmak i munnen, blod i urinen, endring i urin mønstre, kvalme og oppkast. I den tidlige fasen av denne sykdommen, kan legen forskrive fosfor-senkende medisiner eller de som stimulerer produksjonen av røde blodlegemer. Når nyresykdom er mer alvorlig, kan han ønsker å sette deg på dialyse og kan også fortelle deg at du trenger en nyretransplantasjon. Hvis du ønsker å utforske mer naturlige alternativer for å behandle denne tilstanden, er det noen rettsmidler kan være lurt å tenke på.

Hvordan behandle nyresykdom med naturlig rettsmidler

•  Ta med matvarer i kostholdet ditt som bidra til å bygge opp dine nyrer, for eksempel rosenkål, hvitløk, belgfrukter, frø, poteter, bananer, papaya, vannmelon, grønne grønnsaker, hele korn, yoghurt og bønner.

Drikk tre glass usøtet tranebærjuice hver dag. Det hjelpemidler i å ødelegge skadelige bakterier og gjør urinen surere.

Prøv en kattemynte te klyster for å hjelpe rense systemet for urenheter.

Forbedre nyrene ved å ta vestlige urter som bidrar til å avgifte dem og / eller fungere som diuretika å få av høye nivåer av urinsyre. Disse inkluderer mais silke, selleri, buchu, persille, løvetann, rødkløver, UVA Ursi og einebær. Ta disse urter kun etter avtale legen din, spesielt hvis du allerede tar reseptbelagte legemidler eller andre konvensjonelle behandlinger for din tilstand.

Vurdere å prøve ayurvediske urter som hjelper med å forbedre nyrefunksjonen. Noen vanlige ayurvediske urter som tjener dette formålet er gokshur eller tribulus terrestris, punarnava, kaasni og Varun. Sjekk med en ayurvedisk lege for å se hvilke middel som er best for deg, og la legen din vet om noen urter du ønsker å ta.

Hint

 • Hold alltid legen din fullt informert om noen naturlige midler du vil prøve.

Hvordan spise med nyresykdom

En frisk nyre filtrerer ut avfallsstoffer fra kroppen. En syk nyre ikke tilstrekkelig filtrere avfall fra kroppen. En person med nyresykdom behov for å følge en spesiell diett for å opprettholde helse og forebygge progresjon av sykdommen. Husk at leger utfører blodprøver på pasienter med nyresykdom å vurdere spesielle matbehov. I fravær av blodprøver, gir denne artikkelen grunnleggende kosttilskudd forslag for pasienter med nyresykdom, men kan ikke anses som en erstatning for medisinske råd.

Hvordan spise med nyresykdom

•  Spis en lav-protein diett. Kroppen omdanner overflødig protein inn i et avfallsprodukt som kalles urea. Kjøtt og meieriprodukter er høy i protein og bør spises kun i små mengder. Hele korn og grønnsaker er gode mat å spise fordi de er lavt i protein.

spise minimale mengder mat som inneholder høy mengde fosfor. En syk nyre ikke tilstrekkelig fjerne fosfor. For mye fosfor i kroppen blokkerer kalsium absorpsjon. Matvarer som inneholder store mengder fosfor er sjokolade, Coca-Cola, nøtter og bønner.

Minimer inntak av natrium. Mange mennesker med nyresykdom har også høyt blodtrykk. Høye mengder av natrium kan øke blodtrykket. Bearbeidet mat, kan matvarer, chips og gravet mat har høye mengder av natrium.

Hint

 • Dette er bare en grunnleggende kosttilskudd retningslinje, og er ikke ment som medisinske råd. Det er viktig å få medisinsk hjelp ved behandling av nyresykdom.

Hvordan redusere risikoen for nyresykdom

Hvordan redusere risikoen for nyresykdom


Betydelig nyreskader er irreversible. Når nyrene slutter å fungere, må du bli satt på dialysebehandling som kan være svært drenering og er en midlertidig behandling. Nyresykdom er ofte forebygges. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan redusere risikoen for nyresykdom.

Hvordan redusere risikoen for nyresykdom

Styr diabetes eller mengden av sukker inntak. Hvis du er diabetiker du allerede er i faresonen for nyresykdom eller fiasko. Ikke kontrollere din diabetes mer enn tredobler risikoen for nyresykdom eller fiasko. Diabetikere trenger å være på en streng sunt kosthold, ta insulin når sukker nivåer er over 150 og få rikelig med mosjon hver uke. Hvis du trenger hjelp til å lage en diett spesielt for diabetikere, må du spørre legen din for å få hjelp.

Unngå tunge forbruk av mørke kullsyreholdige og koffeinholdige drikker. Konstant forbruk av mørke kullsyreholdige drikker over tid kan slites ned nyrer, til slutt forårsaker nyresykdom. Hvis du er nødt til kullsyreholdige drikker, husk at du trenger å holde dette forbruket på et minimum. Det anbefales at du bruker lys brus i stedet for mørk.

Unngå å holde urin i blæren i lange perioder av gangen. Holder urin i blæren i lange perioder kan føre til at det å pakke opp i nyrene, vanligvis forårsaker ekstrem smerter i korsryggen. Over tid kan dette betydelig skade nyrene, legge grunnlaget for nyresykdom. Det finnes måter å unngå dette. Ikke drikk store mengder væske i løpet av 2 til 3 timer av din sengetid. Når du har å bruke på badet mens du reiser, stoppe på nærmeste reise Stopp. Hvis du har overaktiv blære lidelse, må du sørge for at du enten ta medisiner eller være i nærheten av et bad til enhver tid.

Hint

 • Nyrene er ansvarlig for å avhende avfall fra kroppen. Uten nyrene, vil avfallet tilbake opp i kroppen, bli giftig og til slutt drepe deg. Unødvendig å si, er nyre helse ekstremt viktig, og vi kan gjøre mye for å forebygge nyresykdom.

Slik unngår du at terminal nyresykdom

End-stage-nyresykdom (ESRD) er fullstendig svikt i nyrene. Det er den siste fasen av kronisk nyresykdom, som er et progressivt tap av nyrefunksjon over tid. ESRD er en alvorlig tilstand og kan føre til døden. Pasienter med ESRD er ofte satt på dialyse eller har nyretransplantasjoner, som er svært kostbare.

Slik unngår du at terminal nyresykdom

•  kontrollere blodtrykket og blodsukkeret. Om lag to tredeler av sluttstadiet av nyresykdom tilfellene er forårsaket av enten diabetes eller hypertensjon. Om lag en tredjedel av diabetespasienter utvikle noen form for kronisk nyresykdom, som kan til slutt føre til ESRD. Hvis du har diabetes, bør du holde A1C konsentrasjon mindre enn 7 prosent. Du bør også holde blodtrykket lavere enn 130/80 mm Hg.

•  Bruk av angiotensin-omdannende enzym (ACE-inhibitor) for å redusere risikoen for ESRD. Undersøkelser har vist at ved bruk av ACE-inhibitorer som ramipril kan redusere risikoen for ESRD i begge nondiabetic og diabetiske pasienter med 22 til 35 prosent.

Hvis du har diabetes eller høyt blodtrykk, har urinen testes regelmessig for protein og albumin. Høye konsentrasjoner av totalt protein og / eller albumin er en indikasjon på nyresvikt. Tidlig behandling av nyresvikt vil stoppe eller i det minste bremse utviklingen til siste stadium nyresykdom.

Hvis du har høy risiko for ESRD, bør du ha et proteinfattig diett. The National Kidney Foundation anbefaler et daglig diett på 0,8 til 1,0 g protein per kg per dag og en daglig kaloriinntak på 30 til 35 kcal per kg per dag for pasienter med diagnosen kronisk nyresykdom.

Hvis du er en røyker, slutte å røyke. Røyking øker risikoen for ESRD hos diabetespasienter med 30 prosent.

Hvordan gjenkjenne symptomer på polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom er en genetisk nyre lidelse der cyster utvikle seg og vokse i eller på nyrene. Til slutt, cystene overta frisk nyre vev og normale funksjoner er kompromittert. Polycystisk nyresykdom er en relativt vanlig sykdom i USA, og rammer alle aldersgrupper, og både menn og kvinner. Mange folk ikke viser noen symptomer på sykdommen før de når voksen alder. I utgangspunktet kan sykdommen utvikle seg ukjent for ca 20 år før det er diagnostisert. Mens årsaken til nyre lidelse eller sykdom i ukjent, er det kjent å påvirke de med en arvelig eller familiehistorie med sykdommen.

Hvordan gjenkjenne symptomer på polycystisk nyresykdom

•  Se etter tegn på noe blod i urinen. Dette er en av de tidligere tegn på polycystisk nyresykdom.

Ta hensyn til noen kronisk historie nyre infeksjoner.

Føler magen innimellom. Hvis du føler noen form for hard masse, må du kontakte legen din umiddelbart.

Vær oppmerksom på eventuelle smerter i korsryggen område som er uforklarlig. Dette er en av de senere stadium symptomer av nyresykdom. Smerter i nedre del av ryggen kan også være ledsaget av hyppig vannlating eller økt tretthet eller generelle følelser av generell svakhet.

Undersøk dine ankler ofte. Hvis du oppdager tegn på ødem (hevelse i føttene eller ankler) la legen få vite om det.

Se etter tegn på kronisk kvalme, diaré, kortpustethet eller brystsmerter. Hver av disse symptomene bør føre et besøk til en lege, men de er også klassiske symptomer på polycystisk nyresykdom.

Hint

 • Risiko for å anskaffe polycystisk nyresykdom øker med en familie historie av tilstanden. Hvis noen i familien din historie har lidd av sykdommen, la legen få vite slik at en adekvat behandling plan kan igangsettes.
 • Venstre ubehandlet, polycystisk nyresykdom kan føre til nyresvikt eller terminal nyresvikt. Planlegge et besøk med din lege umiddelbart hvis du tror du eller en elsket en kan lide av sykdommen.

Hvordan vite om du har nyresykdomMange mennesker lever med nyresykdom og ikke engang vet det. Noen av de tidligste symptomer på nyresykdom kan se ut som symptomer på en rekke andre sykdommer. Så, hvordan vet du om du har nyresykdom? For å finne ut la oss ta en titt på noen av de tidligste tegn på nyresykdom.

Hvordan vite om du har nyresykdom

Du merker endringer i vannlating.
Dette kan presentere seg som alt fra urinering oftere til sjeldnere eller engang å ha blod i urinen.

Du er trøtt hele tiden.
Sviktende nyrer ikke produserer nok av et hormon som utløser kroppen til å produsere røde blodceller. Uten nok røde blodceller kan du bli blodfattig som resulterer i ekstrem trøtthet.

Du har hevelse i ett eller flere områder av kroppen din.
Friske nyrer fjerne væske bygge opp fra kroppen din. Når dette ikke skjer overflødig væske kan føre til hevelse.

Du har et utslett eller kløe.
Nyrene unnlatelse av å fjerne avfall fra blodet kan forårsake alvorlige kløe.

Du merker en metallisk smak i munnen.
Dette er en av de tidligste tegn på nyresykdom som også er et resultat av avfallsoppbygning i blodet.

Du opplever kvalme og / eller oppkast.
Dette igjen, er et resultat av avfallsoppbygning i blodstrømmen.

Du er kaldt hele tiden.
Personer med anemi kan føle kaldt hele tiden, selv i en varm atmosfære.

Du befinner deg andpusten.
Dette tidligste tegn på nyresykdom kan være et resultat av anemi og / eller væskeansamling i lungene.

Du har smerter i korsryggen og / eller sider.
Det er der nyrene ligger. Noen former for nyresykdom kan føre til cyster å danne på nyrer som kan være smertefullt.

Du blir svimmel ofte.
Dette kan være et resultat av anemi som forårsaker en mangel på oksygen i hjernen.

Mange av de tidligste tegn på nyresykdom er også symptomer på andre sykdommer i tillegg. Hvis du mistenker at du har nyresykdom, er den eneste måten å vite sikkert å se din lege for videre undersøkelse.

Informasjon om Polycystisk nyresykdom

Informasjon om Polycystisk nyresykdom


Polycystisk nyresykdom er forårsaket av cyster som danner og formerer på nyrene overflate, noe som fører til utvidelse som forstyrrer normal nyrefunksjon. Oftest funnet hos voksne, sykdommen også rammer barn og enda sjeldnere, spedbarn. Cyster er væskefylte sekker som vanligvis finnes på overflaten av nyrene, men ikke i antall som er utbredt i polycystisk nyresykdom.

Etiologi

I de fleste tilfeller kan cyster vises på alle deler av nyren overflate og kan være arvelig i naturen eller ervervet senere i livet. De fleste individer over 50 år har i det minste en cyste som er funnet på nyrene. Slike cyster kan være godartet eller vokse så stor og utbredt at andre abdominale organer er overfylt eller komprimert, svekke funksjon av både nyre eller omkringliggende organer.

Typer av Polycystisk nyresykdom

To arvet former for polycystisk nyresykdom er klassifisert som autosomal dominant eller autosomal recessiv. Den dominerende form for sykdommen, også kjent som ADPKD, er den mest vanlige, og refererer til sykdommen som er forårsaket av en feilfunksjon av et gen som befinner seg i kromosom 16. Ifølge "medisinsk-kirurgisk sykepleie helse og sykdom Perspectives", polycystisk nyresykdom Sykdommen rammer omtrent 500.000 mennesker i USA alene. Autosomal dominant former av sykdommen er vanligvis diagnostisert i voksen alder, mens den mindre vanlige formen av sykdommen, er autosomal recessiv polycystisk nyresykdom ofte diagnostisert i barndommen eller ungdomsårene.

Tegn og symptomer

Mange personer diagnostisert med polycystisk nyresykdom opplever ingen tidlige tegn eller symptomer. Imidlertid kan de til slutt utvikle høyt blodtrykk eller smerter i siden eller bak. Andre opplever behovet for å urinere ofte om natten, og lider av nyrestein og blod i urinen. Magesmerter, oppblåsthet og nyre infeksjoner er også ganske vanlig med progresjon av tilstanden.

Årsaker

Abnormal vekst genet er ansett å være den viktigste faktor i utviklingen av polycystisk nyresykdom, og i mange tilfeller, er arvelig tilstanden. Men mange individer utvikler en eller to væskefylte blærer på overflaten av nyrer, som oftest godartet, selv om noen kan være meget liten, mens andre kan inneholde store mengder av væske.

Diagnostikk

Polycystisk nyresykdom kan bli diagnostisert gjennom en rekke metoder, inkludert magnetic resonance imaging (MRI), computertomografi (CT) skanner og ultralyd eksamener. Blodprøver kan også brukes til å bestemme gensekvensering og dannelse unormalt, selv om slike tester er ofte svært dyre, alt i tusenvis av dollar.

Behandling

Til dags dato er det ingen spesifikk behandling eller kur for polycystisk nyresykdom, men behandling er oftest tilbys for symptomer, for eksempel høyt blodtrykk eller smerte. Høyt blodtrykk er behandlet med blodtrykket medisiner til normale nivåer, noe som bidrar til å hindre ytterligere skade på nyrene. Nyre og blære infeksjoner behandles med antibiotika, igjen for å bidra til å forhindre overflødig belastning eller skade på nyrene. Tømming cyster indikeres når andre fartøy eller organfunksjon kan bli hindret, som avlaster trykket til omkringliggende vev og organer. I noen tilfeller der cyster er store, er kirurgi et alternativ. Forskning fortsetter i dag å utvikle nye legemidler som vil bidra til å redusere og lindre symptomer og gi positiv prognose og livskvalitet for dem diagnostisert med tilstanden.

Hva er årsakene til Polycystisk nyresykdom?

Polycystisk nyresykdom, eller PKD, er en tilstand der cyster som er fylt med væske invadere nyrene. Disse cystene ta over, hemme nyrene skal fungere skikkelig. Nyrene fungerer som en blod purifier, rense ut alle de ekstra biprodukter og vann. Da materialet føres til blæren som urin. Hvis flere cyster tar opp plass over nyrene, blod kan ikke bli renset, og alvorlige helseproblemer kan forekomme.

Baby-PKD

Selv om det ikke er en vanlig foreteelse, kan babyer erverve denne sykdommen selv i livmoren, som kan være dødelig. Dersom barnet har det etter fødselen, kan nyrene til slutt svikte, noe som fører til behovet for enten en transplantasjon eller vanlig dialyse.

Voksen PKD

Hvis en voksen har PKD, viser han vanligvis skilt rundt en alder av 30 til 50. Den har en rask progresjon, noe som kan føre til nyresvikt. Hvis det er nyresvikt, nyretransplantasjon eller regelmessig dialyse er nødvendig.

Årsaker til PKD

Årsakene til PKD har å gjøre med genetiske faktorer. Hvis en av foreldrene har sykdommen, kan han passere genet på barnet sitt, med 50 prosent odds. Dette anses som en autosomal dominant egenskap. Hvis ingen av foreldrene har tilstanden, men man bærer genet, da deres barn kunne bli berørt. Disse oddsen er 25 prosent. Dette kalles "autosomal recessiv arv."

Co-eksisterende forhold / symptomer

De fleste pasienter med PKD vil ha problemer med å holde blodtrykket nede og stabil. De kan også være diabetiker. Cyster skape kaos på nyrene, som effekter på resten av kroppen. Smerte er vanlig, spesielt i nedre del av magen eller ryggen. Hvis det er inefficeient filtrering, kan nyrene prøve å passere større gjenstander ned gjennom blæren, causingg krampe-lignende smerte. Pasienten kan selv oppdager blod ved vannlating.

Diagnostisering av PKD

Etter gjennomgang av pasientens genetikk og historie. en urinprøve vil bli perfomed, som kan vise blod eller protein i urinen. Bloodwork også vil bli gjort, inkludert en CBC, som er en komplett blodprosent, og selv nyre funksjonstester som BUN og kreatinin. BUN står for Blood Urea Nitrogen, som forteller legene hvordan nyrene fungerer. Kreatinin har å gjøre med musklene, og det er satt ut av kroppen via nyrene, slik at dette også vil fortelle legene om nyrene fungerer som de skal. Andre tester kan omfatte en ultralyd, CT scan og MRI, som vil vise bilder av nyrene med mulige cyster.

Hjerte Sunn mat valg for kronisk nyresykdom (CKD) Pasienter

Når nyrene fungerer normalt, de fjerner overflødig væske og avfallsstoffer fra blodet. Når nyrefunksjonen avtar, blir det mer vanskelig for disse avfallsprodukter som skal fjernes fra kroppen. Endringer i kostholdet ditt kan være nødvendig å redusere belastningen av nyrene og bremse utviklingen av nyresykdom. Lære å lage hjerte-sunne valg kan bidra til å forhindre ytterligere helseproblemer som du klarer nyresvikt.

Protein

Når proteinet er brutt ned i løpet av fordøyelsen, er et avfallsprodukt som kalles urea opprettet. Nyresykdom gjør det vanskelig for nyrene å effektivt eliminere urea. Reduser inntak av protein for å lindre noen av arbeidsmengden på nyrene dine. Store mengder protein finnes i animalske produkter, blant annet kylling, kalkun, fisk, biff, svinekjøtt og meieriprodukter. Eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt, eller redusere dem betydelig.

Natrium

Natrium er nødvendig for riktig kroppsfunksjonen, men for mye natrium kan øke nyrene 'arbeidsmengde og føre til høyt blodtrykk. Natrium er ofte funnet i bearbeidet mat, brød, brus, hermetisert grønnsaker og supper og snacks som chips og pretzels. Eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt for å hindre progresjon av nyresykdom, og redusere sjansene for å utvikle høyt blodtrykk. Redusere natrium inntaket bidrar til å administrere både nyresykdom og hjerte helse.

Fosfor

Personer med nyresykdom kan ha problemer med å kontrollere fosfatnivåene. Når for mye fosfor bygger seg opp i blodet, kan det føre til tap av kalsium fra skjelettet. Dette kan føre til beinbrudd og osteoporose. Begrens fosfor inntaket ved å unngå melkeprodukter, nøtter, øl, brus og tørkede bønner. Erstatte melkeprodukter med ikke-meieri creamers og melkeerstatning.

Kalium

Kalium er svært viktig for nyrefunksjonen og den samlede funksjon i kroppen. Imidlertid kan for mye kalium sette en belastning på nyrene, og gjøre det vanskelig for avfallsprodukter som skal fjernes fra blodet på en effektiv måte. For å redusere kalium inntak, unngå matvarer som søte poteter, epler, fisk og erter. Noen kalium kan fjernes fra kostholdet ditt ved å fjerne hud fra poteter og yams, hvor det meste av kalium er konsentrert. Kalium spiller en stor rolle i det kardiovaskulære systemet; å få riktig mengde kan bidra til å forbedre ditt hjerte helse mens du administrere nyresykdom.

Balansert kosthold

Eliminere en rekke matvarer fra kostholdet ditt gjør det vanskelig å få riktig mengde kalorier og balanse av næringsstoffer. En ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog som spesialiserer seg i å arbeide med nyresykdom pasienter kan hjelpe deg å designe en diett plan som vil sikre tilstrekkelig kalori og næringsinntak, mens de eliminerer mat og drikke som kan bidra til progresjon av nyresykdom. Å gjøre gode valg for å administrere nyresykdom kan også forbedre ditt hjerte helse over tid.