Digidexo.com

Sengevæting hos barn

Sengevæting hos barn, også kjent som nattlig enurese, er vanlig blant barn under 8. Ifølge Vincent Iannelli, MD, FAAP, sengevæting er mer vanlig hos gutter og kan være genetisk.

Årsaker

Sengevæting er sjelden et resultat av en underliggende sykdom eller problem --- det er oftere pga liten blærekapasitet, stress eller ikke være i stand til å fortelle når blæren er full.

Behandling

Fokus på forebygging ved å begrense væskeinntaket til tidligst to timer før sengetid, og oppmuntre ditt barn til å bruke toalettet før sengetid. Bruk en sensorisk sengevæting alarm for vedvarende problemer; ifølge Iannelli, fungerer de for 70 prosent av eldre bed-wetters løpet av noen få måneders bruk.

Betraktninger

Medisiner kan være foreskrevet når forebyggende metoder ikke fungerer. De kan også være gunstig for spesielle anledninger --- eksempel overnattinger eller camping turer --- hvor sengevæting kan være pinlig og stressende for barnet.

Misforståelse

Ifølge Iannelli, tar sengevæting tid å løse, og han oppfordrer foreldre til ikke å straffe eller erte barn for å tisse i sengen.

Advarsel

Kontakt barnelege umiddelbart hvis barnets sengevæting er ledsaget av vekttap, blod i urinen, eller en brennende følelse, oppstår i løpet av dagen eller påvirker barnets selvfølelse.