Digidexo.com

hvor er nyrene på kroppen

Hvor kan Gjær Reis på kroppen din?

Kropps gjær er forårsaket av en overvekst av Candida albicans, en gjærlignende sopp som finnes på huden, inne i munnen, og i fordøyelseskanalen og tykktarm. Noen ganger kan candida albicans overprodusere og forårsake uønskede symptomer som migrene, gastritt, eksterne gjær infeksjoner og til og med autoimmune sykdommer som fibromyalgi.

Betydning

Overflødig candida albicans eller candida kan spre seg til nesten hvor som helst i kroppen, ifølge Emedicine.medscape.com. Uten riktig behandling, kan symptomene gradvis bli verre og føre til store helseproblemer.

Typer symptomer

Gjær infeksjoner kan påvirke kjønnsorganene til både menn og kvinner. Overvektige mennesker kan være utsatt for kløe, som kan utvikle seg under hudfolder eller i varme, fuktige miljøer. Oral eller munn trost forårsaker blemmer på tungen, på innsiden av kinnet og selv i halsen og spiserøret.

Andre typer symptomer

Overskudd av candida eller gjær i fordøyelseskanalen kan trenge gjennom den skjøre membraner av tynntarmen og forårsaker "lekk tarm" syndrom, ifølge Allergyescape.com. Gjær kan deretter inn i blodstrømmen sammen med sine giftstoffer og invaderer kroppens celler og organer.

Effekter av Colon Gjær

Candida eller gjærvekst i kolon kan også lekke inn i et system, og potensielt forårsake en hel rekke sykdommer.

Behandling

Gjær overvekst kan bli behandlet ved å begrense inntak av sukker og gluten, ved hjelp av probiotika (vennlige bakterier) kosttilskudd og ved rensing av tykktarmen.

Hvor godt kjenner Støttestrømper Arbeidet med Ødem?

Hvor godt kjenner Støttestrømper Arbeidet med Ødem?


Ødem er en hevelse forårsaket av væskeansamling i kroppens vev. Dette medisinsk tilstand kan oppstå hvor som helst i kroppen, men oftest utvikler seg i en persons underekstremiteter. Leger kan anbefale at pasienter ha med seg kompresjonsstrømper.

Ødem Symptomer

Ifølge US National Library of Medicine, er ødem mest sannsynlig skje i bena, ankler eller føtter. Huden kan være blanke, strukket og oppblåst, som rapportert av Mayo Clinic.

Støttestrømper

Legene kan ha ødem pasienter bære kompresjonsstrømper for å hindre væske fra akkumuleres i vev. Støttestrømper fungere godt for å holde press på pasientens ben og minimere effekten av ødem.

Andre behandlinger

Leger kan foreskrive vanndrivende medisiner for ødem pasienter å tvinge nyrene til å skille ut mer vann og redusere væskeretensjon. Pasienter kan oppleve bedring fra ødem hvis de begrenser sitt inntak av salt som anvist av lege.

Årsaker

Folk kan utvikle ødem hvis de forblir i en stilling eller bli sittende i en lengre tidsperiode, spise store mengder av salt mat, og hvis de er gravide.

Underliggende tilstander

Ødem er et symptom på en rekke alvorlige medisinske tilstander, inkludert nyresykdom, levercirrhose og kongestiv hjertesvikt. Pasienter med ødem bør se en lege så snart som mulig.

Effekter av Hypertension på kroppen

Høyt blodtrykk eller hypertensjon, har et farlig rykte, men mange folk ikke innser nøyaktig hvor mange deler av kroppen det påvirker. Foruten hjertet, hypertensjon påvirker også arterier, hjerne, nyrer og øyne.

Arteriene

Den indre fôr av arteriene kan bli skadet av høyt blodtrykk. Fôret blir herdet, noe som kan føre til hjertesvikt, slag, eller aneurismer.

Hjerte

Hjertemuskelen kan bli svakere etter langvarig høyt blodtrykk. Etter hvert vil dette føre til hjertesvikt. Hypertensjon kan også føre til et forstørret hjerte, noe som øker sjansene for hjertestans.

Brain

Hypertensjon har vært knyttet til mini-slag, blodpropp i hjernen, slag, og til og med demens. Det kan også føre til at noen kognitiv svikt som ligner på demens, men først og fremst påvirker språk, hukommelse ferdigheter og reaksjonstid.

Nyrer

Høyt blodtrykk ofte fører til nyresvikt, som kan føre til dialyse eller nyretransplantasjon. Det kan også føre til en aneurisme i nyrene, som kan sprekke og føre til indre blødninger.

Øyne

Hypertensjon kan forårsake øyeskader. Blødning i øynene kan forekomme, så vel som nerveskader og væske rundt netthinnen. Til syvende og sist, kan et tap av syn skje.

Hva Breaks Down overflødig urinsyre i kroppen?

Urinsyre er et kjemisk stoff som produseres av kroppen når det bryter ned purin, et produkt som finnes i mange matvarer. Vanligvis forblir urinsyre i balanse og oppløser seg i blodet, og deretter beveger seg inn i nyrene, som skiller ut det som urin. Imidlertid kan høye nivåer av og til å bygge opp, og det finnes forskjellige muligheter for å redusere overdreven urinsyre.

Hyperuricemia

Hyperuricemia er den medisinske termen for høy urinsyre i blodet. Urinsyre kommer inn i blodet gjennom leveren som den behandler den kjemiske purin. Medisiner som diuretika og lavdose acetylsalisylsyre, ofte foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk, kan også føre til overdreven urinsyre. Høye nivå av urinsyre kan føre til urinsyregikt, nyrestein og kronisk nyresykdom.

Medisiner

Det er flere reseptbelagte medisiner som kan bidra til å redusere, eller bryter ned, nivået av overflødig urinsyre i blodet. Et medikament som brukes for behandling av gikt, en tilstand forårsaket av høy urinsyre, er allopurinol. Allopurinol reduserer hvor mye urinsyre i kroppen gjør. Et annet medikament nyttig for å redusere urinsyre er probenecid. Dette stoffet er et urikosurisk middel, noe som betyr at det virker ved å øke hastigheten ved hvilken legemet oppløser urinsyre.

Matvarer for å unngå

Endring i kostholdet er ofte anbefalt for pasienter som er diagnostisert med høye urinsyrenivåer. Unngå eller begrense forbruket av mat med høyt puriner kan redusere den samlede urinsyre i blodet. Unngå helt eller begrense ansjos, makrell pluss innmat som sweetbreads, lever og hjerne. Siden gjær er høy i purine, unngå øl og andre alkoholholdige drikker. I tillegg begrense forbruket av spinat, linser, asparges, bønner, linser, havregryn, sopp og blomkål som disse er høy i purine.

Mat å spise

En studie fra 2001 ved Universidade Federal de Goiás i Brasil fant at en lav purine diett er den mest effektive terapeutisk behandling for hyperurikemi. Flere matvarer er kjent for å være lav i purine og hjelpe til med å senke urinsyre. Melk og melkeprodukter, egg, peanøttsmør og andre nøtter er lav i purine. Enkelte grønnsaker også kvalifisere for eksempel tomater og salat. Økt væskeinntak vil hjelpe kroppen flush urinsyre men unngå brus søtet med sukker, da disse kan øke risikoen for gikt.

Naturlig rettsmidler

Flere urter hevder at de reduserer uric nivåer. Harpagophytum procumbens, også kjent som djevelens klo, hevder å senke urinsyre som gjør Eupatorium pupureum, også kjent som Gravel roten. Nesle rot, Billberry og einer bær ble alle brukt i antikken for å behandle gikt. Pasienter bør alltid fortelle legen sin hvis de tar noen urte medisiner for urinsyre reduksjon.

Årsaker til væskeansamlinger i kroppen

Årsaker til væskeansamlinger i kroppen


Vannretensjon er ubehagelig og smertefullt og et tegn på problemer brewing i en persons sirkulasjonssystemet. Ødem, som det er velkjent, kan være ganske vanlig i en rekke forskjellige innstillinger.

Typer

Årsaker til ødem er mange. Noen er fra overflødig natrium inntak, en bivirkning av graviditet, hjertesvikt, varme stress, aldring, sykdom, fedme, nyresvikt, blokkerte lymfeknuter og hormonelle svingninger, for å nevne noen. Hver sak blir behandlet annerledes og er vanligvis reversibel eller, hvis ikke, så styres gjennom ulike virkemidler, inkludert medisiner, fysisk manipulasjon, trening og noen ganger kirurgi.

Forebygging / løsning

Behandlingene av de ulike typer ødem er forskjellige avhengig av den underliggende årsaken. For eksempel, hvis du er gravid og anklene er hovne, er den enkel behandling for å heve føttene. Hvis overflødig natrium er problemet ditt, og legen din kan forskrive en saltfattig diett. Andre, mer alvorlige årsaker som hjertesvikt eller nyresvikt vil kreve mer drastiske og alvorlige tiltak, herunder kirurgi.

Betydning

Forstå hvorfor du opplever ødem er svært viktig for behandling. For de fleste er enkle fedme årsaken til ødem. De ekstra masse press på ankler og føtter, og hjertet har en hard tid å holde blodsirkulasjonen i gang i ekstremiteter. I sterkt overvektige mennesker, kan lymfekjertler bli blokkert, og i stedet for å frakte proteiner og døde celler ut av kroppen, væsker akkumuleres og sykdom setter inn. Skeletal bevegelsen er svært viktig for vår sirkulasjonssystemet, både i det kardiovaskulære systemet og i lymfesystemet.

Funksjoner

Utseendet ødem er ganske typisk. Vevet er oppblåst, og når trykket er det ingen rask reaksjon av farge. Noen ganger er det i håndleddene og fingrene, som i tilfelle av varmestress, eller i ansiktet og halsen. Ødem kan være hvor som helst på kroppen når en allergisk reaksjon oppstår som respons på et insektbitt. Området vises hevet og puffy, noen ganger rødere enn området rundt. Føtter og ankler hovne opp med fedme ødem, forårsaker sko som passer tett og gå til å bli ubehagelig. Gravity er nesten alltid en midlertidig hjelp til hjertet når personen er oppfordret til å ligge flatt, redusere arbeidsmengden av sirkulasjonssystemet.

Betraktninger

Alle med ødem bør søke lege for å utelukke alvorlige komplikasjoner. Det kan være et tegn på at systemene er sviktende, og selv om det kan være relativt smertefritt; det bør likevel tas på alvor.

Hvor mange kalorier gjør en person trenger?

Se på noen ernæring etikett og du vil finne kostanbefalinger for en 2000 eller 2500 calorie diett. Selv om disse tallene er gode estimater av mengden kalorier kroppen din trenger, avhengig av din alder, vekt, aktivitetsnivå og kjønn, kan dette tallet variere. Vanligvis trenger kroppen din 1500 til 3500 kalorier per dag.

Funksjon

Kalorier er et mål på hvor mye energi som kroppen din trenger og brannskader. Mat kalorier finnes i proteiner, karbohydrater og fett. Ett gram protein eller carboyhydrate er lik fire kalorier. Ett gram fett tilsvarer ni kalorier. Ifølge USDA mat pyramide, bør om lag 50 til 60 prosent av kaloriene i et sunt kosthold kommer fra karbohydrater, 10 til 30 prosent fra protein og 20 til 35 prosent fra fett. Mengden kalorier kroppen din trenger bestemmes av tre faktorer: basal metabolic rate (BMR), den termiske effekten av mat og ditt aktivitetsnivå.

BMR

Din BMR er mengden kalorier kroppen din trenger hvile. Din BMR står for slike grunnleggende funksjoner som å pumpe blod og puste. Din BMR står vanligvis for om lag 70 prosent av kaloriinntaket. For å beregne din BMR, bruke Harris Benedict formel. For menn: BMR = 66 + (13.7 X vekt i kg) + (5 X ht i cm) - (6,8 x alder i år). For kvinner: BMR = 655 + (9,6 x vekt i kg) + (1,8 x ht i cm) - (4,7 x alder i år)

Thermic Effect of Food

Kroppen din trenger også kalorier for å brenne maten som du forbruker. Dette er kjent som den termiske effekten av mat og regnskap for mengden kalorier kroppen din trenger for å brenne maten du spiser. Biting, tygge, svelge og fordøye kreve rundt 10 prosent av det totale kaloriinntaket. For den 150-kilos kvinne, ville termisk effekt utgjør brenne ca 150 kalorier.

Aktivitetsnivå

Selv de mest stillesittende person vil forbrenne kalorier. Snakker i telefonen, kjøring, sittende, matlaging og gjør annet husarbeid krever energi. Avhengig av aktivitetsnivå, mengden kalorier brent hver dag kan være alt fra 20 til 50 prosent av din BMR. Bruk Harris Benedict formel for å bestemme mengden kalorier brent på grunn av aktivitetsnivået.

Stillesittende: BMR x 1.2
Lett Aktiv: BMR x 1.375
Moderat aktiv: BMR x 1.55
Svært aktiv: BMR x 1.725
Ekstra Aktiv: BMR x 1.9

Vekttap

Det er 3500 kalorier i ett pund. Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, kan du enten redusere kaloriinntaket eller øke din caloric utgifter gjennom trening. Aldri redusere kaloriinntaket til under din BMR. I stedet vurdere å redusere det daglige kalorier med 200 og øke aktivitetsnivået for å brenne en ekstra 300 kalorier. Med denne hastigheten, vil du ha brent £ 1 i en uke.

Hva gjør Protein gjøre for kroppen?

Protein er en av de tre hovedmakronæringsstoffer, som også inkluderer fett og karbohydrater. Makronæringsstoffer er næringsstoffer som kroppen bruker i store mengder. De er alle viktige, og har spesifikke formål.

Funksjon

Protein blir brukt av legemet av mange forskjellige grunner, men en av de mest viktige er dens funksjon som byggeblokker for muskel. Dette faktum fører mange vektløfting og idrettsutøvere spiser store mengder av det hver dag.
Det er også brukt for hjernens funksjon, celle gjenfødelse, sunnere hud og hår, og det er enda ansvarlig for økt immunforsvar. Uten den, ville kroppen slutte å fungere.

Misforståelse

En av de største misforståelsene om protein er hvor mye av det kroppen trenger. Mange vekt trenere mener at de trenger 1 til 2 g per kilo kroppsvekt. Dette er mye høyere enn den gjennomsnittlige anbefaling. For en gjennomsnittsperson, er 0,8 til 1 g per kilo kroppsvekt optimal. (Kilo kan bli regnet ut ved å dele vekten med 2,2). Det er sant at idrettsutøvere trenger mer protein når du trener på intense nivåer for lange perioder av gangen, men det skal fortsatt være i 1.2 til 1.8 g / kg rekkevidde. Legemet kan bare fordøye så mye om gangen. Alt over eller utover denne grensen blir enten lagret som fett, brukes til energi eller elimineres skjema kroppen.

Typer

Det beste stedet å finne protein er fra animalske kilder. Dette inkluderer fisk, kylling, biff, egg, melk, ost og yoghurt. Det finnes også en rekke gode vegetariske kilder også, blant annet tofu, tempeh, edamame, nøtter, frø og korn. Mutter Butters er også en god kilde til protein, men de bør brukes med måte som de er høy i fett også.

Funksjoner

Den lav-protein diett er vanligvis utføres av mennesker som gjør en rå mat eller frukt fort. Det er vanligvis ikke langvarig, og legemet blir akkurat nok til å overleve.
Nei-protein diett er vanligvis en del av en organisert fort der det eneste tillatte er vann. Dette er vanligvis for en helse eller annen grunn, Andis under oppsyn av en profesjonell.
Den mest populære diett plan er den balansert kosthold. Den har riktig mengde protein som blir spist i en balanse med karbohydrater og fett.

Advarsel

Forsiktighet bør utvises ved utarbeidelse av protein. Biff og kylling er to av de mest populære proteinkilder, men de er ofte ledsaget av smør, ost eller tunge sauser når servert i restauranter og barer. Også være på vakt for noe som er dypt stekt, som disse elementene er lastet med mettet fett.

Expert Insight

Protein kommer også i pulverisert form. Whey protein er en av de mest populære formene solgt av mange selskaper på helsekostbutikker, treningssentre og til og med dagligvarebutikker. Vær alltid oppmerksom på ingredienser og etiketten krav når du kjøper protein pulver. Noen av disse produktene har kunstige smaker og farger, som kan forårsake uønskede reaksjoner i kroppen.

Hvordan beregne hvor mange kalorier du trenger daglig

Hvordan beregne hvor mange kalorier du trenger daglig


Mens 2000 kalorier kan være standard antall kalorier som daglige ernæringsmessige verdier er basert på, hvor mange kalorier du faktisk trenger hver dag avhenger av kjønn, vekt, høyde, alder og aktivitetsnivå. Harris-Benedict formel kan brukes til å bestemme den estimerte antall kalorier du trenger hver dag for å opprettholde vekten din.

Hvordan beregne hvor mange kalorier du trenger daglig

•  Beregn din basal metabolic rate (BMR) med følgende ligning: 655 + (4,35 x vekten din i pounds) + (4,7 x høyden din i inches) - (4,7 x alder i år) hvis du er kvinne. Hvis du er mann, bruke ligningen: 66 + (6,23 x vekten din i pounds) + (12,7 x høyden din i inches) - (6,8 x alder i år) for å finne din BMR. Din BMR representerer hvor mange kalorier kroppen din trenger for å opprettholde grunnleggende funksjoner.

Beregn hvor mange ekstra kalorier kroppen din trenger basert på ditt aktivitetsnivå. Hvis du er stillesittende eller engasjere seg i svært lite aktivitet, flere BMR din med 1,2. Hvis du er lett aktiv eller trene lett mellom ett og tre ganger i uken, multiplisere din BMR med 1.375. Hvis du får moderate nivåer av trening, multiplisere din BMR med 1.55. Multiplisere din BMR med 1.725 hvis du er veldig aktiv og trener seks-sju dager i uken. Hvis du trener ekstremt hardt, er i en atletisk treningsprogram eller har en jobb som består av hardt arbeid, multiplisere din BMR med 1,9. Resultatet fra multiplisere din BMR med aktivitetsfaktor er det totale antall kalorier du trenger å konsumere hver dag for å opprettholde din nåværende vekt.

Trekk fra 500 fra det totale antall kalorier må du forbruker hver dag for å opprettholde vekten din hvis du prøver å gå ned i vekt. Et underskudd på 500 kalorier om dagen tilsvarer et underskudd på 3500 kalorier i uken, noe som tilsvarer ett pund. For å gå ned i vekt i et saktere tempo, trekke 250 kalorier fra ditt daglige kaloribehov.

Legg til mellom 250 og 500 kalorier til din estimerte daglige kaloriinntak hvis du ønsker å få vekt. 500 ekstra kalorier hver dag vil føre til vektøkning med en hastighet på ett pund per uke.

Hint

  • Multiplisere din BMR med aktiviteten faktor som presist beskriver aktivitetsnivået. Ikke undervurder eller overvurdere aktivitetsnivået.

Kan du få hudkreft på en del av kroppen aldri eksponert for solen?

Kan du få hudkreft på en del av kroppen aldri eksponert for solen?


Hudkreft er den vanligste typen kreft. De fleste hudkreft er basalcelle, plateepitelkarsinom, eller melanom, den mest alvorlige typen. Hudkreft er vanligvis forbundet med soleksponering, men det er mulig å ha hudkreft på en del av kroppen som ikke er utsatt for sol, slik som håndflatene eller fotsålen.

Basal og plateepitelkarsinom

Basalcellekreft står for om lag 90 prosent av hudkreft. Den sprer seg nesten aldri (metastasizes) til andre deler av kroppen. Omtrent 20 prosent av disse kreftformene er ikke forårsaket av soleksponering, men soling er de viktigste risikofaktoren for dem. Andre risikofaktorer er alder, ultrafiolette stråler fra overforbruk av tanning booths, og terapeutisk stråling.

Squamous cell carcinoma påvirker vevet på overflaten av huden. Det er mest sannsynlig skje på lys hud. Det kan metastasere. Hver av disse hudkreft kan gjenta seg.

Melanom

Melanom er den farligste hudkreft, fordi det er den type som mest sannsynlig vil metastasere. Det kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert områder som ikke har soleksponering. Melanomer kan oppstå på normal hud, eller når en føflekk blir cancerous. På menn, er det mest vanlig på hodet, nakken, og bagasjerommet; hos kvinner er det mest vanlig på det nedre ben. Personer med mye føflekker kan være mer utsatt for å utvikle melanomer.

Dark Skin

Naturlig mørk hud (ikke garvet) gir noen beskyttelse mot hudkreft forårsaket av soleksponering, men folk med mørk hud kan fortsatt få hudkreft. Melanomer hos mennesker med mørk hud er mer sannsynlig å være i områder som normalt ikke er utsatt for sol, slik som palmer, fotsålen, og under fingernegler og tånegler.

Symptomer og forebygging

Bruk solkrem og minimere eksponering for solen kan bidra til å forhindre kreft som er forbundet med soleksponering. Årsakene til kreft i huden områder som ikke er utsatt for sol er ikke klart, er så tidlig deteksjon viktig.

Hudkreft kan fremstå som støt eller lesjoner, eller som føflekker som endrer størrelse eller farge. Se en lege hvis huden din viser uforklarlige endringer. Diagnose er viktig; behandling er viktig hvis det er nødvendig. De fleste hudkreft kan fjernes av en utdannet medisinsk leverandør.

Hvor å Feilfri en infeksjon

Infeksjonene er ofte forårsaket av bakterier komme inn i kroppen gjennom et kutt eller slitasje. Infeksjoner kan forekomme hvor som helst på kroppen slik som i øynene. Huden er også et veldig vanlig sted for infeksjoner. Tegn på infeksjon kan være hevelse, rødhet til det infiserte området, kan pus være til stede og det infiserte området kan være smertefullt. Anbefalinger for rengjøring en infeksjon kan være litt forskjellig, avhengig av hvilken type infeksjon og plassering på kroppen.

Bruksanvisning

•  Plasser den kroppsdelen som blir smittet under fasett av en vask eller badekar. Tillat lunkent vann for å kjøre over det infiserte området. Pat området rundt den infiserte huden tørr.

Bruk mild såpe og vann og vask rundt infeksjonen. Unngå å gni det infiserte området direkte som ytterligere kan irritere huden og spre smitte. Unngå å bruke vann som er for varmt eller kaldt.

Tørk bort pus med en ren fuktig stykke gasbind. Pus ofte oser ut av en infeksjon. Vær veldig forsiktig når du tørker det bort for å unngå å skade huden.

Påfør antibakteriell krem som anbefalt av legen din. Ved hjelp av en antibiotika krem ​​vil avhenge av området og utvide din infeksjon. Følg instruksjonene på produktet eller fra legen din. Husk noen kremer kan ikke anbefales for spedbarn og småbarn.

Dekk infiserte området. Bruk et stykke ren gasbind. Plasser den rett over det infiserte området. Påfør førstehjelp tape til å holde gasbind på plass. For en mindre infeksjon en bandasje eller Band-Aid kan fungere. Dette vil bidra til å hindre flere bakterier fra å komme inn infeksjonen.

Husk noen infeksjoner kan bli verre og føre til alvorlige problemer. Se etter tegn en infeksjon blir stadig verre som økt smerte, rødhet eller hevelse. Feber kan også utvikle. En infeksjon som ser ut til å forverres eller ikke vil gå bort trenger å bli sett av en lege.

Hva Chemo gjør til kroppen din

Kjemoterapi er et stoff som forstyrrer den raske veksten av kreftceller. Kjemoterapi også griper inn i sunn vekst av normale celler, forårsaker den til å påvirke mange andre deler av kroppen.

Håravfall

Noen typer cellegift kan skade cellene som forårsaker håret til å vokse. Hårtap kan skje hvor som helst på kroppen. Noen eller alle av håret ditt kan gå tapt.

Nervous System

Nervesystemet ditt kan bli skadet under chemo. Cellegiften kan føre til at du føler deg svimmel, trøtt, svak, sår, skjelven eller forvirret. Du kan også oppleve prikking eller nummenhet i hender eller føtter, har smerter i magen eller føler smerte når du går.

Seksuelle problemer

Kvinner kan ha symptomer på overgangsalder. Menn kan bli impotent. Menn og kvinner kan føle seg altfor sliten, stresset og bekymret for å ønske å ha sex.

Eye Problemer

Kjemoterapi kan forårsake smerte når du bærer kontakter. Det kan også føre til at øynene til vann og din visjon om å bli uskarpe.

Urin, Nyre og blære Endringer

Kjemoterapi kan forårsake smerte eller brenning før og etter vannlating, behovet for å urinere oftere, inkontinens, blod i urinen eller urin som er grønn, oransje, rød eller mørk gul og har en sterk lukt av medisin.

Hvor lenge kan noen leve med Sugar diabetes?

Diabetikere har ikke en utløps etikett stemplet hvor som helst på kroppen sin. Lengden og kvaliteten på livet ditt som en diabetiker kan ha å gjøre med måten du administrere din sykdom. Lære alt du kan om diabetes og bruke det du vet kan forlenge levealderen.

Time Frame

Diabetiker utdanning, glukose testing og medisiner har økt levetid for de fleste diabetikere. Diagnosen diabetes kan føre til at du føler at du har kontroll, men denne sykdommen er kontrollert av hvordan du velger å håndtere livet. Du kan gjøre enkle ting for å gjøre livet ditt sunnere og morsommere.

Betraktninger

Blodsukkernivå som ikke er kontrollert gjøre skade på alle deler av kroppen din. Administrere helse kan stoppe eller reversere skader.

Kjenn dine tall. Kjenn dine blodtrykk, A1C, triglyserider, vitamin D, skjoldbrusk nivåer og anbefalte sunn vekt. Regelmessige avtaler med legen eller diabetesspesialist vil holde deg ansvarlig og på de riktige medisiner. Overvåking av blodsukkernivået jevnlig (på legens anbefaling) og miste vekt kan senke blodsukkeret til et sunt nivå og reversere skader forårsaket av diabetes.

Advarsel

Det kan ikke sies for mye: Hold blodsukkeret under kontroll. For mye glukose i blodet for langs tid kan skade blodkar og nerveskader. Gå ned i vekt. Å miste 5% til 10% av kroppsvekten din kan vesentlig senke blodsukkeret ditt. Å spise regelmessig riktig mengde karbohydrater vil hjelpe deg å holde deg blodsukkeret stabilt. Bruk dine medisiner på riktig måte, gjøre gode matvalg og holde seg aktiv. Bare 30 minutter gange om dagen er bevist å senke blodsukkeret umiddelbart etter trening.

Forebygging / løsning

The American Diabetes Association anbefaler tre enkle spise retningslinjer for å komme i gang.

Sikt på 5-6 daglige porsjoner med brød, frokostblandinger og stivelse. En av de fineste tingene nydiagnostiserte diabetikere oppdage er at du er ment å spise karbohydrater og stivelse for å holde blodsukkeret på et sunt nivå.

Spis fem om dagen. Fem frukt og grønnsaker er den daglige anbefalingen for alle, for en diabetiker disse fylle matvarer vil holde deg fornøyd. Når du begynner å innlemme fem om dagen, vil du miste din oppgave for høy fett, høyt sukker snacks som øker blodsukkeret. Spise sunt habitually vil forandre dine ønsker - kan du faktisk ønsker en sunn salat i stedet for en smultring.

Du kan spise dine favoritt søte godbiter, men i moderate mengder og i din daglige carb inntak kvote. Nye studier oppdager betydningen av vitamin D til diabetikere og levealder. Legen kan utføre en rask test når du får din A1C trukket. Det er anslått at nesten 40% av voksne er vitamin D-mangel. Vitamin D-mangel er ikke bare skade eldre bein, også påvirker det hvordan insulin blir absorbert.

Expert Insight

Som diabetiker kan forkorte livet ditt ved ikke å ta vare på deg selv. Du må være ekspert i livet ditt. Bruk legen din som din partner, men du er den med innsikt om kroppen din og bare du kan ta beslutningen om å ta vare på deg selv på en daglig basis, og for å fortelle legen når du ikke føler deg rett. Kjenne kroppen din og dele hva du føler med legen din. Du er ansvarlig, og kan fastslå, til en viss grad, antall dager.

Måter å frigjøre energi lagret i kroppen

Måter å frigjøre energi lagret i kroppen


Før du kan forstå frigjøring av energi i kroppen, er det viktig å innse hvor energien lagres. Kroppen lagrer energi i tre former: fett, protein og karbohydrater. Som du sitter, er kroppen din å konvertere disse reservene til energi for å mate kroppens funksjoner. Hvis du ønsker å frigi lagret energi, må du forbrenne mer energi enn du inntaket via mat hver dag.

Aerobic Exercise

Aerob trening krever store mengder oksygen og oppnås gjennom vedvarende hard trening. I løpet av denne type trening, som kjører flere miles, vil kroppen ty først til sukker i blodet. Når disse sukker, også kjent som glukose, har blitt oppbrukt, vil du begynne å frigjøre energi fra kroppen som er lagret i fett, så lenge du fortsetter å mate kroppen med store mengder oksygen.

Anaerob Trening

Anaerob trening er korte i varighet og krever lite oksygen til å utføre - vektløfting kommer til tankene. Øvelsen kan være svært anstrengende, men den korte varigheten tillater musklene å fullføre bevegelsene uten oksygen. I stedet musklene ser til glukose eller sukker, i blodet. Det glukose er opprettet i leveren som leveren konverterer lagret karbohydrater for å opprettholde blodsukkernivået. Så lenge du opprettholde denne oksygen mindre mosjon, vil du frigjøre lagret karbohydrat energi.

Slanking

Sammen med en sunn dose av aerob og anaerob trening, er slanking en annen flott måte å brenne overskuddsenergi i kroppen. For eksempel, hvis du besøker en ernæringsfysiolog eller ernæringsspesialist, vil de finne ut hva kroppen din trenger for å ta i calorically å opprettholde din nåværende vekt. Hvis du vil frigi den vekten, holdt hovedsakelig i fettreserver, må du redusere inntaket under kroppens daglige kalori break-even på for eksempel 2000 kalorier. Forbruker mindre enn du trenger vil tvinge kroppen til å slippe sin lagret fett energi.

Stillesittende engery Releasing

Som du hvile, brenner kroppen din mellom 50 og 150 kalorier per time, avhengig av størrelse og vekt. Ved å øke inntaket av sunne matvarer som grønnsaker og frukt du vil opprettholde kroppens blodsukkernivået som tvinger stoffskiftet å brenne fett, karbohydrat og protein reserver. Dette er forskjellig fra kosten i at du skal opprettholde samme kaloriinntak, men det er den type kalorier du spiser som driver kroppen til å frigjøre energi i stedet for å sikte for å lagre den.

Vil Black Walnut Hull Kill Parasitter over hele kroppen?

Vil Black Walnut Hull Kill Parasitter over hele kroppen?


Olje eller skjær av svart valnøtt skrog blir ofte anbefalt som en naturlig og svært effektivt middel for alle typer parasittinfeksjoner, sopp og Antihelmint (ormer), for mennesker og dyr likt. Imidlertid er svart valnøtt treet også kjent for å være svært giftig, og forsiktighet bør utvises ved bruk av noen form for svart valnøtt ekstrakt.

Svart Valnøtt Fakta

Den svarte valnøtt-treet (Juglans nigra) er en løvfellende tre hører hjemme i Nord-Amerika. Det er relatert til hickory og engelsk valnøtt. Alle medlemmer av Valnøttfamilien familien inneholder den kjemiske forbindelsen Juglone, en kjent toksin. Den svarte valnøtt inneholder spesielt høye nivåer av Juglone, konsentrert i blader, røtter, skall og bark av treet. Den faktiske nøtter inneholder ikke gift, og så er avskallede kommersielt for matlaging. Imens Juglone rike skrog hentes opp og brukes i alternativ medisin, som svart valnøtt har kjente anti-parasittiske egenskaper.

Folk Medicine

Tradisjonell folkemedisin har lenge vært klar over de anti-parasittiske egenskaper av svart valnøtt. Daniel MOERMAN bok "Native American Etnobotanikk" lister opp mange bruk av svart valnøtt mot ormer samt andre klager. Svart valnøtt viser anti-parasittiske effekter enten tatt internt eller eksternt. Skroget ekstrakt kan kjøpes i stand som en flytende ekstrakt, løs pulver eller i kapsler. En flytende avkok, laget ved å koke skrogene, kan påføres direkte på huden, og har tradisjonelt blitt brukt for å bekjempe fungal-infeksjoner i huden slik som ringorm.

Dr. Hulda Clark

Dr. Hulda Clark var en kontroversiell naturlege som skrev mye om menneskelige parasitter, tro dem til å være svært utbredt og selv årsaken til de fleste menneskers sykdom, inkludert kreft. I sin 1995 boken "The Cure for alle sykdommer," anbefalte hun svart valnøtt for eliminering av voksen og larve ormer i mennesker, og forfektet kombinere det som en del av et strategisk program sammen med malurt og nellik. Dr. Clark attestert at svart valnøtt og malurt sammen ville drepe parasitter hvor som helst i kroppen, mens nellik ville drepe eggene.

Bevis

I de senere årene vitenskapelige bevis har bekreftet de anti-parasittiske egenskaper av svart valnøtt. Juglone og annet stoff som heter plumbagin er begge funnet i svart valnøtt skrog, og ifølge en amerikansk studie, er både vitenskapelig bevist å være svært effektiv mot parasittiske ormer, larver og egg. De to forbindelser er også effektive mot parasittiske soppinfeksjoner slik som Candida albicans, noe som fører til gjær infeksjoner, så vel som ringorm og andre vanlige klager.

Advarsel

Kliniske studier med mennesker og de anti-parasittiske effekter av svart valnøtt har ennå ikke blitt gjennomført. Av denne grunn tradisjonell urtemedisin råder ekstrem forsiktighet i bruken av svart valnøtt hos mennesker og dyr, og bør bare brukes i korte perioder, hvis i det hele tatt. Drug Information Online sier at svart valnøtt ekstrakt har alvorlige kontraindikasjoner for gravide og ammende kvinner, og er best unngås. Svart valnøtt er også giftige for mange dyr, inkludert hester og hunder.

Hvordan Les Moles på kroppen

Alle har føflekker på kroppen; noen av dem kan ha vært der siden du ble født, og andre er av nyere dato. Sjekk visuelt hele kroppen to ganger i året foran et speil i full lengde, og bruke ABCDE (asymmetri, border, farge, diameter, evolusjon) metode for å identifisere endringer. Å gjøre en hud sjekk vil hjelpe deg å bli kjent med dine føflekker, og du vil være i stand til å oppdage eventuelle farlige endringer som du bør ta med til legen din oppmerksomhet. Folk som har mer enn 100 føflekker på kroppen sin har en større risiko for å utvikle melanom, som er en type hudkreft.

Bruksanvisning

•  Se etter føflekker som har en asymmetrisk form. Tegne en linje gjennom de to halvdelene av føflekken bør resultere i begge omganger blir svært lik; hvis de ikke er det, å bringe dette til legen din oppmerksomhet er viktig.

Sjekk grensene for konsistens. Laftet eller tunger grenser kan være et tidlig tegn på et potensielt problem.

notere fargen på dine føflekker. Dokumentere eventuelle føflekker som har to eller flere farger, og peke dem ut til legen din.

Mål diameteren på føflekken din. Målinger av ¼ tommer (omtrent på størrelse med et viskelær på en blyant) eller mer i diameter er mistenkelig, spesielt hvis de har begynt å vokse i størrelse.

Eventyr føflekker er mistenkelige føflekker. Endre former, farger, størrelser eller diameter kan være et tidlig varsel om melanomer og bør sjekkes av en hudlege eller familien din lege. Også være skeptisk til skorpedannelse, blødning, sprekker eller oser av føflekker, og få disse sjekket.

Tips og advarsler

  • Melanomer kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men de er oftest sett i områder som er utsatt for sollys som armer, ben, ansikt og rygg. Få noen til å hjelpe deg i å sjekke for endringer i føflekker på steder du ikke kan lett se, for eksempel i hodebunnen.
  • Den mest vanlige cancer i USA er hudkreft, i henhold til den Mayoclinic.com nettsiden. Fire typer hudkreft eksisterer, og av disse er fire, melanomer er de mest dødelige og kan spre seg til andre organer i kroppen.

Hvordan virker Cancer Arbeid i kroppen?

Hva er kreft?

Kreft er et samlebegrep for over 100 sykdommer som kjennetegnes ved unormal og uregulert mitose, eller celledeling. Kreft er den nest største dødsårsaken i USA, hjerteinfarkt som den første. Kreft kan oppstå hvor som helst i kroppen og spre seg til andre områder. Kreft er ikke smittsomt og kan oppstå i alle aldre.

Hvordan er Svulster dannet?

Kroppens celler naturligvis undergå en prosess som kalles mitose, hvori cellen deler seg i to identiske celler med henblikk på vekst og reparasjon. For eksempel, når du får et kutt, hudcellene replikere å reparere såret. Kreftceller deler på en mye raskere hastighet enn normalt friske celler. Resultatet av denne akselerert celledeling er en masse av vev kjent som en tumor.

Er All Svulster kreft?

Det finnes to typer svulster: godartede og ondartede. Godartede svulster er ikke-kreft, og vil ikke spre seg i hele kroppen. Når godartet svulst er fjernet, er det svært usannsynlig at det vil vokse tilbake. Ondartede svulster er kreft, og kan være svært skadelig. De har potensiale til å metastasere (spredning) til andre deler av kroppen og forårsake ytterligere skade. Hvis fjernet, er det fortsatt en sjanse for at ondartet svulst vil dukke opp igjen.

Hvordan vet Svulster påvirke kroppen?

Det er flere måter som en tumor kan forårsake skader og ødeleggelse på kroppen. Noen slipp stoffer som ødelegger vev som står dem nær. Noen trenge gjennom organer og vev og ødelegge eller skade dem i prosessen. Organer som har blitt angrepet av svulster er mer utsatt for infeksjoner. Svulster har også muligheten til å legge press på nabo vev og organer, og hindre dem fra å utføre sine oppgaver riktig.

Hva er metastaser?

I løpet av metastasering, frigjør tumor millioner av kreftceller i blodet. Mange blir drept av immunsystemceller eller mens du reiser i blodårene. Andre overleve og fester seg til slimhinnen i blodårene. Når disse cellene replikere, kan flere svulster form i det nye området.

Hvor lang tid tar det for Ringorm til Clear Up?

Ringorm, eller tinea, er en svært smittsom soppinfeksjon som presenterer ofte i form av en liten ring på overflaten av huden. Dette er en tilstand som ikke går bort av seg selv og må behandles med en viss form for soppdrepende medisiner. Over-the-counter medisiner kan først bli prøvd, men i alvorlige tilfeller som krever resept, tar ringorm flere uker og noen ganger opp til tre måneder for å fjerne helt.

Årsaker

Ringorm er forårsaket av hud-til-hud kontakt med mennesker eller dyr som allerede har soppinfeksjon stede på huden deres. Dette betyr at ringorm infeksjoner forekommer vanligvis på skoler der barna har mye kontakt med hverandre, og blant utøverne som brytere. Ikke alle mennesker som har ringorm sopp viser symptomer, slik at en person kan passere smitte videre til andre uten å vite, slik at infeksjoner som er vanskelige å spore fra person til person.

Typer

Det finnes mange forskjellige typer av ringorm, og ikke alle til stede som ringformet utslett som vanligvis forbindes med soppen. Den type ringorm som ofte vises på scalps av barna er hard og skjellete og fører til hårløse flekker. En annen type ringorm vises på ansiktet og halsen i områder som omfattes av ansiktshår og presenterer med hevelse og skorpedannelse i huden. Form av ringorm som er kjent som skrittsopp vises i foldene av lysken og på lårene som et rødbrunt utslett. Til slutt er det den type ringorm som ikke viser seg som ringformet utslett og kan forekomme hvor som helst på kroppen.

Identifikasjon

Det kan være lett å identifisere ringorm når du er i den velkjente ringen form, men selv da er det viktig å søke diagnose fra en lege for å utelukke andre hudsykdommer. Eksem, kan psoriasis og selv gjær infeksjoner ser ganske lik de forskjellige formene for ringorm, slik at en riktig diagnose er nøkkelen til å finne den rette løpet av behandlingen. En lege kan være i stand til å identifisere ringorm av syne, eller kanskje ta en hud skraping for videre testing.

Forebygging

Det er ingen absolutt måte å hindre kontrahering ringorm på grunn av skin-til-hud arten av sin overføring. Men kutter hyppig og riktig håndvask ned på alle hudinfeksjoner. Unngå kontakt med mennesker og dyr som er kjent for å ha ringorm og situasjoner som lar huden svett og fuktig kan også kutte ned på utbrudd av soppen. For menn kan dette bety iført boksershorts i stedet for truser og for kvinner, iført bomullsundertøy og unngå nylon helt.

Aktuelt Treatment

Milde tilfeller av ringorm kan behandles med over-the-counter aktuelle medisiner som Lamisil og Tinactin. Disse medikamentene er brukt i mange milde soppinfeksjoner. Følg instruksjonene som følger med krem ​​for behandling og hvis ringorm ikke rydde opp i løpet av to uker, søker en resept salve fra legen din. Styrke kremer er mye sterkere og er vanligvis brukt i et tynt lag en eller to ganger om dagen. Bruk disse kremene som foreskrevet, som de kan trenge å bli videreført også etter de visuelle tegn har ryddet å sørge for at det ikke er noen gjentakelse. Ringorm alvorlig nok til å kreve en resept krem ​​kan ta flere uker å fjerne.

Oral behandling

Hvis et tilfelle av ringorm er for alvorlig til å bli behandlet med en ren over-the-counter aktuell salve og reagerer ikke på en resept krem, vil en muntlig soppdrepende medisiner være foreskrevet. En oral medisin vil vanligvis være foreskrevet for 4-8 uker og kan videreføres hvis huden viser forbedring, men ikke helt klart. Det er ofte en tendens til å slutte å ta et medikament når ringorm begynner å rydde opp, men bare fordi de synlige tegnene er borte betyr ikke soppen i seg selv er borte og de ringer og utslett kan dukke opp igjen hvis full løpet av behandling er ikke fulgt.

Hvordan Sigaretter påvirke kroppen?

Hvordan Sigaretter påvirke kroppen?

Sigarett Addiction

Sigaretter påvirker hele kroppen på en negativ måte. Åtte sekunder etter du inhalerer sigarettrøyk, nikotin (politimesteren aktiv prinsippet om tobakk) når hjernen og stimulerer lystsentre. Du liker den følelsen, så du røyker igjen. Kroppen din etter hvert bygger opp en toleranse for tobakk, og du trenger mer for å få den gode følelsen. Etter hvert innser du hvor mye du skade kroppen din, og du bestemmer deg for å slutte. Men ikke røyking gir deg hodepine og gjør deg gretten, rastløs, deprimert og sulten. Du er avhengig, og sjansene for at du vil være i stand til å slutte er bare én av 10, ifølge National Institute on Drug Abuse.

Effekter av sigaretter på kroppen din

Ifølge en august 2008 American Cancer Society studie, senker røyking mengden av oksygen i kroppen din. Små luftblærer i lungene er skadet så snart røyken treffer dem. Mangel på oksygen fører til mangel på energi. Dette, sammen med sykdommer forårsaket av sigaretter (som emfysem, tuberkulose, kreft, bronkitt, astma og lungebetennelse), ødelegger slutt lungene.

Røyking påvirker også blodsirkulasjonen. Flimmerhårene som flytter celler gjennom blod i kroppen din blir skadet. Blodårene blir skadet. Hjertet slår fortere og blodtrykket går opp. Røyke sigaretter kan føre til hjertesykdom og slag.

Sigaretter negativt påvirke kjønnsorganer og reproduktive system. Ifølge en 1996 studie av American Council on Science and Health, menn som røyker har dobbelt så stor sannsynlighet for å ha problemer med å få ereksjon. Sædkvalitet er lavere og sædcellene beveger seg ikke så mye. Kvinner som røyker er mer sannsynlig å få brystkreft og livmorhalskreft. Å få barn er vanskeligere for kvinnelige røykere, og overgangsalder kommer tidligere for dem. Gravide kvinner som røyker kan abortere, har en baby med lav fødselsvekt, eller har en for tidlig eller dødfødt baby. Babyer med røyking foreldre er mer sannsynlig å dø av Sudden Infant Death Syndrome. Ammende mødre som røyker bør vite at tjære og nikotin er gått til sine babyer gjennom morsmelk.

Din mage og nyrer ikke utføre effektivt hvis du røyker. Sigaretter kan irritere og forårsake betennelse i tarmen og magen, og smertefulle sår kan danne, i henhold til juli i 2007 studie av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Huden rynker raskt på grunn av dårlig sirkulasjon. Du har dårlig ånde, gule og brune flekker på tennene, kan diagnostiske tester være unøyaktig, og røyke sigaretter kan påvirke måten medisinen virker.

Sigaretter Affect Nonsmokers

Folk som ikke røyker er påvirket av sigarettrøyk i deres miljø. Environmental Protection Agency anslått at 3000 røykere døde av lungekreft i 1999 på grunn av passiv røyking. The American Cancer Society november 1999 studie om passiv røyking bevist røykere utvikler lungekreft, hjertesykdom og mange andre sykdommer fra inhaling noen andres sigarett røyk. Barn også lider skade fra passiv røyking: De er mer sannsynlig å få luftveisproblemer, astma, infeksjoner og andre sykdommer. Baby lungene er for liten til å være i stand til å tolerere sigarettrøyk, og å være rundt røyk kan gjøre det vanskelig for dem å puste.

Det finnes bedre måter enn å røyke for å håndtere stress som ikke vil drepe deg og de rundt deg. Å vite hvordan sigaretter påvirker kroppen din er god motivasjon for å finne dem.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium

Kalium Basics

Kalium er et mineral kroppen benytter for sunn nyrefunksjon. Det leder strøm i kroppen og regnes som en elektrolytt. Andre elektrolytter inkluderer klorid, kalsium og natrium. Kalium anvendes for hjerte funksjonalitet og brukes for bevegelse av den glatte og skjelett-muskler. Kaliumnivå kan variere og skape problemer uansett. For mye kalium er en tilstand som kalles hyperkalemi. Ikke nok kalium er en tilstand som kalles hypokalemi. Kaliumnivåer er påvirket av inntaket av natrium og fysiske funksjoner som svetting, absorpsjon, diaré og oppkast.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium - Primær aldosteronisme

Hypokalemi er tilstanden hvor nivåene av kalium er for lav i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er kaliumnivå normalt vurdert rundt 3 til 4 milliekvivalenter per liter. Lave nivåer er målinger under 2,5 milliekvivalenter. Hypokalemi kan føre til tretthet, kramper av muskler, unormal hjerterytme og forstoppelse.

Hypokalemi kan være forårsaket av diaré, nyresvikt, oppkast, vanndrivende, avføringsmidler og tilstand som kalles primær aldosteronisme. Denne tilstanden er når binyrene skaper et overskudd av hormonet aldosteron. Dette hormonet fører til at kroppen mister kalium og holde på natrium. Denne tilstanden kan føre til høyt blodtrykk.

Andre sykdommer

Spiseforstyrrelser og kronisk nyresvikt er også sykdommer som forårsaker lavt kalium. Bulimia nervosa består av overspising og purging, hvor en person spiser store mengder mat og deretter kaster det opp. Anorexia nervosa er når en person har usunn selv syn på seg selv og mener seg å være overvektige, og derfor ikke spiser. Spiseforstyrrelser inkluderer bulimia nervosa, anorexia nervosa og overspising. Spiseforstyrrelser føre til underernæring som kan forårsake lave nivåer av kalium.

Kronisk nyresvikt er tap av nyrene evne til å filtrere giftstoffer fra blodet. Som nyrene svikter, kroppen begynner å bygge opp giften, og overskudd av væske i blodet. I tillegg til tap av kalium, kan kronisk nyresvikt forårsake høyt blodtrykk, anemi, kvalme, vekttap og tretthet. Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av diabetes, urinveisobstruksjon, nyresykdommer og hypertensjon.

Tegn og symptomer på nyresykdom & Lupus

Omtrent en tredjedel av mennesker med systemisk lupus erythematosus (SLE) krever medisinsk behandling for betennelse i nyrene. Lupus er en kronisk inflammatorisk autoimmun sykdom som påvirker mange deler av menneskekroppen, med nyrene å være mest sårbare.

Hvordan Lupus svekker nyrer

Et sunt immunforsvar angriper utenlandske virus og bakterier ved å produsere proteiner som kalles antistoffer. Hos personer med lupus, disse antistoffer, også kalt auto-antistoffer, angripe normalt friskt vev. Kapillærene i nyrene kan bli betent som auto-antistoffer bygge opp. Dette senker nyrefunksjonen, og kan forårsake nyresvikt.

Lupus nefritt, betennelse i filtrering enheter i nyrene, er ikke den eneste årsaken til nyresykdom hos mennesker med lupus. Aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som brukes i lupus behandling kan svekke nyrefunksjonen og føre til væske buildup.

Smertestillende kan ofte påvirke nyrene, og som lupus lider ofte krever medisiner for smerter, er det viktig at nyre-funksjoner kontrolleres regelmessig i lupus pasienter.

Medisinske tester for tidlige tegn på lupus nefritt

Også kalt lupus glomerulonefritt, lupus nefritt, kan være til stede uten tegn eller symptomer i de tidlige stadier, med unntak av de som finnes i medisinske tester.
Forhøyede røde blodlegemer og protein nivå kan dukke opp i en urinalysis gjort av helsepersonell og kan være det første tegn på en nyre problem i lupus pasienter. En blodprøve som heter serum kreatinin kan vise hvor godt nyrene eliminere avfallsstoffer. En nyre biopsi er ofte anbefalt hvis lupus nefritt er oppdaget. Biopsi kan hjelpe legen å identifisere alvorlighetsgraden av nefritt og bestemme riktig behandling.

Høyt blodtrykk som et faresignal

Lupus nefritt kan føre til høyt blodtrykk, som i sin tur kan ytterligere skade nyrekapillærer. National Institutes of Health og National Heart Lung and Blood Institute anbefaler at personer med lupus nefritt opprettholde et blodtrykk på 130/80 eller under.

Ødem

Ofte den første fysiske symptom på nyre betennelse hos personer med lupus, ødem vanligvis presenterer seg som hevelse i bena, ankler og føtter. Hvis legemet fylles med avfallsprodukter og ekstra vann, kan ødem oppstå i hendene, så vel som de nedre ekstremiteter. Symptomer på tretthet og svakhet vil vises som kroppen blir stresset av mangelen på rent blod den trenger for å fungere. Ubehandlet, vil dette føre til uremi og forårsake koma, kramper og død.

Blod i urinen

Hematura, eller blod i urinen, er en av de første tegn på sykdom glomeruli. Dette kan behandles med immunsuppressive medikamenter eller steroider. Glomeruli sykdom angriper glomeruli i nyrene. Nyresykdommer forårsaket av autoimmune sykdommer så som lupus er gruppert i glomeruli sykdomskategori.

Andre tegn og symptomer

Selv tidlig nyresykdom ikke kan vise tegn eller symptomer, som det skrider frem subtile tegn kan bli klart. Endringer i frekvensen til vannlating, kan muskelkramper eller en mørkfarging av huden forekomme. En person kan føle seg trøtt, har problemer med konsentrasjon og lider anfall av oppkast eller kvalme. Tap av appetitt eller en følelse av nummenhet eller kløe kan også indikere nyreproblemer.