Digidexo.com

Slik Cure Bihulebetennelse

Slik Cure Bihulebetennelse


Bihulebetennelse er betennelse i bihulene. Det er vanligvis forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon, men kan utløses av allergi eller miljømessige irritanter. Det finnes to typer av bihulebetennelse: akutte og kroniske. Akutt bihulebetennelse varer i fire uker eller mindre, og er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon. Kronisk bihulebetennelse varer minst åtte uker, er vanskeligere å behandle enn akutt bihulebetennelse og kan reagere tregt mot antibiotika. Symptomer på bihulebetennelse inkluderer en verke eller trykk over midtre del av ansiktet, hodepine, tett nese, feber, tap av luktesans, og en grønn eller gul nese.

Slik Cure Bihulebetennelse

•  Bruk en over-the-counter medisiner for å lindre smerter forårsaket av sinus press og redusere feber (hvis den finnes). I tillegg til å lindre smerte og trykk, er ibuprofen meget effektive for å redusere inflammasjon.

Legg varme, fuktige håndklær på ansiktet i 10 minutter, tre eller fire ganger hver dag. Varmen vil redusere smerte, hevelse og lunger. Du kan bruke varmt vann poser i stedet for håndklær, men vær forsiktig posene ikke blir for varmt, eller du risikere å brenne sarte ansiktshuden.

Unn allergisk bihulebetennelse ved å unngå kjente allergener, ved hjelp av over-the-counter antihistamin medisiner, og holde seg unna røyk, parfyme og andre irritanter.

skylle nesegangene med en saltoppløsning, som kan kjøpes i de fleste butikker og apotek. Saline kan også gjøres hjemme ved å blande 1 ts. av bordsalt og en klype natron med 2 kopper varmt vann, ifølge University of Maryland Medical Center.

fuktigere luft i hjemmet ditt ved hjelp av en damp vaporizer. Du kan også ta en varm dusj med baderomsdøren lukket, eller fylle en stor bolle med dampende vann og helle over det å inhalere dampen.

Redusere betennelse i slimhinnene ved å ta en decongestant, slik som pseudoefedrin hydroklorid. Decongestants constrict blodkar i bihulene og neseslimhinnen, og dermed redusere hevelse og øke drenering. Ifølge Mayo Clinic, slimhinneavsvellende nesespray er vanligvis svært effektiv på å lindre symptomer, men kan utløse rebound lunger hvis brukes til mer enn noen få dager av gangen.

Thin nasal sekreter og redusere trykket i din lomme hulrom ved å ta en mucolytic, for eksempel guaifenesin. Ifølge University of Maryland Medical Center, mucolytics, eller expectorants, bør brukes i minst en uke å behandle bihulebetennelse.

8. Ta antibiotika hvis sinusitis er forårsaket av en bakteriell infeksjon. Ta hele løpet av medisiner, selv om du begynner å føle deg bedre etter noen få dager. Selv om typen og dose av antibiotikum avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av sykdommen, er antibiotika vanligvis tatt i 10 dager, i henhold til de Mayo Clinic.

Vurdere en kur med orale eller inhalerte kortikosteroider, for eksempel prednison eller beklometasondipropionat, for å redusere betennelse. Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, bør orale steroider bare brukes når andre behandlingsalternativer har mislyktes på grunn av høy risiko for bivirkninger forbundet med disse medikamentene.

Spør legen din om kirurgisk behandling for kronisk bihulebetennelse. Når andre behandlinger har mislyktes, kan kirurgi være nødvendig å bedre drenering og redusere nasal blokkering. Kirurgi kan forstørre åpningen av bihuler, fjerne eventuelle problematiske polypper og korrigere anatomiske misdannelser som kan bidra til bihulebetennelse.