Digidexo.com

noradrenalin health effekt

Drug behandling for fedme

Drug behandling for fedme


Fedme er en tilstand som rammer millioner av mennesker i USA. Det er ofte vanskelig for overvektige mennesker til å ha selvtillit eller motivasjon til å trene eller diett for å gå ned i vekt. Det er en psykologisk komponent til fedme, og behandling kan være vanskelig og kostbart for mange lider. Terapi er begrenset av de fleste forsikringsselskaper og kan ikke være et alternativ. Forlegenhet forbundet med fedme kan hindre noen fra å få hjelp. Medikamentelle behandlinger blir stadig mer populært for overvektige pasienter og, avhengig av alvorlighetsgraden av fedme, kan være den beste metoden.

Er Drugs Nødvendige

Bare du og din lege kan avgjøre om medisinen er en nødvendig del av din vekttap diett. Hvis du trener regelmessig og holde en riktig kosthold, kan medisiner ikke være nødvendig.

Fat Blocker

Medicinenet.com sier at en av de sikreste medisiner tatt for fedme og vekttap er orlistat, en gang kjent som reseptbelagte stoffet Xenical. Orlistat virker ved å blokkere fettet du spiser fra å bli inntatt, og er den eneste Food and Drug Administration-godkjent over-the-counter medisiner for vekttap, nå kalt Alli.

Psykotrope

Biopsychiatry rapporterer at psykofarmaka som antidepressiva og sibutramin (Meridia), en reuptake inhibitor av serotonin og noradrenalin, er effektive vekttap agenter som ikke bærer misbrukspotensiale av sentralstimulerende midler.

Sentralstimulerende

Noen av de mest populære stoffene tatt for fedme er sentralstimulerende midler. Sentralstimulerende midler, i henhold til Drugs.com, er effektive, men kan legge vekt på hjertesystemet og forårsake avhengighet.

Tips

Hvis du eller noen du kjenner er overvektig, kan betydningen av kosthold og trening ikke overdrives. Søker profesjonell rådgivning og utdanne deg selv på ulike behandlinger er den beste veien til vellykket vektreduksjon.

Virkningene av alkohol på hjernen og beslutningsprosessen

Virkningene av alkohol på hjernen og beslutningsprosessen


Selv om alkohol påvirker nesten alle organ i menneskekroppen, av alle disse sentralnervesystemet er særlig påvirket. Den sentralnervesystemet omfatter hjernen og ryggmargen. Ansvarlig for prosessering og svare på alle miljømessige stimuli, er spesielt viktig for tanken, perspektiv og resonnement hjernen. Mens et par drinker fører til en kort, midlertidig forfalle i persepsjon, som i seg selv kan vise seg å være skadelig.

Short-Term Bruk

Selv i små mengder, drikker alkohol påvirker hjernens funksjon midlertidig. Ofte referert til som overstadig drikking, alkohol-indusert strømbrudd oppstår når masse alkohol er absorbert for fort. Under strømbrudd, har du vanskelig for å huske hva du gjorde eller problemer med å huske enkelte hendelser. Stadig drikking ofte resulterer i alvorlige skader, også, for eksempel bil ulykker, drukning og brennende hendelser. Det er ofte knyttet til overgrep og vold i hjemmet på grunn av alkoholens effekt på menneskets hukommelse, dømmekraft og impulskontroll.

Langvarig bruk

Ifølge National Institutes of Health, effekter av tunge langsiktige drikking på hjernen avhenger av visse forhold som debutalder, kjønn, generelle helsetilstand, bruk og genetikk stoffet. Mest bemerkelsesverdige problemer forbundet med langvarig drikking er alkohol toleranse og avhengighet. Toleranse refererer til progresjon av ønsker å konsumere høyere mengder for å oppnå den samme ønskede effekt, noe som resulterer i avhengighet. Drikker stadig resulterer i biokjemiske forandringer i hjernen, forårsaker cravings og abstinenssymptomer. Endringer oppstå på grunn av omordning av nevrotransmitteraktivitet, i et forsøk på å opprettholde normal hjernefunksjon.

Hvordan alkohol påvirker Judgment

Alkohol er en sentral nervesystemet depressant, utlån en beroligende og hemmende effekt. På grunn av handling på serotonin og andre signalstoffer, hjelpemidler det i aggressiv atferd. Impulsiv atferd fører til uplanlagte graviditeter, seksuelt overførbare sykdommer og vold. "The Encyclopedia of Crime and Punishment" forklarer at selv om alkohol og aggresjon er i slekt, andre faktorer har en rolle, for eksempel bruk av andre rusmidler og psykisk sykdom.

Føtalt alkohol Disorders

Fetal Alcohol Spectrum Disorders (FASD) refererer til en gruppe tilstander som forekommer som følge av mors alkoholbruk under svangerskapet. Når en forventningsfull mor drikker alkohol, det påvirker negativt hjernens utvikling, uavhengig av mengden konsumert. Tre typer FASD finnes: alkoholrelaterte fødselsskader, føtalt alkoholsyndrom og alkoholrelaterte nevrologiske lidelse. FASD er manifest av problemer med koordinasjon, læring, hukommelse, syn og tale. Barn med FASD ofte vise emosjonelle og atferdsmessige problemer. Dette er på grunn av skadede nerveceller, noe som resulterer i en mindre hjernevolum. The Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at effekter fra FASDs er uhelbredelig og permanent.

Teknikker for å kontrollere din Temper

Teknikker for å kontrollere din Temper


Temper refererer til en persons tendens til å bli sint. Noen med en dårlig temperament kan fort oppleve sinne i visse situasjoner. Anger er en normal og sunn menneskelige følelser, men når det begynner å negativt påvirke en persons liv, å finne teknikker for å kontrollere det er avgjørende. Teknikker som fremmer en produktiv uttrykk for sinne kan forhindre skade en dårlig humør exacts på en persons sosiale og profesjonelle liv.

Kognitiv restrukturering

Ifølge American Psychological Association, kan kognitiv restrukturering lette sinte følelser. Kognitiv restrukturering innebærer å endre måten en person tenker. Siden sinne kan produsere tanker som er altfor dramatisk og irrasjonelle, og erstatte dem med rasjonelle eller logiske tanker er en produktiv teknikk for temperament kontroll. Når en person kan gjennomføre den erkjennelse at sinne er ikke bare en ineffektiv måte å løse et problem, men også negativt påvirker hans emosjonelle helse, kan han behandle og løse problemet på en sunnere måte.

Releasing Anger

Når en person opplever sinne om et problem som ikke kan løses, eller er ikke viktig nok til å rettferdig sinne eller søke en løsning, kan den beste teknikken for temperament kontroll være å slippe sinne. Ifølge Health, effektive teknikker for å slippe sinne inkluderer dyp pusting, stopper tanker som øker sinne, tenker på et behagelig bilde eller erfaring, trening og meditasjon.

Uttrykke sinne på en sunn måte

Sinne, som alle følelser, kan uttrykkes på en sunn og produktiv måte. Påståelig uttrykk er en sunn måte å uttrykke sinne, ifølge American Psychological Association. Det innebærer en person å identifisere sine behov, og hvordan han kan møte dem, uten å skade noen i prosessen. Hvis han velger å undertrykke sin vrede, må han konvertere den til en mer positiv følelse eller atferd og deretter uttrykke det. Undertrykke sinne uten å aktivt finne en god metode for å slippe den kan føre til fiendtlige eller passiv-aggressiv atferd.

Anger Management

Anger management er en prosess som hjelper en person gjenkjenne triggere som gjør henne sint, og lærer henne å uttrykke at sinne på en sunn måte. Den er beregnet for en person som ikke kan effektivt kontrollere sitt temperament til det punktet at hennes personlige eller profesjonelle liv lider. Vanligste årsakene som kan drive en person til å søke anger management inkluderer atferd som involverer fysiske eller verbale trusler, fysisk vold mot andre mennesker og ofte bryte eller skadelige gjenstander. Før du deltar på en anger management kurs, bør en person ta hensyn til, og skrive ned, hennes fysiske og følelsesmessige reaksjoner når han er sint. Identifisere de spesifikke triggere som forårsaker henne til å miste henne temperament vil hjelpe tilpasse anger management økter, og produsere de teknikkene hun trenger for å kontrollere sitt temperament. Selv om teknikkene som brukes i anger management kan praktiseres uten å delta på kurs eller personlige økter, ifølge Mayo Clinic, er det mer effektivt å følge undervisningen eller se en anger management rådgiveren.

Medisiner brukes til å behandle Bipolar

Bipolar lidelse er en psykisk tilstand som, ifølge National Institute of Mental Health, effekter nesten tre prosent av den amerikanske voksne befolkningen. Tilstanden er preget av oscillerende anfall av depresjon og manisk oppførsel, og krever derfor en rekke medisiner for tilstrekkelig kontroll.

Anti-depressiva

Anti-depressiva, som Prozac eller Zoloft, blir vanligvis foreskrevet for behandling av bipolar lidelse som de både kan redusere alvorlighetsgraden av depressive episoder og redusere hyppigheten av maniske episoder. Bipolare pasienter bør ta dem hele tiden, uavhengig av hvordan de føler for å sikre optimale resultater.

Stemningsstabiliserende

Stemningsstabiliserende, slik som litium, er foreskrevet for å redusere styrken og antall maniske episoder. Mens de er svært effektive, kan stemningsstabiliserende produsere flere uønskede bivirkninger, for eksempel emosjonell løsrivelse.

Antipsykotika

Antipsykotika er kraftige medisiner som kan være foreskrevet for personer som ikke legger merke en forbedring i sine humørskifter på anti-depressiva og stemningsstabiliserende. Antipsykotika håndtere spesielt voldelige maniske episoder som grenser til psykotiske pauser.

Søvn Aides

Det er vanlig for bipolare pasienter å oppleve langvarige og alvorlige søvnforstyrrelser, spesielt i løpet av maniske episoder. Reseptbelagte søvn hjelpere kan brukes til å håndtere dette elementet av tilstanden.

Andre behandlinger

I tillegg til disse typer medisiner, personer som lider av bipolar lidelse også dra nytte av andre former for behandling som for eksempel kognitiv atferdsterapi og elektrokonvulsiv terapi.

Effekter av noradrenalin

Noradrenalin brukes til behandling av farlig lavt blodtrykk og glukose. Det fungerer litt som adrenalin og hastigheter opp pulsen ved å begrense blodårer. Noradrenalin er brukt i medisinske innstillinger gjennom intravenøs injeksjon i store vener eller arterier. Det er ofte brukt sammen med HLR mens du prøver å stimulere hjerterytme og pust. Dessverre har det noen uberettiget bivirkninger og kan føre til farlige forhold for enkelte pasienter.

Kardiovaskulære systemet

En bieffekt er høyt blodtrykk, vanligvis utstilt som hodepine, en skarp smerte i brystet, lysfølsomhet, blekhet, rikelig svette og noen ganger oppkast. Andre effekter av noradrenalin injeksjon omfatter innsnevring av blodårer, mangel på oksygen rekkende kroppsvev, og en reduksjon av pumping utført av vitale organer, slik som nyrer, hjerte og lever. Hjertet kan også utvikle en langsom eller uregelmessig beat.

Nervesystemet

Nevrologiske reaksjoner er vanligvis et resultat av høyt blodtrykk og kanskje overfølsomhet overfor noradrenalin. Typiske nervesystemet reaksjoner er angst og frykt, hodepine og økt følsomhet for lyskilder. Ved oppdagelse av disse symptomer, kan dosen må reduseres for å forårsake mindre stress og dannelsen av flere symptomer.

Overfølsomhet

Hypersensitivitetsreaksjoner har blitt registrert, og "adrenerge urticaria" har blitt lagt merke til, som er elveblest produsert av adrenalin. Psykologisk stress sammen med urticaria eller elveblest er observert ved bruk av aminer, som er stoffer som adrenalin, noradrenalin og dopamin. Angst, følsomhet for lys og lyd, panikkanfall og følelser av uvirkelighet kan bli identifisert som ytterligere tegn på psykisk stress som følge av overfølsomhet.

Andre alvorlige effekter

Andre alvorlige effekter av noradrenalin bære allergisk hevelse i ansikt, lepper, tunge, munn og svelg. Bortsett fra disse luftveisproblemer, kvalme og oppkast, kald følelse i ekstremiteter, blå lepper eller negler, minsket frekvens eller ingen vannlating, irritasjon på injeksjonsstedet, plutselig nummenhet eller svakhet, og svekkelser som forvirring, utydelig tale eller syn alt tyder på alvorlige interaksjoner og bør korrigeres ved medisinske fagfolk umiddelbart.

Konklusjon

Før du tar noradrenalin, bør pasientene være sikker på å fortelle legene hvis de opplever høyt blodtrykk (hypertensjon), overaktiv skjoldbruskkjertel, astma eller en sulfitt allergi, da disse kan forstyrre den. De bør også være sikker på å advare leger umiddelbart hvis de lider noen bivirkninger fra noradrenalin. Noradrenalin er et livreddende narkotika, men det er også farlig for noen mennesker.

Effekter av Sleeping on Health

Effekter av Sleeping on Health


Nesten 70 prosent av amerikanerne kan ikke få nok søvn om natten, ifølge en studie av Better Sleep Council. Hvor mye er nok? Mange eksperter anbefaler minst syv og en halv til åtte timer søvn hver natt, selv om enkelte individer kan trenge mer eller mindre. Med en krevende tidsplan som involverer arbeid, skole, familie eller venner, kan du bli fristet til å blåse av litt søvn bare for å ta litt tid for deg selv. Ikke gjør dette til en vane. Får mindre søvn enn kroppen din trenger kan få konsekvenser for både din fysiske og mentale helse.

Immune System

Å få en riktig mengde søvn vil bidra til å holde immunforsvaret fungerer. Søvnmangel kan redusere immunforsvaret og gjøre deg mer utsatt for sykdom, som for eksempel influensa. Mangel på søvn kan også øke risikoen for å utvikle mer alvorlige helseproblemer. Dette er fordi søvnmangel kan sette stress på hjernen og kroppen din, øker blodtrykket. Denne økningen kan føre til hjertesykdom. Energien tapt ved konsekvent mangel på søvn kan også svekke kroppens evne til å behandle sukker, en tilstand som kan til slutt føre til diabetes.

Vektøkning

Ifølge Better Sleep Council, personer som sov mer enn åtte timer i natt var mer sannsynlig enn andre til å trene i løpet av dagen. Høyere energi gjør at du kan trene oftere og med mer intensitet, noe som kan bidra til å holde vektøkning til et minimum. Søvnmangel kan også føre til ubalanse i kroppens nivåer av hormoner, leptin og ghrelin. Dette er hormoner som er ansvarlige for å gjøre du føler deg mett etter et måltid eller sulten når du ikke har spist. Leptin nivåer slipp med mindre søvn, noe som betyr at du kan spise mer før følelsen fornøyd. På baksiden, ghrelin nivåer stiger og appetitten vil øke. Søvnmangel kan føre til overspising og usunn vektøkning.

Attention

Mangel på søvn svekker din evne til å fokusere. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, er 56.000 trafikkdødsfall forårsaket hvert år av døsig drivere. Får for lite søvn kan påvirke din evne til å tenke klart og føre til at du blir uoppmerksom. Dette er farlig mens du kjører. Det kan også påvirke ytelsen på jobb eller skole, noe som gjør det mer sannsynlig å gjøre feil.

Mood

Søvn har psykiske så vel som fysiske effekter. Hvis du er søvnmangel, kan du bli irritabel, trist eller sint. Du mister din evne til å svare godt på stressende situasjoner. Søvnmangel kan også føre til hormonelle og kjemiske ubalanser i hjernen, som kan føre til angstlidelser eller depresjon. Ironisk nok, kan emosjonell nød også påvirke din evne til å sove. Denne syklusen gjør det vanskelig å opprettholde en følelse av emosjonell og psykologisk velvære.

Hvordan Advocate for effektive Mental Health Services

Hvordan Advocate for effektive Mental Health Services


Bare 1 av 5 barn diagnostisert med en emosjonell eller mental helse exceptionality få nødvendig behandling. Ifølge American Academy of Child og ungdomspsykiatri, følelsesmessige problemer og psykiske exceptionalities hos barn og unge er svært behandles. Ved å lære å argumentere for tidlig identifisering, omfattende evaluering og hensiktsmessige tiltak, foreldre og andre omsorgspersoner kan sørge for at barna får den hjelpen de trenger og redusere risikoen for langsiktige emosjonelle vansker.

Bruksanvisning

•  Hvis du er en forelder, og du mistenker at barnet ditt kan ha en følelsesmessig lidelse, ta kontakt med en mental helse profesjonell som spesialiserer seg på behandling av barn og unge i samfunnet. Be om en omfattende evaluering.

Hvis du er lærer, og du mistenker at et barn kan ha en følelsesmessig problem, bør du ta kontakt med foreldre eller verger og be om å møtes privat med deg for å diskutere dine bekymringer og å stille eventuelle spørsmål du måtte ha. Denne måten kan alle arbeide sammen for å argumentere for effektive psykisk helsetjeneste for barn.

Som forelder bør du også være direkte involvert i noen evalueringsprosess og ikke være redd for å stille spørsmål. Det er viktig at du forstår resultatene av evalueringen, barnets diagnose og hele spekteret av behandlingstilbud som er tilgjengelige.

Hvis du ikke er enig med resultatene av en mental-helse evaluering gis til barnet ditt, ikke er komfortabel med legen eller alternativ behandling, eller ikke fullt ut forstår en spesifikk anbefaling, ikke nøl med å få en second opinion eller å endre terapeuter.

Ikke la noen overbevise deg om at du ikke kan være direkte involvert i barnets diagnose og individuell opplæringsplan (IOP) behandlingstilbud. Dette er barnet ditt, og hvis du ikke er enig med en IOP, kan du nekte å signere dokumentasjonen. IOP kan ikke gjennomføres uten din underskrift og godkjenning.

Det er vanligvis flere støttetjenester i samfunnet, fylke eller region. Hvis din mentale helse leverandøren ikke vet eller ikke vil gi deg med navn og telefonnummer til de kommunale tjenester, kan du ta kontakt med den lokale skolen distriktets spesialundervisning regissør / administrator for en liste over ressurser.

Ta kontakt med statens Mental Helse direktør eller State Board of Education for en liste over ressurser og en kopi av personer med funksjonshemminger opplæringsloven (IDEA) hvis du føler at barnet ikke blir behandlet rettferdig, eller hvis han eller hun ikke blir gitt riktig behandling ved skolen. IDEA vil gi deg alle de tilgjengelige alternativene, slik at du kan argumentere for omfattende psykiske tjenester og hensyn innenfor det offentlige skolesystemet.

Hvis du føler noen medisiner barnet ditt har blitt foreskrevet gjør dem syke, sover for mye eller forårsaker uberegnelig oppførsel, varsle terapeut og be om en endring i type eller dosering for å rette eventuelle problemer. Du kjenner barnet ditt beste.

Effekter av Gas Grill Smoke on Health

Effekter av Gas Grill Smoke on Health


Mange amerikanere nyte grilling i varmt vær, ikke bare for å spare på strømregningen, men å nyte naturen med venner og familie og for sunn, fettfattig matlaging. Men røyk produsert mens matlaging på gass eller kull griller kan føre til store helsemessige risikoer som kreft. Røyk fra grilling kan også forårsake farer innsiden av hjemmet ditt og rundt økt kilder til oksygen.

Kullosforgiftning

Bruke gass eller kull grill utenfor, aldri i ditt hjem. Matlaging med grill innendørs skape karbonmonoksid (CO) som du ikke kan se eller lukte, men det vil drepe deg i løpet av minutter ved høye nivåer.

Noen av symptomene på moderat CO forgiftning omfatter svimmelhet, kvalme, hodepine, mental forvirring og død. Symptomer på lavt CO nivåer ligne influensa eller matforgiftning og inkluderer mild kvalme, kortpustethet og mild hodepine.

The Environmental Protection Agency (EPA) foreslår du umiddelbart få frisk luft hvis du har noen av disse symptomene ved å åpne vinduer og dører, snu grillen eller ovnen av og komme seg ut av huset. Få legevakt, la helsepersonell vet at du tror du har CO forgiftning.

Forhindre CO forgiftning ved aldri å bruke gass eller kull grill innsiden av hjemmet ditt, selv om du setter den i peisen.

Kreftfremkallende

Når du griller kjøtt og sjømat ved høye temperaturer i lange perioder av gangen, de kjemiske kreftfremkallende som produseres kan føre til kreft. Faktisk, sier American Cancer Association inhalere røyken fra eller spise godt gjort, forkullet kjøtt regelmessig "kan øke risikoen for kreft i bukspyttkjertelen med opptil 60%, ifølge funn fra en [2009] University of Minnesota studie ... "

De høye temperaturene skape polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) som skjer når fettet drypper fra kjøttet inn i flammene, som produserer røyk og heterosykliske aminer (HA), som skader DNA og kan forårsake mage og tykktarm kreft. Som røyken stiger, den PAH stiger også og komme inn i kjøttet. Jo mer forkullet og svertet kjøttet, jo flere PAH og har den inneholder.

Unngå å få PAH ved grilling med magert kjøtt, som betyr eliminere eller begrense alle fett kjøtt som pølser eller ribber. Ikke spis noe svertet biter av kjøtt eller grønnsaker, som også har høye mengder PAH. Holde røyken fra innskudd på fisk ved å pakke fisken i aluminiumsfolie på grillen. Ved grilling, holder alle kjøtt deler små og fylle opp på mer grønnsaker og frukt. Bruk et steketermometer når du griller å unngå overkoking. Grill vegetabilske protein burgere som et alternativ til kjøtt.

Hjem Oxygen

Hvis du eller en du er glad avhenger hjem oksygen, holder alle flammer og røyk, blant annet fra gass eller kull griller, vekk fra oksygenutstyr. Brann trenger en drivstoff til å brenne, nemlig oksygen (O2), gjøre hjemme oksygen svært farlig. Som ren O2, kan hjemme oksygen antennes hvis man bruker den sitter eller står nær den brennende grill, noe som resulterer i alvorlige brannskader, blant annet ansiktsskader. En oksygentank kan også eksplodere og forårsake en større brann.

I løpet av 2003 gjennom 2006, ca 1190 brannsår skjedde hvert år på grunn av hjem oksygen utstyr antent av røyk og ild. Åtti-ni prosent av personer som bruker hjem oksygen fått ansiktsbrannskader, ifølge National Fire Protection Association (NFPA).

Effekter av Skipping Exercise

Effekter av Skipping Exercise


Sykdom, skade, travle hverdag og "bare ikke føler det" dager er vanlige årsaker til å hoppe over treningen. Noen mennesker føler de fysiske og emosjonelle effekter - inkludert redusert styrke eller depresjon - hvis de hoppe over deres vanlige treningen for ofte. Dette er ikke sannsynlig til å skje hvis du hopper over treningen for en dag eller to, men kan føre til når du ikke trener for uker eller måneder om gangen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, anbefales 150 minutter av ukentlig fysisk aktivitet for voksne å opprettholde god helse.

Styrke

Du kan miste noe styrke etter at du slutter å trene, men ikke så mye som det kan virke. Ifølge Wayne Westcott, en Massachusetts-baserte YMCA fitness forskningsdirektør, i "Fitness" magasinet, du bare mister omtrent en fjerdedel av det samlede styrke når du ikke trener. Forskningsdeltakere fikk ikke trene i to måneder, viser hvor lang tid det tar for din kondisjon for å redusere. Ifølge Rice University Health Services direktør Mark Jenkins, kan du være i stand til å hoppe over treningen i opptil tre uker før du ser en negativ innvirkning på idrettsprestasjoner.

Mood

Trening er en naturlig stemning-booster fordi det hever nivået av "feel-good" hormoner, kalt endorfiner. Ifølge MayoClinic.com, de målsetting og utfordre komponenter av trening - prøver for en personlig rekord kjøretid eller flere reps - bidrar til å forbedre din selvtillit. Hoppe trening kan gjøre akkurat det motsatte, noe som gjør at du føler deg blå. Studier publisert i "Psykosomatisk Medisin" viser at deltakerne følte seg mer sliten og deprimert etter ikke trener for en uke.

Vekt

Mange mennesker opp i vekt hvis de går glipp av for mange treningsøkter. Fysisk aktivitet forbrenner kalorier, som kan hjelpe deg å miste vekt. Når du ikke trener og fortsetter å spise like mange kalorier som når du var aktiv, vil mangelen på et kaloriforbrenningen føre til ekstra pounds. Hvis du vil fortsette å gå ned i vekt i løpet av en "øvelse ferie", du må kutte ned på ditt daglige kaloriinntak.

Rekreasjon

Trene for mye for ofte - det eksakte beløpet avhenger av din foretrukne aktivitet og helse - kan føre til belastningsskader i noen mennesker, alt fra muskel stammer til leddsmerter og betennelser. Hoppe en treningsøkt nå og da, eller redusere intensiteten på aktiviteten, gir kroppen din tid til å reparere seg selv. Princeton University Health Services forklarer at overtrening syndrom kan oppstå under tung trening. Symptomer kan inkludere utmattelse, muskelsmerter og virale infeksjoner. Et par dager med hvile tilbyr sårt tiltrengt rekreasjon tid, noe som ikke vil forstyrre eller redusere styrkenivåer. Etter en passende hvileperiode, vil du sannsynligvis være klar fysisk og mentalt for å gå tilbake til trening.

Effektive prevensjonsmetoder

Effektive prevensjonsmetoder


For par som ønsker å forhindre graviditet, mange prevensjon alternativer er tilgjengelige. Noen valg, som p-piller og membraner, må forskrives av lege. Andre, som kondomer og svamper kan kjøpes over disk. Par trenger å vite at ikke alle prevensjon alternativer er så effektive som andre. De som trenger å forhindre graviditet må undersøke de mest effektive prevensjonsmetoder før du velger en.

Avholdenhet og Sterilisering

De to mest effektive typer prevensjon er abstinens og sterilisering. Avholdenhet, eller å unngå samleie, er 100 prosent effektivt for å forhindre graviditet, men ikke alltid praktisk. Sterilisering prosedyrer, for eksempel en vasektomi for en mann eller tubal ligation for en kvinne, er over 99 prosent effektiv. Noen ganger er disse prosedyrene mislykkes, men hvis inngrepet er gjort riktig, er sterilisering en svært effektiv prevensjon alternativet. Par som ønsker å ha en av disse prosedyrene må holde alle avtaler for oppfølging for å sikre at de er sterile.

Prevensjon piller

Hormonell prevensjon piller er en av de mest foreskrevet prevensjon alternativer. Orale prevensjonsmidler virker hovedsakelig ved å hindre eggløsning. De inneholder en kombinasjon av østrogen og progestin, to hormoner som påvirker en kvinnes syklus. De er over 99 prosent effektiv hvis brukt som foreskrevet. Ifølge en studie gjort ved University of Georgia Health Center, p-piller er bare 92 prosent effektiv med vanlig bruk. De har en tendens til å mislykkes fordi kvinner glemmer å ta en pille. Vanlige bivirkninger er økt blodtrykk, ømme bryster, vektøkning, depresjon, kvalme, hodepine, kviser og oppblåsthet.

P-ringen

NuvaRing er merkenavnet for en vaginal prevensjonsring. Dette antikonsepsjonsmåte settes inn i skjeden hvor det fortsatt tre uker. Mens inne kvinnen, utgivelser det østrogen og progestin å hindre eggløsning. Ringen er fjernet etter tre uker, slik at kvinnen kan ha mensen. En ny ring er satt inn etter en uke. Som p-piller, er p-ringen 99 prosent effektiv med perfekt bruk, men bare 92 prosent effektiv med vanlig bruk.

Spiral

En spiral, eller intrauterint, er en form for prevensjon som er plassert inne i en kvinnes livmor av legen hennes. Denne fleksible plastenhet som antas å forhindre graviditet ved å hindre sædcellene fra å nå egget eller holde det befruktede egget i å komme inn i livmoren. Med mindre enheten ikke er satt inn riktig, er det over 99 prosent effektivt for å forhindre graviditet. Iuds kan noen ganger føre til alvorlige infeksjoner, men den viktigste bivirkningen er en tyngre, mer smertefull menstruasjonssyklus.

Skudd og Patches

Hormon skudd og patcher arbeide for å forhindre graviditet ved å sakte slippe hormoner i blodet for å hindre eggløsning. Det er to skudd tilgjengelig i dag. Den Depo-Provera shot varer i tre måneder, og Lunelle shot varer i en måned. Den prevensjon oppdateringen Ortho Evra er slitt på huden. Et nytt depotplaster brukes hver uke i tre uker, med en uke fri for kvinnen å få mensen. Disse metodene har samme effektivitet som den pille, men uten fare for å glemme å ta en pille.

Barrieremetoder

Barrier metoder kan være effektive prevensjons alternativer også. Kondom, når de brukes riktig, er 98 prosent effektivt for å forhindre graviditet. Med typiske bruker kondom er om lag 85 prosent effektiv. Et diafragma, som er en barriere plassert inne i vagina før samleiet, må monteres for kvinnen av legen hennes. Denne barrieren er 94 prosent effektivt når det brukes perfekt og før en kvinne har hatt en baby. Dette alternativet er imidlertid mellom 80 og 85 prosent effektiv med vanlig bruk, noe som gjør det til et mindre ideelt alternativ. En prevensjons svamp er en barriere som også inneholder et sæddrepende middel til å drepe noen sædceller det kommer i kontakt med, og ifølge Planned Parenthood, er dette 90 prosent effektiv for kvinner som aldri har vært gravid. De som har hatt en baby bør bruke en annen metode.

Høye triglyserider 'effekt på humør

Hvis du er stresset, overvektig og deprimert, det kan ikke være alt i hodet ditt. Faktisk er det sannsynlig at de høye nivåer av fettstoffer i blodet (triglyserider) forbundet med fedme eller med prediabetic insulinresistens hos eldre personer er faktisk bidra til din depresjon.

En studie 2007 utført av National Institutes of Health funnet koblinger mellom depresjon og høye nivåer av stress-indusert hormonet kortisol. Og det er dokumentert at depresjon kan føre til hjerte-og karsykdommer og diabetes.

Forskere ved Vrije Universitet i Amsterdam, Nederland; National Institute on Aging i Baltimore, Maryland; Geriatrisk rehabilitering ASF i Firenze, Italia; National Institute on Aging i Bethesda, Maryland og Genève universitetssykehus i Genève, Sveits, samarbeidet på NIH studien, som involverte 867 deltakere.

Metabolsk syndrom

Forskerne fant at forhøyede nivåer av urin-kortisol ble knyttet til depresjon og metabolsk syndrom. Det metabolske syndrom beskriver abdominal fedme (potten magen), høye nivåer av fettstoffer i blodet (triglyserider), lave nivåer av HDL ("godt: kolesterol), høyt blodtrykk og et høyt nivå av fastende glukose (blodsukker).

Høye nivåer av triglyserider (fettstoffer i blodet) er funnet hos personer som lider av metabolsk syndrom og i de med kortisol-relatert depresjon.

NIH studien undersøkte 867 personer 65 år og eldre (med en gjennomsnittsalder på 74) og funnet bevis for en ond sirkel som involverer depresjon, høye triglyserider og kortisolnivå, og utbruddet av metabolsk syndrom. I en artikkel publisert i "Psychoneuroendocrinology", i februar 2007, identifiserte forskerne en "synergistisk forhold" mellom disse faktorene.

Stress og kortisol

Kronisk stress kan forstyrre områder av hjernen som regulerer nivåene av blod kortisol. Det er også en sammenheng mellom depresjon og høyt kortisolnivå. Og det er en sammenheng mellom unormalt høye nivåer av kortisol og tegn på metabolsk syndrom, inkludert abdominal fedme og glukoseintoleranse.

NIH Forskerne konkluderte med at personer med depresjon forårsaket eller overdrevet av forhøyede kortisolnivå har økt risiko ikke bare for metabolsk syndrom, men for hjerte-og karsykdommer og diabetes i tillegg. Videre identifiserte studien en interaksjon mellom depresjon og urin kortisol som predikator for metabolsk syndrom.

Andre effekt på humør

Foruten depresjon, er høye nivåer av triglyserider også korrelert med andre affektive lidelser inkludert bipolar lidelse (manisk depresjon), schizoaffektive lidelser, aggresjon og fiendtlighet. Faktisk, dårlig ernæringsstatus av mange deprimerte personer, som ofte har dietter høy i fett, kan forbedres for å redusere depresjon, ifølge Charles Glueck, MD, medisinsk direktør i Kolesterol Center of Jewish Hospital i Cincinnati.

"Vi har vist at pasienter med høye triglyserider som var i en depressiv tilstand, jo mer du senke triglyserider, jo mer du lindre depresjon", Glueck skrev i en 1993 artikkel i Biological Psychiatry.

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de fleste amerikanere er ikke klar over hvilken rolle triglyserider spill i fysisk og mental helse. En fem-årig studie av mer enn 5000 amerikanere fant at 33 prosent av dem hadde borderline høy triglyseridnivåer.

Behandling

Behandling for høye triglyseridnivåer er den samme som for høyt kolesterol: Gå ned i vekt, trene regelmessig, spise en lav-fett diett og slutte å røyke, ifølge CDC. Effektiviteten av behandling med legemidler er udokumenterte, ifølge Dr. Earl Ford med CDC. Dermed er det uklart om å ta medisiner for å senke triglyserider kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer eller har noen effekt på humør, sa han.

Oppsummering

Selv om mange amerikanere er ikke klar over sin triglyserider (blodfett) nivå, er det et viktig tall å se på, på grunn av dens potensial til å forårsake hjerte-og karsykdommer og depresjon. Triglyseridnivåer er knyttet til både stemning, så vel som det metabolske syndrom gjennom blodkortisolnivåer. Regelmessig mosjon, en lav-fett diett, å miste vekt og slutte å røyke er viktig å bryte denne negative feedback loop mellom hjernen og kroppen.

Effekter av sukker på Hyperaktivitet

Hyperaktivitet er definert som overdreven bevegelse og impulsivitet. Hyperaktivitet er også preget av dårlig oppmerksomhet span og distractibility. Mange antar at en årsak og virkning sammenheng mellom å spise sukker og vise hyperaktiv atferd. Men forskning støtter ikke denne antakelsen.

Forskning

Ifølge Parenting.com, har tallrike undersøkelser vist at sukkeret ikke forårsaker hyperaktivitet. The Cornell Center for Materials Research støtter dette faktum, og legger til at forestillinger om sukker forårsaker hyperaktivitet ofte fører til uriktige antakelser om hyperaktiv atferd forekommer når sukkerholdig mat er spist.

Økt aktivitet Effekter

Ifølge National Health Institutes, kan sukker har en subtil innvirkning på aktiviteten. Når et barn forbruker sukker, blodsukkernivået stige og utløse en frigjøring av adrenalin. Dette kan føre til at aktivitetsnivået for å øke noe etter en kort tidsperiode. Når adrenalin begynner å falle aktivitet vil avta.

Dempende effekter

The Palm Beach School District hevder at sukker faktisk produserer en beroligende effekt i stedet for hyperaktivitet. Baby-senter bemerker at sukkervann er ofte brukt på sykehus for å roe babyer under medisinske prosedyrer.

Misforståelse

Ifølge Cornell Center for Materials Research, kan folk oppfatter barn til å være mer hyperaktive når de konsumerer sukker rett og slett fordi de tror at sukker fører til hyperaktivitet. Dessuten er sukkerholdige godbiter serveres ofte på fester eller andre anledninger som utløser oppstemthet hos barn, som fører foreldre til å tro at sukker fører til hyperaktivitet når det var faktisk enda selv som forårsaket hyperaktivitet.

Unngå Hyperaktivitet

NIH hevder at å spise et kosthold med mye fiber vil holde adrenalinnivået stabilt slik at utbrudd av hyperaktivitet unngås.

Medisinske effekter fra oksygenfattige atmosfærer

Medisinske effekter fra oksygenfattige atmosfærer


Oksygenfattige atmosfærer er vanlig i høyder høyere enn 8000 meter over havet og kan føre folk til å oppleve alvorlige medisinske effekter. Personer med høydesyke kan utvikle milde, moderate eller alvorlige symptomer på lavt oksygennivå. Personer med lave nivåer av oksygen i blodet kan utvikle en alvorlig komplikasjon slik som lungeødem, som er hevelse fra væske i lungene.

Høydesyke

Personer med høydesyke, eller akutt høydesyke, kan oppleve mindre alvorlige symptomer som ørhet eller svimmelhet. Hodepine og søvnvansker kan forekomme med denne medisinske tilstanden. Folk kan merke tretthet og tap av appetitt i store høyder. Oppkast, kvalme og en rask hjerterytme er rapportert med denne lidelsen. Folk som fysisk anstrenge seg i store høyder kan bli uvanlig kortpustet. En persons sannsynlighet for å utvikle symptomer på høydesyke øker etter hvert som hans høyde øker.

Alvorlig høydesyke

Personer med alvorlig høydesyke kan utvikle symptomer som forvirring, hoste og hoste opp blod. Enkeltpersoner kan oppleve en blålig misfarging av huden, en blek hudfarge eller en grå hudfarge i store høyder. Tetthet i brystet og brystet lunger kan oppstå og kortpustethet kan utvikle selv når en person er i ro. Høytliggende besøkende kan miste bevisstheten, kan ha vanskeligheter med å gå i en rett linje, og kan ikke være i stand til å gå i det hele tatt.

Behandling

Leger vanligvis anbefaler at høydesyke lider ned til en lavere høyde så raskt og sikkert som de kan. Pasienter kan få medisinsk oksygen behandling for å øke oksygennivået i kroppen. Personer med alvorlige symptomer på akutt høydesyke kan kreve sykehusinnleggelse. En lege kan forskrive et medikament som acetazolamid til personer med denne tilstanden for å stimulere deres puste. Dette stoffet kan forårsake økt vannlating, og brukerne bør drikke rikelig med væske.

Forebygging

Folk som planlegger å besøke store høyder kan forhindre høydesyke eller redusere sine medisinske virkninger hvis de skikkelig akklimatisere seg til økning i høyde. Høy høyde reisende bør øke sin høyde gradvis. Personer som er over 8000 meter i høyde bør slutte å hvile for en eller to dager etter hver 2000 fot økning i høyde, ifølge National Institutes of Health. Høy karbohydratinntak og regelmessig inntak av væske kan bidra til å redusere eller forebygge høydesyke.

Lungeødem

Oksygenfattige atmosfærer ved høye høyder kan forårsake lungeødem, en komplikasjon av høydesyke. Lungeødem fører til en opphopning av væske i lungene. Personer med denne tilstanden kan utvikle angst, overdreven svetting og hoste. Pustevansker, inkludert følelser av åndenød og gryntende lyder under pusting kan oppstå med denne lidelsen. Leger kan behandle denne tilstand med oksygenbehandling som kan inneholde en ansiktsmaske som er koblet til et oksygentank, en puste rør i luftrøret, eller en ventilator.

Stråling effekter om Baby Milk

Stråling effekter om Baby Milk


Amming er den sunneste måten å mate en baby. En bekymring for mødre som ønsker å amme er om stråling vil gå gjennom morsmelken og skade barnet.

Risks Versus Fordeler

Ifølge La Leche League International, kan de helsemessige fordelene av amming vare godt forbi barndom og gjennom voksenlivet. Babyer som blir ammet som spedbarn har lavere risiko for tilstander som fedme og diabetes selv som voksne. Derfor, hvis du vurderer å amme, men er bekymret for stråling, må du veie risiko og fordeler.

Lave nivåer er trygge

Lave nivåer av stråling, for eksempel som følge av tidvis røntgen og flyr, er generelt trygt for ammende mødre. Lave nivåer av stråling vil ikke påvirke morsmelk, i henhold til Health Physics Society.

Høye nivåer potensielt skadelige

Hvis en mor skal ha nukleærmedisin injiseres inn i kroppen hennes eller er å ha kontinuerlig strålebehandling i høye doser, er det ikke en god idé å amme, ifølge Health Physics Society. Dette skyldes at de radioaktive isotoper, kan gå inn i morsmelk.

Redusert morsmelk produksjon

I henhold til British Journal of Radiology, kan bryst-melkeproduksjon faktisk kan bli redusert i en kvinne som mottar stråling. Det er fortsatt mulig for en kvinne å amme, men hun kan trenge å amme oftere eller pumpe for å produsere nok melk.

Andre ukjent effekt

Alle de mulige effektene at stråling har på morsmelk er fortsatt ukjent. Amming mens under eksponeringen av stråling er et enkeltvedtak fordi effektene ikke er fullt bestemt.

Hva negativ effekt Do Nitrater Ha på spedbarn?

Hva negativ effekt Do Nitrater Ha på spedbarn?


Nitrat forekommer naturlig i miljøet, produsert av planter og grønnsaker og hjelpe deres vekst. Nitrat er også ofte brukt som konserveringsmiddel og for fargeforsterkning av bearbeidet kjøtt. Verdens helseorganisasjon anslår at vi inntar 20 til 70mg av nitrat-nitrogen per dag. Nitrater seg selv er ikke farlig for helsen vår. Kroppene våre forbrenne og konvertere dem til nitritt, som er spesielt farlig for spedbarn.

Absorpsjon

Hos voksne tar konverteringen fra nitrat til nitritt sted i spyttet. Hos spedbarn, den foregår i mage-tarmkanalen, med en hastighet dobbelt enn den hos voksne, på grunn av en høyere pH i tarmen eller tarm lav surhet. Dette setter babyer i fare for å utvikle methemoglobinemi, også kjent som "blue baby syndrome."

Akutte effekter

Den "blå baby syndrom" er en potensielt dødelig tilstand som oppstår når hemoglobin i en baby røde blodceller oksiderer til methemoglobin. Spedbarn har lave nivåer av methemoglobin reduktase, en rød blodceller enzym som omdanner methemoglobin tilbake til hemoglobin. Også deres høyere nivå av føtalt hemoglobin oksyderer raskere nitritt til methemoglobin, hvilke tapper blod av oksygen.

Methemoglobin er i stand til å transportere oksygen og bestemmer symptomer på cyanose og oksygenmangel. Berørte babyer har en blå-grå hudfarge, og starter med fingrene, leppene og andre ekstremiteter og kan bli irritabel eller sløv, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Methemoglobin nivåer høyere enn 50 prosent kan raskt føre til koma og død dersom tilstanden ikke behandles raskt.

Long Term Effekter

Ifølge Southern Nevada Health District, på en langsiktig, kan nitrater føre diurese, økt stivelsesholdige avleiringer og blødninger av milten hvis nivåene de nitrat eksponeringsstiger de tillatte 50 deler per million (ppm).

Anbefalinger

Mange tilfeller av "blue baby syndrome" har dukket opp gjennom årene, spesielt blant de flaske-matet babyer, på grunn av de høye nitratnivåer i vannet blandet med formelen.

Babyer yngre enn seks måneder bør spise begrensede mengder grønnsaker som spinat og rødbeter eller mat som inneholder tilsetningsstoffer som ost og spekemat. De trenger å drikke vann fra en kilde tidligere testet med lavt nitrat nivå.

Må ikke koke vannet før du drikker. Dette vil bare konsentrere nitrat gjør nivåene enda høyere. Du bør ikke gi spedbarn vann renset med omvendt osmose enheter, selv om disse er brukt til å fjerne nitrater fra vannet.

Unngå å drikke forurenset vann på en daglig basis hvis gravid, ettersom det kan øke nitratnivået i morsmelk. Umiddelbart kontakte din lege hvis du merker at babyens hud farge blir blå eller grå. Hvis du er i tvil, kan du teste kilde til vann du vanligvis drikker fra. Ikke drikk vann hvis den inneholder mer enn 10 milligram av nitrat-nitrogen per liter.

Historie

Hunter Comly, en Iowa City lege var den første til å knytte nitrat-forurenset brønnvann med "blue baby syndrome." Han behandlet to spedbarn for symptomer på cyanose i 1945 Comly fant at både spedbarn ble syk etter at de drakk formler tilberedt med vann fra grunne brønner. I dag er den nyfødte eksponering for nitrat-forurenset vann sterkt redusert, men akuttmottaket leger og barneleger fortsette å diagnostisere og behandle spedbarn for denne tilstanden.

Adrenalin Vs. Noradrenalin

Mens både adrenalin og noradrenalin dele et lignende navn og kjemisk struktur, er det noen klare forskjeller i måten disse nevrotransmittere påvirke kroppen. På grunn av sine stimulerende effekt, kan begge hormoner brukes som medisiner, spesielt noradrenalin, som brukes til å forbedre stemningen i de som er alvorlig deprimert.

Adrenalin

Også kjent som adrenalin, er adrenalin et hormon og neurotransmitter overføres av nervesystemet som skaper et svar fight-or-flight i kroppen. Finnes naturlig i binyrene, hever adrenalin hjertefrekvens, constricts blodkar, utvider elever og undertrykker immunforsvaret.

Noradrenalin

Noradrenalin er et signalstoff og hormon som også er en del av svaret fight-or-flight i kroppen. Når noradrenalin frigjøres i kroppen, reiser det hjertefrekvens, noe som fører til glukose for å bli utgitt som energi og blodet å strømme til musklene.

Likheter

Adrenalin og noradrenalin har mange likhetstrekk: de er begge sympatomimetika som er like i kjemisk struktur. Begge hormoner produseres i medulla og er utgitt av binyrene. De deler mange likheter i handlingene forårsaket, som begge har opphissende virkninger på kroppen, for eksempel økt hjertefrekvens.

Forskjeller: blodkar

Når en fight-or-flight respons utløses, utgivelser medulla 80 prosent adrenalin og 20 prosent noradrenalin. Den noradrenalin fører nesten alle blodårene i kroppen utvider seg mens adrenalin begrenser små blodårene i leveren og nyrene. Derfor kroppens respons i blodårene er litt forskjellig.

Forskjeller: Psychoactivity

I motsetning til adrenalin, noradrenalin er et psykoaktivt stoff som skaper en reaksjon i hjernen. På grunn av denne noradrenalin er ofte inkludert i medikamenter for å behandle depresjon. Når gitt i kombinasjon med serotonin, et annet signalstoff, noradrenalin kan positivt påvirke både humør og atferd.

Testosteron Effekter på transseksuelle menn

Testosteron Effekter på transseksuelle menn


Mange transseksuelle menn eller kvinner-til-mann transseksuelle, velger testosteron terapi som en del av overgangen prosessen. Behandling med testosteron fører masculinization, noe som betyr at mange funksjoner blir mer maskuline. Ikke alle transseksuelle menn velger for testosteron terapi, og andre velger flere behandlinger for å hjelpe fullføre sine individuelle overgangsprosesser.

Hår og skjegg

Det er mange endringer i kroppen og ansiktshår som følge av testosteron terapi. Ifølge Hudson håndboken, disse inkluderer: økt hår på armer og ben, bryst, buk og tilbake; utvikling av hann-mønster balding; og vekst av en bart og skjegg. Ifølge Vancouver Coastal Health, utvikler kroppen håret først, og skjegget og hann-mønster baldness utvikle ett eller flere år etter behandlingen begynner.

Genital Effects

Hudson Veiledning rapporterer at testosteronbehandling fører til at klitoris blir større; slutt menstruasjonen stopper. Ifølge Vancouver Coastal Health, kan klitoris vokser mellom en og tre centimeter, og menstruasjonen stopper mellom ett og seks måneder etter testosteronbehandling er startet.

Andre endringer

Andre endringer som skjer i kroppene til transseksuelle menn som gjennomgår testosteron terapi inkluderer, ifølge Hudson håndboken: stemmen blir dypere; muskelvekst; omfordeling av kroppsfett fra midsection til magen; fet hud og mulig akne; økt røde blodceller og negative endringer i kolesterolnivået; endringer i kroppslukt; en rue huden; og en økning i seksuell lyst.

Ifølge Vancouver Coastal Health, noen effekter av testosteron terapi er irreversible hvis behandlingen stoppes; disse inkluderer dypere stemme og skallet. Andre effekter kan eller ikke kan reversere, inkludert vekst av klitoris og økt hår. Menstruasjon kommer tilbake, og hudforandringer vil bli reversert dersom behandlingen opphører.

Genetiske effekter av stråling

Stråling er alt rundt oss, kommer fra verdensrommet, jord og våre egne kropper. Normale nivåer av denne bakgrunnsstrålingen synes ikke å skade folk, men høye nivåer har ulike biologiske effekter.

Normale nivåer

Den gjennomsnittlige stråleeksponering av hver person er årlig rundt 300 millirems, inkludert 40 millirems fra røntgen og medisinske prosedyrer.

Høyt nivå Eksponering

Personer utsatt for nedfall fra kjernefysiske bomber eller reaktor meltdowns vanligvis mottar 50.000 millirems eller mer. Disse nivåene kan forårsake kreft som leukemi, multippelt myelom og lunge, lever og mage kreft. Ifølge Department of Health and Human Services, kan overdreven stråling nivåer også forårsake prostata, strupehodet og bukspyttkjertel kreft.

Genetiske skader

Celler eksponert for stråling er enten skadet eller drept. Under replikering / utskifting prosessen, cellene feil reparere eller erstatte seg selv, noe som resulterer i genetisk mutasjon.

Avkom

Avkom av noen utsettes for høye nivåer av stråling kan lide av genetiske anomalier grunn resulterer mutasjoner i foreldrenes sperm eller egg fra stråling.

Somatiske Mutation

Når ikke-reproduktive celler mutere, kan endringene passere til hver ny generasjon av celler som produseres av kroppen, men er ikke føres til avkom.

Koffeinfri kaffe Health Information

Koffeinfri kaffe Health Information


Ingen tvil om det meste av den moderne verden vi lever i er koffeinholdige. Foruten brus, kaffe er big business, men mange kaffedrikkere finne seg å bytte fra en vanlig kopp o 'Joe til koffeinfri for en rekke personlige grunner. Men koffeinfri virkninger helse like mye som vanlig kaffe.

Fordøyelsesproblemer

Prosessen med å fjerne koffein fra Robusta bønner øker syrenivå, som så i sin tur kan bidra til eller forverre acid reflux sykdom (GERD), halsbrann eller magesår. De diagnostisert med disse forholdene bør redusere sitt inntak av koffeinfri kaffe.

Kolesterol

De naturlige oljer produsert under koffeinfri bønne prosessen inneholde diterpenes, kjemikalier som stimulerer fettsyre produksjon som kan øke risikoen for hjerteinfarkt hos enkelte individer. Koffeinfri øker mengden av LDL (dårlig) kolesterol i de utsatt.

Bone / Joint Health

Koffeinfri kaffe syrer kan bidra til tidlig debut av demineralisering av beinmateriale (osteoporose) og negativt påvirke leddene ved å øke risikoen for å utvikle revmatoid artritt (RA). Omvendt, forbruker te i de samme mengder som daglig koffeinfri kaffe reduserer denne risikoen betydelig.

Synet

Den høye surhet i koffeinfri kaffe øker intraokulært trykk bak øynene, noe som øker risikoen for å utvikle (eller bevegelse) glaukom i de diagnostisert med tilstanden. Venstre ukontrollert, glaukom kan føre til for tidlig og varig blindhet.

Kreft

Koffeinfri kan inneholde spormengder av det kjemiske additiv metylenklorid, som brukes til å størkne og fjerne koffein. Denne kjemiske ikke bare har skadelige effekter på sentralnervesystemet, men er knyttet til flere kreft i lungene, magen og tarmene.

Tobakk effekt på Ears

Tobakk har mange negative bivirkninger, og påvirker mange deler av kroppen, inkludert munn, lunger, hjerte og andre vitale organer. En annen del av legemet påvirkes av tobakksbruk er øret.

Funksjon

Øret fungerer ved lyder bølger vibrerende av tre bein: Den Malleus, incus og stigbøylen. Plassen i øret må være klar for riktig funksjon, men tobakk upsets denne prosessen.

Effekter

The Michigan Ear Institute hevder røyketobakk øker produksjonen av væske i mellomøret. Det immobilizes også de små hårene som er ansvarlig for å fjerne væsken. Dette fører til øret sykdom.

Potensiell

Michigan Ear Institute hevder også røyking kan påvirke ørene ved å senke blodstrømmen til mellomøret. Dette i sin tur fører til nerve døvhet.

Expert Insight

I en studie ledet av Dr. Zoran Becvarovski og Dr. Jack M. Kartush, røykere har kirurgi for å rette øret sykdommer hadde mer alvorlig mellomøret sykdom enn ikke-røykere.

Betraktninger

The American Council on Science and Health sier røykere er mer sannsynlig å kreve kirurgi for å rette mellomøret sykdom som røykere med dårligere resultater. Også, de rundt passiv røyking, spesielt barn, er mer utsatt for ørebetennelser.