Digidexo.com

Hvilke funksjoner av Niacin?

Hvilke funksjoner av Niacin?


Niacin, også kjent som vitamin B3, er en av de viktige næringsstoffene mennesket trenger for å trives. Ikke bare niacin spiller flere viktige funksjoner i kroppen, men det holder folk fra kontraktør pellagra, som kan føre til røde sår på huden, søvnløshet, lammelser, diaré og, til slutt, demens og muligens død.

Kolesterolreduksjon

Niacin er ofte foreskrevet av leger for å hjelpe lavere fett kjemikalier og LDL, eller "dårlig" kolesterol i blodet, samtidig som man bygger HDL, eller "gode" kolesterolet. Hvis du tar niacin for kolesterol reduksjon, bør du supplere kosttilskudd med en diett lav på kolesterol, fett og mettet oljer.

Behandling av Pellagra

Vanligvis ligger i utviklingsland, pasienter som lider av symptomene på pellagra motta en utvidet diett av niacin kosttilskudd. Mens det kan ta flere uker for symptomene til å forsvinne, avhengig av hvor lenge symptomene har vært til stede, vil niacin kosttilskudd hindre utvikling av mer farlige symptomer.

Forholdsregler

Tar niacin kan føre til flere bivirkninger, inkludert prikking eller kløe i huden eller hetetokter. Under diett, men disse skulle avta. Du bør ikke ta niacin hvis du er allergisk mot nikotinsyre eller har fordøyelses magesår, skrumplever eller åpne sår. Hvis du har diabetes eller urinsyregikt, la din lege vite før du starter niacin. Tar niacin sammen med legemidler som inneholder kolestipol eller kolestyramin kan være skadelig. Ta disse stoffer i minst fire timer før eller etter inntak av niacin å unngå en legemiddelreaksjon.

Dosering

Du bør ta resept niacin to eller tre ganger om dagen med et måltid. Hvis du tar den utvidede-release form, ta det ved sengetid med en liten snack. Vanligvis vil leger bygge styrken av resepten opp over tid i stedet for å starte med fullt av vann.