Digidexo.com

gjennomlysning stråling

Effekter av ioniserende stråling i Female Reproduktivitet

Effekter av ioniserende stråling i Female Reproduktivitet


Eksponering overfor ioniserende bestråling kan forekomme i naturen, på arbeidsplassen eller i løpet av medisinske behandlinger. Strålingen kommer fra radioaktive materialer som røntgenrør, høyfrekvent ultrafiolett og gammastråling, og partikkelakseleratorer. På grunn av sine mange bruksområder i konstruksjon, medisin og forskning, eksponering for ioniserende stråling er en vanlig foreteelse. Hvis det brukes feil, ioniserende stråling er helsefarlig, særlig på den kvinnelige reproduktive system.

Bakgrunn

Mest bevis indikerer at kvinner utsatt for ioniserende stråling kan lide av reproduksjonsskadelige effekter. Stråling er til stede i mange arbeidsplasser og i medisinske behandlinger som kreftbehandling. Helsearbeidere, atomarbeidere og tannhelsepersonell er ofte utsatt for ioniserende stråling på arbeidsplassen. Andre kilder til eksponering omfatter røntgen og strålebehandlinger brukes til å drepe kreftceller og behandle svulster. Røntgen og gammastråling kan forårsake infertilitet, abort, lav fødselsvekt og utviklingsforstyrrelser hos kvinner og barn. Konsekvensene av langtidseksponering inkluderer infertilitet, menstruasjonsforstyrrelser, spontanaborter, fødselsskader og kreft hos barn.

Før Conception

Eksponering for ioniserende stråling kan senke sexlysten. Det kan også skade egg eller sæd ved produserende mutasjoner eller endringer i det genetiske materialet av egg og sperm. Disse mutasjoner, som kan arves, kan føre til misdannelser, dødfødsel eller abort. De sistnevnte resultater når skadelige effekter er så alvorlig fosteret kan ikke leve. Spiren celleskader forårsaket av stråling kan gjøre gravid barn vanskelig eller umulig. Mens noen mutasjoner har liten synlig effekt, endringene er permanente og kan sendes til fremtidig avkom. De kan også forårsake sykdommer, inkludert kreft, i reproduktive organer. Alle disse effektene kan føre til vanskeligheter med å bli gravid.

Under graviditet

Strålingsnivåer kan ha alvorlige effekter på utviklings embryoer. Et foster kan bli skadet av stråling i løpet av et punkt i svangerskapet, selv om effekten av eksponering varierer til ulike tider. Langvarig eksponering for stråling av moren kan føre til lav fødselsvekt og misdannelser hos barnet. Fødselsskader kan inkludere fysiske misdannelser og atferdsproblemer eller lærevansker. Utviklingsforstyrrelser kan inkludere psykisk utviklingshemning.

Oppsummering

Kvinner i fruktbar alder bør snakke med sine leger om muligheten for reproduksjonseffekter, før under noen tilsiktet stråling eller kreftbehandling. Kvinner bekymret for eksponering av sine ufødte barn for stråling fra røntgen, gjennomlysning eller strålebehandling bør konsultere med en medisinsk fysiker for å bestemme nivået av eksponering. Mens noen terapeutiske prosedyrer innebære høye nivåer av stråling, de fleste rutinemessige røntgen eksamener utsett kvinnelig eller ufødte barnet til mindre enn fem rem, et nivå av stråling som ikke bør øke risikoen for komplikasjoner. Ifølge Stråle svar, reproduktive problemer skyldes stråling doser av mer enn 10 til 20 rem.

Om nukleærmedisin Cardiology Stråling Sikkerhetspolicy

Om nukleærmedisin Cardiology Stråling Sikkerhetspolicy


Nukleærmedisin kardiologi stråling sikkerhetspolicy tilsier at alt personell som opererer utstyr, dispensere og forvalte radio-legemidler eller utføre prosedyrer som involverer nukleærmedisin har styret sertifisering fra de offentlige instanser som fører tilsyn med avdelingen. Sykehus og klinikker krever ofte sine ansatte til å observere ekstra sikkerhetsprotokoller som er spesifikke for institusjonen, samt ha en definert mengde forutsetning erfaring og opplæring i grunnleggende radionuclide håndteringsprosedyrer.

Krav

Nukleærmedisinske leger som er spesialister i kardiologi, samt de som arbeider i andre områder av nukleærmedisin må ha sertifisering fra American Board of Nuclear Medicine og American Board of Radiology. Leger som er spesialister i osteopati må ha sertifisering fra den amerikanske Osteopathic Board of Radiology og amerikanske Osteopathic Board of Nuclear Medicine. Noen institusjoner, for eksempel Vanderbilt University Medical Center, gi gjensidighet for 700 timer med trening og erfaring i radionuclide håndtering og bruk av radioaktivt materiale til medisinsk bruk.

Unntak

Leger som søker autorisasjon til å utføre et begrenset antall prosedyrer i nukleærmedisin kardiologi avdeling må ha erfaring i radioisotop håndtering teknikker som de gjelder for radio-legemidler. I tillegg må en utøver ha veiledet klasserommet, laboratorium og klinisk erfaring i strålefysikk og instrumentering, praktiske matematikk i nukleærmedisin, stråling biologi, radio-farmasøytiske dosering og strålingssikkerhet.

Addendums

9. februar 2010, Food and Drug Administration (FDA) utstedt et notat som sier sin hensikt om å begrense mengden av stråling fra computertomografi, gjennomlysning og nukleærmedisinske prosedyrer. FDA planlagt å gjennomføre disse endringene gjennom sterkere utstyr sikringstiltak, personell trening, standardisert dosering rapportering og pasientopplæring.

Allergikere og stråling behandlinger

Overfølsomhets forholdene omfatter fire typer: Type I er umiddelbare overfølsomhetsreaksjoner, type II cytotoksiske overfølsomhet er en giftig effekt på celler, er type III immun-komplekse reaksjoner og type IV er forsinket hypersensitivitetsreaksjoner. Den overfølsomhet at den enkelte kan lide varierer; noen hypersensitive individer kan lide av flere forskjellige plager. Enkelte individer er overfølsom på grunn av allergi andre stråling. Reaksjonen varierer avhengig av den enkelte person.

Strålebehandlinger og Overfølsomhet:

Strålingsbehandlinger påvirker allergikere når gjennomgår behandling for forskjellige sykdommer, slik som kreft. De som er berørt av strålebehandling kan også klage over overfølsomhet når i områder med mange elektriske apparater; for eksempel datamaskiner, TV-apparater og kraftledninger. Har funnet årsaken til overfølsomhet kan ta tid og unngå bestemte områder vil hindre symptomer forårsaket av overfølsomhet.

Studier på Strålebehandling og overfølsomhet:

Leger har studert strålebehandling og årsakene til overfølsomhet i mange år. Individer unngå områder som har en høyere strøm av elektrisitet synes å hjelpe lider. Dessverre har et stort flertall av studier motsagt hverandre forårsaker Verdens helseorganisasjon (WHO) for å fastslå at overfølsomhet for stråling behandlinger er ikke en fullstendig diagnose. For å hjelpe leger i å bestemme sine funn som har utviklet undersøkelser for enkeltpersoner som lider med overfølsomhet for å hjelpe i å bestemme en diagnose.

Symptomer:

Personer som klager overfølsomhet skyldes stråling behandlinger kan lide av svimmelhet, kvalme, uregelmessig hjerterytme, tretthet og hodepine. Når avgjøre om den enkelte er overfølsom for stråling legen vil spørre den enkelte en rekke spørsmål, og for noen kan be om laboratoriearbeid for å sikre at stråling er årsaken til overfølsomhet og ikke et underliggende helseproblem.

Diagnose

Overfølsomhet for strålebehandlinger eller andre behandlinger er ikke en ansett som en bekreftet diagnose. Før sluttføre diagnose som overfølsomhet den enkelte vil gjennomgå laboratoriearbeid og legen kan henvise den enkelte til en psykiater for å sikre at den enkelte ikke har en underliggende problem, som depresjon og angst.

Behandling:

Behandlingen varierer avhengig av den enkelte. I mange studier er det bestemt at den enkelte har et underliggende helseproblem og er ikke overfølsom. For de som har overfølsomhet for stråling behandlinger, er en annen form for behandling diskuteres med den enkelte. Unngå hva som forårsaker hypersensitive reaksjoner generelt hjelper den enkelte å leve et mer produktiv livsstil.

De medisinske effektene av stråling

Vi er utsatt for stråling hver dag i naturen fra solen og stjernene, jorden, maten vi spiser, og mange andre steder. Vi er også utsatt av menneskeskapte årsaker fra TV, sigaretter og kraftverk. Selv porselen tenner og kroner gir oss en stråledose. For mye stråling kan være skadelig for helsen vår.

Thyroid Cancer

Det er vel-kjent at skjoldbruskkjertelkreft er forbundet med stråling. Ifølge rapporten "Influence of Forrige stråling på Patologiske Funksjoner og klinisk utfall hos pasienter med skjoldbrusk kreft", utgitt i april 2009 utgaven av Archives of Øre --- hode og nakke kirurgi, hos personer med skjoldbruskkjertelkreft som har hatt tidligere eksponering for stråling på arbeidsplassen, gjennom miljøet, eller fra en behandling av akne eller annen tilstand, er kreft mer aggressive og de langsiktige utfall er verre. For disse pasientene, behandlingen må også være mer aggressive.

Strålebehandling bivirkninger

Ifølge Daglig Health nettsted, bivirkningene til eksponering for strålebehandling avhenge av den delen av kroppen som skal behandles. Huden kan bli irritert og kan endre farge midlertidig i området behandles, og det kan være permanent eller midlertidig hårtap. I fordøyelsesprosessen, kan bivirkningene være tap av matlyst, kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré og kramper. I den reproduktive området, bivirkningene inkluderer infertilitet eller sterilitet, vaginal tørrhet eller innsnevring og impotens. Mange av disse negative effektene kan være midlertidig, men den verste risikoen er for utvikling av annen kreft.

Andre Stoffskiftesykdommer

Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry advarte om at folk som har vært utsatt for kjernekraftverk eller produksjon av atomvåpen eller nedfall fra detonasjoner av atombomber ikke bare har en høyere risiko for skjoldbruskkjertelkreft, men også andre skjoldbrusk sykdommer. Når vevet ikke er helt drept, men er fortsatt litt funksjonelle, kan det føre til hypotyreose eller thyreoiditt, eller godartede svulster eller knuter på kjertelen.

Psykologisk stress

Etter høy eksponering for stråling fra en kjernefysisk eller kjemisk utgivelse, kan det være psykologisk stress fører til depresjon, angst, posttraumatiske stresslidelser og demoralisering, ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry nettside. Personer utsatt, spesielt mødre, er alvorlig bekymret for helsemessige effekter til seg selv og sine barn. De er stadig bekymret for om de vil bli syk, eller hvis deres gener er ødelagt og deres fremtidige barn vil lide misdannelser.

Prenatal Exposure

The Centers for Disease Control and Prevention uttalt at dersom moren svelger eller puster radioaktivt materiale, kan det gå inn i blodet hennes og inn i navlestrengen til babyen. Dette vil utsette fosteret for stråling og kan ha alvorlige helseeffekter avhengig av stadium av utviklingen. Stråling fra utsiden av kroppen vil påvirke fosteret mindre enn det påvirker moren, fordi morens organer beskytte den.

Sikkerhetsprosedyrer for stråling

Sikkerhetsprosedyrer for stråling


Stråling, som ild, er en ressurs som kan være både nyttig og, hvis de brukes på feil måte, ekstremt farlig. Stråleterapi, en prosedyre som kreftpasienter motta målte doser av stråling, har vist seg å være et effektivt middel for behandling av en rekke forskjellige maligniteter. Denne terapi er effektiv fordi strålingen ødelegger DNA i kreftcellene, og dreper dem. Dessverre kan ikke skille mellom strålingen friske celler og maligne celler. Derfor er det avgjørende at den medisinske anlegget administrere stråling ta sikkerhetsmessige forholdsregler forsiktig med å begrense faren.

Utstyr Check

Den første sikkerhetsprosedyre før strålebehandling gis er en grundig sjekk av alle stråleavgivende utstyr. Beam utgang bør overvåkes nøye. Dette vil bidra til at pasienten ikke får for mye stråling på grunn av mekanisk feil. Det er også standard prosedyre for å dobbeltsjekke og verifisere alle doseringsinstruksjonene før behandling. Dette bidrar til å minske sjansen for at menneskelige feil vil resultere i en livstruende overdose av stråling.

Beskytte pasient

Forholdsregler bør være på plass for å sikre effektiv og sikker behandling mens strålingen blir administrert. Strålebehandling er generelt gitt fem dager i uken for alt mellom to og åtte uker. Denne planen tillater for små, daglige doser av stråling. Strålingen rettes ved vinklede bjelker mot kreft område av pasientens kropp. Begge disse fremgangsmåter, lavere pasientens eksponering for stråling, så vel som å begrense skader på friske celler.

Beskytte Medical Staff

Forholdsregler bør tas for å beskytte de som administrerer stråling. Prosedyren bør gjøres i et isolert rom. Etter justering av maskinen og for å sikre pasientkomfort, vil lege å administrere terapi deretter forlate rommet. I løpet av fremgangsmåten, er det bare pasienten er i terapirommet. Dette er en meget viktig foranstaltning fordi det bidrar til den medisinske profesjonelle å unngå eksponering for stråling. Hvis ikke, på en daglig basis over en lang tidsperiode, vil den medisinske profesjonelle være i fare for å utvikle komplikasjoner som kreft eller stråling forgiftning.

Fysiske effektene av radioaktiv stråling

Fysiske effektene av radioaktiv stråling


Kjerne energi er energien som sendes ut fra atomkjernen. Dette skjer når atom masse blir til energi og de resulterende stråler er kjernefysisk stråling. De fysiske effekter av kjernefysisk stråling på mennesker er avhengig av flere faktorer: type stråling og stråling, lengden av eksponeringen og styrken av eksponeringen.

Initial stråling

De fysiske effekter assosiert med eksponering for innledende kjernefysisk stråling, som er utslippet som resulterer fra eksponering første gang (omtrent seks til 12 timer), kan forårsake hodepine, kvalme og oppkast i noen tilfeller. Denne eksponeringen er vanligvis ikke dødelig.

Fortsatt stråling

Avhengig av styrken på strålingen og varigheten av eksponeringen, kan de fysiske virkninger av kjernefysisk stråling være så mild som initial stråling eller kan bli gradvis verre. Noen effekter er tretthet, sår, brannsår, blødninger, anoreksi og kreft. Til syvende og sist, døden kan skyldes fortsatt stråling.

Ray Effects Eksponering

Eksponering for de ulike ray effekter forbundet med kjernefysisk stråling kan forårsake ulike fysiske effekter. Alpha stråler forårsaker ingen alvorlige skader på kroppen din når du blir utsatt for dem. Betastråler er bare litt farlig, men kan irritere huden, forbrenninger og øyeskader. Gammastråler er veldig farlig; kontakt med disse strålene kan føre til alvorlige brannskader og vevsskade.

Inhalering eller inntak

Å være nær nok til kjernefysisk stråling betyr at du har sjansen til å inhalere eller svelges noen kjernefysiske partikler. Dette kan forårsake mild til alvorlig skade på kroppens celler og organer, avhengig av mengden og styrken på strålingen. Dette kan være dødelig.

Stråling Styrke

Stråling måles i roentgens. Jo høyere antall roentgens, desto større risiko for menneskekroppen. En lav mengde av roentgens vil føre til en mild reaksjon slik som hodepine og kvalme, mens en høyere telling vil resultere i cancer og død.

Ioniserende stråling biologiske effekter på Pediatrics

Ioniserende stråling biologiske effekter på Pediatrics


Ioniserende stråling er både et verktøy som brukes i pediatri og et miljømessig helse problem som er relatert til pediatrisk medisin. Som et verktøy, er det brukt de diagnoser av et bredt spekter av tilstander, inkludert benbrudd, sykdommer i indre organer, og kreft. Men barn er følsomme for potensielle skadevirkninger av slik stråling, ledende leger å nøye balansere risiko og fordeler, og minimere bruk.

Ioniserende stråling

Ioniserende stråling er stråling som fjerner elektroner fra atomer og molekyler, og dermed skape positive ioner. Denne stråling kan være partikler, som protoner, nøytroner, eller kjerner av atomer, eller det kan være elektromagnetiske bølger. I tilfelle av elektromagnetiske bølger, er det mer energiske bølger som ioniserende. Dette inkluderer noen ultrafiolett (UV) lys, samt alle røntgen og gammastråling. Ionisering av atomer og molekyler som kan føre til skade av humant vev.

Diagnostiske røntgen

Røntgen, en type ioniserende stråling, er en bærebjelke i diagnose i pediatri. Flat filmrøntgen (fotografier laget med røntgenstråler) blir brukt til å diagnostisere benbrudd, og kan bli brukt til å diagnostisere tilstander av mange forskjellige indre organsystemer. X-stråler også brukes i CT skanning, hvor mange røntgenbilder er tatt.

Biologiske effekter av diagnostiske røntgen

I de doser som brukes i flatrøntgen røntgen, røntgen er ikke skadelig for biologisk vev. Doser på røntgen som et barn kan bli utsatt under en full-body CT scan, men kan være skadelig, spesielt hvis mange CT-skanning utføres innenfor en kort tidsperiode. The National Cancer Institute har anbefalt at leger begrense bruken og dosering av CT-skanning i barn så mye som mulig.

Radionuklider

En radionukleidet er et radioaktivt stoff som kan injiseres inn i, eller implantert i en pasient, vanligvis for diagnostiske formål. I PET-skanning, for eksempel, en metabolitt, slik som glukose endret for å gjøre det radioaktive, blir injisert. Den type stråling som brukes er positron stråling - partikler med samme størrelse som elektroner, men med motsatt ladning. Maligne tumorceller ta opp glukose hurtigere enn andre celler gjør, slik at positroner deretter sendes ut fra noen tumorceller. Når disse positroner kolliderer med elektroner, er begge partikler tilintetgjort, danner to høyenergetiske gammastråler som kan oppdages av en skanner. Mengden av radionuklide anvendes er så liten, og mengden av stråling som produseres så liten, at det biologiske vevet beskadiges ikke.

Terapeutisk Stråling

Den klart mest skadelig stråling som brukes i pediatri er at brukt som terapi for å drepe kreftceller. I strålebehandling, ekstremt høye doser av røntgenstråler, eller mindre vanlig protoner, er rettet mot et tumor. Dosene som benyttes vil være høy nok til å bevirke døden ved akutt strålingssyke hvis det ikke var fokusert kun på målet, og hvis resten av kroppen ikke med hensikt skjermet. Nå som mange pasienter kurert av barndommen kreft ved strålebehandling har vokst til voksen alder, er det blitt funnet at slik stråling kan forårsake fibrose år senere i friskt vev som ble bestrålt. Når dette skjer i hjertet eller lungevev, kan den gjenlevende barn kreft pasienten utvikler alvorlige problemer som voksen.

Stråling effekter om Baby Milk

Stråling effekter om Baby Milk


Amming er den sunneste måten å mate en baby. En bekymring for mødre som ønsker å amme er om stråling vil gå gjennom morsmelken og skade barnet.

Risks Versus Fordeler

Ifølge La Leche League International, kan de helsemessige fordelene av amming vare godt forbi barndom og gjennom voksenlivet. Babyer som blir ammet som spedbarn har lavere risiko for tilstander som fedme og diabetes selv som voksne. Derfor, hvis du vurderer å amme, men er bekymret for stråling, må du veie risiko og fordeler.

Lave nivåer er trygge

Lave nivåer av stråling, for eksempel som følge av tidvis røntgen og flyr, er generelt trygt for ammende mødre. Lave nivåer av stråling vil ikke påvirke morsmelk, i henhold til Health Physics Society.

Høye nivåer potensielt skadelige

Hvis en mor skal ha nukleærmedisin injiseres inn i kroppen hennes eller er å ha kontinuerlig strålebehandling i høye doser, er det ikke en god idé å amme, ifølge Health Physics Society. Dette skyldes at de radioaktive isotoper, kan gå inn i morsmelk.

Redusert morsmelk produksjon

I henhold til British Journal of Radiology, kan bryst-melkeproduksjon faktisk kan bli redusert i en kvinne som mottar stråling. Det er fortsatt mulig for en kvinne å amme, men hun kan trenge å amme oftere eller pumpe for å produsere nok melk.

Andre ukjent effekt

Alle de mulige effektene at stråling har på morsmelk er fortsatt ukjent. Amming mens under eksponeringen av stråling er et enkeltvedtak fordi effektene ikke er fullt bestemt.

Biologiske effekter av ioniserende stråling (beir)

Stråling er overføring av energi fra et legeme til et annet. De fleste av de fenomenene vi forbinder med dette ordet, som atomkraft og røntgen, er ioniserende stråling, noe som betyr at det kan stripe elektroner fra atomer eller molekyler. Når cellene i kroppen din er utsatt for ioniserende stråling, de ofte lider strukturelle skader og kan dø som et resultat. Cellene kan reparere og erstatte seg selv i tilfeller av mindre doser av stråling, men når cellene dør raskere enn de kan bli erstattet, kan du ha en livstruende eksponering.

Effekter

Ioniserende stråling kan endre cellene uten å påvirke sine aktiviteter, eller lage mindre cellestruktur skader som blir reparert. Selv noen skader på kromosomene kan repareres. Men når cellene er tungt endret og kan ikke reparere seg selv, kan de påvirke andre celler og vev, eller kan reprodusere unormalt. Dette er en av de viktigste årsaker til kreft.

Akutt Dose

Doseringen av stråling du får, målt i "rad", påvirker hvor mye skade blir gjort til cellene. Akutte doser er doser større enn 10 rad i løpet av noen timer eller et par dager. Strålingssyke oppstår når en person utsettes for en akutt dose på 100 rad eller mer. Akutte doser av 450 rad resultere i en 50 prosent dødelighet innen 60 dager uten medisinsk hjelp.

Kronisk Dose

En kronisk stråledose er én mottatt i små mengder over lang tid, noe som vanligvis skjer med arbeidstakere som utsettes for stråling på jobb. Fordi kroppen kan reparere mindre stråleskader, kroniske doser ofte føre til mindre alvorlige skader. Men de eksakte virkningene av kroniske doser har en tilfeldig element, så det er ikke mulig å fastslå hvor farlig disse dosene er utenfor sannsynlighetsfunksjoner. Generelt, jo mer stråling, desto høyere er sannsynligheten for kreft.

Stråling Effects

Den umiddelbare effekten av stråling kalles somatiske effekter. Prompt somatiske effekter er ting som hårtap og hudskader som vanligvis oppstår etter akutte doser. Forsinkede somatiske effekter refererer til effekten av kroniske doser, som kreft og grå stær.

Genetiske defekter

Stråling kan produsere genetiske defekter, som betyr skader i kjønnsceller som påvirker neste generasjon. Planter og dyr har en tendens til å være mer følsomme for genetiske effekter enn mennesker. Genetiske defekter kan inkludere forkrøplet vekst, mental retardasjon og tidlig kreft.

Hva er bivirkningene av stråling fra Bikini Island?

Hva er bivirkningene av stråling fra Bikini Island?


Bikini Island, også kjent som Bikini Atoll, led ødeleggende stråling nedfall etter detonasjon av hydrogenbomben (1 mars 1954) og atomprøvesprengninger som ble gjennomført på Marshalløyene mellom 1946 og 1958 Før detonasjon av hydrogenbomben flere hundre innfødte folk ble tvunget til å flytte slik at atomprøvesprengninger kan bli avsluttet. Nedfall ble ødeleggende for de tidligere innbyggerne på øya som senere returnert.

Umiddelbar fysisk ødeleggelse

Når hydrogenbomben ble opprinnelig falt på øya, det ødela alt på tre øyer, brakte vanntemperaturer i området til rundt 55.000 grader Celsius, og forlot et krater litt over en kilometer bred.

Native Innbyggere

De innfødte som returnerte til øya begynte å lide av alvorlig stråling forgiftning fra nedfall. Denne eksponeringen for stråling forlot alle innbyggere med en kraftig økt risiko for kreft, samt mindre brannskader og selv tidlig død i noen tilfeller.

Evakuering

Etter 10 år på øya ble evakuert da det ble lagt merke til at høye doser av cesium-137 og strontium-90 (begge radioaktive isotoper) ble negativt påvirke innbyggerne og miljøet på øya. Øya fortsatt ubeboelig for menneskeliv.

Jord og vann

Den stråling har blitt absorbert inn i overflaten av øya og føres gjennom vannet. Dette etterlater jordsmonn forurenset, og mange av plantene forblir uspiselige fordi de inneholder høye doser av stråling. Dette gjelder også for livet i havet. Fisk og andre sjødyr er uspiselig på grunn av de høye doser av stråling.

Coral Reef

Stråling har forlatt øya med nesten ingen besøkende. Dette har gjort et dramatisk comeback for koraller dyreliv. Selv om dette er en liten prestasjon for den lille øya, likevel virker det som skyldes både den første detonasjon og ekstra stråling er det fortsatt 42 arter av koraller som mangler.

Konsekvensene av UV-stråling i Planter og dyr

Konsekvensene av UV-stråling i Planter og dyr


UV-stråling er en konsekvens av eksponering for sol eller sol lamper. Mens eksponering for sollys er nødvendig å både dyre-og plante overlevelse, kan overeksponering for sollys ha skadelige effekter på både plante-og dyreliv. Mesteparten av virkningene av overeksponering er permanente og kan behandles, men kan ikke være i stand til å bli fullstendig utherdet.

Blemmer

Overeksponering for UV-stråling fra solen eller sol lamper kan forårsake blemmer eller brenning på både planter og dyr. Symptomene på blemmer på dyr inkluderer hud følsomhet, rødhet, blemmer og brent hud. Symptomer på planter inkluderer misfarging av løv eller stammen, mangel på fuktighet og brudd. For å korrigere blemmer på dyr, bør dyret tas til et område skjermet fra solen til huden leges. Burn kremer kan bidra til å lindre noen av ubehag forbundet med blemmer i dyr. Planter som er berørt bør flyttes ut av solen og gitt vann med begrenset sollys før anlegget gjenvinner.

Sykdom

Strålingssyke er en vanlig konsekvens for UV-stråling eksponering i planter og dyr. Symptomene på stråling sykdom hos dyr omfatter fysisk svakhet, kvalme, oppkast og hudirritasjon. Planter som har blitt offer for stråling sykdom kan utvise bruning eller gulnede blader og en nektelse av å inntak av vann eller andre næringsstoffer. Et dyr eller plante som lider av UV stråling sykdom bør flyttes ut av solen eller bort fra solen lamper til å helbrede og gjenopprette.

Forgiftning

En mer alvorlig konsekvens av UV-bestråling på planter og dyr som er forgiftet. Hos dyr denne tilstand også kan refereres til som sol forgiftning. Denne tilstanden oppstår på grunn av ekstrem overeksponering for sol eller sol lamper. Tegnene på sol eller UV-stråling forgiftning hos dyr omfatter alvorlige brannskader på huden, kvalme og fysisk svakhet. Symptomer hos planter inkluderer gulfarging eller crisping av blader, og brannskader eller brune merker på anlegget. Mens dyr kan gjenopprette fra stråling forgiftning, er det svært vanskelig for planter å fullt igjen.

Død

Den alvorligste følge av UV-stråling for dyr og planter er død. Dette skjer bare i ekstreme tilfeller på grunn av langvarig overeksponering for sol eller sol lamper, for eksempel en periode på flere dager med fortsatt eksponering. Symptomer inkluderer blemmer eller sverting av hud, kvalme og oppkast hos dyr kombinert med alvorlig fysisk svakhet hos dyr. Planter vil oppleve crisping eller brannskader på blader, misfarging, og vil være ute av stand til å ta vann eller andre næringsstoffer.

Genetiske effekter av stråling

Stråling er alt rundt oss, kommer fra verdensrommet, jord og våre egne kropper. Normale nivåer av denne bakgrunnsstrålingen synes ikke å skade folk, men høye nivåer har ulike biologiske effekter.

Normale nivåer

Den gjennomsnittlige stråleeksponering av hver person er årlig rundt 300 millirems, inkludert 40 millirems fra røntgen og medisinske prosedyrer.

Høyt nivå Eksponering

Personer utsatt for nedfall fra kjernefysiske bomber eller reaktor meltdowns vanligvis mottar 50.000 millirems eller mer. Disse nivåene kan forårsake kreft som leukemi, multippelt myelom og lunge, lever og mage kreft. Ifølge Department of Health and Human Services, kan overdreven stråling nivåer også forårsake prostata, strupehodet og bukspyttkjertel kreft.

Genetiske skader

Celler eksponert for stråling er enten skadet eller drept. Under replikering / utskifting prosessen, cellene feil reparere eller erstatte seg selv, noe som resulterer i genetisk mutasjon.

Avkom

Avkom av noen utsettes for høye nivåer av stråling kan lide av genetiske anomalier grunn resulterer mutasjoner i foreldrenes sperm eller egg fra stråling.

Somatiske Mutation

Når ikke-reproduktive celler mutere, kan endringene passere til hver ny generasjon av celler som produseres av kroppen, men er ikke føres til avkom.

Effekten av stråling på grønnsaker

Grunnleggende om Bestråling

Bestråling er utsettingen frukt, grønnsaker og andre matvarer for å doser av gammastråling eller annen i et forsøk på å fjerne skadelige bakterier og andre patogener. Mat bestråling er kontroversielt. Mange som er imot bestråling ikke ikke stole på at maten er trygg å spise. Studier har blitt utført av US Department of Agriculture og andre fagmiljøer i et forsøk på å oppdage både positive og negative effekter av å utsette grønnsaker og andre matvarer for stråling.

Positive effekter av Bestråling

Den mest åpenbare positive effekten av å eksponere grønnsaker for gammastråling er fjerning av potensielt skadelige patogener. Bestråling gir økt holdbarhet for grønnsaker som poteter fordi gammastråling hindrer spirende. Studier ved Institutt for Kulde og husdyrprodukter Teknologi og Avdeling for mikrobiologi og bioteknologi ved Universitetet i hagebruk og næringsmiddelindustrien i Budapest har vist bestrålt grønnsaker til å beholde sine nivåer av betakaroten for en lengre tids lagring enn gjør sitt ikke-bestrålt kolleger. Foods som utsettes for gammastråling ikke beholde strålingen etter eksponering, så det er ingen fare for skadelig stråling blir sendt videre til mennesker som spiser bestrålte grønnsaker.

Negative effekter av Bestråling

US Centers for Disease Control and Prevention erkjenner at bestrålte grønnsaker kan ha en endret smak. Skulle grønnsakene fortsatt levende celler, vil disse cellene enten bli skadet eller drept ved bestråling prosessen. Frø som kan være inneholdt i grønnsakene ikke lenger vil være levedyktige. Selv om det hevdes at det ikke er noen endringer i de ernæringsmessige verdier av bestrålte matvarer, studiene ved University of Hagebruk og næringsmiddelindustrien i Budapest viser at grønnsaker utsatt for gammastråling kan ha vitamin C nivå redusert med så mye som 12 prosent.

Langsiktige effekter av stråling til Audio Area of ​​Skull

De langsiktige effektene av stråling til audio-området av skallen kan føre til stråling-indusert hørselstap. Vanligvis betyr dette er forårsaket av strålebehandling av en tumor som er i det samme området av hjernen som det indre og mellomøret. Hørselstap er ofte forsinket med ingen merkbar tap av hørsel i løpet av den første måneden av behandlingen, men med en 50 prosent hørselstap løpet av det første behandlingsåret. En annen effekt av stråling på skallen er stråling-indusert kraniofaciale bein vekst hemming eller når ansiktet og skallen bein klarer å utvikle seg riktig. Dette skjer vanligvis hos barn som blir behandlet for hode og nakke kreft.

Andre effekter av stråling til øre-området

Noen effekter av stråling til øret området er øreverk, tinnitus og øregangen nekrose. Hvis noen av disse symptomene utvikler konsultere legen din.

Fordeler med strålebehandling

En stor fordel med strålebehandling er en lavere dødelighet enn kirurgiske prosedyrer. Strålebehandlingen er ikke-invasiv, slik at selektiv ødeleggelse av kreftceller.

Hvordan virker Stråleterapi arbeid?

Strålebehandling bruker en bestemt type med høy energistråle for å drepe kreftceller ved å skade deres DNA. To måter å levere stråling er gjennom pellets eller bjelker. Pellets er plassert inne i legemet rundt kreft området. Bjelkene er leverer ved en maskin som kalles en lineær akselerator og levere stråling fra utsiden av kroppen.

Misforståelse

Strålebehandling er ikke smertefullt; Imidlertid, har det vært kjent for huden omkring tegnet området for å bli tørre og sår. Strålebehandling ikke forårsaker oppkast eller kvalme. Mer sannsynlig er det stress og angst som forårsaker disse symptomene samt visse medisiner som brukes i forbindelse med strålebehandling. Strålebehandling øker ikke sjansene for andre kreftformer.

Noen viktige punkter strålebehandling

Stråling er selektiv og målrettet. Du kan føle deg trett under behandlingen, dette kan vare i varigheten av behandlingen. De fleste bivirkningene er forbigående. Strålebehandling kan i stor grad redusere sjansen for kreft etter operasjonen.

Behandlinger for stråling sykdom

Strålingssyke oppstår vanligvis når legemet blir utsatt for en stor dose av stråling i en kort tidsperiode. Mengden absorbert av kroppen definerer omfanget av sykdom. Strålingssyke er sjelden, men det er spesielt kjent for å oppstå når legemet blir utsatt for, og absorberer mer enn 1 Gy av stråling. Behandlinger dempe symptomene på strålingssyke, men foreløpig er det ingen kur.

Dekontaminering

Det første trinnet i en hvilken som helst behandling er rensing, noe som innebærer fjerning av så mange av de strålepartikler som mulig. Vask alle klær og hele kroppen med klart vann og såpe. Dette reduserer risikoen for ytterligere radioaktiv partikkel absorpsjon.

Protein Treatment

Ifølge Mayo Clinic, kan radioaktivt eksponering alvorlig nok til å påvirke benmargen krever et protein-basert behandling. Granulocytt-kolonistimulerende faktor er et slikt protein som bidrar til å øke produksjonen av hvite blodlegemer, og dermed motvirke eksponeringen til benmargen. Medisiner som inneholder dette proteinet inneholder filgrastim, også kalt neupogen.

Kaliumjodid

Intern eksponering for radioaktivt jod som kan forårsake stråling sykdom kan bli behandlet av kaliumjodid. Ifølge Mayo Clinic, rettet kaliumjodid skjoldbruskkjertelen og forsinker absorpsjon av radioaktivt materiale i blodet. Den radiojod er slutt løslatt fra kroppen gjennom urinen.

Prussian Blue

Prøyssisk blått fargestoff klarner det radioaktive elementene cesium og thallium fra kroppen. Disse partiklene blir deretter utskilles fra kroppen gjennom avføring.

Antihistaminer

Antihistaminer bidra til å lindre slike symptomer som kvalme og oppkast. Klorfeniraminmaleat, den aktive bestanddel i antihistaminer, bidrar til å redusere hypotensjon og slapper pasienter.

Makrobiotisk diett

En naturopathic makrobiotiske diett sies å hjelpe kontroll symptomer på langvarig radioaktiv eksponering. Et slikt kosthold inkluderer forbruk av brun ris, wakame og andre lignende hav grønnsaker samtidig unngå sukker og bearbeidet mat. Disse produktene er sagt å suge opp de radioaktive partikler og hjelper kroppen å skille ut giftstoffer.

Bath Soak

For ekstern rensing av radioaktive partikler, kan soaking i natron hjelpe. Natron sies å trekke ut stråling og rense kroppen, bidrar det blir kaldere og mindre utsatt for langvarig symptomatisk stråling sykdom.

Stråling Sikkerhet i CT Imaging

Stråling Sikkerhet i CT Imaging


En enkelt CT (computertomografi) skanning er generelt trygt. Det er noen helserisiko forbundet med stråling som brukes i disse testene, men legene vurdere disse risikoene når du skal avgjøre om en CT er riktig for den enkelte pasient.

Betydning

Under en CT scan, rapporterer Mayo Clinic at den testede individet er utsatt for en mengde stråling mye høyere enn det som brukes på røntgenbilder.

Time Frame

Selv om en forholdsvis høy mengde stråling blir brukt i en CT-skanning, rapporterer Mayo Clinic at eksponeringen for den stråling bare varer en meget kort tid.

Effekter

Strålingen fra en CT scan kunne øker en persons risiko for å utvikle kreft, men Medline Plus rapporterer at risikoen fra én enkelt CT scan er svært lav.

Funksjoner

Risikoen fra strålingen i CT skanner øker med antall CT skanner en person går gjennom, ifølge Medline Plus.

Betraktninger

Gravide kvinner bør ikke ha mage CT-skanninger, ifølge Mayo Clinic og Medline Plus. Risikoen for å utføre en CT veies mot risikoen for ikke å utføre testen.

Hvordan virker Prostata Sensor Stråling påvirker tarmene?

Strålebehandling, en av de mest vanlige behandlinger for prostatakreft, virker ved å drepe kreftceller. Dessverre, kan røntgenstrålene som brukes til å ødelegge kreftceller også skade nærliggende friske celler, inkludert de i tykktarmen og endetarmen. En ny enhet som kalles prostata sensor kan gi legen et mye bedre bilde av hvor mye stråling svulsten mottar under hver behandling.

Det krone-størrelse trådløs sensor er implantert i prostata nær svulsten å måle røntgen levert til området. Sensoren kan også legen vite om strålingen ble levert til rett sted. Han bruker disse dataene til å gjøre justeringer i behandlingsplanen for neste økt for å levere en stråledose som er høy nok til å drepe kreftceller, men forhåpentligvis ikke høy nok til å skade friskt vev. Han kan også endre innstillingene på X-ray utstyr til nettopp målrette svulsten.

Enhver type strålebehandling, fra ekstern stråle terapi (EBT) som leverer røntgenstråler fra utenfor kroppen din, til brachyterapi som innebærer å plassere radioaktivt materiale inne i prostatakjertelen, kan skade tarmer og forårsake symptomer. Sensoren er ikke en strålekilde, men det gjør oppdage stråling fra innenfor eller utenfor prostatakjertelen. Ved å gi legen din data for å begrense unødvendig stråling til friskt vev, sensoren reduserer celleskader og begrenser symptomer.

Symptomer

Ifølge Michigan Cancer Consortium, kan du merke tarmproblemer innen tre til fire uker etter første strålebehandling. Symptomene kan være kramper, diaré, gass, smerter, tykt slim utflod fra endetarmen, og blod i avføringen. Symptomene vanligvis gå bort på sine egne flere uker etter at du har fullført strålebehandling. Men noen menn har langsiktige tarm problemer.

Ta vare på deg selv

Legen din vil bruke data fra sensoren for å begrense tarm problemer, men det er også noen skritt du kan ta på egen hånd for å gjøre situasjonen bedre. Ifølge Michigan Cancer Consortium, kan du endre måten du spiser, planlegger fem på seks små måltider om dagen i stedet for tre større funn. Siden svært varme eller svært kalde matvarer kan stimulere tarmen, er det en god idé å servere mat i romtemperatur. Det er også en god idé å unngå matvarer som forårsaker gass eller tarm irritasjon. Disse inkluderer krydret mat, de som er høy i fiber, og de som er stekt, fettete eller fet. Alkohol, kullsyreholdige drikker som brus, og drikker som inneholder koffein kan også gjøre symptomene verre.

Hvis diaré er ille nok, vil kroppen din mister væske og elektrolytter, som natrium og kalium. Drikk rikelig med vann --- åtte til ti glass om dagen er et godt mål --- og spør legen din om du bør legge til noen sportsdrikke som erstatter elektrolytter.

Hva er de dårlige effekter av stråling?

Strålebehandling brukes til å stoppe veksten av kreftceller. Høy energistråler er rettet mot det sted hvor kreften er funnet, og det tjener til å forstyrre DNA i cellene, noe som stopper dem fra å reprodusere. I motsetning til normale celler i kroppen, har kreftceller ikke har kapasitet til å helbrede seg selv. Dessverre er mange friske celler blir utstrålt av behandlingene, og dette kan føre til problemer.

Skin

Siden stråleknipper må trenge gjennom de øverste lagene av huden, området behandles ofte presenterer som en dårlig solbrenthet. Det kan forårsake kløe, flassing og svie i patcher der behandlingen var rettet. Siden strålebehandling er oftest brukt til å behandle brystkreft etter kirurgi for å sørge for at det blir alle kreftceller, kan huden rundt brystet bli enda mer irritert av undertøy og armbevegelse.

Smerte

Siden nervene er bare begynnelsen for å få sin følelsen tilbake etter operasjonen, er de spesielt sensitive, og kan reagere på stråling ved å forårsake smerter i brystet. Vev ofte blir strukket når implantater har blitt satt på plass etter en mastektomi og hovne, skadde nerver kan reagere negativt på stråling.

Fatigue

Trøtthet, eller mangel på energi for lengre perioder av gangen, er den vanligste bivirkning av strålebehandling. Utmattelsen er ikke avhjelpes ved hvile, men i stedet kan somle i månedsvis etter at strålebehandlingen er ferdig. De som rammes av utmattelse vil ønske å sove mer, og er vanligvis ikke interessert i normale aktiviteter. De kan ha problemer med å konsentrere og å sette sammen fullstendige setninger. Langvarig symptomer på utmattelse må behandles fordi de kan føre til andre komplikasjoner som depresjon og vektøkning.

Hjerte

Stråling kan føre til hjerteproblemer som dukker opp som raske og uregelmessige hjerteslag. Andre symptomer på hjerteproblemer følgende stråling inkluderer problemer med å puste, alvorlige brystsmerter, hoste angrep og foten hevelse. Andre fysiske attributter som bidrar til hjerteproblemer etter stråling er fedme, røyking og stress.

Blood Count

Strålebehandling kan senke antall hvite blodlegemer, noe som gjør pasientene mer utsatt for infeksjoner. Infeksjoner kan oppstå på stedet der strålingen var målrettet, forårsaker allerede hovne flekker å bli rød og varm. Høy feber, frysninger, diaré og pustebesvær kan også bety at en infeksjon er til stede.

Lunger

Stråling kan skade lungene og påvirke puste. Lungeproblemer kan oppdages ved en tørr hoste eller kortpustethet. Blodpropp noen ganger dannes i lungene i løpet av behandlingen. Smerter i bena er det vanligste symptomet i forbindelse med blodpropp, og bør behandles umiddelbart for å hindre blodpropp fra å kutte løs og kommer til hjernen eller hjertet.

Skade på grunn av stråling behandling

Skade på grunn av stråling behandling


Strålebehandling bruker høy-energi stråler til å bekjempe kreftceller. Nærmere bestemt, stråleskader kreftcellenes DNA, som hindrer dem fra å vokse og dele seg. Friske celler i nærheten, men kan også bli skadet, og omfanget av denne skaden er avhengig av strålings dosering og behandlingsområdet.

Håravfall

Hårtap oppstår når strålingen skader hårrøttene. Imidlertid vil bare røtter i behandlingsområdet bli berørt, og håret vil vanligvis vokse etter behandlingen avsluttes. Curlers, curling strykejern og hårføner kan irritere hodebunnen og forårsake hårtap tidlig, slik at pasienter bør slutte å bruke dem. De bør også unngå hårprodukter som hårspray, gel og mousse.

Mouth Problemer

Munnen problemer oppstår når kreft skader munnen fôr eller spyttkjertlene. Følgelig er det disse problemene er mest vanlig hos pasienter som får strålebehandling mot hodet eller nakken. Noen problemer gå bort etter at behandlingen avsluttes, for eksempel munnsår. Noen siste måneder eller år, for eksempel endringer i smak. Andre kan være permanent, slik som tørr munn.

Pasienter bør sjekke sin munn daglig. På den måten kan de oppdage problemer før de blir alvorlige. De bør også nippe til vann hele dagen, holde munnen ren og spise myk mat.

Diaré

Diaré oppstår når strålingen skader friske celler i tarmene. Følgelig er diaré mest vanlig hos pasienter som gjennomgår behandling for mage, tarm eller tykktarm kreft. Pasienter med diaré bør holde seg rene, drikke mye vann og spise små, hyppige måltider med lett fordøyd mat. The National Cancer Institute antyder Brat kosthold, som består av bananer, ris, applesauce og toast.

Pasienter med diaré bør også informere legen sin. Legen kan anbefale medisiner som Imodium.

Urinveisproblemer

Urinveisproblemer oppstår når strålebehandling skader urinveis. Pasienter som gjennomgår behandling for blære eller prostatakreft er i størst fare. De kan oppleve smertefull vannlating, blodig vannlating, hyppig vannlating, blære kramper, inkontinens eller blærekatarr, en betennelse i urinveiene. Men de fleste problemer forsvinner innen to måneder etter at behandlingen avsluttes.

Pasienter med urinveisproblemer bør drikke rikelig med vann. De bør også unngå te, kaffe og tobakk.

Seksuelle Vanskeligheter

Seksuelle problemer oppstår når strålingen skader kjønnsorganene. Den mest alvorlige av disse problemene er infertilitet eller impotens, slik at pasienter som ønsker å få barn bør informere sine leger. Leger kan samle sunne egg og sæd før behandlingen starter.

Stråleskader kan også føre til hormonelle endringer, manglende libido og andre seksuelle problemer. Før de oppstår, bør pasienten sitte ned med sine partnere og diskutere intimitet.

Hudproblemer

Hudproblemer kan forekomme i alle behandlingsområdet. Vanlige problemer er rødhet, hevelsen, tørrhet, blemmer og avskalling. En alvorlig type hud peeling kalles fuktig reaksjon, der huden flasser av fortere enn den kan vokse.

Pasienter som gjennomgår strålebehandling skal bruke myke stoffer, holde sine rom kjølig og fuktig, og bare bruke hudprodukter som anbefales av sine leger. De bør også beskytte huden mot solen.

Stråling eller Cobalt for kreftbehandling

Stråling eller Cobalt for kreftbehandling


The National Cancer Institute indikerer at halvparten av kreftpasienter som gjennomgår stråleterapi enten som hoved behandling eller i kombinasjon med andre former for behandling. Kobolt behandling er en strålingsterapi anvendes for behandling av kreft.

Betydning

Hensikten med kobolt terapi er å drepe kreftceller og hindre kreft største spredning til andre organer. Det kan bidra til å ødelegge eller skade genetisk materiale av kreftceller, hindrer deres raske vekst og divisjon.

Fordeler

Kobolt strålebehandling er en smertefri og lokalisert form for behandling for kreft som forårsaker skaden bare å målrettet kreftceller. Det er en allsidig behandling mot kreft som kan anvendes alene i en hvilken som helst fase av behandlingen eller i kombinasjon med andre kreftbehandlinger.

Forberedelse

Magnetic resonance imaging (MRI) og computertomografi (CT) skanner brukes til å bestemme den nøyaktige plasseringen og størrelsen på kreftsvulst. En strålings onkolog er ansvarlig for å bestemme den dose av stråling og behandlingsfrekvens.

Side Effects

Kvalme, hårtap, lav blodprosent, tretthet og svakhet er de generelle bivirkninger av strålebehandling. Noen kan oppleve tørrhet og rødhet i huden, tørrhet i munnen og arrdannelse.

Risiko

Det er en risiko for å skade normale celler med høye doser av stråling, ifølge Yale University School of Medicine.