Digidexo.com

lavt østrogennivå hals

Symptomer på lavt østrogennivå

Som kvinner blir eldre kroppene deres går gjennom endringer. En av de mer vanlige endringer er et fall i østrogennivåer. Kvinner som er pre-menopausal vil noen ganger begynner å føle symptomer assosiert med lavt østrogennivå. Hvis dette skjer er det viktig å diskutere disse endringene med en lege, og komme opp med en trygg og sunn måte å bekjempe lavt østrogennivå.

Identifikasjon

Østrogen er et meget viktig hormon til det menneskelige legeme, spesielt til kvinnekroppen. Østrogen har en hånd til å kontrollere mange av kvinnekroppens ufrivillig kroppsfunksjoner, og som den kvinnelige kroppen begynner å alder er det en nedgang i mengden av østrogen som blir produsert. Som kvinner tilnærming overgangsalder de kan begynne å merke effekten av lavt østrogennivå, eller disse symptomene kan begynne å skje til kvinner som har hatt en hysterektomi å fjerne eggstokkene.

Effekter

Mange av symptomene på lavt østrogennivå er symptomene mer vanligvis forbindes med utbruddet av overgangsalder. Disse inkluderer plutselige endringer i kroppstemperatur som kan omfatte hetetokter og frysninger, kroniske leddsmerter det blir gradvis verre, væskeansamlinger som kan føre til en plutselig vektøkning, bouts med depresjon og angst og tilbakevendende ryggsmerter.

Potensiell

Hvis lavt østrogennivå får lov til å fortsette så de kan lage nye symptomer. Disse inkluderer økning forvirring eller følelsen av at personen er bosatt i en tåke, subtile tap av minnet som får stadig verre, nattesvette som kan vekke personen opp midt på natten, tørr hud som også kan inkludere tørrhet og det vaginal kan også være et tap av libido eller seksuell lyst. Det er også en mulighet for at personen kan begynne å legge merke til et tap av tetthet i bein som kan gjøre bein mer skjør og utsatt for brudd.

Forebygging / løsning

Flere behandlinger er tilgjengelige for å hjelpe til med lave østrogennivåer, og en lege kan anbefale en av dem, eller en kombinasjon av noen få. En av de mer vanlige behandlinger er hormonbehandling der et regiment av medisiner er tatt for å bidra til å erstatte de lave nivåer av hormoner. I noen tilfeller kan legen anbefale en endring i dietten til en mer balansert diett av frukt, kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker. Legen kan også anbefale å miste vekt, som det kan bidra til å redusere effektene av lavt østrogennivå.

Advarsel

Mens hormonbehandling er vanlig, er det ikke brukes over lengre tid på grunn av mulig helserisiko. Hormonbehandling kan føre til brystkreft, eggstokkreft, blodpropp og mulig demens. Det er av denne grunn at leger vil bruke en rekke behandlinger som inkluderer kosthold og trening for å prøve å redusere den negative virkningen at lavt østrogennivå kan ha uten å stole for mye på hormonbehandling.

Hvordan behandle lavt østrogen Naturligvis

Som kvinner alder, deres østrogennivået reduseres naturlig, men i unge kvinner østrogennivået kan være lavt på grunn av andre forhold. Hvis du er en pre-menopausale kvinner med lavt østrogen, kan du finne naturlige østrogen kilder for å gjenopprette riktig hormonbalanse.

Hvordan behandle lavt østrogen Naturligvis

kjøtt, meieriprodukter, egg og de ​​fleste animalske produkter er rike på hormoner, inkludert østrogen. Å spise mer protein fra animalske kilder er en måte å øke østrogennivået naturlig med vår ty til dyre kremer og kosttilskudd.

Vegetarianere kan også dra nytte av plante matvarer rike på naturlige østrogener, gestagener. Prøv å spise mer epler, kirsebær, linfrø, hvitløk, auberginer, oliven og poteter. Mange korn stifter som havre, hvete og soya er også naturlig rik på østrogen.

Visse matvarer hemmer østrogen, så hvis du har lavt østrogennivå, kan det være lurt å kutte ned på eller eliminere brokkoli, kål, mais, løk, druer og ananas.

kvinner med mer alvorlige tilfeller av lavt østrogen, (særlig kvinner som har hatt hysterectomies, PCOS, eller høyt testosteron) kan trenge mer konsentrert hormonbehandling. Hvis du er bekymret for effekten av syntetiske hormoner, kan du fortsatt få østrogenbehandling fra naturlige kilder.

Noen av disse inkluderer østrogen avledet fra urinen til gravide hopper eller østrogen kremer og piller fra soya. Selv om selv å ta medisin laget hest tisse er grov, er dette en av de sikreste og mest brukte naturlig østrogen kilde

Før du starter en diett av østrogen, snakk med legen din om risikoen ved hormonbehandling.

Lavt østrogen bivirkninger

Kvinner med lav østrogen kan oppleve ulike symptomer og bivirkninger avhengig av deres alder og andre eksisterende medisinske tilstander. Bivirkningene av lavt østrogen inkludere endringer i menstruasjonssykluser, seksuelle problemer og en økt risiko for kroniske sykdommer. Kvinner kan redusere bivirkningene av lavt østrogen med livsstilsendringer, hormonbehandling og kirurgi.

Søvnproblemer

Ifølge Mayo Clinic, kan lavt østrogen hos kvinner føre til søvnproblemer, som hetetokter eller overdreven svetting om natten.

Kolesterol

Lav østrogen kan øke dårlig kolesterol og redusere gode kolesterolet, å sette kvinner med lav østrogen på et høyere risiko for hjertesykdom.

Osteoporose

Østrogen beskytter kvinner fra bentap. Lave østrogennivåer kan føre til utvikling av osteoporose, som kan resultere i brudd og smerte.

Uregelmessig menstruasjon

Lavt østrogennivå kan føre til uregelmessige perioder og gjøre tiden mellom perioder lengre eller kortere. Det kan også endre mengden blod tapt under hver periode.

Seksuell dysfunksjon

Lav østrogen kan redusere seksuell opphisselse og begjær. Dessuten kan det føre til vaginal tørrhet som kan resultere i smerter under seksuell aktivitet.

Eggstokksvikt

Lav østrogen hos kvinner under 40 år kan føre til for tidlig eggstokksvikt, forårsaker eggstokkene til å midlertidig stoppe å lage hormoner som kreves for å frigjøre egg.

Infertilitet

Langvarig lav østrogen hos kvinner under 40 år kan føre til tidlig overgangsalder, når kvinnen slutter å ha perioder og ikke lenger slipper eggene fra eggstokkene.

Hvordan øke østrogennivået

Østrogennivået er viktig for helsen til både menn og kvinner, men økende østrogennivå kan være spesielt viktig for kvinner. Når en kvinne kommer overgangsalderen, østrogennivået nedgang, noe som resulterer i hetetokter, tap av seksuell lyst, tretthet og depresjon. For menn som lider av lavt østrogennivå, er den største bekymringen å utvikle lav bentetthet, ifølge en studie publisert i American Journal of Medicine og utført av Dr. Shreyasee Amin og hans kolleger fra Mayo Clinic. Du kan lære tiltak for å øke østrogennivået naturlig.

Hvordan øke østrogennivået

•  Legg MacaActive herbal supplement til kosthold. MacaActive er en grønnsak plante fra Peru som balanserer kroppens hormoner naturlig. Ifølge Dr. Hugo Malaspina, hjelper MacaActive eggstokkene og endokrine kjertlene produserer østrogen hos kvinner hvis nivåene har falt. Han har 200 pasienter med menopausale symptomer har blitt forbedret etter å ha tatt MacaActive.

Legg økologiske soyaprodukter i kostholdet ditt. Soya kan bidra til å balansere hormonnivået. Legge økologiske soyaprodukter kan være en effektiv måte å behandle østrogen tap på menn.

Legg linfrø i kostholdet ditt. Male dem med en kaffekvern og strø dem på frokostblandinger, yoghurt og i drinker. Linfrø har østrogen-lignende egenskaper og kan bidra til å avlaste menopausal symptomer ved å opptre som en østrogen erstatning.

Start en vanlig yoga praksis. Positurer du gjøre i yoga stimulerer binyrene og hjelpe kroppen din til å regulere hormonnivåer, inkludert østrogennivå.

Spis et sunt kosthold. Dette er avgjørende hvis du ønsker å øke østrogennivået fordi spise et sunt kosthold betyr at kroppen din og din endokrine systemet får det de trenger for å fungere skikkelig og øke østrogennivået.

Hint

  • Unngå å ta syntetiske hormoner for å øke østrogennivået, fordi de kan øke risikoen for brystkreft og livmorkreft.

Bivirkninger og symptomer på lavt østrogen

Østrogen er et hormon som finnes i både menn og kvinner, men dominerende hos kvinner. Hormoner er budbringere som transporterer informasjon og instruksjoner til forskjellige deler av kroppen, og påvirker nesten hver eneste celle og organ. Østrogen er nødvendig for flere viktige funksjoner i en kvinnes kropp. Den holder huden glatt og fuktig, holder kroppens indre termostat som opererer på riktig måte, hjelper til regulering av kolesterolnivå, forhindrer hukommelsestap, er nødvendig for riktig beindannelse og vekst og utvikling av kvinnelige seksuelle egenskaper og reproduksjon.

Symptomer på lavt østrogen

Østrogenmangel forårsaker hårtap, slapp hud, vektøkning, kløe og tørr hud. Østrogenmangel kan også forårsake smerte, slik som hodepine, ryggsmerter, magesmerter, og (i alvorlige tilfeller) smerte fra spinale lesjoner og tynning bein. Vanlige symptomer på østrogenmangel er hetetokter, uregelmessig menstruasjon, vaginal tørrhet, inkontinens og humørsvingninger.

Årsaker til mangel

Østrogenproduksjonen i eggstokkene bremser ned og til slutt stopper rundt 50 år når en kvinne når overgangsalderen. På dette tidspunkt, alt østrogen produseres i kroppen kommer fra binyrene. Andre faktorer kan føre til en østrogenmangel på tidligere tider i en kvinnes liv, som for eksempel å ha en hysterektomi.

Psykologiske effekter

Vanligste psykiske symptomer assosiert med lavt østrogennivå er angst, humørsvingninger, irritabilitet, depresjon, frustrasjon, nervøsitet, utålmodighet og manglende konsentrasjon. For mange kvinner, kan disse effektene ha en vidtrekkende effekt på deres liv, forårsaker vanskeligheter med å opprettholde sunne relasjoner, håndtere stress, og opprettholde emosjonell helse generelt.

Langsiktige risikoen

En kronisk tilstand av østrogenmangel kan føre til en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere studier tyder også på å besvime, svimmelhet, angst og hjertebank er alle vanlig hos kvinner med kronisk lavt østrogennivå. Noen av disse symptomene kan være et tegn på en eksisterende eller utvikle kardiovaskulær risiko. En langsiktig mangel kan føre til andre problemer, også, som vaginal infeksjoner, osteoporose, alvorlig depresjon og fordøyelsessykdommer.

Advarsel

Hormon medisiner, ofte foreskrevet for østrogen ubalanse eller mangel, er kjent for å forårsake kreft, hjertesykdom, og mange andre alvorlig helserisiko. Alternative løsninger finnes som er naturlig, ikke giftig, og ikke bære disse farlige sjanser. For eksempel, soyaprotein og flere urter inneholder phytoestrogen (plante østrogen). Phytoestrogen etterligner østrogen produseres av kroppen, og utfører de samme funksjonene i kroppen. Mange kvinner har nå rettet et hormon ubalanse naturlig --- uten rusmidler.

Hvordan Raise østrogennivået hos menn

Hvordan Raise østrogennivået hos menn


De fleste forbinder hormonet testosteron med menn og østrogen med kvinner, men menn har begge disse hormonene. En studie publisert i The American Journal of Medicine og utført av et team av forskere ledet av Mayo Clinic revmatolog Shreyasee Amin oppdaget at lavt østrogennivå i aldrende menn kan føre til tap av benmasse. Menn hvis totale østradiolnivåer er lavere enn 18 pikogram per milliliter har en økt risiko for å utvikle hoftebrudd. Normale østrogennivået er viktig å opprettholde beinhelse hos menn. En rekke supplerende metoder kan brukes til å heve østrogennivåer hos menn. (Se referanser 1, 2, 3 og ressurser 1)

Hvordan Raise østrogennivået hos menn

bruker 20 milligram av en boron supplement daglig. Den MedlinePlus nettside sier at boron øker østrogenproduksjonen hos menn og bidrar også til å opprettholde sunne ben og redusere slitasjegikt symptomer. (Se referanser 3 og 4)

Legg ved grønnsaker og urter som kål, persille og løvetann som en del av ditt vanlige kosthold for å øke østrogennivået. Disse matvarer er naturlige, plantebaserte kilder til boron. (Se referanser 5 og 3)

konsultere legen din om forskrivning DHEA (Dehydroepiandrosteron) kosttilskudd. DHEA muliggjør produksjon av østrogen i kroppen. Ifølge Mayo Clinic nettsted, kan det også forbedre mineral density av hoftebeinet. (Se referanser 2)

Diskuter muligheten for å bruke en østrogen patch eller pille med legen din. (Se Resources 2)

Hint

  • Kål har høyest borinnhold blant bladgrønnsaker. (Se Referanser 5)
  • Spis minst tre gram av tørket persille daglig for å øke østrogennivået. (Se Referanser 5)
  • DHEA kosttilskudd kan ha uønskede virkninger på lang sikt, blant annet økt risiko for prostatakreft og brystkreft eller andre hormon-relatert kreft. (Se referanser 2)
  • Overflødig østrogen nivå kan føre til forstørrede bryster hos menn. (Se referanser 3)

Risiko for lavt progesteron nivå tidlig i svangerskapet

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene som er ansvarlig for jevning slimhinnen i livmoren og forbereder den for implantering av et befruktet egg. Kvinner som lider av lavt progesteron nivå før unnfangelse og under eggløsning kan ha en vanskelig tid å bli gravid. De som klarer å lykkes unnfange er en økt risiko for spontanabort uten riktig mengde progesteron trygt opprettholde svangerskapet.

Funksjon

Under en kvinnes reproduktive syklus, er egget frigjøres fra follikkelen, kalt corpus luteum, som produserer progesteron for ca 12 til 16 dager. Etter befruktning, fortsetter corpus luteum å produsere progesteron inntil placenta overtar på 10 uker. Progesteron opprettholder en sunn graviditet før fødsel, og uten tilstrekkelige mengder av hormonet vil oppstå en spontanabort. Det forhindrer livmorkontraksjoner, hemmer immunresponser og reduserer prostaglandiner, som er hormonelike stoffer som kontrollerer blodtrykket.

Identifikasjon

Progesteron naturlig stiger betydelig etter eggløsning i forberedelse til livmoren for å motta et befruktet egg. Ved å kartlegge basal kroppstemperatur hver måned før unnfangelsen, kan en kvinne anslå hvis hennes progesteron nivåene er tilstrekkelig. En økning i progesteron er ledsaget av en økning i kroppstemperatur, altså, hvis kroppstemperatur ikke stiger konsekvent etter eggløsning en helsepersonell bør kontaktes for å avgjøre om alle hormonene er på de anbefalte nivåene.

Betraktninger

Kvinner som har utilstrekkelig progesteron produksjonen kan også ha lavt østrogennivå da østrogen er ansvarlig for å regulere progesteron. Østrogen og progesteron arbeide sammen intrikat å sikre riktig fosterutvikling gjennom hele svangerskapet. Mens testing spesielt for progesteron nivå er ikke rutine på mange helseinstitusjoner på grunn av kostnadene og uerfarenhet til helse tolkninger, helsepersonell kan utføre en enkel blod, urin eller spytt-test for å avgjøre om andre hormoner, inkludert østrogen, er på tilstrekkelig nivå.

Forebygging / løsning

Progesteron kremer kan brukes etter eggløsning for å supplere en kvinnes naturlig progesteron. Også, kan vaginal progesteron stikkpiller bli brukt en-to ganger per dag starter en dag eller to før eggløsning og fortsetter i opptil 11 uker etter at eggløsning har funnet sted. Progesteron kosttilskudd er designet for å øke progesteron som eggløsning og fortsetter etterpå, men er neppe å heve progesteronnivåene riktig mengde hvis den startes etter å ha fått en positiv graviditetstest.

Advarsel

Kvinner med lavt progesteron nivå og som vurderer bruk av progesterontilskudd bør diskutere mulige risikoer og bivirkninger med helsepersonell. Progesteron kosttilskudd bør bare brukes under tilsyn av en lege og doseringsanvisningen bør følges nøye. Kontakte helsepersonell umiddelbart hvis noen bivirkninger blir lagt merke til mens du tar progesteron kosttilskudd.

Spekter av Normal østrogennivå

Østrogen er et kvinnelig hormon som hovedsakelig produseres av eggstokkene. Det tjener mange formål, inkludert å hjelpe til å regulere menstruasjonssyklusen, bevare beintetthet og økende livmor vekst. En ubalanse i østrogennivået kan føre til mange problemer og symptomer. Unormal blødning, infertilitet og overgangsalder alle kan være forårsaket av østrogen ubalanser. En enkel blod, urin eller spytt prøve kan evalueres for å bestemme østrogennivåer. Når nivåene blir evaluert, kan behandling bidra til å lindre symptomene på de hormonelle ubalanser.

Østrogen

Østrogen, en gruppe av hormoner, produsert i hypofysen, og er hovedsakelig ansvarlig for utviklingen av kvinnelige kjønnsorganer. Det består av tre fraksjoner: østron, som innlevere oppstår etter overgangsalderen; østradiol, som er produsert i eggstokkene og er ansvarlig for eggløsning og påvirker unnfangelse og graviditet; og østriol, som ofte oppstår under svangerskapet. Disse tre fraksjonene er alle målt i løpet av østrogen testing.

Normale nivåer

Det normale området av østrogen varierer avhengig av pasientens alder. Vanligvis en kvinner i alderen 20-29 vil ha et gjennomsnittlig nivå på 149 pg / ml (piktogrammer per milliliter). En kvinne i alderen 30-39 vil gjennomsnittlig et nivå på 210 pg / ml. Og de som er over 40, men ikke i overgangsalder vil ha et gjennomsnittlig nivå på 152 pg / ml. Disse gjennomsnittsnivåer kan variere fra dag til dag avhengig av hver kvinnens menstruasjonssyklus.

Lavt østrogennivå

Østrogennivået anses lav når området er 10 til 20 pg / ml. Dette kan være forårsaket av menopause, anoreksi og Turners syndrom. Ekstrem utholdenhetstrening kan også redusere østrogennivået. Noen av symptomene på lavt østrogennivå er tretthet, hetetokter, nattesvette, tørr skjede og konsentrasjonsvansker. Lave nivåer av østrogen kan la deg følelsen oppbrukt og utslitt.

Høye østrogennivået

Nivåer over 200 pg / ml anses høy. Østrogennivået kan være forhøyet på grunn av fedme, hjerte- og karsykdommer og fordøyelsesproblemer. Stress kan også bidra til et høyt østrogennivå. Symptomer på høyt østrogennivå er angst, depresjon, humørsvingninger og søvnløshet. Det er viktig å redusere nivåene av østrogen til normale nivåer fordi høye nivåer av østrogen også er assosiert med brystkreft og livmorkreft.

Behandlinger

Behandling for østrogen ubalanse vil inkludere mosjon og spise et sunt kosthold. Noen andre behandlinger kan omfatte østrogenbehandling og alternative medisiner. Østrogenbehandling har sett en nedgang i bruk på grunn av den mulige sammenhengen mellom det og livmorkreft, hjertesykdom og hjerneslag. Det er viktig å diskutere alle behandlinger med en lege og å følge den anbefalte løpet av behandling for å sikre østrogennivået blir overvåket.

Lavt østrogen Symptomer hos kvinner

Østrogen er det hormonet som styrer en kvinnes seksuelle og reproduktive utvikling. Når en kvinne kroppen går gjennom overgangsalder, svinger hennes kroppens produksjon av dette hormonet. Selv om utbruddet av overgangsalder er den vanligste årsaken til lavt østrogennivå hos kvinner, en tilstand som anorexia nervosa, sent starten av puberteten, eller en kvinnes stressnivå, ernæring og livsstil kan alle påvirke mengden østrogen kroppen hennes produserer. Ifølge naturlige hormoner, "drops i østrogen kan føre til et bredt utvalg av ... symptomer og faresignaler at menopause kan være på vei, sammen med en rekke andre mulige hormonelle forhold."

Hetetokter

Selv om en hot flash vanligvis ikke varer lenger enn fem eller seks minutter, i henhold til friske kvinner, dette "plutselig følelse av varme i ansiktet, halsen og brystet ... kan få deg til å svette voldsomt, øke pulsen din og gjøre deg føler deg svimmel eller kvalm. " Hetetokter er fullstendig irrelevant for omgivelsestemperatur, og en kvinne som opplever en varm flash kan finne seg svett tungt når hun går ute i midten av vinteren.

Fatigue

Lavt østrogennivå kan påvirke en kvinnes fysiske energi, og etterlot henne trøtt uten noen åpenbar grunn. Hun kan plutselig føler behov for å ta ettermiddag naps når hun ikke trenger dette ekstra søvn før, eller hun kan finne det vanskelig å fullføre oppgaver som hun ellers ville ha hatt energi til å gjennomføre.

Migrene

En kvinne med lavt østrogennivå kan oppleve migrene, som er utrolig intens hodepine som, ifølge Mayo Clinic, kan "innledes eller ledsaget av en sensorisk varselskilt (aura), slik som lysglimt, blinde flekker eller prikking i din arm eller ben, "samt" kvalme, oppkast og ekstrem følsomhet for lys og lyd. "

Trouble Fokusering

Lavt østrogennivå kan føre til en kvinne å finne finne hun har problemer med å fokusere til tider og i situasjoner når hun normalt ville være i stand til å konsentrere seg. Hun kan selv finne seg selv opplever minne bortfaller, glemme varer, avtaler eller navn som hun ellers ville ha vært i stand til å huske.

Osteoporose

Hvis venstre ubehandlet eller ukorrigert, kan lavt østrogennivå til slutt føre til en tilstand som kalles osteoporose. Ifølge naturlige hormoner, "Østrogen hjelper bein å absorbere kalsium og vitamin D, uten det bein blir svak, og det er en økt risiko for oppsprekking."

Mentale betingelser

Lavt østrogennivå ikke bare påvirke en kvinne fysisk, de kan også påvirke hennes mentale tilstand. En kvinne som kroppen ikke produserer nok av dette viktige hormonet kan oppleve perioder med depresjon, angst eller en følelse av lav selvfølelse.

Hvorfor østrogennivået Til bunnen

Hvorfor østrogennivået Til bunnen

Generelt

Når overgangsalder rammer kvinner, kanskje de har lavere østrogennivå som eggstokkene redusere sin produksjon av østrogen. Andre mulige årsaker til lavt østrogennivå er hysterektomi eller fjerning av eggstokkene. I tillegg, cellegift eller strålebehandling, som har en autoimmun sykdom, å være vegetarianer, eller å ha svært lav kroppsfett kan senke østrogennivå.

Måle østrogennivå

Østrogen omfatter en gruppe av eggstokkhormonene med tilsvarende egenskaper. Deres nivå varierer avhengig av kvinnens menstruasjonssyklus. Nivåene er på sitt laveste punkt i begynnelsen av menstruasjonssyklusen og på sitt høyeste punkt rundt perioder. Når en kvinne har nådd overgangsalderen, har en tendens til østrogen nivå for å stabilisere seg på et lavere nivå som kvinnen ikke har perioder lenger. Denne prosessen kan ta flere måneder.

Østrogennivåer er målt i deler pg / ml østradiol. En reproduktiv alder kvinnens østrogennivå varierer 50 til 400 pg / ml. Menopausale kvinner har en østrogen greven av 10 til 20 pg / ml.

Menopause

Varierende østrogennivået bli ganske merkbart når en kvinne når overgangsalderen i en alder av 50. Noen ganger er fortsatt høy nivået av østrogen eller det blir for lavt. Dette kan vise i hetetokter, hodepine, humørsvingninger, vitamin D-mangel, hårtap, ryggsmerter eller tørr hud blant andre bivirkninger.

I tillegg lavt østrogennivå gjør de fleste kvinner føler meg utrolig sliten selv uten å øve seg. Det kan også føre til depresjon og angst med panikkanfall.

Fjerning av eggstokkene og Hysterektomi

Når en kvinnes eggstokker fjernes, hennes hormoner komme ut av balanse. Vanligvis østrogennivået faller og nivåer av follicle stimulerende hormon (FSH) gå opp.

En hysterektomi ikke nødvendigvis innebære fjerning av eggstokkene. I stedet eggstokkene fortsette å gjøre sitt arbeid inntil en kvinne biologisk når overgangsalderen. Østrogennivået har en tendens til å holde seg stabilt når bare én eggstokk fjernes. Den andre eggstokken produserer flere hormoner.

Stråling eller kjemoterapi

Jenter og kvinner som har hatt strålebehandling eller cellegift for kreft eller andre årsaker blir ofte møtt med at eggstokkene ikke fungerer ordentlig etterpå. Imidlertid er hvert tilfelle forskjellig. Enten funksjon av eggstokkene påvirkes avhenger av typen av kjemoterapi og om eggstokkene mottatte stråling.

Andre årsaker

Østrogennivået gå ned for en rekke andre grunner. En lav kroppsvekt, overdreven trening eller spiseforstyrrelser kan påvirke østrogennivå. Noen ganger trenger idrettsutøvere ikke har sine perioder, og ikke slipp egg.

Genetiske forhold kan også føre til lavt østrogennivå. Turners syndrom for eksempel, er ansvarlig for eggstokker som ikke produserer egg.

Brain aneurisme Fakta

En hjerne aneurisme dannes når en arterie av hjernen buler utover. Andre navn på tilstanden er cerebral aneurisme og intrakranial aneurisme. Bare visse hjernen aneurismer brudd. Disse er mer farlig enn unruptured aneurismer. Ifølge Brain aneurisme Resource nettside, vil over 30.000 mennesker i USA har en aneurisme som blødninger hvert år. Ut av at 30.000, vil 10 til 15 prosent dør før noen gang å gjøre det til sykehuset, og 50 prosent vil dø innen 30 dager.

Sprukket Brain aneurisme Symptomer

Symptomer på en sprukket hjerne aneurisme inkluderer en meget sterk hodepine (alle nettsteder statlige folk kaller det den verste hodepine av livet), lysfølsomhet og utvidede pupiller, uklar eller dobbelt syn, smerte over og bak øyet, nakkesmerter og stivhet , kvalme og oppkast, og tap av følelse.

Lekkasje Brain aneurisme Symptomer

En alvorlig hodepine er vanligvis den eneste symptomet forbundet med et lekkende aneurismen. En hjerne aneurisme at lekkasjer vil nesten alltid sprekke.

Unruptured Brain aneurisme Symptomer

Ifølge Brain aneurisme Resource nettside, vil 40 prosent av personer med unruptured aneurismer opplever noen av følgende symptomer: underskudd i sidesynet, tretthet, konsentrasjonsproblemer, problemer med behandling og tenkning, problemer med korttidshukommelse, koordinasjon og balanse problemer, problemer med persepsjon og talevansker.

Typer

De to typer av hjerne aneurismer er saccular, eller bær aneurisme, som er den mest vanlige type, og den fusiforme aneurismen. Den bær aneurisme er så kalt på grunn av utseendet av en hals og stem på selve aneurisme. Den fusiforme aneurisme buler på begge sider av arterieveggen og ikke har en stilk.

Risikofaktorer

Faktorer som øker risikoen for å utvikle en hjerne aneurisme er røyking, høyt blodtrykk, familiehistorie, ved hjelp av kokain, svulster, hodeskade, infeksjon, som er en alkoholiker, arteriosklerose og lavt østrogennivå. Visse medisinske tilstander som Ehlers-Danlos syndrom, polycystisk nyresykdom, har en svært smal aorta og cerebral arteriovenøs malformasjon (eller avbrutt blodstrøm mellom vener og arterier på grunn av en unormal tilkobling) sette en person har høyere risiko for å utvikle en hjerne aneurisme .

Diagnose

Hjernen aneurismer er vanligvis funnet ved CAT (computertomografi) scan. Hvis CAT scan ikke viser noe, men legene tror fortsatt en aneurisme er til stede, er en spinalpunksjon brukes, der en nål settes inn i væsken som omgir hjernen og ryggmargen å se på tilstedeværelsen av blod.

Behandling

Behandling for hjernen aneurismer inkluderer smertestillende smertestillende midler, kalsiumkanalblokkere, injeksjoner av vasopressor, som forårsaker blodtrykket til å heve og lindre trange blodårer, angioplastikk, anti-beslag medisiner, shunter i hjernen, og rehab. Kirurgiske behandlinger inkluderer klipping, hvor et klips er plassert på halsen til aneurismen hindre blodstrømmen til det, endovaskulær og kveiling, der et kateter settes inn gjennom en ledning lysken og skyves gjennom kateteret inn i aneurismen hvor den spolene opp og forstyrrer blodstrømmen forårsaker en koagel dannes. Blodpropp da stenger av aneurisme.

Om rektal og vaginal blødning i pensjonister

Rektal og vaginal blødning i alle aldre er en bekymring, men spesielt i pensjonister fordi det er en større sjanse for kreft. Det kan være mange årsaker til rektal eller vaginal blødning i pensjonister, men begge bør undersøkes av en lege med en gang. Ifølge online Kaiser Permanente Health Encyclopedia, "rektal blødning i små mengder er vanlig." Men det sier også at "i en kvinne som ikke har hatt en menstruasjon i 12 måneder, er vaginal blødning alltid unormalt og bør diskuteres med legen din."

Rektalblødning

Rektal blødning kommer fra anus, men kan stamme hvor som helst i tarmen. Det kan være forårsaket av flere ting. En årsak er hemoroider, som er hovne blodkar som ligger innenfor eller utenfor anus. En annen er inflammatorisk tarmsykdom, som ofte fører til rektal blødning blandet med slimete i løs avføring. Polypper, godartet eller vekster, i tykktarmen, kan føre til rektal blødning. Eller, kan det være forårsaket av magesår, som ville trolig føre til mørk avføring i stedet for lys rød blødning. Mindre vanlig er rektal blødning forårsaket av kreft.

Behandlinger for rektal blødning

Hemorroider er vanligvis ikke alvorlig og kan behandles med avføring myknere, aktuelle salver eller injeksjoner. Inflammatorisk tarmsykdom er mer komplisert å behandle, men vanligvis innebærer endringer i kostholdet og senke stress. Polypper kan vanligvis behandles ved kirurgisk fjerning. Sår kan behandles med syrenøytraliserende og kosten modifikasjoner.

Vaginal blødning

Vaginal blødning hos eldre kvinner kan være forårsaket av flere ting. Ifølge online Merck Manual of helse og aldring, hvis en kvinne er på østrogenbehandling, vaginal blødning kan være forårsaket av fortykkelse av livmor. Tynning av vaginal veggene på grunn av lavt østrogennivå kan forårsake blødninger, spesielt etter samleie. Blødning kan også være forårsaket av vaginal eller livmor infeksjon eller kreft.

Behandlinger for vaginal blødning

Hvis en kvinne er på østrogenbehandling, kan hennes resept bli endret for å stoppe blødningen. For tynning vaginal vegger, kan aktuell østrogen og smøremidler brukes på vagina før sex. Biopsier av vaginal og livmorvev, og en ultralyd kan utføres for å bestemme nærvær av andre vekster eller muligens kreft.

Advarsler

Hvis du opplever mye blødning eller besvime, kontakt legen din med en gang. Passerer store mengder lyse rødt blod og klumper, mørkere rødt blod, eller svart og tjæreaktig avføring kan, over tid, føre til lavt blodtrykk og anemi.

Blødning etter fullstendig hysterektomi

En total hysterektomi er kirurgisk fjerning av begge livmor og cervix. En kvinne som har gjennomgått en fullstendig hysterektomi vil stoppe mensen og mister sin evne til å bli gravid. Når blødningen oppstår utover normal utvinning tid fra en hysterektomi, kan det være et tegn på helseproblemer som vil kreve ytterligere medisinsk behandling.

Post-kirurgisk blødning

Det er helt normalt å oppleve noen lys vaginal blødning i de første fire til seks uker etter en hysterektomi som masker helbrede og vev reparere. Det kan også være noen intermitterende spotting eller en rosa discharge.The bruk av bind vil være behov for denne midlertidige vaginal blødning og utflod.

Blødning som oppstår utover utvinning tid

Post-hysterektomi blødninger kan oppstå måneder eller år etter inngrepet, og kan skyldes en rekke faktorer, hvorav noen er potensielt alvorlig, og vil kreve en evaluering og mulig behandling av din lege.

Egglederen prolaps

Egglederen prolaps (FTP) er en sjelden komplikasjon etter både buk og vaginal hysterektomier. En biopsi kan avgjøre om betingelsen er tilstede. Den vaginale fjerning av prolaps røret kan være nødvendig.

Endometriose

En av grunnene til en kvinne kan velge å gjennomgå en hysterektomi er endometriose. Denne tilstand forekommer når vevet som linjer livmoren utvikles i andre områder av legemet. Endometeriosis kan være smertefullt og forårsake uregelmessige blødninger.

Når livmorhalsen er fjernet, hvilke er referert til som en vaginal mansjetten er created.This er der endometriose kan utvikle seg etter en hysterektomi.

Kreft

En total hysterektomi gjør sjansene for eggstokkreft svært sjeldne. Men det er en liten risiko for utvikling av primær peritoneal kreft (kreft i membranen som utgjør innsiden av magen), hvor de symptomer og behandlingen er lik de for ovariekreft. Det er ikke fullt ut forstått hvorfor trusselen om peritoneal kreft fortsetter å eksistere etter en hysterektomi.

Granulasjonsvev

Granulasjonsvev er en helbredende vev som vokser for å hjelpe avverge infeksjon etter en hysterektomi. Av og til granulasjonsvev vokser altfor voldsomt.

Atrofisk vaginitt

Atrofisk vaginitt er en betennelse i skjeden forårsaket av lavt østrogennivå og alvorlig irritasjon.

Dietter for Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse oppstår når kroppen ikke klarer å produsere eller over produserer hormoner. Årsakene til hormonelle ubalanser er vanligvis knyttet til overgangsalder, tidlig eggstokksvikt og skjoldbrusk lidelse. Mens det er medisiner for å behandle ubalansene forbundet med disse tilstander, kan en riktig diett hjelpe til å lindre symptomene. En feil kosthold, eller en diett hovedsakelig bestående av bearbeidet mat, kan forverre en eksisterende hormonell ubalanse.

Funksjon

Hormonnivået påvirker humør, kognitive prosesser, reproduksjon og organfunksjon. Alle disse er påvirket av maten du spiser også.
En av faktorene som spiller en viktig rolle i hormonell helse er DHEA (Dehydroepiandrosteron). Dette er en endogen hormon som produseres av kroppen og regnes som en byggekloss av reproduksjonsprosessen og i hjernens utvikling. Etter fylte 30, DHEA nivåer begynner å slippe. Dette kan være en indikasjon på hormonell ubalanse.
Du kan øke DHEA nivåer ved å inkludere fisk i kostholdet ditt som laks, tunfisk og makrell tre ganger i uken. Hvis du ikke liker fisk, bruk en fiskeolje supplement i stedet.

Funksjoner

En av de negative innvirkning av hormonelle ubalanser er svekket kognitive ferdigheter, ellers kjent som hjernen tåke.
Visse matvarer kan hjelpe til med å lindre hjernen tåke, bortsett fra fisk. Linfrø, gresskarfrø og solsikkefrø er høy i omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer forbedre korttidsminnet og kognitive resonnement. De gjør det fordi de erstatter fettsyrene tapt på grunn av hormonelle ubalanser.
Legge soya-baserte matvarer til kosthold vil hjelpe til hormonelle ubalanser forårsaket av lavt østrogennivå. Soya inneholder fytoøstrogener. Kroppen din godtar soya som østrogen, bidrar til å gjenopprette østrogennivå.

Typer

Bearbeidede matvarer inneholder ofte kjemiske forbindelser som er skadelige for mennesker over tid. En av de bivirkninger av inntak av store mengder behandles eller rask mat er forverring av hormonell ubalanse. Hvis du er i faresonen for hormonelle ubalanser, kan spise slike matvarer øker denne risikoen.
Pølser er bearbeidet mat, som er hermetisert kjøtt. Pakket kjeks og kaker, frosne middager og de fleste pakket hvitt brød er bearbeidet mat. Disse inneholder kjemikalier som negativt påvirker hormoner nivåer.
Unngå melk og andre meieriprodukter som er avledet fra dyr som fôres antibiotika og kunstige veksthormoner for å øke produksjonen. Disse kjemikaliene er overlevert i maten til deg, forbrukeren. Inntar kunstig østrogen kan føre til hormonelle ubalanser.
Må spise hele korn brød, rå frukt og grønnsaker, og naturlige melkeprodukter, det vil si de som er fri fra hormoner. Drikk rikelig med vann og fruktjuice og holde inntaket av koffein og alkohol til et minimum.

Betraktninger

Mens det ser ut til at en diett av hele korn, frukt og grønnsaker er litt mer enn sunn fornuft, det er en sammenheng mellom kosthold og hormonnivåer.
Soya, for eksempel, er bra for de med lavere østrogennivå. Men det kan ikke være riktig mat for de med skjoldbrusk lidelse eller på medisiner for å behandle lavt østrogennivå.
Hvis hormon ubalanse er forårsaket av en overdoser av DHEA, som kan finnes i tenåringer, vil laste opp på fisk bare forverre problemet. Løsningen kan være mer vekt på greener og fruktjuicer.
Hvis du mistenker at du har en hormonubalanse, må du forstå årsaken til ubalansen før du kan finne ut hvilke matvarer vil hjelpe deg å føle deg bedre.

Teorier / Spekulasjoner

Et sunt kosthold av kjemiske og hormonfrie matvarer er sannsynlig å dra alle, uavhengig av status for deres helse. Men når det kommer til hormonelle ubalanser, har det vært stilt spørsmål om hvorvidt eller ikke miljøfaktorer er årsaken, spesielt hormon infiserte matvarer.
Foods sprayet med kunstgjødsel og plantevernmidler har en opphopning av xenoestrogens, eller kunstig østrogen. Inges xenoestrogens deretter kaster dine hormoner i ubalanse, fordi kroppen din mener din østrogen nivået er for høyt. Dette er en "falsk lesing," imidlertid, og kroppen din kan ikke kvitte seg med de falske østrogen. Dette resulterer i at du opplever symptomer på hormonelle ubalanser.
Er kjemiske sprøytemidler og hormon matet husdyr årsaken til alle hormonelle ubalanser? Nei, de kan ikke engang være en direkte årsak til hormonelle ubalanser, men snarere en katalysator i de i fare. Uansett, å spise økologisk mat fri for kjemikalier og hormoner vil bidra til å lindre eksisterende symptomer og redusere risikoen for å utvikle hormonelle ubalanser.

Hvordan å rette en hormonell ubalanse

En hormonell ubalanse indikerer at hormonnivået i personens kropp ikke er innenfor et normalt område. Forskning har indikert at et hormon ubalanse kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet stress og aldring. Både menn og kvinner kan lider av en hormonubalanse. Symptomer som kan oppstå er bentap, seksuell dysfunksjon, depresjon og humørsvingninger.

Hvordan å rette en hormonell ubalanse

Be legen om å kjøre en rekke blodprøver for å måle hormonnivået som finnes i kroppen din. Laboratoriet panelet vil trolig måle DHEA, testosteron, progesteron, østrogen og skjoldbruskkjertel hormon nivåer.

Start hormonbehandling, som anbefalt av legen din. For eksempel, hvis du har lavt østrogennivå, kan du bli gitt hormonet å regulere østrogen nivå og eliminere symptomer.

•  Tren regelmessig. En moderat trening rutine kan bidra til riktige hormon uregelmessigheter. Tar lange turer og andre low-impact aerobic aktiviteter kan hjelpe.

Reduser mengden stress i livet ditt. Det har vært koblinger mellom hormonell ubalanse og høye nivåer av stress. Forsøk på å håndtere stress med avspenningsteknikker, for eksempel meditasjon.

Juster kostholdet ditt. Rapid vekttap og vektøkning kan føre til en hormonell ubalanse. Spis et velbalansert kosthold med frukt, grønnsaker, hele korn og magert kjøtt.

Hint

  • En naturlig metode som brukes av lider av hormonell ubalanse er å delta i en kropp rens, som innebærer å følge en kort rask og tar urte medisiner for å fjerne giftstoffer fra kroppen. Stol på legens råd å korrigere et hormon ubalanse. Du vil finne mange nettsteder touting naturlig rettsmidler for hormonell ubalanse som kanskje ikke har nøyaktig informasjon.

Symptomer og Relief for naturlig lav Østrogen

Som kvinner begynner å nærme seg overgangsalder, østrogennivået ofte begynner å slippe. Symptomene på lavt østrogennivå er ofte typisk for overgangsalder symptomer generelt. Fra hetetokter til leddgikt smerte, kan symptomene på lavt østrogen være ganske ødeleggende. Skulle du lider av noen av disse symptomene, skyldes overgangsalder eller andre faktorer, en rekke behandlingstilbud eksisterer for å bidra til å redusere de mer ødeleggende symptomer.

Typiske symptomer på lavt østrogen

Selv hetetokter og nattesvette er de mest kjente symptomer på lavt østrogen, kan mange andre mer vage symptomer plage de med lavt østrogennivå. Psykiske symptomer kan inkludere en ADD-lignende manglende evne til å fokusere, hukommelsesproblemer, depresjon, tap av libido og til og med panikkanfall. Fysiske symptomer kan påvirke nesten alle områder av kroppen, inkludert ledd (artritt), skjeden (tørr eller infeksjon) og hode (migrene). Andre generelle symptomer på lavt østrogen er generelle utmattelse og tørr hud.

Videre bevis - antyder at hjertesykdom og risikoen for hoftefrakturer kan øke med lave østrogennivået - som vist på steder som Dr. Philip J. Tuso fra 2000 studie på østrogenmangel.

Behandlingstilbud

Den mest effektive behandlingen for kvinner som lider av østrogenmangel er hormonbehandling (HRT). Som navnet antyder, er hormonbehandling et hormon supplement som introduserer østrogen og andre hormoner tilbake i kroppen. Imidlertid har nyere studier antydet at hormonbehandling bærer betydelig helserisiko, spesielt for kvinner med en historie med brystkreft, genital blødning, blodpropp og andre forhold. Mens hormonbehandling kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom, kan det også øke hjertesykdom, brystkreft, hjerneslag og blodpropp. Således er hormonbehandling nå betraktet som en midlertidig løsning for noen av de mer alvorlige symptomer på lav østrogen, men er ikke generelt anbefalt som en permanent løpet av behandlingen.

Alternativer til hormonbehandling søke å lindre spesifikke symptomer på lavt østrogennivå. Linfrø og soya kan hjelpe med hetetokter, kan antidepressiva hjelpe med humør og vannbasert glidemiddel kan hjelpe med vaginal tørrhet. Mange kvinner velger urte rettsmidler som klaseormedrue å reetablere østrogennivå. Men de fleste av disse urte kosttilskudd har ikke blitt anmeldt av FDA for effektivitet. Derfor har bivirkninger som ikke er blitt undersøkt og det er begrenset regulering om hva ingrediensene er faktisk i en gitt supplement.

Livsstilsendringer

Kosthold og mosjon både kan bidra til å avlaste mange av de psykiske symptomene på lavt østrogen. Meditasjonsteknikker og yoga kan hjelpe avverge depresjon og stress. Siden trening kan også redusere nivåene av østrogen, ta kontakt med en lege eller ernæringsfysiolog før du prøver noen spesifikk trening rutine.

Mange matvarer kan bidra til å regulere hormonelle nivåer også. I tillegg til den nevnte soya og linfrø, kan andre matvarer som kan gi lav estrogen symptomlindring omfatter epler, alfalfa, kirsebær, poteter, yam og ris.

Behandling av symptomer på overgangsalder

Overgangsalder er opphør av menstruasjon over en periode på 12 måneder og når eggstokkene slutter å fungere. En kvinnes kropp gjennomgår hormonelle endringer i overgangsalderen som forårsaker fysiske og følelsesmessige symptomer. Behandlinger er tilgjengelig for å gjøre overgangen mer utholdelig.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling (HRT) innebærer å ta østrogen eller østrogen og progesteron kombinert - hormoner som oppveier for fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan forårsake hetetokter og vaginal tørrhet, og HRT kan lindre disse symptomene. HRT, mens effektive, har vist seg å øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft. På grunn av slike risikofaktorer, vil den enkelte og hennes lege trenger å få tilgang til risikoen og fordelene av HRT. Østrogen kremer er tilgjengelige for å bekjempe vaginal tørrhet. De kremer brukes daglig i to uker, deretter en gang eller to ganger i uken etter å opprettholde fuktighet.

Medisiner

Antidepressiva som Prozac og Zoloft kan være foreskrevet for å bidra til å dempe hetetokter og hjelp med emosjonelle problemer forbundet med fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan føre til tap av beinmasse, slik at leger kan foreskrive medisiner som Boniva å bekjempe osteoporose. Klonidin kommer i pille eller lapp form og kan bidra til å redusere hetetokter. Stoffet brukes hovedsakelig for høyt blodtrykk og kan ha ubehagelige bivirkninger.

Hjem Rettsmidler

Hetetokter kan utløses av visse vilkår eller matvarer som varme drikker, krydret mat, alkohol og varmt vær. Unngå disse forholdene eller matvarer kan hjelpe avverge hetetokter. Å spise sunt og trene regelmessig kan lindre symptomer på overgangsalder ved å redusere stressnivået. Bruk over-the-counter vaginal smøremidler som KY jelly for vaginal ubehag under samleie. Vitamin E og Black cohosh har blitt brukt til å redusere hetetokter, men ingen vitenskapelige bevis er tilgjengelig for å bekrefte deres effektivitet. Diskutere eventuelle treningsprogrammer, kostholdsendringer eller supplement inntak med legen din først.

Behandling for premenopause

Overgangsalder er den naturlige aldringsprosessen for kvinner - kroppens gage som vil gjøre en kvinne dypt klar over at det er endringer som finner sted i hennes system. Denne forstyrrelsen er forårsaket av ubalanse av østrogen, progesteron og testosteron hormon nivåer i systemet sitt. Flertallet av kvinner som opplever menopausale symptomer opplever hormonelle ubalanser forårsaket av for mye østrogen i kosten som besto av enkle karbohydrater, fett og mat mangler i protein og minus nødvendige næringsstoffer. Emosjonell og fysisk angst og stress kan også ha bivirkninger på en kvinnes system.

Symptomer på premenopause

Premenopause kan lage så mange som 34 forskjellige symptomer som fører til en hormonell ubalanse som trenger finjustering for å gjøre systemet forholdsmessig igjen. Symptomer på premenopause kan omfatte hetetokter, vektøkning, håravfall, tørre øyne, hodepine, uregelmessig menstruasjon, forstyrrelse av søvn, angst og lavt energinivå. I tillegg kan kvinner opplever et tap av korttidshukommelsen, uklar tenkning og humørsvingninger. Imidlertid kan menopausale symptomer manifestere seg med ulike bivirkninger for hver kvinne.

Behandlinger for premenopause

Hormonbehandling (HRT) er en vanlig behandling for premenopause. Legen din kan foreskrive syntetiske hormoner. Imidlertid bør det bemerkes at National Heart Lung and Blood Institute fant at det var høyere øker for slag, lungeemboli og hjertesykdom hos kvinner som tar HRT-tallet. Naturlig rettsmidler er blitt langt mer fristende og en levedyktig verdig alternativ. Andre effektive muligheter er å justere en kvinnes livsstil å inkludere daglige utøvelse ritualer. Yoga kan være spesielt nyttig som et hjelpemiddel i å slappe av sinnet og kroppen. Bruk av naturlig hjemme rettsmidler kan være effektivt også. Poteter, ris, hvete, kirsebær, alfalfa, yams og soya er alle gode matvarer som inneholder østrogen.
Den kinesiske medisinske prosessen med akupunktur er en annen vei å prøve å hjelpe lindre symptomene. Delikat sterile nåler settes inn i bestemte områder av kroppen og kan være spesielt nyttig for å redusere symptomer, hvis det gjøres riktig. Det er avgjørende å finne en troverdig akupunktør for å passe dine spesielle behov.

Herbal rettsmidler for premenopause

Urtemedisiner har vært ansett nyttig for behandling premenopause symptomer i tillegg, og er mindre kostnader enn akupunktur eller syntetisk medisin. To urter som har vært mest vellykket i å hjelpe til å balansere hormonnivået er nonestrogenic og phytoestrogen urter. Lavt østrogennivå er årsaken til de fleste menopausale symptomer. Phytoestrogenic urter er anbefalt fordi de inneholder hormoner som kalles fytoøstrogener, som bidrar til å heve østrogen hormon nivået. Nonestrogenic urter som macefem har ikke hormoner, men de kan bidra til å oppmuntre naturlig hormon produksjon i en kvinnes kropp.

Phytoestrogen urter som dong quai og klaseormedrue kan korrigere lavere hormonnivåer og kan også erstatte østrogen hormoner som mangler. Men de er ikke like effektive for hormonell ubalanse problemer.

Østrogen Dominant Symptomer

Betegnelsen "østrogen dominans" refererer til et overskudd av østrogen som er ute av balanse med progesteron-nivåer i en kvinnes system. Hos kvinner bygger østrogen slimhinnen i livmoren hver måned og øker kroppsfett. Progesteron blir at fett til energi. I tillegg til de normale hormonvariasjoner forårsaket av menopause, kan andre faktorer bidrar til østrogen dominans, slik som et diett lite fiber og absorpsjon av miljøgifter. Resultater av symptomer er forbundet med østrogen dominans, noen av disse er potensielt alvorlige.

Østrogen Domiance

Den avdøde Dr. John Lee kom opp med uttrykket "østrogen dominans" i sin første bok om naturlig progesteron. Ifølge Dr. Lee, kan selv kvinner med lavt østrogennivå opplever symptomer på østrogen dominans hvis hun har en progesteron mangel.

Bivirkninger

Når østrogennivået er ute av sync med progesteron, kan mange bivirkninger bryter ut, inkludert ømme bryster, vektøkning, væskeansamlinger, hodepine eller migrene og uregelmessige blødninger.

Kronisk østrogen dominans

Når østrogen dominans forblir ubehandlet, kan denne kroniske hormonell ubalanse føre til en rekke av mer alvorlige tilstander og sykdommer inkludert infertilitet, endometriose, kraftig blødning, tapte perioder, fibroider og eventuelt hjertesykdom og kreft.

Spesifikke kreftrisiko

Sjansene for å utvikle visse kreftformer går opp når østrogen dominans er til stede. De mest vanlige kreftformer som kan oppstå fra denne tilstanden er livmor (kreft i livmoren), livmor og brystkreft.

Østrogen dominans kan også bidra til vekst av fibrocystic bryst sykdom.

Andre symptomer

Et overflødighetshorn av andre symptomer er forbundet med østrogen dominans. Ifølge Dr. Lee, kan symptomer inkluderer håravfall, redusert sexlyst, tørre øyne, uklar tenkning, galleblæren sykdom og autoimmune sykdommer som lupus.

Kvinner kan også være mer utsatt for tyreoidforstyrrelser og, som et resultat, ofte oppleve kalde hender og føtter.

Østrogen dominans Symptomer hos menn

Dr. Lee hevdet at menn ikke er immune mot østrogen dominans. Han sier at det kan øke risikoen for prostatakreft og stimulere brystcellevekst hos menn.

Diagnose og behandling

Hvis du tror du kan lide av østrogen dominans, kan din lege utføre en fullstendig undersøkelse, inkludert blodprøver. Hvis det oppdages tilstanden, kan du bli bedt om å bruke en progestin (progesteron) supplement til å balansere og motsette effekten av det overskytende østrogen.

Hva kan jeg gjøre med hetetokter og nattesvette?

Hva kan jeg gjøre med hetetokter og nattesvette?


Hetetokter og nattesvette er vanlig blant kvinner som nærmer seg overgangsalderen. Mange kvinner vil oppleve dette fenomenet et tiår før utbruddet av overgangsalder. Andre enn menopause forhold, for eksempel medisiner eller et hormon ubalanse, kan også føre til hetetokter og nattesvette. Uansett hva årsaken er, de er mer irriterende enn alvorlig, men det er alltid en god idé å søke råd fra din lege hvis tilstanden vedvarer.

Årsaker til hetetokter

Ingen vet hva som definitivt forårsaker hetetokter eller nattesvette. Hetetokter er den plutselige utbruddet av varme, vanligvis rundt ansiktet og halsen, som produserer en rød flush. Nattesvette er rikelig svette, vanligvis på kveld.Stedet skyldige kan være hypothalamus, som ligger ved foten av hjernen og regulerer kroppstemperaturen, ifølge Mayo Clinic.

Hetetokter er vanlig i overgangsalderen og generelt er forårsaket av lavt østrogennivå. Lavt østrogennivå, kan imidlertid ikke forklare alle hetetokter, fordi barn med lavt østrogennivå ikke synes å oppleve hetetokter.

Under overgangsalder eller perimenopause, østrogennivået bli ujevn, slippe og stigende på ulike intervaller. Lavt østrogennivå kan utløse hypothalamus til å overreagere ved å utvide blodårene, fordi det oppfatter kroppen som å motta for mye varme og reagerer å kjøle kroppen ned, ifølge wdxcyber.com.

Rettsmidler

Mange leger anbefaler hormonbehandling, som er effektive for kvinner som er ekstremt plaget av hetetokter eller nattesvette til det punktet det forstyrrer deres liv. Imidlertid kan naturlig rettsmidler, for eksempel vitaminer og soyaprodukter, bidra til å lindre symptomene, ifølge kraft surge.com.

Soyabønner produkter reaksjoner ligner på østrogen, og mange kvinner bruker soyabønner produkter for å hjelpe med hetetokter og nattesvette. Økende inntak av B-vitaminer, C, magnesium og kalium nyttig fordi hetetokter utarme disse vitaminene i kroppen vår.

Urter, for eksempel klaseormedrue, ginseng, og nattlysolje hjelper Lindrer hetetokter, samt hjelpe deg å sove. Eliminere varme matvarer i kostholdet ditt, så varmt krydder føre til at kroppen til å varme opp og drikke mer vann enn vanlig for å holde hydrert. Svette kan la deg dehydrert.

Alternativ Relief

Økende din trening, selv om det er bare gang også bidrar til å lindre hetetokter. Ta deg tid til å slappe av ved dyp pusting eller bare ta en time eller så bare for deg selv.

Hypnotic avslapningsterapi er effektiv i behandling og lindre hetetokter, ifølge en Baylor University studie ledet av Dr. Gary Elkins i Waco, Texas, og publisert i den elektroniske Journal of Clinical Oncology 22. september, lindrer 2008 Hypnotic avslapningsterapi alvorlighetsgraden og hyppigheten av hetetokter.