Digidexo.com

forskjellige utslett hos barn

Om Ulike utslett hos barn

Når et barn har et utslett er det ofte en respons på noe som forårsaker irritasjon på huden. Hudutslett kan forårsake kløe, rødhet og mye frustrasjon. Ved å se inn i årsaken til utslett, kan du unngå en lege besøk og behandling kan gis. Utslett kan lett behandles og ofte ryddet i løpet av kort tid.

Årsaker

Ifølge drsears.com, er barn utsatt for mange irritanter og sykdommer som kan føre til utslett. Det er vanlig for barn å bryte ut i et utslett som svar på et irritasjonsmoment, og det viktigste er å finne ut hva barnet reagerer på, og den beste måten å behandle det. Ved å ta en nærmere titt på utslett, kan det hjelpe å avgjøre om det er noe som krever øyeblikkelig hjelp eller om hjemmebehandling er akseptabelt.

Alvorlige tilfeller

De fleste utslett er ikke øyeblikkelig hjelp situasjoner og er ofte trygt å behandle hjemme. Ifølge drsears.com, den eneste utslett som fortjener umiddelbar oppmerksomhet er et utslett som kalles petekkier eller pupura. Dette utslett ser ut som små røde flate interessante sprukket blodkar under huden. De kan også vises lilla eller blå i fargen. Disse peikt vil ikke Blanch, eller blir hvite når huden er trykket i 1 til 2 sekunder. De peikt er helt flat, noe som betyr at når du kjører fingrene over prikkene blir det ingen endring i hudens struktur. Hvis du tror barnet ditt kan ha petekkier eller pupura, søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Terminologi

Vanlige utslett vil ha rødhet assosiert med dem sammen med en slags hevet renner eller humper. Ifølge skinsight.com, kan plasseringen av utslett bidra til å bestemme hvilken type utslett det er sammen med årsaken. Dr. Sears finner vite terminologi utslett bidrar til å bestemme behandling og identifisering av utslett. Forstå hvis utslettet er blistery, eller et brak med en klar væske i det, kontra en verkebyller, eller pus fylt blemme, vil hjelpe når man diskuterer et utslett med en lege eller bestemmer seg for et hjem behandling.

Vanlige Utslett

Elveblest, eksem, viral sykdom og hud irritanter føre listen over de vanligste årsaker til utslett hos barn. Bleieutslett, som er hudirriterende, er plassert rundt bleieområdet og kan forårsake irritasjon så vel som kløe og er rødt i fargen. Elveblest er renner som kan skje i ethvert område av kroppen. De forekommer ofte og forsvinne og kan vare et par timer eller et par dager. Ifølge skinsight.com elveblest er ofte en reaksjon på noe som medisiner, infeksjoner, miljømessige allergier eller stress. Viral Exanthema er et utslett forårsaket av viral infeksjon, og kan også forårsake utslett hvor som helst på kroppen. Barnets alder, andre symptomer og varighet av utslett vil hjelpe avgjøre infeksjonen forårsaker utslett.

Forebygging / løsning

Andre typer utslett, som eksem, kan bli langvarig og forårsake alvorlige kløe hos barn. Ved å ta hensyn til hvilke typer bad og hudpleieprodukter barnet ditt bruker, kan noen utslett unngås. Mayoclinic.com finner at visse ting kan føre til utslett, som eksem, å forverres som å ta lange og varme bad, raske endringer i temperatur, stress, menneskeskapte stoffer og støv eller sand. Utslett kan forårsake alvorlige kløe, som kan føre til infeksjon hvis irritert fra kløe. Mayoclinic.com foreslår å se en lege hvis du er bekymret utslett er blitt smittet på grunn av kløe.

Behandling

Det er mange over disk kremer som kan brukes til behandling av utslett hjemme slik som hydrokortison 1 prosent. Hvis hjem behandlinger ikke synes å lette kløe og andre symptomer på utslett, ta kontakt med en lege for å diskutere andre alternativer. En lege kan være nødvendig å foreskrive en antibiotisk salve hvis et utslett ikke synes å klare på egen hånd.

Underarm Utslett hos barn

Barn kan utvikle utslett på kroppen sin for en rekke grunn. Utslett kan dekke hele kroppen, eller kan være lokalisert i ett område, slik som under armene. Enkelte årsaker til underarm utslett hos barn er viral, mens andre er arvelig.

Psoriasis

Psoriasis fører til at cellene i huden til å bli overproductive, som fører til utvikling av skjellende skorper på huden. Psoriasis kan utvikle over hele kroppen, men kan sentral rundt underarmene.

Vannkopper

Vannkopper er en viral infeksjon som forårsaker feber og små, blistery flekker på kroppen, spesielt under armene og rundt brystet.

Fifth sykdom

Fifth sykdom starter med influensalignende symptomer, og får kroppen til å utvikle et svært rødt utslett. Dette utslett kan vises under armene og kan være svært smertefullt.

Elveblest

Elveblest er forårsaket av en histamin reaksjon i kroppen, noe som fører til at huden til å blusse opp med ekstremt kløende blemmer. Disse blemmer, når den er plassert under armene, kan være ubehagelig og irriterende.

Meslinger

Meslinger forårsaker en rødbrun utslett å spre seg fra forsiden ned til brystet og inn i området av armhulene. Det er ledsaget av feber og tørrhoste.

Kropps Utslett hos barn

Kropps Utslett hos barn


Hud eller kropps utslett hos barn kan omfatte et bredt spekter av forhold. Utslett kan være enkle, som bleieutslett eller varmeutslett, eller mer komplisert, som en viral eller bakteriell infeksjon. Med en liten bit av kunnskap, vil du være i stand til å gjenkjenne visse typer utslett, slik at du kan velge å behandle problemet på egen hånd eller ta barnet inn for å se sin lege.

Utslett Beskrivelser

Utslett kan være humpete, flate, små nålestikk, har blærer eller i et sirkulært mønster. Utslett er vanligvis rød eller rosa i fargen. Noen få utslett har en hvit eller gul sentrum. Utslett kan være helt tørr og flassende eller våt og weepy. Alle de ovennevnte kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type utslett barnet ditt har.

Vanligste barndommen utslett kan behandles hjemme. Men du bør ta barnet til en lege for sikker diagnose.

Bleie utslett og Chicken Pox

Bleie utslett er svært vanlig hos spedbarn. Huden på baken og lysken er rosa eller rød, med flate lesjoner. Regelmessig bleie utslett vil se tørr og flassende, men hvis det er på grunn av en sopp, vil utslett være skinnende og veldig rød. Unn utslett med en sink-basert bleie utslett salve.

Vannkopper, en barndom sykdom / utslett, blir mindre vanlig på grunn av den tilgjengelige vaksinasjon. Utslettet starter som flate røde flekker, etterfulgt av små hvite blemmer som danner i sentrum. Vabler slå fra rød til gul og skorpe over, og er svært kløende. Barnet vil ha viral infeksjon symptomer, slik som feber, hodepine og søvnighet. Ta barnet til legen for behandling, spesielt hvis det oppstår komplikasjoner.

Brennkopper

Brennkopper er en rødlig utslett som snur lys gull og weepy. Brennkopper er forårsaket av bakterier og kan behandles med trippel antibiotisk salve. Men igjen, se en lege for å sikre at utslett er impetigo. Impetigo som er venstre ubehandlet kan slå inn på MRSA virus eller Methcillin-resistente Staphylococcus Aurea. MRSA er en alvorlig infeksjon som kan føre til døden hvis den ikke behandles umiddelbart.

Ringorm

Ringorm er et utslett preget av små, røde, hevet flekker som er konfigurert i små sirkler, vanligvis på overkroppen eller ansiktet. Utslettet er kløende og kan behandles med en aktuell anti-sopp salve.

Skabb

Skabb er et hudutslett som starter med små, røde flekker og deretter blir svært kløende. Dette utslettet viser seg oftest på hender, mellom fingrene. Det kan også forekomme på rumpe, armhulene og håndledd. En gravende midd som forårsaker skabb. Skabb er svært smittsomt, og hvis en person i en familie trekker den seg, vil legen vanligvis behandle hele familien.

Meslinger

Meslinger er ikke så vanlig i disse dager, på grunn av tilgjengeligheten av meslinger vaksinasjon. Meslinger starter som små, røde prikker, deretter vokse seg større og samles i store oppdateringer. Et barn med meslinger vil vanligvis ha en feber, hodepine og hoste et par dager før utslettet viser seg.

Roseola og Hives

Roseola vanligvis infiserer barn under en alder av 2. Det begynner med høy feber, og en rosa utslett vises deretter over det meste av kroppen.

Elveblest kan være et resultat av en varmeutslett eller en allergisk reaksjon på mat, eller aktuelle eksponering for et irritasjonsmoment. Ta barnet til legen for å finne ut hva som forårsaker det. De røde nupper vises hoven og oppblåst, og kan plasseres hvor som helst på kroppen.

Hud Utslett hos barn Information

Utslett er vanligvis ikke farlig, men alle utslett hos barn bør undersøkes av en barnelege, spesielt hvis de er ledsaget av feber, eller ikke svare på hjemmesykepleien. Mange barnesykdommer er forårsaket av virus og bakterier, og den medfølgende utslett kan ofte være en identifiserende symptom.

Allergier

Allergi er en vanlig årsak til utslett hos barn, og er utløst av allergener som kommer i kontakt med barnets hud eller inhaleres.

Vanlige Utslett

Barneeksem er et kløende irriterende utslett som rammer om lag 10 prosent av alle barn i USA. Bleieutslett og varmeutslett er andre eksempler på utslett hos barn som er irriterende, men ikke farlig.

Virusinfeksjoner

Mange barnesykdommer er forårsaket av virus, for eksempel vannkopper, meslinger og røde hunder, som kan være ledsaget av utslett.

Bakterielle infeksjoner

Brennkopper er den vanligste utslett forårsaket av bakterier, og det er mer vanlig hos barn enn voksne. Andre hudsykdommer forårsaket av bakterier inkluderer skarlagensfeber, follikulitt og byller.

Andre årsaker

Parasitter og sopp kan føre til hudproblemer hos barn, og insektbitt, tikk spesielt biter, kan føre til utslett og alvorlige sykdommer som Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber.

De Mulige årsaker til utslett hos barn

Sweat

Heat utslett er vanligvis sett på babyer og små barn. Heat utslett forekommer i varme, fuktige klima. Svettekanalene blokkeres, fangst svette under huden og forårsaker et kløende, stikkende utslett. Varmeutslett oppstår vanligvis i hudfolder rundt nakke, skuldre, bryst, rygg, armhulene og lysken. Heat utslett ofte går bort av seg selv. Holde huden ren, kjølig og tørt bidrar til å avlaste varmeutslett. Ifølge Mayo Clinic, kan du bruke Calamine lotion for å berolige kløe og vannfri lanolin for å hindre svette kjertel blokkering. Hvis utslettet sprer seg, blemmer danne eller andre symptomer som feber eller hoste utvikle, deretter medisinsk behandling er nødvendig.

Bakterier

Den vanligste bakterielle utslett hos barn --- bleie utslett --- kan spre seg raskt. En bleie gir et fuktig, varm, mørk grobunn for bakterier. Hvis ungdommer ikke helt vasker seg etter bruk av badet, kan samme type bakterie utslett utvikles. Bleie utslett forårsaker røde, oppblåst og øm hud på rumpe, lår og kjønnsorganer. Bleie utslett kan være svært smertefullt for små barn, og bør behandles umiddelbart. For spedbarn, hyppige bleie endringer og bruke en bleie utslett krem ​​på hver endring vil bidra til å holde huden tørr og ren. For eldre barn, regelmessig bading, skifte undertøy og tørke med våtservietter etter bruk av badet vil bidra til å holde huden tørr og ren. Hvis utslettet sprer seg eller blør, eller andre symptomer som feber utvikle, deretter medisinsk behandling er nødvendig.

Allergi

Mat allergi er svært vanlig, spesielt hos yngre barn som prøver visse matvarer for første gang. Matallergier kan føre til hudutslett. Store hive-lignende humper eller opphøyde tørre flekker som klør vil danne på huden, ledsaget av hevelse i lepper, ansikt, tunge, svelg eller andre kroppsdeler. Andre allergiske utslett forårsaket av latex, tekstiler, eller planter inkluderer symptomer som hoste, piping i brystet, rennende nese og kløende rennende øyne. Legehjelp er nødvendig når flere symptomer følge noen hudutslett hos barn.

Sykdom

Virus som meslinger, kusma eller vannkopper vil føre til kløende røde nupper eller flekker på et barns kropp, men en alvorlig sykdom vil føre til mer enn et utslett. Feber, frysninger, oppkast, diaré og tretthet er alle symptomer på en mer alvorlig virus. Hvis du oppdager noe utslett på barnet ditt alltid se etter disse andre symptomene. Hvis du fortsatt føler deg usikker på utslett, ta kontakt med barnets lege.

Astma Utslett hos barn

Astma hos barn utslett oppstå på grunn av en rekke mulige hendelser som fører til IgE-antistoffer til å produsere kjemisk frigjør histamin i hele kroppen. Dette fører til betennelse i huden og luftveiene, som fører til kløende, tørre utslett og pustevansker.

Betydning

Astma er en luftveissykdom identifisert som en immun overfølsomhet for triggere som allergener, trene eller vær, føre til astmaanfall og allergisk anafylaksi, synlig indikert av elveblest og utslett.

Typer

Anstrengelsesutløst astma utslett er forårsaket av fysisk anstrengelse, mens allergiske astma utslett er utløst av en inntatt, inhalert eller kontakt allergen, med både potensielt resulterer i kløende, irritasjon og kortpustethet hud.

Identifikasjon

Ikke-allergisk astma utslett er identifisert som flekkete, røde elveblest som begynner nær halsen, brystet og skuldrene under trening, emosjonell nød eller hyperventilering, og kan være ledsaget av svimmelhet, forvirring eller tretthet.

Betraktninger

Allergisk astma utslett kan utløses av miljømessige allergener, matvarer eller kjemisk overfølsomhet som forårsaker hevelse i overhuden, noe som fører til tørr, kløende eksem utslett, kvise-lignende støt og hovne luftveier.

Forebygging / løsning

Utslett hos barn kan bidra til å diagnostisere astma, sammen med allergi og lungefunksjonstester. Styring gjennom aktuell og muntlig antihistaminer, inhalatorer, forstøver behandlinger og allergi injeksjoner gir utvidet lettelse.

Utslett hos barn

Utslett hos barn


Utslett - En reaksjon i huden, noe som kan ta på seg ulike former - er vanlige problemer hos barn. De kan ha mange årsaker, inkludert infeksjoner og allergier eller være en reaksjon på et medikament. Vanligvis, elveblest, virale infeksjoner og skabb forårsake utslett synlige på hele kroppen mens en allergi-relaterte utslett viser bare i ett område.

Utseende av utslett

Utslett kan ha ulike opptredener, fra elveblest i huden betennelse eller "humpete" og pimply utslett. De kan være Lacy, hevet, flat, og kanskje eller kanskje ikke vises som flekker.

Bakterielle og virale Utslett

Utslett som kommer med flere barnesykdommer faller i denne kategorien. Mens vannkopper viser én bestemt type utslett, andre sykdommer kan ikke nødvendigvis bli anerkjent av utseendet sitt utslett alene.
Bakterielle eller virale utslett ofte - men ikke alltid - start på stammen og deretter spredte seg til ekstremiteter. De fleste virus er ufarlige, men du bør alltid se en barnelege for å være sikker.
Et utslett forårsaket av vannkopper starter som et lite område av rødhet med en blemme i sentrum, som vil sprekke til slutt. Utslettet er kløende og vanligvis vises først i lysken, i hodebunnen eller armhulene.
Etter noen dager med sykdom, meslinger kommer også med en brunaktig utslett i ansiktet, som deretter sprer seg til kroppen.
En rosa utslett i ansiktet er et symptom på røde hunder. Utslettet går deretter videre til kroppen.
Skarlagensfeber er preget av en grov utslett, mens lyse røde kinn er typisk for Fifth sykdom, også kalt "fiket kinn" sykdom.
Roseola infantum er en sykdom, som vanligvis oppstår hos barn yngre enn to år gammel. Som feber løser, vises et utslett preget av små, rosa, flat eller svakt hevet lesjoner.

Utslett forårsaket av allergi

Allergier kan påvirke flere kroppsdeler, som luftveiene, tarmen eller nervesystemet. Hudutslett i ulike former er en annen vanlig resultat når folk reagerer på visse stoffer rundt seg eller i miljøet.
Noen barn viser allergiske reaksjoner på klær eller klær tilsetningsstoffer, husholdningsartikler som maling, voks, polish, vaskemidler sammen med mat, planter, kjemikalier eller narkotika. Miljø allergi triggere inkluderer støv, pollen eller mugg.
Når du finner ut hva som forårsaker barnet ditt til å reagere allergisk, er det best å unngå kontakt mellom barnet og produktet eller mat eller gjøre endringer i miljøet. Dette vil lindre symptomer og hindre fremtidige utslett eller andre reaksjoner.

Utslett hos nyfødte

Babyer kan lide av spesifikke former for utslett, blant dem infantile akne, bleie utslett og vugge cap.
Cradle cap er preget av en gul til rød humpete utslett i hodebunnen. Det kan også oppstå bak ørene, i armhulene og bleieområdet.
I de første ukene av livet, mange babyer lider av infantile akne, en lidelse som vanligvis forsvinner av seg selv.
Det finnes ulike former for bleie utslett - alt fra trost til eksem. Det er best å ha barnelege ta en titt og la henne bestemme hvordan du skal gå om behandling.

Eksem

Et eksem - ofte finnes på de indre albuene og bak knærne hos spedbarn og små barn - kan være en allergisk reaksjon, eller det kan være tegn på en kronisk tilstand.

Insektbitt

Barnet kan vise flere røde nupper forårsaket fra insektsbitt. Disse er som regel ufarlig og forsvinner av seg selv.

Heat utslett

Svette, ekstrem varme og iført klær som er for varm kan forårsake varmeutslett i barnet ditt. Tiny, røde kviser eller ujevnheter er et typisk symptom. Kule barnet eller ta henne klærne av.

Hvordan identifisere Utslett hos barn

Selv utslett er sjelden farlig eller livstruende hos barn, lære å identifisere dem kan hjelpe deg å vite når barnet trenger å se en lege eller bli tatt til sykehuset hvis de gjør utvikle et utslett. Lære å identifisere ulike typer utslett kan hjelpe deg å vite hvordan du skal behandle barnet ditt hjemme basert på hva slags reaksjon de kan ha.
Lære å identifisere utslett kan være vanskelig, og hvis du ikke er sikker på hva som har forårsaket barnets utslett, ta ham med til en lege eller walk-in klinikk.

Hvordan identifisere Utslett hos barn

En titt på stedet på barnets kropp der utslett dukket opp. Visse typer utslett vises kun i bestemte steder på kroppen, for eksempel rosacea, som bare vil være på ørene eller baksiden av ørene, hodebunnen, ansiktet, halsen eller brystet.

Se på utslett og deres mønstre nøye. Visse typer utslett, som elveblest, vil vises som renner, mens andre vil være flatt mot huden og bare ser røde ut. Elveblest, eksem og støt forårsaket av vannkopper er ofte hevet. Andre typer av virale utslett kan være flat eller hevet.

•  Identifisere form og farge av utslett. Visse utslett, slik som den forårsakes av Lyme-sykdom, har en helt bestemt form eller farge. Lyme sykdom vises som en hevet hvit sirkel inni en rød sirkel og kalles ofte blink utslett. Hvis barnets utslett er smertefullt eller ledsaget av andre symptomer på sykdom, er barnet sannsynligvis behov for legehjelp.

tas hensyn til alle lotions barnet ditt kan ha satt på som de kan være allergisk, eller sjekk for å se om noe i deres klær er noe som får dem til å bryte ut i et utslett. Vær oppmerksom på eventuelle matallergier barnet ditt har som kan forårsake utslett. Allergiske reaksjoner på kremer eller klær vanligvis vises som røde, kløen renner.

Herpes Virus Utslett hos barn

Fire av de humane herpesviruser (HHV) kan føre til utslett symptomer i totalt tre tilstander (to av dem forårsake den samme sykdom). Herpes infeksjoner som påvirker barn er alle preget av utslett, med eller uten blemmer.

Herpes Simplex virus

Herpes simplex virus (HSV) 1 (forkjølelsessår) og 2 (genital herpes) kan påvirke barn og føre til rødt utslett med blemmer. Fordi HSV-2 er overført primært gjennom seksuell kontakt, kan barn med HSV-2 har blitt misbrukt.

Chicken Pox

Vannkopper er forårsaket av infeksjon med HHV-3, også kjent som varicella-zoster-virus (VZV). Vannkopper forårsaker et rødt utslett og blemmer med kløe.

Roseola

Roseola kan være forårsaket av infeksjon med enten HHV-6 eller HHV-7. Det fører til rosa utslett uten blemmer på stammen av kroppen som kan spre seg til andre områder av kroppen.

Komplikasjoner

Den intense smerter forårsaket av primær infeksjon med den kalde sår viruset kan føre til dehydrering hos barn, muligens som krever sykehusinnleggelse. Noen barn kan oppleve anfall på grunn av feber i roseola.

Betraktninger

Mange virus utslett er svært like i utseende. Derfor, ta kontakt med din lege om spesifikke symptomer, slik at en passende løpet av behandlingen kan velges.

Face Utslett hos barn

Det er mange mulige årsaker til en ansikts utslett på et barn. Noen ganger kan en ansikts utslett er et tidlig tegn på en sykdom, men andre ganger er det den viktigste karakteristisk for en tilstand. Her er noen forhold knyttet til ansikts utslett.

Meslinger

Barn blir vaksinert mot meslinger, men fortsatt kan avtale det. En rødt utslett i ansiktet utvikler seg etter tre eller fire dager for å ha meslinger og raskt sprer seg. Det varer i ca syv dager.

Rubella

Hvis røde hunder er under kontrakt, vil en rosa / rødt utslett på kinnene vises og spre seg. Bedring sees etter fire dager.

Skarlagensfeber

Med skarlagensfeber, utvikler en rød, blussende ansikt, sammen med sår hals. Utslettet og blussende ansikt er ikke alvorlig, og går bort av seg selv.

Fifth sykdom

Femte sykdommen forårsaker barnets kinn å være veldig rød. Med varme eller trening, vil utslett vises mye lysere og kanskje klø mer. Barnet er ikke smittsom når utslettet presenterer seg.

Milia

Milia er en ansikts utslett hos spedbarn preget av gule eller hvite humper. De går unna på egenhånd i tid og er ikke smittsom.

Eksem

Eksem er en svært vanlig utslett som kan være i ansiktet eller andre deler av kroppen. Utslettet kan være kløende, røde eller hovne. Den er forårsaket av noen type irriterende.

Viral Utslett hos barn

Et bredt utvalg av utslett er sett hos barn, de fleste av dem poserer bare mindre helsemessige bekymringer og alle av dem kan spores til bestemte underliggende årsakene. Vanlige årsaker til slike utslett, ifølge Livestrong.com, inkluderer hudlidelser, allergiske reaksjoner, overoppheting og både bakterielle og virale infeksjoner. Vanlige virus utslett sett hos barn, ifølge eMedicine.com, inkluderer varicella (vannkopper); meslinger og røde hunder; femte sykdom; roseola infantum; og enterovirale sykdommer, inkludert herpangina og hånd-fot-og klovsyke.

Varicella (Vannkopper)

Det første tegnet på dette viral infeksjon er vanligvis et dryss av røde flekker eller ujevnheter som lett kan forveksles med insektsbitt. Flere og flere humper vil følge, og de eldre humper vil trolig slå inn blemmer. Barn blir vanligvis febrilsk kort tid etter dette viruset tar tak, ifølge AskDrSears.com. Som sykdommen utvikler seg, vil noen av de eldre lesjoner utvikle en crusty dekker. Infiserte barn er sannsynlig å oppleve kløe i tillegg til feber, og i sjeldne tilfeller sår hals eller systemisk sykdom kan forekomme. Barn med vannkopper vanligvis er smittsom for en periode på 8 til 10 dager, ifølge Medical College of Georgia Kontinuitet Clinic Notebook.

Meslinger og røde hunder

Begge disse virale infeksjoner er sett sjeldnere nå at de fleste barn blir beskyttet gjennom den utbredte bruken av MMR vaksine som gir immunitet mot meslinger, kusma og røde hunder. De første symptomene på meslinger er mer beslektet med de som er sett med en forkjølelse eller influensa --- høy feber, tett nese, slapphet, hoste og rødhet i øyet. Sykdommen karakteristiske røde utslett vises vanligvis på den tredje eller fjerde dagen av infeksjon og kan vare i sju eller åtte dager. Rubella, også kjent som røde hunder, begynner med en rød eller rosa utslett i ansiktet som snart spres til resten av kroppen. Infeksjonen er kortvarig, som varer omtrent fire eller fem dager, og vanligvis fører til langt mindre ubehag enn meslinger.

Fifth sykdom

Forårsaket av parvovirus B19, femte sykdommen også er kjent som femte barnesykdom og vanligvis bare fører til mindre ubehag hos ellers friske barn. Barn som er infiserte først viser tegn på generell sykdomsfølelse, som er etterfulgt kort tid av utseendet på en Lacy rødt utslett i ansiktet. Utslettet snart sprer seg over hele kroppen, og berørte barn kan kjøre en liten feber og opplever kløe. Dette viruset er smittsomt bare før utslettet viser seg, så det er unødvendig å isolere barn som har utslett.

Roseola infantum

Vanligvis sett hos barn 4 år eller yngre, er roseola infantum forårsaket av herpesvirus-6, i henhold til Continuity Clinic Notebook. Infeksjonen er utbruddet er preget av en høy feber, som kan utgjøre en trussel for feberkramper i noen spedbarn, fulgte kort tid etter et utslett som først vises på stammen og deretter sprer seg til barnets ekstremiteter. Feber ledelse med paracetamol er den anbefalte løpet av behandlingen. Dette er ikke en smittsom tilstand, så berørte barn trenger ikke være isolert.

Enterovirale sykdommer

De to vanligste enterovirale sykdommer --- hånd-fot-og klovsyke og herpangina --- er forårsaket av coxsackievirus. Det er heller ikke spesielt truende for et barns helse, og begge er ledsaget av feber, som best kan behandles med paracetamol. Den tidligere Sykdommen karakteriseres ved feber og utslett som kan inkludere blemmer i munnen og på tungen, samt på hender og føtter. Herpangina pasientene også vil kjøre en feber, vanligvis ledsaget av en sår hals og smertefulle blemmer eller sår på baksiden av munnen.

Allergiske Utslett hos barn

Som definert av MedicineNet.com, utslett er definert som et utbrudd av støt på legemet. Dette utbruddet forandrer måten huden ser og føles. Vanlige typer utslett er ikke-smittsomme, skjellende flekker i huden, ujevn hud forårsaket av en sopp eller bakterier og røde nupper over hele kroppen. Selv utslett er vanligvis midlertidige, og ikke farlig, er de fortsatt et resultat av skadelige cotangens i kroppen. Voksne lider av litt mer enn mild forlegenhet ved utbrudd av utslett; Men barn, og deres underutviklet immunsystem, kan lide langt mer.

Vannkopper

Fordi barn er ikke like utsatt for å vaske hender eller bor borte fra syke venner som tenåringer og voksne er, de er mer sannsynlig at kontrakten et virus eller smitte utslett. En av de mest vanlige bakterielle utslett er vannkopper. Symptomer varer vanligvis to uker, og oftest, gjør litt mer enn å lage et barn ubehagelig kopper. Det kan være svært alvorlig for et barn med en mangelfull immunsystem eller en sykdom eller skade som HIV / AIDS. Vaksinasjoner har blitt utviklet i løpet av de siste 15 årene som tilstrekkelig i å beskytte barn mot vannkopper. Disse bør gis før barnet fyller sin første bursdag. Den tidligste måten å fortelle om et barn har vannkopper er å se om han utvikler røde, kløende nupper på kroppen; humper vil bli ledsaget av feber eller hodepine. Vannkopper er utrolig smittsomt og bør behandles som sådan. Havremel bad er effektive i å subsidiere en kløe forbundet med vannkopper.

Meslinger

Meslinger er en annen utslett som ikke er så farlig som de fleste andre, og kan forebygges med en vaksine skudd i tidlig alder. Tidlige symptomer på meslinger inkluderer tett nese, feber og rødhet i øynene. Barn med meslinger vanligvis føler og ser sykere enn de faktisk er. Langvarige effekter av meslinger er svært sjeldne. Hvis barnet ditt lider av meslinger, gi dem rikelig med væske og sengeleie som det er ingen behandling for sykdommen utsiden av vaksinasjon.

Petekkier

Petekkier er preget av røde og lilla flekker på huden. De er ikke støt som vannkopper og er forårsaket av ødelagte blodkar i huden. Prikkene er blemmer under huden av ødelagte blodkar. De fleste barn vil ha en alvorlig feber også, som er forårsaket av en viral sykdom.

Barn med petekkier kan vises veldig sunt eller veldig syk. Hvis barnet ditt viser noen av de ytre symptomer, ha henne se en lege umiddelbart. Unnlatelse av å søke legehjelp kan være dødelig. Røntgen og blodprøver kan fastslå årsaken til petekkier.

Skabb

Det er flere utslett som er forårsaket av sopp eller parasitter, skabb være en av de mest vanlige. Utslettet vil komme som et resultat av å være i nær kontakt med en skjerv. Det tar ca to uker for midd å hule seg inn i barn, så symptomer bør starte rundt denne tidsrammen. Forebygging er den beste måten å bekjempe skabb. Undervisning barnet god hygiene vil gå langt i å hjelpe dem å unngå ikke bare skabb, men de fleste andre infeksjoner og utslett i tillegg. Har barnet ditt lære viktigheten av å ikke dele klær eller hatter, da dette vil ofte føre til skabb og andre hudsykdommer. Sørg for å være forberedt når barnet ditt har blitt diagnostisert, som skabb er utrolig smittsomt. Hvis ett familiemedlem kontrakter tilstanden, må alle i husstanden sjekkes med en gang. Det finnes reseptbelagte medisiner tilgjengelig for de som lider av skabb.

Milia

En av de vanligste hud utslett som nyfødte kan kontrakten kalles milier. Den er karakterisert ved små gule og / eller hvite støt over hele kroppen. Det er forårsaket av en cyste oppbygging av hudceller. Greasy hudceller kan bygge opp i armhulene, bleie eller i hodebunnen. Mens det ser utrolig smertefullt og farlig for babyen din, det er ikke farlig og kan behandles enkelt med familien din barnelege.

Vanlige Utslett hos barn

Et utslett er beskrevet som en reaksjon i huden forårsaker en rød utbrudd. Mange gjerningsmennene kan føre til utslett, inkludert en infeksjon, allergi, et virus, et insektbitt eller en reaksjon på en bestemt medisin. Ifølge askdrsears.com, et nettsted som drives av pediatriske leger, de fleste utslett er ikke skadelig og ikke trenger noen behandling, men noen er alvorlig og har blitt forårsaket av noe som er potensielt dødelig. Hvis du oppdager at barnet ditt har utslett, prøve å finne ut hva som kan ha forårsaket det, og kontakte legen sin.

Elveblest

Elveblest er renner som kan dukke opp plutselig og spredte seg raskt. De forekommer ofte på stammen, noen ganger vises på ekstremiteter og sjelden vises på ansiktet. Elveblest kan vises i ulike former: rund eller uregelmessig, små eller store, og i klynger eller alene. De kan være forårsaket av en allergisk reaksjon, eller ved en kald eller feber. Skjønt elveblest er generelt ikke skadelig for seg selv, hvis en allergisk reaksjon har fått dem, de kan være farlige. Se barnet ditt for nøds symptomer som oppkast og pusteproblemer.

Eksem

Eksem kan være forårsaket av en genetisk predisposisjon for tørr og irritert hud eller hud allergi. Når mild, kan eksem vises som nivå tørre og hvite flekker, men når et barn gjennomgår en blusse opp han kan ha reist, rød, irritert patcher. Hos spedbarn og små barn, synes eksem ofte på de indre albuene og bak knærne. Eldre barn vanligvis opplever det på forsiden av knærne og utsiden av albuene. Eksem kan være kronisk eller midlertidig, delvis avhengig av hvorvidt det har blitt forårsaket av en allergi. Bare en lege kan diagnostisere og behandle eksem etter en full undersøkelse.

Vannkopper

Vannkopper er en virus utslett som er svært smittsom og vanlig blant barn. I begynnelsen synes kopper som noen få kløende røde nupper eller flekker. I løpet av de neste dagene, flere og flere humper vises og gamle humper blemme. Feber er vanlig og kan vare i opptil fem dager. Innen to uker, bør alle humper bli crusted over. Når alle av dem har klaka over og barnets feber er borte, er han ikke lenger smittsom.

Ringorm

Ringorm er en sopp utslett som overføres av andre infiserte mennesker eller dyr. Det klør som regel og det ser ut som en hevet ring med hud som virker normalt i midten. Det kan se ut som en ring eller til stede som mer enn 10 ring. En lege diagnostiserer vanligvis ringorm ved å ta noen tørr hud fra utslett og undersøker den. Utslettet er vanligvis behandles med over-the-counter anti-sopp kremer.

Kontakt Rash

Det er to typer av kontakt utslett. Den første utbrot på grunn av kontakt med slike irritanter som Poison Ivy og kjemikalier. Det ser ut som røde flekker eller støt på huden, og det kan ha en sprø overflate. Det er vanligvis begrenset til en eller et par små porsjoner på kroppen. Den andre type kontakt utslett er vanligvis spredt over hele kroppen og kan vises som små røde flekker eller kviser. Det kan være forårsaket av et irritasjonsmoment som gress, laken, vaskemiddel, basseng vann eller såpe. Begge kan bli behandlet med over-the-counter eller resept hydrokortison krem, avhengig av alvorlighetsgraden av utslett.

Amoxicillin Utslett hos barn

Amoxicillin Utslett hos barn


Hvis barnet ditt noen gang har hatt en infeksjon, oddsen er bra at han ble foreskrevet amoxicillin. Faktum er, amoxicillin er en av de mest foreskrevne medisiner for barn, og med god grunn. Det bekjemper effektivt infeksjon, er godt tolerert av de fleste barn og fører vanligvis milde bivirkninger. En av disse bivirkningene er et utslett. Mange mennesker feilaktig tror at en amoxicillin utslett er et tegn på en allergi mot penicillin. Du bør vite fakta om amoxicillin utslett.

Hva som forårsaker det

Selv om et utslett kan være et tegn på en allergisk reaksjon, de fleste amoxicillin utslett er bare bivirkninger av å ta stoffet. Det samme utslett kan også vises i barn som tar ampicillin, et stoff som ligner på amoxicillin, eller Augmentin, et stoff som inneholder amoxicillin. Av og til kan en ikke-allergisk amoxicillin utslett være et tegn på en infeksjon i kroppen som mononukleose.

Slik ser det ut

En amoxicillin utslett vanligvis består av mørk rosa eller røde flekker som ofte er flat. Utslettet er kjent som en morbilliform utslett - som bokstavelig talt betyr measle-like - på grunn av sin likhet med meslinger. Flekkene alltid vises på overkroppen og noen ganger spre seg til ansikt, armer og ben. En ikke-allergisk amoxicillin utslett er ikke kløende og ikke utvikler blemmer.

Når det vises

En amoxicillin utslett vises nesten alltid etter den tredje dagen av å ta antibiotika. Oftest er det utvikler seg mellom den femte og syvende dag, men kan ikke utvikle seg til så sent som to uker etter behandlingen, selv om barnet er ferdig med å ta antibiotika på det tidspunktet. Når det vises, kan utslett vare fra en til seks dager, med tre dager å være den mest vanlige varighet.

Prevalens

Å se barnet ditt plutselig bryte ut i et utslett kan være skremmende for alle foreldre. Det kan være en trøst å vite at anslagsvis 5 til 10 prosent av barn utvikle en slik utslett etter å ha tatt en muntlig antibiotika som amoxicillin. Av disse barn, er en full 80 prosent bestemmes til ikke å ha en allergi overfor antibiotika og har ingen ytterligere problemer som følge av utslett.

Når skal ringe en lege

Hvis barnet ditt utvikler et kløende utslett mens du tar amoxicillin eller hvis den ikke-kløende utslett varer i en uke eller mer, se barnelege umiddelbart. Hvis barnet ditt utvikler mer alvorlige symptomer som pustevansker, søke øyeblikkelig behandling. Selv om barnet ikke opplever disse symptomene, må du alltid ringe legen dersom du har spørsmål eller bekymringer om hennes trivsel.

Tilleggsinformasjon

For de fleste barn, er en ikke-allergisk amoxicillin utslett en isolert hendelse. Disse barna er i stand til å ta amoxicillin i fremtiden uten utseendet av utslett. Noen barn opplever en reprise av utslett, men i de tilfeller utslett fortsette å være harmløse og ikke fører til flere problemer.

Det finnes ingen behandling for utslett og det må klare seg på egen hånd. Fordi det ikke er en kløende utslett, er det ikke nødvendig å behandle den med anti-klø produkter som salven eller havremel bad.

Smittsom utslett hos barn

Barn kan utvikle utslett fra berøre giftige planter, ved å berøre en kaustisk rengjøring produkt, eller ved å fange et virus som forårsaker et utslett. Utslett som vises på huden som et resultat av å berøre en kjemisk, kan det være lett behandles og ikke utgjør en risiko for andre barn. Hvis utslettet er forårsaket av en giftig plante eller et virus, men foreldre må være klar over at utslettet kunne spre seg til andre.

Chicken Pox

Vannkopper er en viral sykdom som fører til at huden til å utvikle røde nupper. Disse røde nupper er vanligvis væskefylt og ekstremt kløende, og kan dukke opp hvor som helst på kroppen, inkludert ansikt, hals, bryst, rygg, armer og ben. Det er veldig viktig å ikke la barnet gå på skolen før sine blemmer er all helbredelse, som denne sykdommen er svært smittsom til andre.

Poison Ivy

Poison Ivy er en tre-bladde plante som vokser i skog og skogkledde områder. Bladene kan tidvis ha små, røde flekker på dem og rufsete kanter. Når huden kommer i kontakt med disse bladene, frigir den en kjemikalie som får huden til å utvikle et rødt, icthy utslett. Hvis en annen person berører utslett, kan det spre kjemikalier fra anlegget på deres hud. Derfor er det viktig å isolere et barn med giftig eføy å unngå utilsiktet eksponering til andre barn.

Meslinger

Meslinger er en vanlig sykdom som forårsaker ansiktet og kroppen for å utvikle en brun utslett, og er vanligvis ledsaget av nasal kongestion og hoste. Meslinger er svært smittsomt for andre, og kan spre seg fra person til person enkelt.

Poison Oak

Giften eik er en annen giftig plante som frigjør kjemikalier gang i kontakt med huden. Giften eik anlegget er en hårete vintreet som slynger opp trær i skog og skog. Når rørt, kan det føre til at huden til å utvikle en sint utslett som klør og brenner. Kontakt med en annen persons hud kan spre utslett, så all kontakt med andre mennesker bør unngås før giften eik er behandlet.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber er en sykdom forårsaket av streptokokkbakterier, og fører til en alvorlig sår hals og en rød, flekkete utslett som gjør at huden føles ru å ta på. Skarlagensfeber er ekstremt smittsomt og bør behandles med antibiotika for at det å bli eliminert. Før antibiotika ble oppfunnet, skarlagensfeber var ofte dødelig.

Typer Utslett hos barn

Typer Utslett hos barn


De fleste barn utvikler utslett på kroppen sin en eller annen gang i sitt liv. Det er viktig å vite hva som kan være årsaken til utslett for å finne ut hvordan du best kan behandle det.

Plant Utslett

Plante utslett forårsaket av huden kontakte en giftig plante, som frigjør kjemikalier på huden. Utslettet ser ut som en rød, betent, flekket område av huden. Behandlingen innebærer å bruke en anti-kløe lotion og unngå anlegget i spørsmålet.

Viral Utslett

Viral utslett er forårsaket av visse virusinfeksjoner, som for eksempel vannkopper eller meslinger. Utslettet ser ut som pussfylte, crusty støt over hele kroppen. Behandlingen innebærer å drikke rikelig med væske og få nok hvile. Unngå kontakt med andre før utslettet er helt borte.

Allergiske utslett

En allergisk utslett kan vises på huden som følge av å spise en allergi mat eller berører et stoff som irriterer huden. Utslettet ser ut som hevet, væskefylte flekker på stammen og ansikt. Behandlingen innebærer å unngå allergenet.

Stress Utslett

Stress utslett kan ligne en allergisk utslett, og fremstår som hevet, væskefylte nupper over hele kroppen. Redusere stress vil redusere utslett.

Auto-Immune Rash

Auto-immune utslett forårsaket av sykdommer så som psoriasis. Utslett vises sprø, og produserer humper dekket i sølvfargede skjell. Behandlingen innebærer å bruke en steroid kortison krem.

Lesjoner og utslett hos barn

Mest alle barn vil oppleve et utslett på enkelte punkt. De fleste utslett er ufarlig og vil avta i løpet av noen få uker. Imidlertid kan noen utslett være symptomer på sykdommer eller kan være en indikasjon på alvorlige medisinske tilstander.

Vanlige årsaker

Barn kan utvikle et varmeutslett når de blir for varm. En varmeutslett vil vises som små røde blemmer på huden. Barn kan utvikle elveblest som en reaksjon på et allergen eller medisiner. En vanlig barndom utslett er ringorm, som er en sirkulær og rødt utslett. Brennkopper er en annen vanlig barndom utslett som forårsaker blemmer å danne rundt nese og munn.

Symptom på sykdom

Utslett eller hudlesjoner kan forekomme som et symptom på en underliggende sykdom som vannkopper; eksem; psoriasis; skarlagensfeber; femte sykdom; røde hunder; meslinger; roseola; og hånd, munn-og klovsyke.

Betydning

Ifølge Dr. Sears, utslett vanligvis ikke krever akutt medisinsk behandling. Hjemmebehandlinger varierer avhengig av typen av utslett.

Time Frame

Utslett kan somle i flere uker; men hvis et utslett vedvarer mer enn fire uker, er konsultasjon med en barnelege anbefales.

Advarsel

Ifølge Dr. Sears, en petekkier eller purpura utslett krever umiddelbar medisinsk evaluering. Denne typen utslett er preget av små, flate flekker som er enten rødt eller lilla. Disse flekkene ikke Blanch eller lysere i fargen når den trykkes på, som andre typer utslett do. Denne typen utslett kan indikere en alvorlig infeksjon eller blødning problem.

Feber og utslett symptomer hos barn

Feber og utslett er vanlige symptomer hos barn, og kan være en indikasjon på et utviklings infeksjon eller sykdom. Heldigvis kan disse symptomene vanligvis håndteres hjemme, selv om symptomer som forverres eller vedvarer kan kreve medisinsk behandling for å unngå potensielt livstruende komplikasjoner.

Typer

Feber hos barn kan variere fra lav karakter (mindre enn 100 F) til alvorlig (i løpet av 103 F), og utslett kan utvikle seg i et lite område av legemet eller over det meste av kroppen, avhengig av årsaken, per Mayo Clinic.

Identifikasjon

En feber hos barn kan identifiseres ved hjelp av et digitalt termometer i munnen, armhuler eller rektum, eller i øret ved hjelp av en spesiell termometer. Utslett kan identifiseres ved visuell undersøkelse av huden og hodebunn. Feber kan gi irritabilitet, slapphet og tretthet; Whiles utslett kan føre til hevelse og kløe.

Time Frame

Barn kan utvikle en feber og utslett enten plutselig eller gradvis, og symptomene kan vare i noen timer til noen dager eller lenger.

Betydning

Feber og utslett hos barn er ofte tidlige symptomer på en bakterie-eller virusinfeksjoner, som kan være smittsom og spres til husstandsmedlemmer og andre nærkontakter, per American Academy of Family Physicians.

Betraktninger

En feber mer enn 100,4 F i en baby som ikke er ennå tre måneder gammel bør vurderes av en lege, selv om ingen utslett er til stede, ifølge Mayo Clinic.

Behandlinger

Barn med feber som er minst seks måneder gamle kan gis paracetamol eller ibuprofen som anbefalt av en lege, sammen med fuktighet og hvile; utslett kan ofte behandles med vaselin, milde kremer eller varme bad.

Viral hudutslett hos barn

Viral hudutslett hos barn er smittsomt, og bør behandles som en alvorlig sak. Selv om vanlig, er en viral utslett hos barn vanligvis ledsaget av feber og smerter i kroppen. Det er viktig å vite hvilke konkrete viral sykdom barnet ditt kan ha, slik at du kan søke riktig medisinsk behandling.

Typer

De vanligste typene av viral utslett hos barn er også svært smittsom. Disse inkluderer vannkopper, meslinger, femte barnesykdom og skarlagensfeber.

Symptomer

Disse virusene starter ut med en mild til moderat feber og utslett som vises forskjellig avhengig av sykdom. Vannkopper forårsaker små, ekstremt kløende, blistery støt over torso, rygg, armer, ansikt og ben. Skarlagensfeber fører til en stikkende, lyse rødt utslett vises på brystet og armene. Meslinger skaper en rosa til brunt utslett som starter i ansiktet og vandrer nedover armene og brystet. Fifth sykdom skaper lyse røde flekker på kinnene, som sprer seg i kroppen etter noen dager.

Behandling

Hver gang en smittsom virusutslett er til stede, må den nødstilte barn skilles fra andre barn for ikke å spre viruset til andre. Barn med vannkopper er smittsomt inntil blistery skavanken har tørket opp helt, og alle er healing. For skarlagensfeber, meslinger og femte barnesykdom, bør barn hvile hjemme til ingen feber eller utslett restene. Leger vil noen ganger anbefale hostedempende midler, anti-klø kremer og feber reduksjonsgir å gjøre barnet føler seg mer komfortabel mens kroppen kamper av infeksjonen.

Risiko

I visse virale infeksjoner, slik som skarlagensfeber, kan feber pigg til et høyt nivå. Utslett av vannkopper viruset er ekstremt kløende, og hvis ripete gjentatte ganger kan føre til arrdannelse. Påføring Calamine lotion kan lindre kløe og redusere sjansen for arrdannelse.

Søker legehjelp

Snakk med legen din noen gang barnet ditt virker forvarsel eller ute av slag. Dersom et barns feber når over 103 grader C, eller forblir i mer enn to til tre dager, kontakt lege.

Interstitiell lungesykdom hos barn

En av de mest skremmende tider for noen foreldre er når de har et sykt barn. Det er enda mer skremmende når legene ikke kan diagnostisere problemet og er på et tap på hvordan du behandler den. Interstitiell lungesykdom hos barn er sjeldne. Og mens de er vanskelig å diagnostisere, kan de med hell behandles.

Betydning

Interstitiell lungesykdom (ILD) er sjeldne lungesykdom, forårsaket av betennelse, som resulterer i arrdannelse og fortykkelse av interstitiell vev, forårsaker kroniske brystet problemer eller åndenød. Mens det er noen overlapping med voksen ILD, ILD hos barn (kalt barn) er medisinsk svært forskjellige. Hos barn kan ILD begynne umiddelbart etter fødselen og er vanligvis diagnostisert i løpet av første leveår. Men i noen tilfeller ILD utvikler og er diagnostisert innenfor et bredt spekter av aldre gjennom barndommen. Mens de spesifikke årsaker til disse sykdommene hos barn er ukjent, er det meste antas å være arvet eller resultatet av miljøforhold. Det er også viktig å merke seg at interstitielle lungesykdommer er ikke smittsom.

Symptomer

Lungene er ansvarlig for å bære oksygen inn i blodet, og fjerning av karbondioksid. Kronisk betennelse i lungevevet fører til arrdannelse (fibrose) i lungeblærene. Arrdannelse forstyrrer lungene evne til å levere oksygen til blodet. Når oksygen ikke er i stand til å gå inn i blodet, lungene blir stive og begynner å krympe, noe som resulterer i åndenød. Mens symptomene vanligvis avhenge av de eksakte årsaken til tilstanden, tørr hoste og kortpustethet er svært vanlige symptomer. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke er opprinnelig tilstede, men utvikler seg gradvis. Noen tegn på langvarig lave nivåer av oksygen i blodet inkluderer en forstørret hjerte og clubbing av fingertuppene.

Identifikasjon

Identifisering av interstitielle lungesykdommer, så vel som hva som forårsaker dem, kan være svært vanskelig, spesielt hos barn. Etter en rekke fysiske eksamener, en grundig studie av familiens medisinske historie, og utelukker andre mulige forhold, vil leger vanligvis kjører et helt register av tester før en diagnose av interstitiell lungesykdom. Noen imaging tester som har blitt brukt til å identifisere ILD i barnet kan omfatte bryst radiologi, høyoppløselig CT skanning og barium svelge studier.

Bryst radiologi (røntgen) er ofte den første testen gitt i tilfeller av mistanke om lungeproblemer, spesielt hos barn. Men røntgenundersøkelse er ikke så effektiv som CT-skanning i diagnostisering ILD. Barium svelge studietester («Milk» tester) er også brukt til å finne bevis for esophageal reflux, som kan signalisere en kronisk lungesykdom.

Betraktninger

En usedvanlig stort antall lidelser kan forveksles med interstitielle lungesykdommer, noen ganger resulterer i en utilbørlig diagnose. Mens noen interstitielle sykdommer presentere spesifikke symptomer og har identifiserbare årsaker, andre har ingen særpreg og årsaken er ukjent. Leger må utelukke andre medisinske tilstander som kan etterligne interstitiell lungesykdom - for eksempel astma - før en diagnose.

Det er nå nye bevis for at noen av interstitiell lungesykdom er sett oftere hos spedbarn, mens andre er mer spesifikke for eldre barn, noe som gjør den første diagnosen mer nøyaktig enn noen gang før.

Forebygging / løsning

Siden det er ingen eksakt kjent årsak av interstitiell lungesykdom hos barn, er det nesten umulig å ta tiltak mot forebygging. Men legene råder kvinner til å ikke røyke og unngå passiv røyking mens gravid. De anbefaler også at gravide kvinner ikke utsette seg for visse kjemikalier som kan være giftig og potensielt dødelig for fosteret.

Det finnes ingen kur for interstitiell lungesykdom hos barn eller voksne, men helsepersonell ofte anbefaler oksygenbehandling, behandling med inhalasjonssteroider og en rekke anti-inflammatoriske medisiner (vanligvis steroider). Mens kirurgi (lungetransplantasjoner) er en mulighet, er det mer av et alternativ for voksne, som mindre enn fem prosent av pasienter under 18 år har hatt lungetransplantasjoner.