Digidexo.com

hvordan kan du stoppe blødning i tunga

Hvordan kan jeg stoppe My Body Fra Feeling Cold?

Hvordan kan jeg stoppe My Body Fra Feeling Cold?


Er du skjelver akkurat nå? Hvis ja, må du ikke føle seg dårlig fordi det er mange grunner til kroppen din kan være kuldefølelse. Du kan lide av et virus som influensa eller en tilstand som hypotyreose. Du kan være mangler tilstrekkelig kroppsvekt, eller du kan være blodfattig. Eller kanskje du bare gå gjennom en ekstra kald vinter. Uavhengig av årsak, kan du stoppe kroppen din fra følelsen kaldt via enkle, ofte oversett metoder.

Bruksanvisning

•  Dekk deg selv i flere lag, spesielt når du går utenfor. I stedet for å bare iført en genser og en frakk, også legge en undertrøye, en skjorte, en annen genser og kanskje til og med et nytt strøk.

Unngå svetting. Hvis du ønsker å engasjere seg i aerob trening, så gjør deretter i et varmt miljø som et treningsstudio. Svette gjør deg våt, noe som bare gjør deg mer utsatt for kuldefølelse, selv om du er dekket i lag på lag med klær.

Spis et sunt måltid før du går ute i veldig kaldt vær. Mat leverer energi og varme til kroppen din, så det er viktig å ikke gå utenfor hvis du er veldig sulten.

Bruk tilbehør som skjerf, votter og vinterstøvler for ekstra varme. Eller hvis du er inne, dekke deg med et tykt ullteppe. Fordelen med ull er at det gir større isolasjon enn konvensjonelle, bomullsbasert tepper.

Kjøp en kvalitet varmeapparat. Varmestrålere gir mest varme, men de har også høyest risiko for å starte en brann. Keramiske ovner, derimot, tar mye lengre tid å varme opp et rom, men de kommer med lavest risiko.

Bo i konstant bevegelse når du venter utenfor for en buss. Pacing frem og tilbake eller jiggling føttene vil holde blodet sirkulerer, som vil hjelpe kroppen din opprettholde temperaturen.

Hvordan Tie Noe å stoppe blødninger

Hvordan Tie Noe å stoppe blødninger


Av og til, folk får mindre kutt som noen ganger kan føre til mye blødning. Dreven blødning kan bli dødelig hvis den ikke behandles riktig. Å vite hva du skal gjøre i tilfelle av blødning kan forhindre alvorlig blodtap. Noen mennesker som har visse typer helsemessige forhold har en tendens til å blø for mye hvis de får et kutt. Blodfortynnende medisiner kan også føre til mindre kutt å blø voldsomt. De fleste ganger ytre blødninger kan stoppes ved å binde noe over såret. Det er imidlertid en spesiell teknikk som skal følges.

Bruksanvisning

Recline offeret med hodet plassert litt lavere enn stammen. Heve offerets ben å sikre at tilstrekkelig blodgjennomstrømning når hjernen.

Vask hendene med varmt vann og såpe. Tørk dem på et rent håndkle. Sett på et par gummihansker før du deltar til blødningen. Hvis du er allergisk mot lateks, slitasje non-latex eller syntetiske hansker.

Sett en steril stykke måleren over såret og press i 20 minutter. Legg til mer gasbind på såret hvis blødningen soaks gjennom forrige stykke.

Pakk en ren klut fast --- men ikke altfor stramt --- rundt såret. Fest endene av kluten ved å binde en knute. Plassere endene av duken i en "X" -stillingen. Sette en ende av duken i henhold til den andre, og deretter overlapper enden, noe som gjør en sikker knute.

Hint

 • Flex områder som albuer og knær når knytte en klut over såret.
 • Ikke forsøk å fjerne gjenstander som kan være innebygd i såret.
 • Ikke fjern gasbind hvis den blir gjennomvåt. Bare plassere rent gasbind på toppen av den forrige.

Hvordan kan jeg stoppe ting plager meg?

Hvordan kan jeg stoppe ting plager meg?


Uansett hvor hardt du prøver, noen ganger ting bare bry deg. Folk har alt fra 25.000 til 50.000 tanker om dagen. Med den slags volum, er noen av disse tankene bundet til å være negativ. Selv om du ikke kan forebygge negative tanker fra å komme inn tankene dine, kan du lære å gjenkjenne når dårlige tankemønstre dukker opp og hvordan å stoppe dem i deres spor. Ting vil ikke slutte å plage deg helt, selvfølgelig, men du kan endre måten du tenker på dem til det bedre.

Bruksanvisning

Erkjennelsen hvordan du reagerer på situasjoner

•  Erkjenne hvordan du reagerer på en situasjon da slutte å tenke på det. Har din kropps spent opp? Du begynner trenger å fidget? Føler du at blodtrykket øker og hjertefrekvensen øker? Hvis du begynner å føle disse tingene, så vet du at det er noe som plager deg. Gjenkjenne hva dette føles og fokusere på å roe ned.

Pust sakte og telle til du føler deg selv å roe ned. Tenk på noe hyggelig eller noe nøytralt. Gjenta et ord i hodet sakte.

Spør deg selv om handlingen som plaget deg virkelig var så viktig. Noen ganger vår hjerne vil spille oss et puss, for eksempel, og gjøre oss tilpasse en handling som ikke var ment for oss. Tilpassing er en kognitiv forvrengning der du ser deg selv som årsak til noe som egentlig ikke hadde noe å gjøre med deg. Stoppe opp og spørre deg selv om ikke det var tilfelle.

Fjern deg selv fysisk og mentalt fra en dårlig situasjon. Hvis du ser at en situasjon har ingenting å gjøre med deg, gå bort fysisk. Gå utenfor i noen minutter, ta et bad pause eller gå sitte i bilen.

Ved hjelp av et objekt for å stoppe å tenke negativt

Ta en nøytral objekt som vil fysisk minne deg på å slutte å tenke negativt. En nøytral objekt er noe sånt som en liten stein, paperweight, ball eller annen konkret objekt som, når du ta tak i det, vil trene hjernen din til å slutte i sitt spor og gå videre til en annen tanke. Ikke grip din smarttelefon eller gå til din datamaskin eller TV. Stimulering fra disse tingene vil trolig gjøre humøret verre.

Hold objekt eller plassere den foran deg når noe begynner å plage deg. Hvis du er på et kontor, plassere objektet på skrivebordet.

Tenk om objektet, sier sitt navn og bekjempe eventuelle andre tanker som kommer inn i hodet ditt. Fortsette å fokusere på objektet til du føler du har kontroll igjen. Pust sakte til du føler deg avslappet.

Tips og advarsler

 • Hvis en situasjon er virkelig plager deg, fjern deg fysisk hvis du kan.
 • Hvis du er stadig plaget av ting, kan det hjelpe å snakke med en rådgiver. Snakker ut ting vil hjelpe deg å gjenkjenne hvorfor du er plaget og hvordan man skal håndtere slike situasjoner.
 • Hvis du er plaget til et punkt der du ønsker å skade deg selv eller skade andre, kan du søke legehjelp umiddelbart.

Hvordan kan jeg stoppe en Red Flush Etter at jeg drikker alkohol?

Hvordan kan jeg stoppe en Red Flush Etter at jeg drikker alkohol?


Forbruk av gjærede drikker for feiringer og festligheter har vært en praksis i kulturer i tusenvis av år. I løpet av tiden, mutilations i enzymproduksjon forekommer i kroppen, noe som resulterer i manglende evne til å bryte ned alkohol og huden dreie red. For å kunne fortsette å drikke din favoritt alkoholholdig drikke uten spyling rødt, kan du utforske flere alternativer.

Hvordan kan jeg stoppe en Red Flush Etter at jeg drikker alkohol?

Hvordan kan jeg stoppe en Red Flush Etter at jeg drikker alkohol?

Finn årsaken til røde flush, som kan stamme fra flere kilder. Før de søker noen alternativer, bør du finne ut hvorfor kroppen reagerer negativt på alkoholen. Noen reaksjoner inkluderer kløe, bankende, hodepine og få et rødt ansikt eller kropp for tidlig.

Forsknings typer mulige kosttilskudd du kan ta for å stoppe en rød flush. De fleste kosttilskudd arbeide for å erstatte den inaktive enzym som forårsaker problemer med å bryte ned alkohol. Noen halsbrann medisiner, samt Zantac og Pepcid AC, redusere alkohol flush reaksjoner. Hvis du er i tvil om å ta kosttilskudd og piller, bør du oppsøke lege.

Konsumere mat høy i karbohydrater. Etanol bygger seg opp som følge av forbruk av alkohol. Derfor vil karbohydrat-rik mat du spiser suge opp den akkumulerte etanol i kroppen din.

Drikk alkoholholdig drikke sakte. Dette gir kroppen en sjanse til å bryte ned acetaldehyd i alkohol som forårsaker røde flush reaksjon. Hvis du mangler enzymet som bryter ned acetaldehyd, til å drikke sakte vil tillate alkohol går i små mengder og redusere sjansen for en alvorlig reaksjon. De med enzymet vil ha nytte av treg drikking fordi enzymet kan holde tritt med forbruket av alkohol og bryte det ned bedre.

Hint

 • Ikke ta over-the-counter medisiner for å stoppe en rød flush. Hvis du gjør det, må du kontakte legen din før du tar noen kosttilskudd.

Hvordan kan jeg stoppe en spiker sopp Itch Do?

Hvordan kan jeg stoppe en spiker sopp Itch Do?


Tånegl sopp, også kalt onychomycosis, er en tilstand der soppangrep spiker. Ifølge Mayoclinic.com, kan spiker-infeksjon begynner med en hvit eller gul flekk under spissen på spikeren. De to vanligste typer sopp som påvirker huden er dermatofytter og gjær infeksjoner. Symptomer inkluderer tykke, sprø eller fillete negler. Negler kan slå kjedelig eller mørkt, har en lukt, kløe eller selv bli smertefullt. Nesten 40 millioner amerikanere lider av denne tilstanden, som etterlater mange lurer på hvordan å få lindring.

Hvordan kan jeg stoppe en spiker sopp Itch Do?

•  Bland en kopp Listerine og en kopp eple cider eddik i en beholder som har et lokk.

Saturate en bomullsdott i løsningen.

Påfør bomullsdott på det infiserte området.

Bruk bandasje tape for å holde bomullsdott på plass på området i minst 45 minutter.

Ta ut og kast bandasje.

6. Skrubb området forsiktig med en ren bomullsdott dyppet i løsningen.

Grundig tørt område med et tørt håndkle. Gjenta daglig.

Hint

 • Dersom tilstanden ikke blir bedre, bør du oppsøke lege.
 • Hold blandingen oppbevares i en lukket beholder med et lufttett lokk.

Hvordan kan jeg stoppe over spise?

Fedme er et problem at mange amerikanere sliter med. Årsaker varierer fra helsemessige forhold til dårlig ernæring. For noen mennesker, er vektproblemer forårsaket av overspising på en jevnlig basis. Mens overspising kan være en sporadisk forekomst, for noen mennesker er det en tvang kjent som overspisingslidelse. Selv om behandling for overspising kan være utfordrende, det er nok av skritt som kan tas hjemme for å få utvinning av til en jevn start, og få bedre kontroll over hva du spiser.

Hvordan kan jeg stoppe over spise?

•  Spis små måltider ofte i løpet av dagen, og unngå å gå lange strekninger uten å spise. Hvis du foretrekker å spise tre store måltider, har små snacks i mellom for å hindre sult. Å være for sulten vil sette deg opp til å overspise når du endelig få mat.

Spis innen 30 minutter etter trening hvis du trener. Trening er ideell for vektkontroll, men intense treningsøkter kan la deg følelsen sulten. Hindre sult ved å spise et lite måltid eller mellommåltid så snart som mulig.

Konsumere rikelig med fiber i dine måltider og ta fibertilskudd. En fiber supplement til hvert måltid vil utvide i magen og få deg til å føle deg mett for en lengre periode.

Drikk 8 til 10 kopper vann hver dag. Drikk et glass vann før og etter hvert måltid for å hjelpe magen føles mer full.

Øk forbruket av sunt fett, hele korn og protein for å fylle magen med mat som fordøyes sakte.

Tenk på alt som du putter inn i kroppen din før og under spising. Tenk på hvordan maten vil påvirke deg og at du skal føle. Hold en journal av hvert måltid og snacks, pluss hvordan du føler deg etter å ha spist dem.

Tillat deg selv å føye på en jevnlig basis. Helt nekte deg selv mat som er utenfor grensene vil lede deg til å utvikle sterke cravings og øke sannsynligheten for at du vil overspise når du spiser en begrenset mat. Ha en jukse dag eller måltid en gang i uken, og du vil finne det lettere å fokusere på sunn mat resten av tiden.

Delta på en støttegruppe for mennesker som overspise. Noen støtte grupper arbeide med de 12 trinnene for å gjenopprette fra mat avhengighet, mens andre fokuserer mer på den underliggende årsaken til binging og hvordan det gjør du føler.

Hint

 • En whey protein shake kan lette trang til å overstadig på store mengder mat. Drikk en protein shake når du ønsker å overspise og vente 20 minutter for å se hvordan du føler deg.
 • Gå på turer når du føler at du kommer til å spise for mye mat og holde seg ute til du føler deg bedre. Dette hindrer ikke bare binges men det erstatter dem med trening.
 • Distraksjon kan være nøkkelen i å overvinne et ønske om å overstadig spise. Finn en hobby som opptar både hendene og tankene dine og du finner kanskje ut at du har mindre tid til å fokusere på mat.

Hvordan kan jeg stoppe Neck rynker?

Gjentatt soleksponering og hudskader forårsaker dype rynker, spesielt i nakken, sier Mayo Clinic. Eksponering for røyking også øker sannsynligheten for utvikling av rynker. Selv utvikle rynker er en naturlig del av aldringsprosessen, kan behandlingstilbud og forebyggende tips hjelpe.

Ansikts Fyllere

Ansiktsfyllstoffer er laget av hyaluronsyre og kollagen, som er typer av fett. Disse myke vev som injiseres i dype rynker i nakken for å jevne ut huden. Denne prosessen gir også mer volum for å jevne ut huden, sier Mayo Clinic.

Bivirkninger av ansikts fyllstoffer kan være smerte, hevelse og blåmerker. Prosedyren må gjentas av en lege med noen måneder for å minimere forekomsten av nakke rynker.

Botulinum toxin type A injeksjoner

Botulinum toxin type A injeksjoner, som også er kjent som "Botox" skaper kjemiske beskjeder som gjør musklene kontrakt, sier Mayo Clinic. Resultatet er en jevnere utseende for dype rynker, forklarer Mayo Clinic. Resultater fra denne prosedyren vare noen måneder, og må gjentas.

Laser Behandlinger

Laser behandlinger, som også kalles overflatebehandling, bruker lys for å ødelegge overflatelaget av huden. Denne prosessen stimulerer veksten av kollagen, noe som gjør at huden blir mykere og har en strammere utseende. Flere behandlinger for å bli kvitt dype rynker i nakken.

Rynke kremer og lotion

Ifølge Mayo Clinic, rynke produkter som selges i din lokale varehus er ikke sannsynlig å bli kvitt dype rynker. The Food and Drug Administration (FDA) betegner disse produktene som "kosmetisk", som betyr at de ikke har noen medisinsk verdi, sier Mayo Clinic. Snakk med legen din om reseptbelagte klasse produkter, som for eksempel aktuell retinoid, som er FDA godkjent.

Forebyggende metoder

Bruk solkrem for å stoppe dype rynker på halsen, anbefaler Mayo Clinic. Solfaktor 15 eller høyere bør velges. Også, se etter produkter som beskytter mot begge typer skadelige stråler: UVA og UVB.

Røykevaner bør opphøre, noe som bidrar til dype rynker og hudskader. Også bruke fuktighetskrem hver dag, noe som forhindrer tørr hud og masker dypere rynker.

Hvordan kan jeg stoppe mitt øre fra å være tett?

Hvordan kan jeg stoppe mitt øre fra å være tett?


Når ørene er tette eller stoppet opp, kan du oppleve en rekke symptomer som smerter i eller bak ørene, en følelse av fylde i øregangen eller ringing i ørene. Lyder rundt deg, og til og med din egen stemme generelt høres merkbart dempet eller fjernt når ørene er tette. Det er noen enkle triks du kan bruke til å rense ørene. Men mens du kan være i stand til å behandle sporadiske episoder av tette ører på egen hånd, tilbakevendende øre problemer er vanligvis et tegn på at du trenger medisinsk råd og behandling.

Hvordan kan jeg stoppe mitt øre fra å være tett?

Identifisere mulige årsaker til tette ører. Hvis du har hatt en forkjølelse eller allergi problemer nylig, for eksempel dine Eustachian rør kan bli hindret. Andre mulige årsaker inkluderer en ørebetennelse eller voks buildup, eller en siste flytur kan ha forårsaket press for å bygge opp i det indre øret.

Prøv å tømme Eustachian rør hvis du har vedvarende øret press problemer etter en flytur, eller hvis du har hatt en forkjølelse. Etter inhalasjon dypt, lukk munnen tett, klemme neseborene sammen og forsøke å blåse luften ut gjennom de lukkede luftrom. En popping eller vakuum lyd indikerer at du har tømt de stoppet opp rør. Gjesping eller tyggegummi kan også hjelpe.

Fjern voks buildup fra øregangen. Unngå å bruke bomullspinner, som kan skade trommehinnen eller skyve voks lenger inn i øret. I stedet prøver å myke opp ørevoks med noen dråper babyolje, hydrogen peroxide, glyserin eller over-the-counter øredråper.

Snakk med legen din hvis problemet vedvarer. En pågående problem med tette ører kan tyde på at du trenger behandling for en ørebetennelse. Legen kan også anbefale nesespray, en decongestant eller, i alvorlige tilfeller, rør.

Hvordan kan jeg stoppe min Psoriasis Fra Kløe?

Hvordan kan jeg stoppe min Psoriasis Fra Kløe?


Psoriasis er en tilstand som påvirker huden og leddene. Det fører ofte betent, skjellete, røde flekker på huden. Selv om det er ingen kur for psoriasis, kan behandle symptomene få noen lettelse. Over 7,5 millioner amerikanere lider av psoriasis, og mange nye medisiner blir introdusert til markedet hele tiden. Kan ta å finne riktig behandling en del prøving og feiling, så her er noen midler i mellomtiden for å hjelpe ubehag av kløe.

Bruksanvisning

•  Ta en kald dusj. Det kjølige vannet kan bidra til å nummen huden litt.

Ta et bad med havregryn eller et produkt som aveeno Havregryn Sug å hjelpe myke huden din. Dette kan redusere den tørre, grove lapper.

Påfør fuktighetskremer for å hindre huden fra å bli tørr.

Nyt solen. Det har blitt bevist at korte perioder med sollys kan bidra til å lindre symptomene på psoriasis.

Unngå de åpen aggravators av psoriasis: røyking, høyt alkoholforbruk og stress.

Tips og advarsler

 • Snakk med legen din om hva behandlinger kan være riktig for deg. Legen din kan være i stand til å foreskrive en behandling som kan gi noen lettelse fra symptomene på psoriasis.

Hvordan kan jeg stoppe mat krav når jeg er på Atkins diett?

Hvordan kan jeg stoppe mat krav når jeg er på Atkins diett?


Ifølge Dr. Robert Atkins, forfatter av "Dr. Atkins 'New Diet Revolution," hensikten med en lav-karbohydrat, er høy-protein diett for å korrigere "en ubalansert stoffskifte." Karbohydrater raskt heve blodsukkernivået og trigge insulinproduksjon. De øker også nivået av hjernen hormon, serotonin, som kan ha en beroligende og humør som øker effekten. Atkins dietten krever at du følger en rekke stadier der du teller og strengt kontrollere alle karbohydratinntak. Når du følger Atkins dietten du kan oppleve cravings for karbohydratrike matvarer. Disse cravings er delvis på grunn av fysiologiske reaksjoner på en lav-karbohydrat diett og er dels et resultat av psykologiske assosiasjoner mellom søt eller stivelsesrik mat og følelser av glede og metthetsfølelse. Dempe food cravings med sunne livsstilsvalg og nøye planlegging og forberedelse av måltider og snacks.

Bruksanvisning

Prioriter en god natts søvn og tar sikte på å sove i ca syv til åtte timer hver natt. Mangel på søvn fører til redusert nivå av hormonet, leptin, som undertrykker appetitten, og økte nivåer av hormonet ghrelin, som stimulerer appetitten og karbohydrat cravings.

Hold deg hydrert ved å drikke minst seks glass væske hver dag. Opprettholde følelsen av metthet ved å drikke et glass væske med jevne mellomrom i løpet av dagen. Følelser av tørst er ofte feiltolkes som sultfølelse, ifølge en artikkel anmeldt av Dr. Louise Chang, på medicinenet.

Spis små mengder av matvarer som er anbefalt av dine Atkins spise plan med noen timer for å hindre mat cravings forårsaket av et kraftig fall i blodsukkeret.

Ta del i fysisk trening som du liker i ca 30 minutter hver dag. Fysisk aktivitet stimulerer produksjonen av hjernen kjemikalier, kjent som endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende og humør-boosters. Når du føler deg godt om deg selv at du er mindre sannsynlig å sabotere din diett plan ved å bukke under for mat cravings.

Slapp av, lukke øynene og bruke fem minutter hver dag visualisere maten som du er ute, for eksempel et stykke sjokoladekake. Tenk deg hele prosessen med å spise kake, fra den myke følelsen av den i hånden, sin sjokolade aroma, søt smak og smuldrete tekstur, for å plassere den i munnen, tygge og deretter svelge. Ifølge forskere ved Carnegie Mellon University, gjentatt, forestilte forbruk av en bestemt mat bidrar til å dempe suget og appetitt for at mat.

Hvordan stoppe blødninger Bruke Pressure Points

Hvem som helst kan stoppe blødninger ved bruk av trykkpunkter, muligens spare et liv. Når noen blør ukontrollert, kan han blø i hjel i løpet av minutter eller sekunder. Dette kan skje lenge før lege eller ambulanse. Når du legger trykk på trykkpunkter som involverer blodstrøm, kan du bremse blødningen og holde offeret i live til medisinsk fagpersonell ankommer.

Hvordan stoppe blødninger Bruke Pressure Points

•  Forstå hvordan blodet flyter i menneskekroppen. Hjertet pumper oksygenrikt blod gjennom kroppen gjennom et system av arterier. Legemet absorberer oksygen returnerer deretter blod til hjertet gjennom et system av årer. Når noen er blødning tungt, har de kuttet åpne en arterie eller vene. Mengden blod som tapt er en indikasjon på hvor dårlig arterie eller vene ble kuttet.

Identifisere område av legemet som er blødning og finne den tilsvarende trykkpunkt som vil kontrollere blødningen. Hver del av legemet har en stor arterie og vene mate det blod. Se etter det. Noen ganger kan du se en blå blodåre som indikerer hvor det er. Ellers føler etter puls ved hvert trykkpunkt. Dette vil indikere at du trykker riktig tidspunkt.

Hvis blødningen er på hodet over ørene, trykk på punktet rett foran øret. Du kan finne det nøyaktige stedet ved å spore en linje fra hjørnet av øyet rett tilbake til du treffer øret. Føler for en liten innrykk hvor du kan føle en puls.

Hvis blødningen er på den nedre del av ansiktet, trykk punkt på kjevebeinet halvveis mellom haken og enden av kjeven. Knip kjevebeinet mellom en finger og tommelen.

Hvis blødningen er fra halsen, trykk på punkt på siden mellom adamseplet og nakkemusklene. Det er der karotidarterien og jugularvenen --- som leverer blod til hjernen --- er plassert. Stoppe blødning fra her er et spørsmål om liv og død.

Hvis blødningen er fra skulder eller arm, bruker trykkpunkter langs brakialarterien. Hvis blødningen er høy på armen, trykk punkt like over midten av kragebein. Hvis blødningen er lav på armen, trykker det punkt i folden på motsatt side av albuen på innsiden av armen.

Hvis blødningen er fra hånden, trykker de punkter på begge sider av den indre håndleddet. Den første er under tommelen, på det stedet hvor en puls er vanlig filt. Dette er lett å finne siden det pulserer. Den andre trykkpunktet er i et lignende sted under lillefingeren.

Hvis blødningen er fra lysken eller lårene, trykk på punktet på lårarterien. Du finner den langs bikinilinjen halvveis mellom hofte og lyske. En mye blod strømmer gjennom lårarterien til å levere oksygen til bena. Du må bruke en betydelig mengde press for å stoppe blodstrømmen. Har blødning person legge seg ned og trykk nedover med hele hånden.

Hvis blødningen er fra leggen, leggen eller foten, trykk på punktet på popliteal arterien. Det er funnet i folden på motsatt side av kneskålen, på baksiden av benet.

Hint

 • Heve blødning del av kroppen over hjertet bidrar også redusere blødningen.
 • Ring lege straks når du lærer at noen blør ukontrollert. Trykkpunkter er et midlertidig tiltak for å minimere blødning til lege eller ambulanse.

Hvordan stoppe blødninger og behandle en Flesh Wound

Hvordan stoppe blødninger og behandle en Flesh Wound


Det er et dusin forskjellige måter å kutte eller på annen måte skade deg selv i løpet av en dag. Så det er en god sjanse for at du trenger å vite hvordan å stoppe et sår fra blødning på et tidspunkt i relativt nær fremtid. En blødende sår kan være skremmende, spesielt hvis blødningen ikke stopper med en gang. Men følg disse tipsene for å stoppe blødninger og for å unngå infeksjon, hevelse og andre ubehag fra et sår.

Bruksanvisning

•  For å stoppe et sår fra blødning, begynner ved å bruke fast press med et rent tørkepapir, gasbind pads eller annen ren, absorberende materiale.

Heve blødende sår over nivået på hjertet ditt. Dette kan kreve å sitte eller ligge ned og sette puter under en etappe eller nedre del av overkroppen din.

Hvis blødningen fortsetter etter noen minutter, får en ispose eller fylle en zip-lås pose med isbiter og litt vann (dobbel pose det). Påfør isen komprimere over papirhåndkle eller gasbind som er absorberende såret blod. Det kalde vil bidra til å innsnevre blodkar, bremse blødningen. Fortsett å legge trykk på såret og holde såret forhøyet.

Såret blødende bør bremse og til og med stoppe innen ca ti minutter. Det kan ta 15 minutter eller mer for blødningen til å stoppe helt, så vær tålmodig. Så lenge situasjonen er i bedring, du er i god form. Hvis såret blør voldsomt eller hvis blodet er voksende i spruter, er dette et medisinsk nødstilfelle. Ringe 911.

Når blødningen er stoppet, vaskes såret med en anti-bakteriell såpe. Vask såret med såpe i to hele minutter

Skyll såret i ytterligere to fulle minutter for å fjerne bakterier og såpe. Når du arbeider med et dyr bite sår eller punktering sår, skylle såret i fem minutter.

Pat såret tørt med et rent papirhåndkle eller kompress. Unngå håndklær. Håndklær tendens til havnen bakterier svært effektivt, så ikke bruk et håndkle til å tørke området rundt et sår.

Hell Betadine (a no-sting kirurgisk-grade antiseptisk løsning, som er tilgjengelig på de fleste stoff butikker) over såret og bruke noen Betadine rundt såret (i en 1-tommers diameter) med en steril kompress å desinfisere kjøttsår og skader nettstedet. La Betadine lufttørke.

9. Påfør en skvett av antibiotisk salve eller Neosporin på såret for å unngå infeksjon.

bandasje på såret med en Band-Aid, gasbind pad eller rullet gasbind. Unngå å kontakte den delen av steril bandasje som vil komme i direkte kontakt med såret.

Legg kalde kompresser i form av en ispose komprimere eller fylle en sandwich pose med isbiter og litt vann (dobbel bag det for å unngå lekkasjer). Bruk de kalde kompresser i minst 20 minutter om gangen. De kalde kompresser vil redusere hevelse rundt såret og skadestedet. Dette vil bidra til å redusere mengden av smerte forbundet med såret, så mye av smerte er et resultat av svelling.

For å bidra til å begrense hevelse, ta en anti-inflammatorisk smertestillende medikamenter som ibuprofen eller Tylenol. Unngå Aspirin! Aspirin tynner ut blodet, fremme blødning og bruising (som er blødning under huden).

Gjenta trinn 5 til 10 ganger daglig inntil såret har grodd. Hvis såret er alvorlig, går du videre til sykehuset legevakta eller legekontoret umiddelbart. I løpet av helbredelsesprosessen, se etter tegn på infeksjon som rødhet, puss og utslipp, og i tillegg (og ofte forverring) smerte og hevelse.

Hint

 • For sår og dyr biter, la såret å blø uhindret i et par minutter. Blodet vil skylle små biter av rusk og bakterier fra innsiden av punktering sår eller dyr bite såret. Sår og dyr bittskader, som hundebitt, er spesielt utsatt for smitte.
 • Aldri ta Aspirin eller andre blodfortynnende når du har en betydelig kjøttsår. Dette vil fremme blødning!
 • Se etter tegn på blødning nødsituasjon. Hvis store mengder blod dukker opp i "spruter" eller hvis blødningen er rikelig, ringe 911 og oppsøke lege umiddelbart.
 • Hvis du er foreskrevet en blod tynnere, ringe 911 hvis du opprettholde en alvorlig kjøttsår. Blødning kan være ukontrollert i folk som tar blodfortynnende, da dette hemmer blodets evne til å koagulere skikkelig.
 • Sår må rengjøres og desinfiseres umiddelbart etter skaden oppstår for å begrense risikoen for infeksjon.
 • Hvis såret er stort, dypt eller hvis en "klaff" av huden har blitt opprettet, vil stingene bli pålagt å fremme helbredelse og begrense arrdannelse når såret leges.

Hvordan stoppe blødninger under Menopause Raskt

Mange kvinner blir overrasket når de fortsetter å oppleve blødninger i overgangsalder. Selv om dette er vanlig hos kvinner som er bare å skrive inn menopause. Vanligvis gjør blødningen ikke fullt stoppe før du går inn realt overgangsalderen. Den type blødning kvinner opplever i overgangsalderen er annerledes da ha en menstruasjonssyklus. Dette blødning ofte oppstår på grunn av kroppens fallende østrogennivå. Dette kan føre til at slimhinnen i skjeden til å bli veldig tynn, noe som gjør det mer sannsynlig å oppleve betennelse og blødning. Det finnes tiltak du kan ta for å redusere og stoppe blødningen.

Bruksanvisning

•  Besøk din gynekolog for å diskutere saken. Det første trinnet i å stoppe blødninger i overgangsalder er å gå til legen din for å utelukke andre problemer. Mens det er vanlig for kvinner å fortsette blødning i overgangsalderen, det er andre problemer, for eksempel cyster, som forårsaker dette problemet. Utelukker andre helsemessige problemer vil tillate deg mer effektivt å stoppe blødning.

•  Vurder å stoppe progesteron krem. Hvis du bruker progesteron krem ​​for å redusere symptomer på overgangsalder, vurdere å seponere for å stoppe blødningen. Noen kvinner rapporterer en reduksjon i blødning når du gjør dette.

Spør legen din om Megesteral. Dette er et medikament som brukes av OBGYNs å hjelpe kvinner stoppe blødninger i overgangsalder. Men før du tar dette tillegget, diskutere bivirkninger med legen din. I noen tilfeller kan megesteral føre til vektøkning.

Prøv å ta Ibuprofen. Kvinner som opplever mild blødning kan få lindring fra Ibuprofen. Denne medisinen er effektiv i å redusere blodstrømmen som kan hjelpe kvinner.

Tips og advarsler

 • Ikke glem å få nok jern. Hvis du blør for mye i overgangsalderen, er det viktig å se på jerninntak. Dette vil holde kroppen din fra å bli utarmet av dette viktige supplement, og helseforhold - som anemi.
 • Hvordan stoppe blødninger under overgangsalder, stoppe blødninger under overgangsalder, Blødning under overgangsalder

Hvordan behandle en nese som ikke vil stoppe blødninger

Neseblod kan være skremmende ting, og det er flere foreslåtte måter å stoppe nesen fra blødning. Den mest aksepterte, og den eneste metoden akseptert av store medisinske eksperter er pinching metoden, som er den som brukes i denne rask steg-for-steg for å stoppe nesen fra blødning.

Hvordan behandle en nese som ikke vil stoppe blødninger

•  Hold deg rolig. Sørg for at du holder din puste selv og dyp. Du ønsker ikke å begynne å få panikk, og uansett hva du gjør, om du ikke ønsker å bøye hodet bakover mens nesen er blødning, vil du ende opp med å svelge blod og la den reise til spiserøret, noe som vil føre til at du ikke bare muligens choke, men du vil kaste opp hvis du får i deg for mye blod.

knipe Method. Denne metoden er ganske enkel, og kan lett bli praktisert av alle som har en neseblødning. Bare klype like under broen på nesen, noe som legger press på blodåre i nesen som ofte er den skyldige av en neseblødning. Gjøre det for fem til ti minutter, og prøver ikke å lette på trykket før da, fordi du kan bare starte opp å blø igjen.

Medisinsk Attention! Hvis nesen ikke stoppe blødning på det tidspunktet, så må du gå til sykehuset og søke legehjelp umiddelbart! Faktum er, hvis du klarer å bremse blødningen fra klemming, så det bør stoppe, men hvis den ikke gjør det, kan det være tegn på en mer alvorlig neseblødning som legen må se.

Hint

 • Hvis nesen ikke stoppe blødninger søke medisinsk hjelp.

Hvordan stoppe neseblødning

Neseblod kan oppstå på grunn av ulike årsaker, for eksempel ulykker, sport (boksing), slåssing, nese plukking, og sikkert, medisinske tilstander, som, høyt blodtrykk, åreforkalkning og medisiner (acetylsalisylsyre, antikoagulantia).
Denne artikkelen vil vise deg forskjellige måter å prøve og stoppe neseblødning.

Bruksanvisning

•  Nøkkelen er å prøve og stoppe neseblødning så raskt som mulig. Først sitte personen ned på en stol og ikke bøye hodet bakover eller ligge personen ned på baksiden fordi disse stillingene vil føre til at blodet å strømme tilbake i halsen eller nesegangene, og personen vil være i fare for å kveles eller oppgulp ved å måtte svelge store mengder blod. 1

Påfør trykk med tommelen og pekefingeren til den kjøttfulle myke området nær toppen av nesen og klem fast. Hold denne posisjonen i noen minutter (6 minutter) og slipp. Hvis blødningen fortsetter deretter gjenta prosessen på nytt. Den neseblødning skulle ha hatt nok tid for blodet å koagulere og stoppe bleed, Hvis blø fortsetter etter 10-15 minutter og deretter ta den personen til ER eller lege for å søke legehjelp.

Bruk en ispose vil også bidra til å stoppe neseblødning fordi den kalde temperaturen vil føre til at kapillærene rundt nesen for å constrict og redusere blodtilførselen til dette området. Pakk noen isbiter i en klut og plassere den på neseryggen regionen i flere minutter. Gjenta dette flere ganger til neseblødning har sunket.

Noen mennesker er følsomme for den omkringliggende luften temperatur og hvis luften er for tørr da det kan føre til en nese blø. En måte å hindre at dette skjer er å fukte miljøet ved å bruke en luftfukter i rommet. Dette vil hjelpe slimhinnen i nesegangene og slimhinnene å være fuktig og hindre sprekker og blør.

Visse medisiner kan forårsake neseblod som antikoagulanter og aspirin (som hindrer clotting mekanisme i kroppen). Hvis du er utsatt for hyppige neseblod eller har økt episoder av neseblødning på grunn av antikoagulerende medisiner må du gå og snakke med legen din om dette problemet umiddelbart.

unngå visse matvareprodukter som inneholder høye nivåer av salicylater. Denne forbindelsen er svært lik aspirin og forstyrrer kroppens egne clotting mekanismer. Mat som rosiner, te, kaffe, aprikos, paprika, bør tomater unngås. Vær proaktiv om din helse og forskning de ulike typer mat som kan ha høye nivåer av denne forbindelsen og justere kostholdet deretter. Snakk med din ernæringsfysiolog eller din lege.

For enhver person som har hyppig blør det kan plassere dem i fare for å bli blodfattig, så du bør øke inntaket og ta regelmessige vitaminer og kosttilskudd, slik som jern tabletter og vitamin C. Også ta den anbefalte daglige dosen for din alder og helsetilstand . Hvis du ikke er sikker på dette så bør du konsultere og snakke med legen din.

Tips og advarsler

 • Oppsøke lege umiddelbart hvis bleed ikke stopper etter 15 minutter. det kan være et tegn på noe mer serius enn overfladisk blødning. Har denne sjekke ut av en lege. Ta personen til ER.
 • Se å se om væsken drenering fra nesen er rød som skulle tilsi en neseblødning. Hvis personen har opprettholde en alvorlig hodeskade fluidet fra nesen kan være klart og vannaktig i karakteristikk. Dette er et medisinsk nødstilfelle fordi det kan være cerebral spinalvæske på grunn av et brudd skallen eller ansiktsskader. Cal EMS hvis offeret ikke kan bevege seg. Flytt IKKE offer hvis du har mistanke om ryggmargsskader.
 • Hvis du har hyppige episoder med neseblødning så du shpuld gå og ha en full fysisk og medisinsk undersøkelse med legen din til å søke om det er en alvorlig sak for blødninger. Visse medisinske tilstander kan føre til at personen skal ha hyppig neseblødning. Få sjekket ut og være proaktive om å opprettholde din egen helse.
 • Denne artikkelen er skrevet for å utdanne og informere og er ikke en erstatning eller erstatning for å søke profesjonell medisinsk hjelp fra dere eier lege eller helsepersonell.

Hvordan å stoppe neseblødning med Urte hjem rettsmidler

Hvordan å stoppe neseblødning med Urte hjem rettsmidler


Tørr luft er ansvarlig for de fleste neseblod. Tørr luft fører til at vevet i nesen for å sprekke og blø. Neseblødning er et vanlig helseproblem, og kan variere fra noen få dråper til en stor blødning. Noen mennesker er tilbøyelige til å blø neseblod. Allergi kan også føre til neseblod. Normalt kan neseblødninger behandles hjemme med press for å stoppe blødningen. Flere urter også hemme blodstrømmen.

Bruksanvisning

Amla (indisk stikkelsbær)
Amla eller indisk stikkelsbær, er en vanlig folkemedisin for neseblod. Tre dråper av saften blir hellet inn i neseboret

Yarrow
Yarrow har vært brukt i århundrer for å behandle neseblod. Den ryllik blad er enten bakken og plasseres i nesen, påføring av trykk, eller rullet og anvendt på samme måte. Det sies å stoppe blødningen.

Goldenseal
Goldenseal stopper også blødning i neseblod og bidrar til å hindre gjentakelse. En teskje goldenseal er kokt som en te og avkjølt. Når teen er avkjølt, suge goldenseal inn i neseborene eller tippe hodet bakover og hell.

Cayenne
Cayenne kan virke tøffe for de delikate vev i nesen, men det stopper blødning raskt. Ett gjelder cayenne direkte eller dink en liten bit av Cayenne papir i et glass med varmt vann. Cayenne regulerer blodtrykket og hindrer blødning.

kinesiske Wormwood
I århundrer har kineserne brukt urt kinesisk malurt å stoppe blødning i sårene. Det er spesielt effektivt i neseblødning.

Hvordan stoppe blødninger under Menopause

Menopause oppstår når en kvinne slutter under menstruasjonen. Endringer i eggstokkene føre til en nedgang i kjønnshormoner i blodet, og en påfølgende fravær av perioder. Perimenopause, begynnelsen stadium av klimakterium, er en tid med gradvise endringer. I løpet av denne tiden, kan overflødig blødning være vanlig og problematisk i en stor andel kvinner.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din. Mens de fleste blødning i løpet av de tidlige stadier av overgangsalderen er normalt, kan det være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Det er alltid en god idé å utelukke alvorlige problemer. Plus, har legen din tilgang til det meste av behandlinger som vil hjelpe deg å bekjempe blødning i overgangsalderen.

Bruk en over-the-counter NSAID (ikke-steroide anti-inflammatorisk) som ibuprofen. Disse typer medisiner kan redusere betennelser og blødninger. For å bidra til å stoppe blødning, maksimal dose vanligvis må tas tre ganger om dagen i flere dager. Som med alle NSAIDS, ta medisiner med mat.

Hvis spotting oppstår under sex, kan du bruke et personlig glidemiddel. Menopause kan tørke ut vaginal vev, så sikre riktig smøring under sex kan redusere friksjon som kan føre til mikro-rive og føre til småblødninger.

Ta traneksamsyre for kraftige blødninger. Tilgjengelig på resept, gjør denne medisinen det lettere for blodet å koagulere, og dermed redusere blødning. Det kan bare brukes i korte perioder av gangen, og bør ikke brukes av pasienter med en historie med blod-clotting lidelser.

Bruk progesteron, enten gjennom tabletter eller en intrauterin system. Disse medikamentene må tas i flere uker før de begynner å arbeide.

Tips og advarsler

 • Vurdere kirurgi som en siste utvei. Noen ganger ikke mengden av medisiner eller annen behandling kan redusere menopausal blødning ned til behagelige nivåer. Langvarig blødning kan påvirke både din livskvalitet og jern nivåer, og i alvorlige tilfeller kan være livstruende. I disse tilfeller kan fiberoptisk kirurgisk fjerning av livmorslimhinnen eller en hysterektomi være nødvendig for å oppnå lindring.

Hvordan stoppe blødning fra Razor Nicks

Hvordan stoppe blødning fra Razor Nicks


En fin, tett barbering kan få deg til å føle deg frisk og klar for å møte dagen, men det som ofte kommer sammen med det er en barberhøvel nick. Hvis du får klar for arbeid, det siste du trenger er et kutt som ikke vil slutte å blø. Hvis du har en blodstillende blyant tilgjengelig, det er den vanligste metoden for å stoppe blødningen fra barbering kutt. Alun blyant ser ut som en spiss stykke kritt og er spesielt designet for å stoppe blødningen fra små kutt. Hvis du ikke har en blodstillende blyant, er det flere andre triks for å stoppe blødningen forårsaket av en barbering som er bare litt for nær.

Bruksanvisning

Trykk

•  Skjær et stykke gasbind til en passende størrelse. Hvis du ikke har gasbind tilgjengelig, kan du også bruke en ren klut eller papir.

Trykk på gasbind mot nick. Ikke gni, fordi rubbing kan gjøre blødning verre. Bare utøve press, en av de eldste kjente måter å stoppe blødning.

Hold gasbind fast mot kutt inntil blødningen stopper.

Sukker

Hell litt sukker i en skje.

Trykk en liten mengde sukker i nick. Trykk den inn, ikke gni.

6. Påfør litt mer sukker på såret hvis den ikke stoppe blødninger raskt.

Deodorant

Skrap av en liten mengde deodorant fra en pinne. Den deoderant må inneholde aluminium for at den skal være effektiv.

Trykk deodorant inn i nick forsiktig.

Gjenta med en liten mengde mer dersom blødningen stopper ikke med en gang.

Tips og advarsler

 • Med trykkteknikk, bruk et stykke is innpakket i gasbind. Cold utløser vasokonstriksjon, som kan hjelpe blødningen stopper raskere.
 • Hvis du ikke har gasbind, er en hevdvunnen tradisjon å bare bruke en liten bit av vev på nick, først med litt press. Når blødningen har stoppet, ikke glem å trekke av noen biter av vev før du går ut døren.
 • Hvis nick fortsetter å blø, eller hvis kuttet viser tegn til infeksjon, søke medisinsk hjelp.

Natural Cures å stoppe menstruasjonsblødning

Månedlige menstruasjonssykluser er et faktum av livet for de fleste kvinner, men det betyr ikke at perioder er lette å håndtere. Noen kvinner står overfor kraftige blødninger som varer i en uke eller mer, smertefulle kramper og emosjonelle plager under menstruasjon. Hormonelle rettsmidler, som p-piller, blir ofte brukt til å behandle menstrual problemer og gi kvinner mer kontroll over syklusen sin, men de er ikke godt tolerert av alle. Naturlig rettsmidler for å stoppe menstruasjonsblødning er en bedre løsning for kvinner som ønsker å unngå å ta hormonbaserte piller.

Naturlig rettsmidler: Hva kan man forvente

Det er svært lite sannsynlig at du vil være i stand til å fullstendig stoppe mensen ved hjelp av naturlig rettsmidler. Hva naturlige behandlinger kan gjøre, er imidlertid redusere lengden på mensen, redusere alvorlighetsgraden av kramper og gjøre flyten lysere. Hvis du ønsker å stoppe menstruasjon for en periode, vil du trenger å diskutere medisinske behandlinger med legen din, som å bruke et hormon basert p-pille. Merk at hvis de naturlige rettsmidler ikke gi deg lindring du er ute etter, og mensen er fortsatt plagsom, bør du oppsøke legen din for å finne den underliggende årsaken.

Naturlig rettsmidler for å prøve

Det finnes flere forskjellige naturlige alternativer som antas å ta menstruasjonsproblemer. Ulike kvinner har suksess med forskjellige remedier, så du må kanskje bruke en del prøving og feiling for å finne den løsningen som gir deg mest lettelse.

Ideen bak de fleste naturlig rettsmidler er å stole på urter og vitaminer som oppmuntrer til blodpropp. Forskjellige urtete kan bidra til å redusere menstruasjonsblødning og føre til at perioden for å avslutte tidligere enn normalt. Tørket ryllik rot, oppløst i en kopp kokende vann og overlatt til bratt i ti minutter, er ett alternativ. Gynekologer bruke en urt som heter Shepard Purse å behandle blødninger, og det kan hjelpe opphøre menstruasjonsblødning også. Brennesle te og hjemmelaget kanel-te, laget av ulmende en kanelstang i vann, er også antatt å hjelpe. Sist men ikke minst, legge 1/8 ts kajennepepper til din te av valget kan bidra til å bremse blødning.

For alle te, drikke dem to eller tre ganger om dagen for best resultat. Du kan få urter fra en helsekostbutikk eller se avsnittet for bestillingsinformasjon.

Vitaminene A, K og C er alle forbundet med blodpropp. Videre, kvinner med mangler av disse vitaminene har en tendens til å ha tyngre perioder. Ta tilskudd av disse vitaminer for å hjelpe lette din menstruasjonsblødningen.

Flere alternativer

Tunge perioder er ofte assosiert med andre tilstander. Stress, overvekt, manglende mosjon, kan dårlige søvnvaner og dårlig kosthold all skape kaos med menstruasjonssyklusen og forårsake mensen å være tung og lang. Gjør et poeng av å spise godt, få nok søvn og fysisk aktivitet og håndtere stress, og din kan se forbedringer i menstruasjonsproblemer.

Hvis de naturlige rettsmidler og arbeider på din generelle helse ikke løser problemet med tung periode flyt, bør du oppsøke lege for å få råd og for å se om en annen underliggende medisinsk tilstand som forårsaker problemene. Hvis du er på medisiner for andre helseproblemer, bør du også sjekke med legen din før du legger vitaminer og urter til rutine, som noen av dem kan forstyrre måten medisinen virker.

Enkle måter å stoppe blødninger

Enkle måter å stoppe blødninger


Om en person har en liten eller en alvorlig såret, den første tingen å gjøre i behandling av det er å stoppe blødningen. I de fleste tilfeller, kan blødningen stammet ved å legge press på skaden og / eller heve den sårede området. Enhver type sår - liten eller alvorlig - løper også risikoen for å bli smittet, så det er viktig å vite riktig førstehjelp teknikker, inkludert å vaske hendene før behandling av eventuelle skader.

Mindre kutt eller skraper

Blødning fra overflate skrubbsår eller kutt er minimal og kan stoppe av seg selv eller ved å bruke direkte press på såret. Vaske såret med vann og mild såpe. Tørk området med et rent håndkle. Plasser en steril bandasje på skaden og trykk på området lett med fingrene. Fjerne bandasjen når blødningen stopper og bruke antibiotika krem ​​på såret. Dekke skaden med en bandasje for å beskytte den mot smuss og rusk.

Razor Cuts

Noen ganger razor kutt nekter å stoppe blødning, og legge press på dem er ikke alltid effektive. Har du en alum blokk på hånden bør du nick selv mens barbering. Hold alum blokk under kaldt, rennende vann. Bruk den til noen kutt og blødningen vil stoppe umiddelbart. Kalium alum, den aktive ingrediensen i alum blokk, har både antiseptisk og sammentrekkende egenskaper.

Alvorlig blødning

Alvorlig blødning, slik som blødde fra et kutt vene, kan gjenkjennes fordi blodet flyter sakte, men jevnt og er mørk rød i fargen. Heve berørte kroppsdel ​​høyere enn hjertet nivå slik at tyngdekraften transporterer offerets blod vekk fra såret. Fjern eventuelt synlig rusk, men unngå å fjerne gjenstander som har gjennomboret gjennom huden, siden det kan føre til ytterligere skade på skade. Plasser en steril bandasje over såret og gjelder direkte press mot det. Bruk en ren klut eller hendene som alternativer til en bandasje. Tape bandasjen på plass når blødningen stopper og unngå å flytte den skadde kroppsdelen til lege eller ambulanse. Hvis blødningen ikke stopper, plassere en ekstra bandasje over blod-gjennomvåt ett og fortsette å legge press på såret til hjelpen kommer.

Ukontrollerbar blødning

Spruter eller en stødig, tung flyt av lyse rødt blod kan være en indikasjon på en kuttet arterie. Denne type av blødning er livstruende. Mens du venter på medisinsk hjelp til å komme, og etter å bestemme at bruk av press på såret er ikke effektivt, kan du opprette en tourniquet for å prøve å kontrollere blødningen. Finn en lang stykke tøy eller et belte, som er omtrent to inches bred. Plasser klut på lem over såret og pakk det rundt lem to ganger. Lag en knute i klut for å holde den på plass. Sette en penn på knuten og fest den med en dobbel knute. Vri pennen slik at tourniquet strammer rundt lem og blødningen reduserer eller stopper. Fest pennen på plass med en annen stykke tøy.