Digidexo.com

tips rektal kløe

Hvordan bruke en rektal termometer

Hvordan bruke en rektal termometer


Rektale temperaturer er ansett å være den mest nøyaktige. Imidlertid har de digitale øret termometre fått i popularitet, tar over som termometeret av valget i mange akuttmottak.

Hvordan bruke en rektal termometer

•  Rist ned kvikksølv i din rektal termometer til under 98 grader F mark.

•  Sjekk termometeret under et sterkt lys for å sørge for at kvikksølv er nede.

Smør enden av glasstermometer med vaselin.

Be barnet ditt til å ligge på hennes venstre side med knærne bøyd eller over fanget ditt.

Sett termometeret inn i endetarmen ca en tomme. Tving aldri termometeret.

Be barnet å ligge stille.

Fjern termometeret etter to minutter. Bruk en klokke til å sørge for at du har forlatt termometer i for hele to minutter. Trekke et termometer ut for tidlig vil føre til at du går glipp av en feber.

8. Tørk av termometeret med en vev. Med mindre glasset er tørket, er det vanskelig å få en nøyaktig avlesning.

Hold termometeret under et sterkt lys for å få din lesing. Ta deg god tid. Kvikksølvet vil ikke slippe, når det har blitt fjernet fra endetarmen.

Forstå at en normal kroppstemperatur er 99,6 grader F.

Hint

 • Mange av de digitale øret termometre har valgbar tips, slik at du kan bruke samme termometer til å ta rektal temperaturer.
 • Spesielt hos barn, kan normale temperaturer svinge med en grad.
 • Unngå å ta en rektal temperatur umiddelbart etter aktivitet, avføring eller et varmt bad eller dusj.
 • Rengjør en rektal termometer i såpe varmt vann og tørk den med isopropyl alkohol. Bruk aldri vann varmere enn 97 grader F.
 • Bruk aldri et glass muntlig termometer i endetarmen. Den muntlige tips er slank og lettere å bryte enn en rektal termometer tips.

Hvordan ta et barns rektal temperatur

En feber er kroppens måte å reagere på sykdom, infeksjon, over-dressing eller vaksinasjoner. En rektal temperatur er en måte å ta et barns temperatur og blir vanligvis brukt på barn som er mindre enn fem år gammel. Det er viktig å følge instruksjonene nøye når du tar et barns rektal temperatur.

Bruksanvisning

Tar Et barns rektaltemperaturen

•  Ta den digitale endetarms termometeret ut av holderen.

rengjør forsiktig den spisse enden av rektal termometer med såpe eller alkohol og vask med kaldt vann. Ikke skyll med varmt vann, fordi det kan endre nøyaktigheten av temperatur, og du må kanskje ta det igjen.

•  Påfør en liten mengde smøremiddel, slik som vaselin eller smørende gelé, til den spisse ende av rektalt termometer. Dette vil gjøre det lettere å sette inn og mer behagelig for barnet ditt.

Legg et håndkle hvor du planlegger å sette barnet ditt, i tilfelle en plutselig avføring.

Sett barnet over fanget ditt eller på et hardt underlag før du tar en rektal temperatur.

Skyv den spisse enden av termometeret før den er satt inn omtrent? Tommer. Ikke skyv lenger hvis det blir vanskelig å sette inn, og ikke tving termometeret inn i barnets endetarm.

Hold termometeret mens du tar temperaturen og bo sammen med barnet ditt. Hold termometeret settes inntil endetarms termometer piper.

Fjern forsiktig rektal termometer og lese tallene som vises i vinduet. Dette er barnets temperatur.

9. Skriv ned barnets rektal temperatur og tid som du tok den.

Vask den spisse tuppen av termometeret med vann, såpe og rensevæske før du legger den i holderen.

Tips og advarsler

 • Digitale termometre for barn er lett å lese og kan brukes på forskjellige steder, for eksempel armhulen, munn eller endetarm.
 • Kvikksølv eller glass endetarms termometre kan bryte og bør ikke brukes når du tar et barns rektal temperatur.
 • WebMD sier at en rektal temperatur er vanligvis ca en grad høyere enn en oral temperatur, så ha dette i bakhodet når du tar ditt barns rektal temperatur. Ifølge Barnas Hospital of Denver, er det viktig å vite når du skal ringe en lege hvis barnet ditt har feber. Ring legen din dersom et spedbarn har en rektal temperatur på 100,4 F eller høyere. Hvis et barn har feber på over 102,2 F eller mindre enn 102,2 F men stiller tegn som gråt, irritabilitet, slapphet, hodepine, problemer med å puste, diaré, oppkast, nekter væsker, dehydrering, sår hals, utslett eller smerte mens urinering , eller har kroniske helseproblemer, ring legen din eller søke legevakt.

Hvordan virker en rektal termometer fungerer?

Hvordan virker en rektal termometer fungerer?

Typer av Rektal termometer

Det finnes mange typer av rektale termometre, selv om de alle fungere på samme måte - og, selvfølgelig, de har alle det samme formål. Noen termometre har fleksible tips mens andre har stive tips. Noen er formet for et bedre grep, andre er mager for bedre plassplanlegging. Nesten alle endetarms termometre disse dager er digital.

Process

Den rektale termometeret må settes inn i endetarmen. Dette kan selvsagt være ubehagelig (selv smertefullt for noen), og ikke minst vanskelig. Ikke desto mindre bør tarmen fremstilles ved å ha et slags smøremiddel (fortrinnsvis vann-basert) gnis lett på det. Termometeret bør plasseres mot rektal hullet og sakte presset inni. Tuppen av termometeret bare behøver å trenge gjennom en tomme eller så å ta en nøyaktig temperaturavlesning, og må som regel holdes i minst 20 sekunder.

Hvorfor endetarm?

Selv om folk vanligvis foretrekker å ha sine temperatur tatt via munnen eller armhulen, er sannheten at endetarmen er den mest nøyaktige sted å ta en temperaturmåling. Dette skaper en vanskelig situasjon for noen, selvfølgelig; dette er grunnen til endetarmen som en kilde for temperaturdata er vanligvis reservert for små spedbarn. Eldre mennesker, særlig voksne, nesten alltid foretrekker et annet område, og leger er nesten alltid villig til å hjelpe til.

Hvordan bruke en rektal sprøyte

Klyster kan være nødvendig før leger utfører visse medisinske prosedyrer. Klyster kan også være nyttig for lindring av sporadisk forstoppelse hos barn og voksne. Spesielt er en rektal pære og sprøyten klyster vanligvis et lite volum klyster som kan anvendes for å rense sigmoid eller nedre del for tykktarmen. Disse typer av klyster kan kreve vann eller et klyster løsning. Hvis du følger noen grunnleggende anbefalinger og observere riktig omsorg, er det svært enkelt å bruke en rektal sprøyte.

Bruksanvisning

•  Skyll pære og rektal sprøyte med vann grundig før du bruker dem. De fleste apotek eller drugstores bære disse produktene. Sprøyten ligner en rør-lignende munnstykke.

Fyll pæren med varmt vann. Vannet bør være litt over kroppstemperatur eller ca 103 grader Fahrenheit. Pæren kan holde åtte gram vann. Hvis du bruker en klyster løsning anbefalt av en lege, følg instruksjonene for dette produktet.

Sett rektal sprøyte eller munnstykket inn i pære med open-ended spissen vendt oppreist. Sørg for å presse pære å fjerne eventuelle luftbobler. Påfør smøremiddel på endetarms sprøyte.

Plasser plastposen på badekar gulvet og spre håndkle over posen. Hvil på håndkle på høyre side med knærne trukket til side. Smør endetarm området med gelé. Du kan bruke hansker for å gjøre dette.

Sett tuppen av sprøyten og skyv den forsiktig opp ned til den er nær pære del. Klem pæren langsomt å frigjøre vann eller løsning inn i den nedre tykktarm.

Fjern rektal pære og sprøyte ut av endetarmen. Bo i samme posisjon til du føler trang til avføring. Når du er klar for en avføring, stå opp fra badekaret og gå på toalettet.

Fyll rektal sprøyte og gjenta trinn 5 til trinn 6 hvis det ikke er avføring etter 20 minutter.

Tips og advarsler

 • For å bruke en rektal sprøyte på et spedbarn, kan det være best å sette ham over kneet ditt før du gir klyster. Sørg for å bruke et spedbarn rektal pære og sprøyten, som er mindre og har mindre innhold, vanligvis omtrent tre gram.
 • Sørg for å rengjøre pære og rektal sprøyte med såpe og vann etter bruk dem.
 • Pass på at vannet er verken for varmt eller for kaldt.
 • Ikke presse eller tvinge rektal sprøyte inn i endetarmen hvis du føler motstand.

Hvordan å behandle rektal blødning etter keisersnitt

Rektal blødning under svangerskapet vanligvis ikke signalisere en alvorlig problem. Ofte forårsaket av anal sprekker eller hemorroider, er rektal blødning faktisk vanlig i løpet av tredje trimester av svangerskapet og i ukene etter levering. Resultatet av økt press på venene i indre bekkenet under svangerskapet og fødselen, vil de fleste ganger hemorroider leges på egen hånd. Selv de kvinnene som leverer ved keisersnitt kan lide av hemorroider under og etter svangerskapet, særlig hvis de var utsatt for hemoroider før du blir gravid. Heldigvis finnes det egenomsorg trinn du kan ta for å hindre rektal blødning forårsaket av hemorroider.

Bruksanvisning

Rapporter eventuelle uvanlige postpartum blødning med legen din. Mens ita € ™ s sannsynligvis ikke noe å bekymre seg, legen din vil være sikker på at det ikke er noe annet enn hemoroider forårsaker blødning. Noen ganger kan det være vanskelig å fortelle om blødningen kommer fra endetarmen.

Drikk rikelig med vann og legge til flere high-fiber matvarer til ditt daglige kosthold for å forebygge forstoppelse. Forskning viser at forstoppelse forekommer hyppig i svangerskapet, og rammer halvparten av alle gravide kvinner. Hvis du lider av kronisk forstoppelse, kan det være lurt å spørre legen din om å ta en over-the-counter fiber supplement for å forebygge hemoroider.

Påfør et kaldt omslag eller varmepute til området flere ganger hver dag for å bidra til å redusere hevelse. La kalde kompresser på plass i ca 10 minutter. Vekslende mellom en ispose og varm sitz bad kan tilby mer lettelse.

Bruk myk, hvit, uparfymert toalettpapir for å unngå irritasjon fra tørke. Towelettes fuktet med trollhassel er et annet trygt alternativ.

Do Kegel øvelser hver dag for å øke blodsirkulasjonen i endetarms området. Dette bidrar til å redusere faren for hemoroider. Styrking av musklene i bekkenbunnen og forbedre muskel tone også bidra til en raskere postpartum utvinning.

Ta ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerter midlertidig.

Be legen din om å bruke en aktuell bedøvelse eller medisinert stikkpille for å lindre svie og kløe. Hemorrhoid forberedelser er ikke alltid anbefalt, som noen inneholder steroider.

Tips og advarsler

 • Fortsatt bruk av hemorrhoid lettelse produkter for mer enn en uke kan føre til enda mer betennelse, eller permanent skade på huden med regelmessig bruk over tid.

Hvordan å behandle rektal blødning og sterke smerter forårsaket av trening

Selv om det kan virke rart, kan trening føre endetarms blødning og smerter, spesielt intens trening. Leger sier trening kan føre endetarms blødning hos friske individer fordi treningen kan føre microtears i veggene i mage-tarmkanalen. Selv om tårene er små, kan den kumulative effekten av dem føre til en merkbar mengde blod som skal vises i toalettet eller på silkepapir etter tørke.

Bruksanvisning

Bade eller dusj etter trening, og sørg for å rense det berørte området.

Sørge for å følge instruksjonene, bruke Utarbeidelse-H eller annen rektal krem eller stikkpille for å berolige eventuelle irritasjon og avverge blødning.

Hvis smerte eller blødning vedvarer, bruke en ispose til det berørte området for å lindre smerte og redusere hevelse.

Sørg for å drikke 8 til 10 glass vann i løpet av dagen. Dette vil bidra til å holde kroppen hydrert og forhindre forstoppelse. Straining under avføring vil irritere microtears og kan føre til blødninger.

Øk fiber i kosten ved å spise fiber-fylt matvarer som svisker eller legge til en fiber supplement til kosthold for å unngå forstoppelse og gjøre avføring lettere, noe som gjør blødning mindre sannsynlig.

Tips og advarsler

 • Unngå straining under avføring. Dette kan føre til microtears å gjenåpne og blø.

Hvordan å behandle rektal forstoppelse

Rektal forstoppelse er en smertefull og frustrerende tilstand. Det skjer vanligvis når en person ignorerer trangen til å ha avføring. Det er spesielt vanlig hos barn som blir potty trent og bare lære å holde sine avføring. Når behovet for å tømme tarmen blir ignorert, kan avføring blir tørr og vanskelig å passere. Heldigvis finnes det flere måter å behandle rektal forstoppelse.

Bruksanvisning

•  Sug i et varmt bad i minst 20 minutter. Ifølge KidsGrowth.com, vil dette ofte bidra til å slappe av musklene rundt anus, slik at avføringen å passere lettere.

carfully sette inn en rektal termometer inn i anus og la den på plass i ca 10 sekunder. Ifølge KidsGrowth.com, kan dette bidra til å stimulere endetarms musklene. Alltid smøre termometeret før innsetting.

Bruk en glyserin stikkpille for å hjelpe til å rydde opp i endetarmsforstoppelse. Disse stikkpiller er tilgjengelig over disk på de fleste apotek.

Bruk en saltvann klyster som er utarbeidet ved å legge to ts salt i en liter varmt vann. Ikke legg noe annet til vannet og sikre at vannet ikke er for varmt. Bruk en klyster bag, som kan kjøpes på de fleste apotek, og lubriate tuppen før du setter den.

Kontakt lege hvis andre metoder er ineffektive eller hvis rektal forstoppelse er en pågående problem. Det kan være en symptomer på en underliggende forutsetning at legen din trenger for å diagnostisere og behandle.

Tips og advarsler

 • Når du er pottetrening barnet, oppmuntre henne til å gi deg beskjed så snart hun føler trang. Noen barn føler at de bør "hold it" hvis du pleier å fortelle dem å vente når de skal gå. Hvis de får for vane å prøve å vente så lenge som mulig å flytte sine tarmer, kan rektal forstoppelse lett føre.

Family Nurse Practitioner tips

Familie sykepleier utøvere (FNP) diagnostisere sykdommer og finne en passende omsorg tilnærming av historie og fysisk eksamen, laboratorier og diagnostiske tester. De kan også foreskrive medisiner. Å arbeide i et bredt spekter av helsetjenester, er FNPs opplært til å gi omsorg til pasienter i alle aldre. Mens ingen sett med retningslinjer kan møte hver klinisk utfordring, her er noen generelle FNP tips.

Problem Pasienter

Utvikle en stil for håndtering av problempasienter. Ifølge Sharon Krieger, Jonathan Adler, Scott Plantz og Gillian Lewke, forfatterne av "Family Nurse Practitioner: Pearls of Wisdom," å være på et oppdrag for å få øye på hver narkotika-søkende er fåfengt. Oppdraget vil mislykkes, og pasienter som har alvorlige smerte problemer vil lide av den skepsis av de tildelte å ta vare på dem. Krieger råder, "Set grenser med narkomane som åpenbart oppfinne historier og utviser spor eller abstinenssymptomer, men i saker som ikke er entydig er det bedre å feile på siden av medfølelse."
Ifølge medisinsk advokat Carolyn Buppert, kan pasienter bli utskrevet fra en praksis for lovbrudd, inkompatibilitet eller hvis du er i legens skjønn, ikke praksisen har ikke ressurser til å behandle sine forhold. Vær sikker på å dokumentere årsaker og kopier av henvisninger (for eksempel til fylke helseinstitusjoner) i diagrammet. Ikke ut pasienter når alternative utøvere er ikke tilgjengelig fordi dette er å sette deres sikkerhet i fare.

Hold Up

FNPs er nødvendig for å fullføre videreutdanning. Gjør det meningsfylt og gjennomgå funn på evidensbasert praksis som er relevant for familiens helse.

Be om hjelp. Familien sykepleier utøveren (FNP) partnere samarbeider med fastleger og andre fagfolk i helsevesenet. Det finnes ingen erstatning for en mentor som kan si: "Jeg har sett dette hundre ganger. Her er hvordan det gjøres."

Self-Care

Ta ansvar for din egen helse ved å få regelmessige kontroller og insisterer på at familiemedlemmer og venner gjør det samme. Krieger, Adler, Plantz og Lewke hevde at "den type hit-and-miss omsorg som kjære forventer at du skal gi er stressende og urettferdig. Det setter også deres helse i fare."
Få en god natts søvn. Sett bekymringer i et tidsskrift, og la dem der. Les noe åndelig eller lys-hearted på slutten av dagen.

Juridiske Bekymringer

Buppert antyder at hvis en medisiner kan føre til permanente skader og det finnes tryggere alternativer tilgjengelig, bør FNPs dokumentere informert samtykke før forskrivning.
Fortell pasienter som kaller videre at det er umulig å vurdere mange forhold over telefon. Ikke gi råd uten å lese filen og blir kjent med pasienten.

Godt Woman Care

Under en innledende prenatal eksamen, ta kopi av kalkulatoren hjulsett på pasientens datoer. Circle 38-42 uker, og understreker omfanget av tid når babyen kunne komme. Legg merke i margen når quicke er forventet og når laboratorier må gjøres. Å gi denne referansen til moren utdanner henne med framsyn og evnen til å holde styr på sitt eget svangerskap.
Når du utfører bekken eksamener, varm smøremiddel og speculums. Lag en oppvarming skuff ved å plassere en elektrisk oppvarming pad på lav. Fargerike grytekluter kan brukes til å dekke og pute stigbøyler. Alltid forklare hensikten med en rektal eksamen til eldre kvinner og be om tillatelse. FNP Kate Brethauer av Palm Springs, California, sier at få kvinner nekter ", men de setter pris på å ikke bli tatt på sengen."

Hvordan gjenkjenne en rektal Abscess

En rektal abscess er en smertefull tilstand karakterisert ved en samling av puss i anal og endetarms områder. Ifølge Medline, kunne de vanligste årsakene til denne tilstanden være en hindret kjertel i regionen, en anal infeksjon eller en seksuelt overførbar sykdom. Symptomene på en rektal abscess inkluderer forstoppelse, økt kroppstemperatur, herdet vev og smerte mens flytte innvollene. Den beste måten å behandle tilstanden er ved kirurgi som drenerer abscess.

Bruksanvisning

Erkjennelsen av en rektal abscess

•  Undersøk vevet rundt endetarms og anal området. Se etter en ansamling av puss i denne regionen.

Finn ut om det er et bankende smerte i endetarmsområdet. Dette er en avslørende tegn på rektal abscess. Spør pasienten om hans humør, og plutselige endringer i temperatur.

Sjekk huden rett ved siden av anus for noen pus buildup. Utføre en digital undersøkelse av endetarmen for å finne om det finnes noen dypere abscesser.

Tips og advarsler

 • Drenering av abscess bør kun utføres av en lege, som selv-behandling kan føre til ytterligere infeksjon eller verre.
 • Hvis det er noen sjanse for at det er en rektal eller anal abscess, se en lege umiddelbart.

Hvordan ta en rektal temperatur

Det er tider når en temperatur må tas rektalt. Barn med nedsatt funksjonsevne trenger rektal temperatur fordi de ikke bo i ro lenge nok til å ta en under armen og ofte bite termometeret når den plasseres i munnen. Å ta en rektal temperatur er også den mest nøyaktige måten å få en temperatur lesing.

Bruksanvisning

Hvordan ta temperatur

•  Ha pasienten ligge flatt på ryggen.

•  Tilsett litt vaselin til enden av termometeret.

Sett termometeret inn i endetarmen ca 1 cm dypt og hold i 3 minutter for å få en nøyaktig lesing.

Hvordan lese termometer

Tell streker. Hvert termometer har tall og i mellom disse tallene er små streker. Hver strek teller som to grader. Hvis termometeret leser 100 og to streker, vil temperaturen være 100,4. Hvis termometeret leser 98 og 4 streker som ville bety at temperaturen er 98,8. Du får ideen.

Finn ut om termometeret er et vanlig termometer eller en rektal termometer.

Trekk fra en hel grad hvis termometeret er et vanlig termometer, og du har din temperatur.

Ikke trekke noe fra en rektal termometer. Det har blitt satt til å ta en nøyaktig temperaturen i endetarmen.

Tips og advarsler

 • Du er ikke ansett å ha feber hvis temperaturen er under 100,4.
 • Hvis du temperaturen er 100,4 holde et øye med det, fordi det kan tyde på at du får syk, og da temperaturen vil etter hvert gå opp.

Hvor å Test en rektal termometer

Hvor å Test en rektal termometer


Rektale termometre blir oftest brukt til å ta temperaturen på spedbarn. Dette er fordi det er vanskelig å holde en muntlig termometer på rett sted, og det er en sjanse barnet kan bite ned og knuse termometeret. Nøyaktighet er viktig, men de fleste rimelige termometre vil ha mindre avvik. Når du har testet rektal termometer, kan du ta feilmarginen i betraktning.

Bruksanvisning

•  Fyll en gryte med vann og sett den på en komfyr.

Slå ovnen brenner til høy og vente på at vannet skal koke.

Hold termometeret pære i vannet uten at det berører potten. Vann koker ved 212 grader Fahrenheit, som er hva termometeret bør lese etter en liten stund. Dersom termometeret er unøyaktig, legg merke til hvor mange grader det er av og gjøre en mental justering under fremtidig bruk.

Tips og advarsler

 • La termometeret avkjøles før bruk.

Tips for å fjerne en Splinter

Tips for å fjerne en Splinter


Fingertuppene og føttene ser ut til å være den mest hyppige steder for splinter å synke inn. Jagged lunter av tre, plast eller glass kan føre til smerte og, potensielt, infeksjon. Tegn på mulig infeksjon er hevelse, overdreven rødhet eller smerte etter fjerning av splinter. Hvis splinten er for dypt i huden din. du må kanskje ha den fjernet av legen din ved hjelp av en skalpell. For splinter synlig, kan du bruke effektive hjem metoder. Vaske hendene før du utfører fjerning, men får ikke plasseringen av splint våt. Fukte splint kan gjøre det vanskelig å trekke ut i ett stykke.

Tape

Bruk tape på overfladiske splinter. For dypt forankret lunter, bruke andre mer tilrådelig metoder. Trykk et stykke cellofan tape over splint, deretter trekke den av. Web MD foreslår å prøve denne metoden før du prøver andre former for fjerning. Andre kilder, blant annet Bondens Almanac, sier andre typer tape kan også være effektivt. De omfatter duct tape, maskeringstape og Scotch tape.

Pinsett

Sterilisere en pinsett ved å tørke dem ned med isopropanol. Bruk pinsett til å gripe den eksponerte tuppen av splinter. Bruk en langsom og skånsom bevegelse for å trekke splinten ut av huden din.

Sy Needle

En synål kan jobbe med splinter uten synlige kanten. Sterilisere nålen med isopropanol. Lag et lite hull i huden over splint; bruke nål skarpe tips. Løft splint fra huden din med nålespissen før du utsetter det, og kan klemme den opp og ta den med fingrene eller sterilisert pinsett.

Potetskiver

Skjær en potet i ovale skiver. Plasser et skinn stykke potet over splint. Vent 10 til 20 minutter, og deretter sjekke på flis. Når du fjerner skive splinten bør komme ut av huden din sammen med potet. Du må kanskje gjenta denne metoden, forlater potet på huden din så lenge som over natten. For over natten behandling, bruke en bandasje for å sikre grønnsak til huden din.

Baking Soda Paste

Noen ganger kan du føle en splint under huden din, selv om den er liten eller tilsynelatende usynlig. I dette tilfellet, bruke natron lim. Bland sammen 1/4 ts. natron med nok vann til å lage en pasta konsistens. Tilsett vann noen dråper om gangen for å unngå å lage pastaen for vassen. Dette lim vil gjøre huden din svelle litt, tvinge splint ut av huden din i prosessen. Påfør en bandasje over toppen av området og la den på plass i 24 timer. Etter å ha tatt av bandasjen, kan du være i stand til å nappe splinten ut med fingrene. Du må kanskje bruke nålen metoden for å fjerne splinten. Du kan også ha å gjenta lim metoden.

Q-Tip Farene

Q-Tip Farene


Q-tips er populært merkenavn for bomullspinner produseres og selges av Unilever i USA. De er ikke det samme som alle andre bomullspinner, men de blir ofte brukt for å rense ører. Små barn er ikke de eneste som er utsatt for farene ved feil Q-tip bruk. Snarere noen som stikker en Q-tip på innsiden av øret området er utsatt for komplikasjoner så alvorlig som tap av hørsel. Heldigvis, Q-tips er ikke den eneste metoden for å holde ørene rene, friske og fri for overflødig oppbygging.

Hudskader

Mange som bruker Q-tips har en vane prodding så dypt som mulig i jakten på ørevoks. Dette er en av de største farene for anvendelse av dem. Som et resultat, er bomullspinne stakk for langt inn i det indre øret, noe som kan knuse eller ødelegge den skjøre huden i øregangen. Huden kan bli tørr, betent eller infisert over tid og kan kreve medisinsk behandling.

Hørselstap

Selv om ikke så vanlig som hudskader, hørselstap er en annen potensiell risiko for å bruke Q-tip og kan skyldes feil bruk. Skyve en Q-tip inn i det indre øret gjør lite for å fjerne oppbygging. Faktisk, ofte presser den voks lenger inn i kanalen. Trykket fra spissen av bomullspinnen kan sprekke trommehinnen, og til slutt føre til et tap av hørsel. Av denne grunn, antyder produsenten at Q-tips er trygge for bruk utenfor øret bare.

Trygge bruksområder

Q-tips er blant de minst trygge verktøy for bruk inne i øret. Men de kan komme til nytte til andre formål. Bomullspinner brukes til å rense smykker, elektronikk og andre husholdnings sprekker. Barn kan bruke dem under kunst-og håndverk for prosjekter som maleri. Så lenge de holdes sterile, Q-tips hjelpe med bruk av salver og salver på brannsår, skrubbsår og blåmerker. Kvinner kan bruke dem til å bruke sminke og fjerne neglelakk.

Q-tip Alternatives

En liten mengde av ørevoks som faktisk er nødvendig for optimal helse øret. Voks buildup tjener formålet med å holde ting som støv, rusk fra hår produkt, og vann inn i øregangen og forårsaker infeksjon. Likevel kan overdreven ørevoks være både plagsomt og pinlig. I stedet for å bruke Q-tips, ta det via vanning av lege eller ved hjelp av over-the-counter mineralolje dråper laget for dette formålet. Unngå alle andre spisse gjenstander, inkludert hårnåler.

Full kroppsmassasje tips

Full kroppsmassasje tips


Tilbake gnir og skulder massasje er underholdende, men for total avslapning, er det vanskelig å slå en full kroppsmassasje. En full body massasje innebærer knaing og arbeider av alle kroppens muskelgrupper i en terapeutisk måte. Målet med denne typen massasje er å lette muskelsmerter og bringe avslapning for kropp og sinn. Du trenger ikke å være en profesjonell til å gi en full kroppsmassasje til noen du elsker.

Forberedelser

Før du gir din massasje, forberede seg på rommet eller området du skal jobbe i. Vil du at mottakeren skal forlate følelsen avslappet, slik at arbeidet med å skape et rolig miljø. Hold støynivået nede. Slå av cellen og huset telefoner, TV og støyende utstyr. Det kan være lurt å spille en instrumental CD eller kanskje et spor av havets lyder. Sjekk din belysning også. Slå av hvite lysrør og mer kontrollert belysning som lamper i stedet. Aromatiske stearinlys i terapeutiske dufter som vanilje kan bidra til å sette en rolig stemning. Teste overflaten på din massasje område før gjestene kommer. Du vil at det skal være behagelig og lett å omgå. Dekke området med friskt sengetøy. Har din håndklær og oljer i en hendig kurv, klar for massasje.

Under

Under massasje kan du bli fristet til å snakke. Hvis du ikke er en profesjonell, kan du være litt nervøs. Du bør spørre noen ganger om trykksmerter. Det er ikke en god massasje hvis du skader noen. Start ved hodebunnen området og jobb deg nedover kroppen. Veksle mellom elting og raking teknikker. Elting er lik den handlingen du bruker til å kna brøddeig. Raking sprer fingrene bred og raking fingeren tips over overflaten av huden. Når du gir massasje, må du ikke trykke på ryggraden. Arbeid rundt ryggraden i stedet.

Etter

Når massasjen er ferdig, la din gjest eller kjære forbli stille og nyte noen rolige, avslappende stunder. Du kan bruke en frisk hånd håndkle til blot overflødig olje fra huden. Bruk en lett berøring, og ikke forstyrre din gjest for mye. Husk at en full kroppsmassasje kan føre til en persons muskler til kontrakt. Gi gjestene rikelig med ferskvann for å avverge eventuelle leggkramper eller kropps kramper som kan oppstå etter massasje er gjennom.

Pain Relief Tips for Menstrual Migrene

Pain Relief Tips for Menstrual Migrene


Migrene er ødeleggende smerter som oftest plassert på den ene siden av hodet. Ifølge "Menstrual Migrene" (Susan Hutchinson, et al, 2008), migrene rett før eller i løpet av menstruasjonssyklusen skjer til 50 prosent av kvinner som lider av migrene. Mange kvinner slutter å ha migrene når de er i overgangsalderen. For kvinner som ikke kan vente så lenge, er det mange juridiske smertelindring alternativer.

Medisinering

To hovedtyper av menstruasjons migrene medisiner er tilgjengelige - forebyggende og smertestillende. Forebyggende medisiner er foreskrevet off-label for menstruasjons migrene. Deres opprinnelige funksjon generelt har ingenting å gjøre med migrene. De må tas hver dag i håp om å hindre angrep. Disse inkluderer blodtrykk medisiner, anti-depressiva og anti-anfall medisiner. Smertestillende, for å stoppe smerten av et angrep, fungerer best hvis de blir tatt så snart kvinnen innser at et angrep kommer til å skje eller allerede har begynt. Disse medikamentene er over-the-counter non-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som paracetamol og reseptbelagte medisiner som ergotamin eller triptaner.

Karenstid

Smertestillende kan ta opptil en time å slå inn. Den timen vil føle som en evighet når du er i grep av en migrene. Det viktigste å gjøre mens du venter på smertestillende til arbeid er å slappe av. Dette kan skje med dyp pusting, mekling eller ved å inhalere terapeutisk aromaterapi lavendel eller peppermynte olje. Disse oljene stimulere kroppen til å puste dypere. Plassere en kul vaskeklut eller ispose på pannen eller over øynene kan også fremme avslapning. Hvis lyder plutselig virker for høyt, så gå til et stille rom og slå på en hvit støy maskin eller en radio spiller statisk å hjelpe berolige øresmerter.

Andre tips

Ifølge NBC medvirkende lege Dr. Judith Reichman, alle typer migrene, inkludert menstruasjons migrene, er vanligvis symptom på en annen underliggende medisinsk tilstand, for eksempel depresjon eller søvnløshet. Ved å behandle disse forholdene, bør migrene forbedre. I mellomtiden bør kvinner sørge for at de får nok søvn og ta hensyn til hva de spiser fordi enkelte matvarer utløse migrene. Disse inkluderer koffeinholdige drikker, lunchmeat og alderen oster.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

Rektal blødning hos barn er en vanlig foreteelse som kan skje for en rekke grunner. Det kan utvikle seg til et alvorlig problem for barnet ditt. Hvis du oppdager blod i avføringen eller klær til barnet ditt, her er noen metoder for å stoppe rektal blødning.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

•  Kjøp en over-the-counter salve eller stikkpille som behandler rektal blødning. Noen selskaper kan tilby barneversjon, men en voksen versjon kan også brukes. Kontroller retning for å se om dosen varierer eller anvendelse for barn.

Har barnet ditt drikke 8 til 10 glass vann hver dag. Dehydrering kan være en årsak til rektal blødning. Hvis dette er tilfelle, kan en jevn tilførsel av vann i flere dager kurere barnets problemer. Normalt tar kroppen mange dager til fullt rehydrere. Være vedvarende og pasient med denne behandlingen.

Bade barnet ditt regelmessig. Mange abscesser og åpne sår på endetarms området kan tilskrives dårlig hygiene. Ved å vaske med såpe og vann minst en gang annenhver dag, vil du øke ditt barns sjansene for helbredelse disse områdene uten ytterligere blødning.

Påfør vanlige mengder is til endetarms området. Ice vil ta ned eventuelle betennelser som kan siver, og dermed redusere barnets sjanse for blødninger. Endre isen så snart det smelter.

innlemme en stor mengde fiber inn i barnets kosthold. Mange ganger blødningen er intern snarere enn fra rektum selv. Legge fiber gjennom et kosttilskudd kan bidra til å regulere noen sterke passasjer i kroppen.

Om årsakene til rektal blødning Uten tarmfunksjon

Rektal blødning, også kalt hematochezia, kan finnes i avføringen etter avføring, eller det kan vises på egen hånd. Fargen og mengden av blødning hjelper legene til å oppdage årsaken.

Funksjoner

Fordi endetarmen er den siste delen av tykktarmen som ender ved anus, er det stedet hvor blødning fra enten eksterne eller interne kilder kan bli funnet.

Blod i avføringen kan stamme fra mange steder i din mage-systemet. Det kan for eksempel indikere ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Blodig avføring er ofte svært mørk rød eller svart. Av og til vil det bety tilstedeværelse av en svulst i tykktarm eller endetarm.

Effekter

Som kilden til blødning beveger seg nærmere endetarmen, blod vanligvis en lysere røde. Ved rektal blødning er mindre, og forekommer i fravær av avføring, er den mest vanlige kilden hemorroider. Disse er forårsaket når venene i anus blir betent og hoven. Kløe og svie er vanlige symptomer, og lyse rødt blod kan bli funnet på toalettpapir etter tørke. Hemoroider kan være merket som intern eller ekstern, men er generelt behandlet på samme måte.

Anal sprekker er en annen vanlig årsak til rektal blødning. Disse sprekkene kan utvikle seg som vev rive med belastningen av å utvise hard avføring. Blodet fra disse er vanligvis lyse rødt. Anal sprekker forårsake smerte som øker betydelig i løpet av arbeidet med å defekt.

Identifikasjon

For å finne kilden til rektal blødning, vil legen gi deg en grundig fysisk undersøke. Avskraping av hudceller kan tas fra din anal området og sendt til et laboratorium for å finne ut om du har en infeksjon. Og legen din kan bestille en koloskopi for å være sikker på at blødningen ikke er forbundet med et kolon svulst eller polypp. Legen kan også bestille en Hemocult, som kan identifisere blod i avføringen som ofte ikke er synlig.

Hvis legen mistenker en anal fissur, kan han bestille en endoskopisk evaluering, så den indre delen kan sees å identifisere plasseringen av sprekken.

Forebygging / løsning

Hvis rektal blødning er fra hemorroider, er behandlingen som oftest en over-the-counter salve eller krem, selv om disse i hovedsak behandle symptomer som kløe eller svie.

For anal sprekker, starter behandling med en høy-fiber diett for å legge bulk til avføring og lar det passere lettere. Aktuelt anestetika kan være foreskrevet til nummen anal regionen under avføring, og steroider kan legges for å redusere betennelse. En sitz bad anbefales å bidra til å slappe av kramper i lukkemuskelen, som så ofte følger en anal fissur. Medikamenter og kirurgi er alternativer hvis konservativ behandling ikke virker.

Advarsel

Hvis du opplever rektal blødning, gjøre en avtale for å se din lege. Du kan bare ha hemoroider, men blødningen kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Om rektal og vaginal blødning i pensjonister

Rektal og vaginal blødning i alle aldre er en bekymring, men spesielt i pensjonister fordi det er en større sjanse for kreft. Det kan være mange årsaker til rektal eller vaginal blødning i pensjonister, men begge bør undersøkes av en lege med en gang. Ifølge online Kaiser Permanente Health Encyclopedia, "rektal blødning i små mengder er vanlig." Men det sier også at "i en kvinne som ikke har hatt en menstruasjon i 12 måneder, er vaginal blødning alltid unormalt og bør diskuteres med legen din."

Rektalblødning

Rektal blødning kommer fra anus, men kan stamme hvor som helst i tarmen. Det kan være forårsaket av flere ting. En årsak er hemoroider, som er hovne blodkar som ligger innenfor eller utenfor anus. En annen er inflammatorisk tarmsykdom, som ofte fører til rektal blødning blandet med slimete i løs avføring. Polypper, godartet eller vekster, i tykktarmen, kan føre til rektal blødning. Eller, kan det være forårsaket av magesår, som ville trolig føre til mørk avføring i stedet for lys rød blødning. Mindre vanlig er rektal blødning forårsaket av kreft.

Behandlinger for rektal blødning

Hemorroider er vanligvis ikke alvorlig og kan behandles med avføring myknere, aktuelle salver eller injeksjoner. Inflammatorisk tarmsykdom er mer komplisert å behandle, men vanligvis innebærer endringer i kostholdet og senke stress. Polypper kan vanligvis behandles ved kirurgisk fjerning. Sår kan behandles med syrenøytraliserende og kosten modifikasjoner.

Vaginal blødning

Vaginal blødning hos eldre kvinner kan være forårsaket av flere ting. Ifølge online Merck Manual of helse og aldring, hvis en kvinne er på østrogenbehandling, vaginal blødning kan være forårsaket av fortykkelse av livmor. Tynning av vaginal veggene på grunn av lavt østrogennivå kan forårsake blødninger, spesielt etter samleie. Blødning kan også være forårsaket av vaginal eller livmor infeksjon eller kreft.

Behandlinger for vaginal blødning

Hvis en kvinne er på østrogenbehandling, kan hennes resept bli endret for å stoppe blødningen. For tynning vaginal vegger, kan aktuell østrogen og smøremidler brukes på vagina før sex. Biopsier av vaginal og livmorvev, og en ultralyd kan utføres for å bestemme nærvær av andre vekster eller muligens kreft.

Advarsler

Hvis du opplever mye blødning eller besvime, kontakt legen din med en gang. Passerer store mengder lyse rødt blod og klumper, mørkere rødt blod, eller svart og tjæreaktig avføring kan, over tid, føre til lavt blodtrykk og anemi.

Rektal blødning Symptomer

Rektal blødning Symptomer


Rektal blødning kan være forårsaket av flere ulike medisinske tilstander, noen alvorlige og andre ikke så alvorlig. Blødningen kan være lett, moderat eller alvorlig. I alle tilfelle er det viktig å snakke med din medisinske leverandøren, som det kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. I de fleste tilfeller er rektal blødning ikke alvorlig og vanligvis løser seg raskt. De fleste medisinske intervensjoner kan håndteres uten sykehusinnleggelse.

Mild Rektal Bleed: Fysiske symptomer

Rektal blødning er først anerkjent som lyse rødt blod som kan eller ikke kan inneholde blodpropper, sammen med passering av avføring. Hvis blødningen er mild, kan det se ut etter å tørke seg selv. I andre tilfeller kan vannet i toalett vises rosa, eller å ha bare en svak blodig skjær. Noen vanlige årsaker til mild rektal blødning inkluderer hemorroider, en ripe på endetarmen, eller en anal fissur. Annet enn den minimale mengde blod er angitt, er det ikke noen andre symptomer forbundet med denne type rektal blø.

Moderat til alvorlig Rektal Bleed: Fysiske symptomer

I tilfeller av moderat til alvorlig rektal blødning, kan en person passere flere lyse røde blodpropper ofte med hver avføring. I noen tilfeller, blodet i en persons avføring mitt utseende bli på jorden, eller til og med svart ser. Dette er også et tegn på en rektal blø. Den antatte avføring kan bare inneholde blod og har en veldig sterk lukt.

Moderat til alvorlig Rektal Bleed: Andre symptomer

Hvis en person har en rektal utfall over en tidsperiode, kan de oppleve svakhet, tretthet, svimmelhet, og i nærheten av synkope som et resultat av blodtapet. Hvis en moderat til alvorlig rektal blødninger mistenkt, vil en person generelt bli innlagt på sykehus for videre observasjoner og for å bestemme plasseringen av blø. Rektal smerte kan også være til stede med en moderat til alvorlig rektal blø.

Årsaker

Det kan være en rekke forskjellige årsaker til en rektal blø. I mange tilfeller, hemorroider er den skyldige for mange milde endetarms blødninger. Andre medisinske tilstander som irritabel tarm syndrom, infeksjoner, svulster, polypper, en anal fissur eller divertikulitt er potensielle årsaker for moderat til alvorlig endetarms blødninger.

Behandling

Mild rektal blødninger, normalt krever lite inngrep. En tur til legen din kan normalt løse ethvert problem du kan ha. Hvis en person lider av en moderat til alvorlig rektal blødning, vil de bli innlagt på sykehus, og en rekke ulike tester vil bli løp til personen for å finne kilden til rektal blødning, og hvis det kommer til å trenge reparasjon. En koloskopi og testing av avføring for okkult blod kan være prøver som vil bli bestilt av helsepersonell for å undersøke rektal blø videre.

Hva er en rektal Fistel?

Unormale excretory problemer kan føre til at pasienter en stor mengde ubehag - både fysisk og psykisk. Men de trenger ikke lide i stillhet. En rektal fistel er en treatable tilstand som krever legehjelp til riktig riktig. Den nøyaktige opprinnelse, natur og symptomer på en rektal fistel kan være ganske forvirrende, men de behøver ikke å være.

Hva er en Fistel?

En fistel er en medisinsk betegnelse for enhver unormal eller atypisk forbindelse mellom et fartøy, tarm eller organ, og en annen gjenstand i kroppen. Fistulas kan oppstå mellom en vene og en arterie, tarmen og navlen, huden og i magen, og en rekke andre mulige kombinasjoner. Årsaken til en fistel kan være fra infeksjon, skader, inflammasjon eller kirurgi.

Hva er en rektal Fistel?

En rektal fistula, også referert til som et anal fistula, er en unaturlig forbindelse mellom overflaten av huden og kanalen av anus. Vanligvis begynner som en abscess (en videreutvikling av en samling av puss som fremkommer som følge av smitte), kan en fistel utvikles ved en kirurgisk eller spontane åpning av den opprinnelige byllen.

Symptomer

Symptomer på en rektal fistel inkluderer drenering eller utslipp av avføring eller puss et sted i regionen rundt anus. Dette utslippet kan føre til irritasjon av omkringliggende hud, noe som resulterer i smerte, generelt ubehag eller kløe. I tillegg til puss og avføring, fistelen også kan tjene som en passasje for utslipp av gass.

Behandlinger

Behandling for en rektal fistel innebærer kirurgi. Målet for operasjonen er å fjerne passasjen ved excising en kombinasjon av åpninger og slimhinnen i tarmkanalen. Denne fremgangsmåten kalles en fistulectomy (hvor hele tarmkanalen er fjernet), eller et fistulotomy (hvor bare de åpninger og en liten bit av innvendig foring er fjernet). En lege utfører fremgangsmåten med lasere for å redusere skade på omkringliggende vev.

Betraktninger

Selv om potensielt pinlig, trenger du legehjelp til riktig avhjelpe en rektal fistel. Selv om gjentakelse av den opprinnelige fistel er ikke uvanlig, selv med kirurgi, svever suksessraten for kirurgi rundt 80 prosent.