Digidexo.com

godartet hudkreft

Hva er en godartet svulst?

Hva er en godartet svulst?


Oppdagelsen av en klump eller vekst i kroppen som ikke er ment å være der kan være en skremmende og stressende hendelse. En svulst indikerer ikke nødvendigvis kreft, imidlertid. En tumor kan bli ondartet, noe som betyr at det er kreft, eller det kan være godartet, noe som betyr at det ikke er kreft. Disse svulstene kan utgjøre helseproblemer hvis de forstyrrer funksjonen av tilstøtende organer, men er ofte fjernes enkelt.

Beskrivelse

En tumor er en unormal vekst i legemet utgjøres av en masse av celler. Når en svulst er klassifisert som godartet, betyr det at veksten ikke oppfyller kravene til å bli klassifisert som ondartet. Dette betyr at tumoren ikke vokser raskt, spre seg til andre deler av kroppen eller reagere aggressivt mot andre organer. Godartede svulster vokser veldig sakte og er generelt selvforsynt. Når den er fjernet, bør en godartet svulst ikke dukke opp igjen.

Typer

Godartede tumorer kan forekomme hvor som helst i legemet. Akkurat som det er mange ondartede svulster, kan godartede svulster synes nesten hvor som helst. Dette betyr at det er mulig hundrevis av forskjellige typer av godartede svulster. For eksempel, det finnes mange typer godartede hud, hjerne og lungesvulster. Godartet hudkreft inkluderer lipoma, neurofibroma, liposarcoma og kirsebær angioma. Godartede svulster kan også vises i brystvevet, tykktarm eller nyre. Svulster som vises i bein eller perifere nerver er nesten alltid godartet.

Betydning

I noen tilfeller kan godartede svulster slå ondartet over tid. Kolon polypper er et eksempel på godartede svulster som kan føre til kreft. Når en svulst er fjernet, kan legen utføre tester på vekst for å avgjøre om svulsten er godartet. I noen tilfeller kan denne testen indikerer at tumoren var i utviklingsstadier til å bli ondartet. Denne kunnskapen kan hjelpe pasienten og legen oppdage fremtidige ondartede svulster tidlig i sin utvikling når behandlingen er mest vellykket. Dette kan føre til en høy overlevelse hvis kreften utvikler seg.

Symptomer

Symptomer på en godartet svulst varierer mye siden det er så mange forskjellige typer godartede svulster. Disse vekster kan presentere seg selv som en merkbar klump under hudens overflate. Klumpen og området rundt kan være smertefullt å berøre. Hevelse og betennelse på stedet kan også forekomme. Symptomer kan presentere seg på tilstøtende organer som påvirkes av størrelsen på svulsten. Dette er ofte tilfelle med godartede hjernesvulster som påvirker hjernens funksjon ved å trykke mot blodkar eller hjernevev.

Behandling

Dersom godartet svulst er liten og ikke forstyrrer tilliggende organer eller kroppsfunksjoner, ikke veksten ikke nødvendigvis trenger å bli fjernet. Ofte en lege vil anbefale fjerning av godartet svulst selv om det ikke utgjør en umiddelbar fare. Godartede svulster kan fjernes kirurgisk. Saktevoksende godartede svulster generelt ikke svare på ondartet svulst behandlinger som kjemoterapi eller strålebehandling, siden disse behandlingene målrette hurtigvoksende celler.

Hva er årsaken til Flat Brown Vorter?

Hva er Flat Brown Vorter?

Flat brune vorter kan kategoriseres som ikke-maligne eller godartet hudkreft. Andre navn for disse warts er plantar vorter, juvenile vorter eller subungual vorter. De vises vanligvis hos barn og ser ut som et knappenålshode som vanligvis vises på ansikt, hals, hender og føtter. Flate vorter kan se ut som klynger eller enkeltsteder spredt langs huden, og det kan være hundrevis i bare én klynge. Vortene kan bringe ubehag i kløe og blødning.

Årsaker

Den mest populære myten om vortene er troen på at de kom fra frosker eller padder. Men du kan bare få flate brune vorter fra en annen person med samme sykdom.

HPV eller human papilloma virus er den primære årsaken til vorter. Ifølge studier, er det mer eller mindre 60 typer humant papilloma virus. Slike virus fremkaller den raske veksten av keratin, som er det øverste lag av huden. Disse warts er ikke kreft, og kan kureres og fjernes umiddelbart. I noen tilfeller kan vorter føre til mer alvorlige problemer, slik som livmorhalskreft, når sykdommen ikke er behandlet.

Komme Vorter

Flat brune vorter er smittsom og kan være gått ned fra én person til en annen. Vanligvis er det ved åpen kroppskontakt med smittet person. HPV kan spre gjennom de små og bittesmå porer i huden. Hvis du har disse vortene, unngå å dele barberhøvler, håndklær eller personlige hygieneartikler.

Behandlinger og Cures

Medisinsk behandling ofte blir oversett fordi vortene forsvinner etter hvert, likevel behandling er fortsatt nødvendig. For små vorter, kan en lege foreskrive medisiner for å forebygge og helbrede noen skrubbsår til sunn hud rundt vortene. Man kan også bruke milde syrer for å fjerne de døde hudceller og delikate på den ytre belegg av vorter. For store flate brune vorter, er kirurgisk fjerning anbefales.

Hva er Seborrheic keratosis?

Seboreisk keratose er en godartet hud vekst som kan forveksles med andre hudsykdommer. Når riktig identifisert, behandling for seboreisk keratose innebærer enkle overfladiske prosedyrer, som ikke er nødvendige med mindre veksten ser ut på et sted som forårsaker ubehag. Som med alle hud unormalt, bør lesjoner bli sjekket av en hudlege for riktig diagnose.

Betydning

Seboreisk keratose vises som en misfarget og litt hevet vekst eller klump av utvekster på huden. Disse vekster kan dukke opp hvor som helst på kroppen, for eksempel i ansiktet, halsen, ryggen eller brystet. The American Academy of Dermatology og National Institutes of Health beskrive seboreisk keratose som godartet hudkreft, med behandling valgfritt for de områder som er lett irritert (for eksempel rundt halsen) eller skjemmende (for eksempel i ansiktet). Årsaken til disse vekster er ukjent, og arvelighet antas å påvirke om individer er utsatt for å utvikle seboreisk keratose senere i livet.

Symptomer

Ifølge American Academy of Dermatology, Mayo Clinic og National Institutes of Health, seboreisk keratose har en "voksaktig, limt-on-the-hud utseende", som kan se ut som en skvett av brun stearinen. Disse godartet vekster kan dukke opp når som helst, vanligvis etter midten av livet, og kan finnes hvor som helst på kroppen, med soleksponerte områder som sannsynlige steder som områder som ikke er utsatt for solen. Utbruddet av vekster kan være rask; imidlertid, hvis de vekster forstørre eller dersom et antall utvekster vises på en gang, blir lege anbefalt å utelukke andre tilstander slik som hudkreft eller kardiovaskulær sykdom. Seboreisk keratose er ikke smertefullt, men kan bli irritert eller kløende avhengig av plasseringen.

Behandling

Behandling for å fjerne veksten er valgfag. Behandlingstilbud omfatter frysing og fjerning av vekst (cryosurgery), laser eller electrosurgery, kirurgisk fjerning (skjæring eller skraping) eller en serie av kjemisk peeling. Milde kjemisk peeling som alpha hydroxy syre (glykolsyre) gradvis fjerne det øverste laget av huden for å avsløre en forynget laget. Glykolsyre skreller (for eksempel Kavi produktet) er brukt kort hver uke for å fremme ny hud vekst over seks til åtte uker.

Forebygging / løsning

Seboreisk keratose vanligvis vises senere i livet, og mens ingen årsaken er fastslått, kan livsstil og hudpleie opprettholde riktig funksjon av huden. Vanninntak, kosthold og mosjon bidrar til kroppens evne til å opprettholde celle reparasjon og foryngelse. Hudpleie som inkluderer kosttilskudd for kollagen reparasjon og generell hydrering kan hindre dannelsen av unormale hudceller.

Misforståelse

Seboreisk keratose har blitt forvekslet med hudkreft, vorter og føflekker. Generelt synes seboreisk keratose mørkere i fargen enn vorter, og senere i livet enn føflekker. Verken føflekker eller vorter har den karakteristiske "limt på" utseende. Hudkreftlesjoner vises over tid i områder som er utsatt for sol. De kreftsvulster har et lignende utseende som seboreisk keratose; Men hudkreft vekster endring i farge, form og kan blø eller kløe. Noen vekst at endringer i utseendet bør sjekkes av en medisinsk faglig.

Bruker for Bloodroot

Bruker for Bloodroot


Bloodroot fått navnet sitt fra den rød-oransje saft som oser ut av anlegget når en del av anlegget er kuttet. Denne urteaktig flerårig vokser enkle blomster med hvite kronblader i en liten kopp form. Bladene er gul-grønn og hjerteformet med bleke under dekket med oransje årer. Bloodroot blomster vises i løpet av tidlig på våren, når snøen begynner å tine. Dens opprinnelige habitat er de kjølige, fuktige skogsområder i Nord-Amerika.

Dental

Bloodroot inneholder sanguinarin alkaloid, som benyttes i tannpasta og andre dentale produkter. Sanguinarin er antibakterielle og anvendelige til å hemme bakterievekst i munnen. Den anti-inflammatorisk eiendom i bloodroot reduserer betennelser og blødninger forårsaket av gingivitt.

Medicinal

Bloodroot er tatt i små doser for å slappe av og berolige muskler bronkial for lindring av astma, emfysem, laryngitt, bronkitt og sår hals. Større doser kan fungere som en slimløsende å fjerne luftveiene for slim. Vorter, godartet hudkreft, sår hud, er eksem og ringorm behandlet eksternt av bloodroot saft. Bloodroot har blitt funnet å inneholde anti-tumor-egenskaper.

Advarsel

Alkaloid sanguinarin stimulerer luftveiene og forårsaker en økning i blodtrykket. Bloodroot er forbundet med leukoplaki, som er en pre-cancerous tilstand som skaper hvite flekker på de myke vev i munnen. Når det tas internt, kan bloodroot forårsake kvalme, magesmerter, diaré, hodepine og oppkast.

Plantevernmiddel

Da lagt til dyrefôr, er bloodroot brukt som en orm medisin for storfe og sau. Det er også brukt som et naturlig middel mot skadedyr. Det er giftig for mygglarver og andre insekter på grunn av de insekticide egenskapene til de sanguinarin alkaloider.

Historie

Indianere brukte bloodroot å male huden for ritualer. Dye ble også laget av bloodroot å dekorere klut. De drakk også bloodroot te å behandle sår hals, feber og brannskader. Stammene som bor i nærheten av Lake Superior brukt bloodroot som behandling for hudkreft.

Hjem rettsmidler for å fjerne vorter

Vorter kommer fra human papilloma virus (HPV) og er faktisk godartet hudkreft som kan dukke opp hvor som helst på kroppen. De fleste vorter forsvinner i ca to år på egen hånd, så det er best å la dem være i fred og la naturen gå sin gang. Men fordi vi er alle litt forgjeves, avhengig av plasseringen av vorte, vi vil ha det borte. Før du kjører off til legen for å få vorte frosset ut eller kjøpe en over-the-counter rette, vurdere å prøve følgende hjem rettsmidler for å fjerne vorter.

Apple cider eddik

Apple cider eddik gjør en flott hjemme bøte for fjerning av vorter. Ved hjelp av en bomullsdott eller bomullspinne, ta på litt eple cider eddik til vorte og dekke den med et fast bandasje. Gjør dette hver 12. time inntil vorte er borte.

Natron

Denne anvendelse av fjerning av en vorte kan avhenge av plasseringen av vorten. Løs opp en heaping teskje natron i vann. Deretter vaskes det vorte i løsningen og la det lufttørke med natron fortsatt på det. Gjenta dette til vorten er borte.

Bakepulver

Om natten, bland bakepulver med lakserolje i en lime. Påfør lim til vorte og dekke den med en bandasje. Ta av bandasjen i morgen, og gjenta dette hver natt inntil vorte er borte.

Dekke det opp

Vorter som luft, slik at en god måte å bli kvitt dem er å dekke dem opp. Dette kan gjøres ved hjelp av vanntett medisinsk tape, en high-end plaster eller duct tape. Nøkkelen er å la vorte pakket inn i én uke.

Frukt og grønnsaker

Sug din vorte i ananasjuice. Riv en gulrot i fine biter, tilsett olivenolje for å lage en lime og bruke som lim til vorte to ganger om dagen i tre uker. Gni knust hvitløk eller løk på vorte to ganger om dagen til vorte er borte. Klem sitronsaft på vorte og dekke det med fersk hakket løk 30 minutter om dagen i to uker. Gni vorte med en rå potet. Pakk det vorte med innsiden av et bananskall og dekke det med en bandasje.

Spis riktig

For å unngå å få vorter i første omgang, eller å bidra til å bli kvitt dem, spise mat som styrker immunforsvaret. Disse inkluderer rødt kjøtt, frukt og grønnsaker som brokkoli, kål, appelsiner, lime og bananer, og masse, masse hvitløk.

Hvordan behandle hudkreft med urter

Hudkreft er en av de vanligste formene for kreft diagnostisert i USA. Men hvis fanget tidlig, er det også en av de enkleste å behandle. Det er to primære former for hudkreft: basalcellekarsinom og melanom. I tillegg til konvensjonell behandling, er det en rekke av urter som kan brukes for å lette ubehag, eliminere symptomer og hindre fremtidig utbrudd og spredning. Basalcellekreft er vanligvis godartet, og kirurgi for å fjerne kreftceller kan utføres i en hudlege kontor. Imidlertid er melanom ofte mye mer alvorlig ettersom det vokser mye mer aggressivt. Eventuelle mistenkelige vekster bør bringes til seg oppmerksomheten til en lege, og under hans veiledning, kan urter brukes til å eliminere samt forebygge hudkreft vekst.

Bruksanvisning

gjelder aloe regelmessig til hud som er utsatt for overdreven UV-stråler for å hindre produksjon av kreftceller. Aloe har lenge vært en populær behandling for solbrenthet for sine beroligende gel og kjølende egenskaper. Imidlertid inneholder denne urteaktig plante også antihistaminer, som hindrer produksjon av flere kjemikalier som nærer kreft. Etter lengre tids eksponering for sol, bør du påføre aloe og en betydelig mengde av vitamin E, som også beskytter huden ved å forby produksjon av mange kreft-nærende kroppslige kjemikalier.

innlemme linfrø i en ellers sunn diett diett. Ifølge University of Maryland Medical Center, er linfrø en god kilde til lignans, som har vist seg å beskytte mot hudkreft, samt å forebygge kreft sprer seg mot lungene.

Påfør en gurkemeie omslag to ganger daglig til kreftområdet. Gurkemeie, som vanligvis finnes i indisk curry, har blitt brukt medisinsk i århundrer. Det er en utmerket kilde til curcumin, en kraftig antioksidant som kan bidra til å redusere kreft cellular aktivitet samt rense kroppen for giftstoffer som øker sjansene for fremtidig tumorvekst. For å gjøre en grøtomslag, kombinerer gurkemeie og vann til en tykk pasta og spre den over huden. La blandingen til å sive inn i huden i 10 til 15 minutter før du vasker grundig.

Tips og advarsler

  • Gurkemeie, en indisk mat stift, kan lage flekker på huden ulike nyanser av brunt, rødt eller oransje. Lyshudet folk bør bruke grøtomslag med forsiktighet.

Demografien for helse i tilknytning til hudkreft

Hudkreft er den vanligste formen for kreft som påvirker mennesker i USA. Noen typer hudkreft er ondartet, mens andre er godartet. Rundt 20 prosent av amerikanerne vil ha noen form for hudkreft i løpet av livet. I noen tilfeller kan hudkreft spre seg til andre organer i kroppen, mens andre typer vanligvis er begrenset til en enkelt fjernes vekst. Hudkreft kan være et mindre problem eller en terminal tilstand, avhengig av typen av hudkreft og fasen av diagnosen. Mange hudkreft kan kureres dersom de blir diagnostisert og behandlet raskt.

Skin Cancer hos kvinner

Kvinner under 40 år er den gruppen med den raskest voksende rate av huden kreftdiagnoser. Melanom er den vanligste diagnosen kreft hos kvinner mellom 25 og 29. I kvinner i alderen 30 til 34, er melanom andre bare til brystkreft som den vanligste diagnosen form for kreft. Selv om afro-amerikanske kvinner har en lavere forekomst av hudkreft enn hvite kvinner, de er mer sannsynlig å ha aggressive svulster som fører til døden.

Skin Cancer hos menn

Menn er sagt å ha mest mulig eksponering for ultrafiolette stråler på grunn av yrkesmessig eksponering for sollys, lavere forebyggende bruk av solkrem og senere diagnose, ifølge en artikkel i US News & World Report. Hvite menn over 50 er mest sannsynlig demografisk å bli diagnostisert med melanom, en sjelden form for kreft med høy dødelighet. Forekomsten av føflekkreft er større hos kvinner under 39, så blir det stadig mer vanlig hos menn. Menn er mer sannsynlig å dø av melanom enn kvinner, og har en 30 prosent større sjanse for å utvikle føflekkreft enn kvinner gjør.

Skin Cancer hos barn

Barn opplever en økning i forekomsten av hudkreft. Diagnoser av malignt melanom, en sjelden form for kreft, har økt litt i barn. Ondartet melanom sies å være den mest dødelige form av hudkreft på grunn av dets tendens til å spre seg til andre organsystemer. Personer med lys hud, en familiehistorie med sykdommen eller et stort antall føflekker er på det høyeste risikoen for å utvikle hudkreft. Hvis disse risikofaktorene er til stede hos barn, vanlige hudkreft screenings er en god idé. Barn bør bruke solkrem rikelig og regelmessig når du er utenfor, selv på overskyete dager.

Skin Cancer Basert på UV Ray Eksponering

Ultrafiolett stråling, vanligvis referert til som UVA- og UVB-stråler, er kjente karsinogener naturlig forekommer i sollys. Tanning senger gir en kunstig kilde for UV-lys, designet for å øke hastigheten på tanning prosessen gjennom bruk innendørs med varierende mellomrom. En ungdom som bruker en tanning seng for første gang øker hans eller hennes risiko for å utvikle føflekkreft med 75 prosent. Soling i kunstige solarium med hyppige mellomrom kan utsette en person for omtrent 12 ganger så mye UVA-stråler som er typiske for et gjennomsnittsår soleksponering. Eventuelle personer som bruker solarium jevnlig kan øke risikoen for å utvikle basale eller plateepitelkarsinom med en faktor på 1,5 til 2,5.

Hudkreft etter etnisitet

Asiatiske amerikanere og afro-amerikanere har en tendens til å ha mer avanserte tilfeller av melanom på diagnose, noe som kan utgjøre høyere dødelighet. Melanom i ikke-hvite etniske grupper skjer i større antall hos barn enn voksne. The Skin Cancer Foundation rapporterer at for de fleste ikke-hvite etniske grupper, har en tendens til hudkreft å oppstå i områder som vanligvis ikke utsatt for og har mindre pigment.

Hva er definisjonen på en godartet svulst?

Ordene "godartede" og "ondartet" er viktige ord for å forstå, spesielt når man diskuterer potensielt kreftsvulster. Som navnene antyder, er en ondartet svulst særlig betenkelig, som krever umiddelbar oppmerksomhet, mens en godartet svulst er relativt mindre farlig. Men rett og slett fordi en svulst har blitt bestemt godartet betyr ikke at det kan ignoreres. Les videre for å lære det grunnleggende om godartede svulster.

Betydning

Fra et medisinsk synspunkt, refererer ordet "godartet" til en masse av celler som er begrenset i vekst og er ikke forverring til en malign tilstand. Vanligvis er dette begrepet brukes for å beskrive en definert, innkapslet, ikke-kreftsvulst. Godartede svulster er unormalt vokser ennå slutt ufarlige klumper av celler. I motsetning til ondartede svulster, betyr en godartet massen ikke aggressivt spre seg til andre deler av kroppen og heller ikke gjennomtrenge kroppsvev.

Typer

Selv om unormale cellemasser klassifisert som godartet vises i en rekke ulike former under et mikroskop eller skanne, er deres forene faktor at alle godartede svulster er ikke kreft. I likhet med sine ondartede kolleger, kan godartede svulster finnes i hele kroppen, fra livmor eller prostata til huden. Faktisk Moles er en av de mest vanlige eksempler på godartede svulster. Likevel motsetning til alvorlige eller dødelige svulster, godartede svulster vokser relativt sakte.

Identifikasjon

En biopsi er nødvendig for å bestemme hvorvidt en vekst er godartet eller ikke. Godartede tumorer er utrolig variert i form og størrelse, og ofte ikke forårsaker symptomer. Dannet av en cellevekst av et organ eller vev, godartede svulster forbli selvstendig. Disse begrensede celle vekster generelt holde definerte utkant, mens ondartede svulster ikke er lokalisert til ett sted og har en ubundet perimeter.

Forebygging / løsning

Leger oppfordrer sine pasienter til å være klar over eventuelle unormale føflekker som kan være enten kreft eller godartet. Pasienter oppfordres også til å få regelmessige filmvisninger i bryst, prostata, eggstokker, tarm og andre organer for å forebygge kreft.
Fjerning av en godartet svulst via kirurgi er standard medisinsk prosedyre, så lenge den er i en vekst nås plassering i kroppen. Hvis en svulst ikke kan fjernes kirurgisk, er stråling en alternativ metode til å tørke ut massen av celler. Cryosurgery gir en annen fjerning metoden, effektivt fryse cellene av ved å sette trange instrumenter inn i svulsten.

Advarsel

Personer som legger merke til unormale symptomer som kan være tumorer, slik som i tilfellet av potensielt kreft mol, oppfordres til å se en lege. En hudlege kan undersøke eventuelle hudkreft for å fastslå om de er godartet.
Pasienter rådes til å være klar over eventuelle føflekker som er asymmetrisk, ujevn i fargen, har udefinerte grenser, eller vokser i diameter. Leger anbefaler også at folk bruke solkrem med solfaktor 15 i minst 30 minutter før soleksponering.
I enkelte tilfeller kan enkelte benigne tumorer faktisk bli ondartet på grunn av genetiske endringer i tumorcellesammensetning. Et eksempel på dette er en type kolon tumor, eller polypp, som markerer potensialet for kreft dersom de ikke fjernes. Dette er grunnen til at leger understreke viktigheten av tidlig oppdagelse i forebygging av tykktarmskreft.

Hvordan identifisere hudkreft

Hudkreft er en sykdom i huden som får den til å miste sin evne til å vokse naturlig. Det er over 1,3 millioner amerikanere som er diagnostisert med hudkreft hvert år.

Bruksanvisning

En sunn hud celler er i stand til å dele på en ryddig måte inn for å erstatte de døde cellene og vokse ny hud for kroppen. Når cellene er ikke sunt, vil de vokse ut av kontroll og danner en svulst. En tumor kan betraktes som benigne eller maligne, med en godartet svulst å være begrenset til noen få cellelagene og ikke sprer seg til andre områder som for eksempel organene. En ondartet svulst sprer og ødelegger friske celler i hele kroppen, og når den gjør det, er det ansett som kreft.

Det er tre typer av kreft og melanom er ansett å være den mer alvorlige. De to andre typer hudkreft kalles basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom. Basalcellekreft er en vanlig form for hudkreft som oppstår på områder som har vært tungt eksponert av solen som nesen, og vil normalt vises som en liten glatt brak som er hevet. Den plateepitelkarsinom oppstår på ørene, baksiden av hender og underleppen.

Soling øker sannsynligheten for at en person vil utvikle hudkreft. Det har blitt bemerket at det er best å unngå direkte eksponering for sollys som UV (ultrafiolett) stråling skader DNA-gener i hudcellene. Bruk alltid solkrem for å beskytte deg mot solen.

Det er flere ting å se etter på kroppen din til å oppdage hudkreft tidlig. Viktigst, se etter en hvilken som helst ny vekst på huden. En muldvarp vil ikke alltid lik kreft, hvis det er en muldvarp som har vært der fra fødselen av. Men noen nye store

Se etter en endring i en eksisterende vekst. Hvis kantene blir fillete, størrelsen øker merkbart eller fargen på vekstendringer, søke lege omgående. Også være klar over eventuelle sår på huden som ikke leges.

Planlegge en undersøkelse med legen din og be ham om å lete etter utvekster på huden din for å se om det er noen problematisk eller merkbare tegn på hudkreft. Hvis legen finner noe uvanlig, kan han anbefale at du får en biopsi.

Skaff en biopsi for å finne ut om en vekst er kreft. Legen vil fjerne enten celler eller vev for å bli undersøkt videre ved vanligvis en dermatopathologist. Det vil enten skje ved en excisional biopsi ved å skjære bort veksten, eller en operasjonssåret biopsi som fjerner en liten prøve av veksten.

Tips og advarsler

  • Tidlig påvisning av hudkreft er best, da huden er mulig å behandle kreft i et tidlig stadium.

Forstadier til hudkreft Disease

Aktinisk keratose, er den vanligste pre-cancerous hudsykdom, viser seg som en sprø eller skjellete lesjon på huden. Selv om det er vanligvis godartet, om lag 10 prosent av disse lesjoner etter hvert bli til hudkreft.

Identifikasjon

Aktinisk keratose dukker opp på deler av huden som er utsatt for sol, slik som hode, nakke og armer.

Funksjoner

De fleste legger merke til denne tilstanden ved å føle en grov eller skjellende flekk på huden. Senere får lesjonen større og ser rød i fargen.

Årsak

Dreven soling forårsaker aktinisk keratose i nesten alle tilfeller. Siden huden skade fra solen er kumulative, en kort periode av eksponering uten solkrem øker sjansene for å få denne pre-cancerous hudsykdom.

Oppløsning

Alle former for denne tilstanden må behandles fordi leger har ingen måte å vite hvilke lesjoner kan bli hudkreft.

Forebygging

Konsekvent iført solkrem mens utendørs gir deg de beste sjansene for å unngå aktinisk keratose og hudkreft. Andre forebyggende trinnene omfatter begrense soleksponering og ikke soling.

Godartet bryst klump Symptomer

Bryst klumper kan oppstå i alle, inkludert babyer, barn og voksne menn og kvinner, selv om de er mer vanlig blant kvinner i fertil alder som ennå ikke har opplevd menopause. Selv om noen uvanlige endring eller klump i bryst bør vurderes av en lege så snart som mulig, mange klumper i brystet er godartede og vil ikke skape noen sykdom eller kreft, og kan behandles med medisiner, kirurgi eller hjemmetjenester.

Discharge

Utløp av væske fra brystvorten er et symptom på godartet bryst klumper og andre brystforhold, i henhold til Federal Citizen Information Center. Kvinner med mange klumper i brystet kan oppleve en hvit eller farget utflod som kan være et resultat av å bruke medisiner som p-piller eller lidelser som skjoldbrusk problemer. Et utslipp som ser blodig kan være et symptom på en intraductal papillomer, som er en klump eller vekst nær kanalene innsiden av brystvorten.

Betennelse

Betennelse er et symptom på godartet bryst klumper, ifølge Federal Citizen Information Center. Kvinner som ammer kan utvikle en plugget kanal, noe som kan føre til en klump å utvikle seg i brystet og resultere i symptomer som betennelse, rødhet og smerter. Inflammasjon kan også resultere fra en klump bryst forårsaket av en abscess eller mastitis, som er en infeksjon av brystet vanlig i ammende kvinner.

Pain

Smerter i brystet er et symptom på godartet bryst klumper, ifølge National Library of Medicine. Godartet bryst klumper kan bli mer smertefullt under premenstruelt syndrom eller etter en skade i brystet. Smerter kan skyldes berøre godartet bryst klumper inkludert cyster, plugget kanaler og abscesser. Klumper som resulterer fra bryst-infeksjoner kan forårsake smerte selv fra trykket av en BH eller skjorte.

Shape Endringer

Ifølge Mayo Clinic, kan endringer i form av brystkreft være symptomer på godartet bryst klumper. En godartet klump i eller i nærheten av brystvorten kan føre til at brystvorten til å bli invertert hos kvinner som har brystvortene ble tidligere plassert normalt. Godartet bryst klumper kan også føre til en bryst til å bli større i størrelse eller misdannet når sammenlignet med det andre brystet.

Hudforandringer

Endringer i huden på og rundt bryst er symptomer på godartet bryst klumper, ifølge Mayo Clinic. Klumper kan føre til at huden på brystet å vises rød eller mørbanket i nærheten av plasseringen av klump. Andre hudforandringer forårsaket av godartet bryst klumper kan omfatte en dimpled utseende eller hevelse i huden rundt området av klump.

Tekstur endringer

Ifølge National Library of Medicine, kan godartet bryst klumper føre til endringer i tekstur eller preget på brystet. Godartet klumper som fibroadenomas kan føre til at brystene blir gummiaktig og klumpen kan bevege seg rundt når brystet er presset. Cyster er godartede klumper i brystet kan føle squishy, ​​mens fibrocystic klumper kan føle tykk og fast når presset.

Hva er godartet paroksysmal posisjons Vertigo?

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV) er en tilstand av indre øret der flytting av hodet fører til en følelse av svimmelhet. Når det skjer, kan det føles som om rommet er spinning, og det kan være ledsaget av et tap av balanse. BPPV er en av de vanligste typene av vertigo.

Funksjoner

Det indre øret inneholder strukturer som er ansvarlig for videresending av meldinger av posisjon til hjernen. Skade eller dysfunksjon, som fortrenger partikler i det indre øret, forårsaker godartet paroksysmal posisjonsvertigo.

Time Frame

En episode av vertigo skyldes BPPV oppstår plutselig og varer opptil ett minutt. Den svimmelhet kan være svært alvorlig i intensitet, men vanligvis begynner å bedre etter 30 sekunder.

Effekter

Kvalme, oppkast, tåkesyn og svimmelhet kan alt skje i løpet av en episode. Nystagmus eller atypisk øyebevegelse, er karakteristisk for BPPV og er nøkkelen til diagnose.

Behandling

Initial behandling innebærer behandling i hvilken hodet er manipulert for å omplassere de ford indre øret partikler. Kirurgi kan være et alternativ i de tilfeller der posisjonelle terapi er ikke vellykket eller mulig.

Betraktninger

Benign paroksysmal posisjonsvertigo løser vanligvis på egen hånd i seks uker, men det kan påvirke en person i mange år. Uansett varighet av tilstanden, langsomme posisjon endringer og sitte på utbruddet av vertigo kan bidra til å forhindre fall og skader.

Advarsel

Forekomsten av BPPV øker med alderen, og de fleste pasientene er over 60 år Det er en økt risiko for skadelige forfaller til BPPV i denne aldersgruppen.

Slik Spot advarselen tegn på hudkreft

Slik Spot advarselen tegn på hudkreft


Det er tre hovedtyper av hudkreft: basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og melanom. Basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom er ikke-ondartet, saktevoksende kreft i huden. Melanom er en ondartet og hurtigvoksende type hudkreft. Andre typer av ikke-melanom hudkreft eksisterer, men de er sjeldne, og omfatter Kaposis sarkom og kutan T-cellelymfom av huden. Selv om du er årvåken om solen sikkerhet og slitasje solkrem under utendørsaktiviteter, er det viktig å undersøke huden din regelmessig fordi tidlig deteksjon av hudkreft har en bedre sjanse for vellykket behandling og kur.

Initial konsultasjon

Selvransakelse kan du lete etter nye føflekker og lesjoner, og å legge merke til eventuelle endringer i eksisterende føflekker eller lesjoner som kan signalisere kreft endringer. Hvis du er usikker på om selvransakelse, spør legen din til å utføre en innledende hud sjekk, og for å gi deg råd om din eksisterende føflekker, kviser eller fregner. Etter en innledende undersøkelse, bør du undersøke huden fra topp til tå din minst en gang i måneden, ifølge Skin Cancer Foundation.

Full Body Examination

Stå naken i et opplyst rom foran et speil i full lengde. Undersøke ansiktet ditt og bruke et håndspeil for å sjekke bak ørene. Undersøke hodebunnen ved hjelp av en hårføner til å blåse håret vekk fra hodet. Sjekk dine hender og armer, inkludert armhulene og under neglene. Undersøke nakken og overkroppen. Kvinner bør løfte hvert bryst for å undersøke undersiden. Bruk håndspeil for å vise ryggen, baken og ryggen av bena. Sitt på en stol og se på dine ben, ankler og føtter, inkludert de fotsålene, mellom tærne og under tåneglene. Til slutt bruker du håndspeil for å sjekke for eventuelle hudforandringer i underlivet.

ABCDE faresignalene

Bokstavene A, B, C, D og E kan hjelpe deg å huske hvordan du kan gjenkjenne hudkreft og forstadier til hudkreft endringer. Bokstaven A representerer "Asymmetri": en muldvarp som har to unmatching halvdeler krever videre medisinsk undersøkelse. Bokstaven B minner deg på å se på grensene av dine føflekker, så ujevne grenser er et tidlig tegn på hudkreft. Bokstaven C representerer "Color": konsultere legen din dersom noen føflekker har utviklet nyanser av brunt eller svart, eller andre farger, for eksempel rødt eller blått. Bokstaven D representerer "Diameter." Føflekker med større enn 1/4-tommers diameter kan tyde på tidlig melanom. Bokstaven E står for "Evolving" og antyder årvåkenhet mot eventuelle endringer som skorpedannelse eller blødning.

Ugly Duckling faresignalene

Den "stygge andungen" -konseptet er et identifikasjons verktøy for deteksjon av hudkreft varselsignaler gjennom en prosess som kalles "differensial anerkjennelse." Det tyder på viktigheten av å sammenligne føflekker i sammenheng med hverandre på et område av huden. Ved å se nøye på bakgrunn av lignende utseende føflekker, er det mulig å oppdage føflekker som avviker fra hovedgruppen. For eksempel kan et stort, mørk lesjon eller en lesjon som er liten og rød farge i kontrast til omgivende lesjoner kan kreve medisinsk undersøkelse.

Tegn til hudkreft i Kids

Hudkreft ikke bare utgjøre et problem for voksne. Det kan også være litt av en fare for barn. Og, med de fleste av våre barn roaming strendene og treffer bassengene i sommer, den potensielle risikoen for hudkreft (melanom, basalcellekreft og plateepitelkreft) er enda mer utbredt. Mens forebygging er virkelig den beste tilnærmingen til hudkreft, bør du også blitt venne med kjennetegnene eller indikatorer for hudkreft.

Hudforandringer

Den første og fremst tegn på hudkreft hos barn ville være en endring i form, størrelse eller farge på en hud vekst, inkludert både føflekker og fødselsmerker. Den enkleste metoden for å merke disse endringene er å bruke noe som kalles "ABCD regelen", som står for asymmetri, border, farge og diameter. Hva du trenger å se etter er en endring i en føflekk eller føflekk der den ene halvdelen av lyte ikke samsvarer eller korresponderer med den andre halvparten (asymmetri). Du bør også merke hvis kantene på denne lyte blir uskarpt eller fillete (kant), dersom det er en endring i farge eller spredning av farge (farge), og hvis lyte har vokst eller dukket (diameter).

Forhåndseksisterende Moles

Mens hudkreft vil utvikles generelt i "" umerkede områder av kroppen, trenger mol utgjøre et potensial til å bli cancerøs. Når du ser på en muldvarp for tegn på hudkreft i barna, se etter en endring i heving av vekst, rødhet i huden rundt, en skalering eller skorpedannelse på føflekken selv, en blødning og til og med en oppmykning av lyte. Noen ganger kan en føflekk kan også bli kløende, brenne eller være øm å ta på.

Merket Skin

En annen advarsel tegn på hudkreft hos barna ville være forekomster av føflekker eller hud vekster som ikke var opprinnelig der. Høres innlysende, men disse blemishes vil typisk presentere seg på øvre del av ryggen hos gutter og på bena i jenter. Selv om dette kan være normen, betyr det ikke at gutter og jenter ikke vil utvikle hudkreft på andre områder av kroppen. Generelt, hvor som helst UV-stråler kan berøre har potensiale når den ikke skikkelig beskyttet av solkrem.

Silent Signs

Foruten de mer åpenbare tegn på hudkreft hos barna (så vel som tenåringer og voksne), er det også mindre åpenbare symptomer som kan forveksles med andre helserelaterte spørsmål. Noen mennesker kan utvikle klumper under huden, møter hovne lymfeknuter og erfaring vekttap. De kan også klage over hodepine og hyppig hoste. Noen barn kan faktisk få anfall. Du kan også legge merke til en misfarging under neglen på en tå eller finger. Alle disse kan være tegn på hudkreft, så hvis du skulle være vitne til dette i et barn, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig påvisning er alltid den beste.

Forebygging / løsning

Virkelig, er den beste måten å forebygge hudkreft hos barna til å begrense sin soleksponering, spesielt i rushtiden, som er generelt 10:00 til 04:00 Når barna er ute i solen, sørg for at de er sportslige verneklær, som hatter og t-skjorter eller solkrem med solfaktor på minst 15.

Metastasering av plateepitelkreft hudkreft

Hudkreft er en stor avtale. I disse dager, er flere mennesker blir diagnostisert med hudkreft enn noen gang før. Lange timer, dager og måneder i solen eller slapper i solarium kan gjøre at du ser tonet og buff nå, men du kan ende opp med å betale for det senere. Plateepitelkreft er lett å behandle når oppdages tidlig, men hvis det metastasizes (reiser) et annet sted i kroppen, kan det påvirke andre vitale organer og funksjoner.

Definisjon

Metastasering er prosessen som oppstår når en kreft har spredt seg fra et punkt i origo (primær stedet) til et annet sted, eller steder (sekundær stedet), i kroppen. Når oppdaget og behandlet tidlig, kan de fleste typer hudkreft bli behandlet og kurert før de har en sjanse til å metastasere. Plateepitelkarsinom kan metastaserer, eller reise til andre deler av kroppen. Plateepitelkarsinom ofte metastasizes fra en cancerous hud vekst også kjent som aktinisk keratose gjennom blodkar eller lymfesystemet væsker til viktige organer for å danne vev massene eller svulster som kan variere i størrelse fra en blyant viskelær til en softball.

Årsaker

Squamous hudceller finnes oftest i de indre hudlagene. Denne typen kreft er oftest forårsaket av langvarig eksponering for UV-stråler, men ofte er mer utbredt i de som er aldrende eller de som har familie arvelighet predisponerer dem til visse typer kreft. Personer som solbrenthet ofte og lett, så vel som de som er rettferdig skinned, er mer utsatt for å bli diagnostisert med hudkreft.

Behavior

Plateepitel hudkreft eller plateepitelkarsinom ofte metastasizes til store kroppens organer som lunger, hjerne og lever og til bein og binyrene. Plateepitel hud celle kreft er kjent for å metastasere ganske raskt hvis den ikke behandles tidlig. The National Cancer Institute skriver et faktaark som definerer noen vanlige atferd i metastatisk kreft. For eksempel, lungekreft ofte spredt til hjernen, samtidig som kreft i kolon ofte spredt til leveren. Kreft ofte metastaserer på flere måter - gjennom vev, blodbanen eller lymfesystemet.

Tegn og symptomer på metastasering Cancer

Noen mennesker kan oppleve metastatisk kreft og ikke vite det før symptomene oppstår. For eksempel kan noen som har blitt behandlet for brystkreft som har spredning til hjernen opplever symptomer som hodepine, svimmelhet eller nerve-relaterte symptomer som tåkesyn, problemer med å høre og så videre. Noen opplever kreft som metastasizes til leveren kan oppleve vekttap, gulsott, smerter i magen eller ødem (hevelse eller væskeansamling) i bena. Hver sekundær kreft nettstedet kan tilby ulike tegn og symptomer.

Diagnostikk

I de fleste tilfeller kan diagnostiske tester utføres for å hjelpe finne ikke bare originale kreft (primær) nettsteder, men også sekundære eller metastase nettsteder. Vanlige diagnostiske eksamener kan omfatte, men er ikke begrenset til bein scan røntgen, CT (computertomografi) skanner, nål aspirasjon eller biopsi og MRI (magnetic resonance imaging) eller ultralyd.

Forebygging / løsning

Ifølge National Cancer Institute, er nesten en million mennesker diagnostisert med hudkreft hvert år. For å forebygge hudkreft, unngå langvarig eksponering for solen på dagtid, bruke solkrem hver dag (i alle årstider) og unngå solarium. I tillegg jevnlig sjekke huden for føflekker, støt eller klumper som du ikke legger merke til før, og holde styr på noen fregner eller føflekker som ser ut til å være økende eller endre form eller farge.

Typer av melanom hudkreft

Fire grunnleggende typer av melanom hudkreft vises på det øverste laget av huden eller trenge inn under hudens overflate. Disse er enkle å diagnostisere. Overflateformer melanomer kan bare angripe huden, mens andre er aggressive fra tidspunktet for sin diagnose. Men sjeldne former for melanom hudkreft manifesterer seg i atypiske kroppsdeler som øyne og organer.

Overfladisk Sprer Melanom

The Skin Cancer Foundation sier at overfladisk spredning er den vanligste typen melanom hudkreft. Leger ofte se dette hudkreft hos unge mennesker. Det sprer seg på det øverste laget av huden og vises på alle områder av kroppen (se Ressurser).

Lentigo maligna

Lentigo maligna, som overfladisk sprer seg, synes nær det øverste laget av huden, men eldre folk har en tendens til å få denne typen melanom hudkreft i ansiktet, ører, armer og bagasjerommet områder.

Akralt lentiginøst melanom

The Skin Cancer Foundation sier at acral lentiginouson er en type hudkreft som sprer seg langs hudoverflaten før den trenger gjennom epidermis. Denne formen for kreft er vanlig i afrikanske amerikanere og asiater, men mindre vanlig i kaukasiere (se Ressurser).

Nodulær melanom

Nodulær melanom er en alvorlig form for hudkreft, fordi det er aggressiv og sprer seg til stammen, ben, hodebunnen og armer av eldre mennesker, først og fremst menn.

Sjeldne Typer av melanom

Cancer Research sier at en gruppe av sjeldne typer av melanom hudkreft trenge gjennom huden og angriper de indre organer og til og med innsiden av øynene.

Plateepitelkreft hudkreft

Hudkreft er en av de mest vanlige typer av kreft, og det kan danne en rekke årsaker. En type kalles plateepitelkreft hudkreft.

Definisjon

Hva er plateepitelkreft hudkreft og hvordan skiller det seg fra andre typer hudkreft? Dette er en type av cancer som kommer fra en rekke forskjellige kilder, slik som langvarig eksponering for sollys. Den danner svulster på huden din og kan være så ubehagelig å se på som det er å være syk fra. Ikke alle hudkreft skape svulster, men dette er en gjør.

Symptomer

De viktigste symptom på denne type kreft er de tumorer som det vil forårsake. Dette starter som en liten kul på huden og vil vokse over tid. Huden på utsiden av denne svulsten kan være grov eller skjellete. Flat, vil rødlige flekker på huden også bryte ut. Begge disse symptomene er ofte funnet på hender, armer, ører, nese og ansikt, selv om de kan oppstå på andre deler av kroppen også.

Årsaker

Hudceller begynner ofte å endre seg når de blir introdusert til noen form for stråling eller andre skadelige stoffer. Når disse cellene endrer seg, er plateepitelkreft hudkreft sannsynlig å bryte ut. Det er noen vanlige årsaker til denne type kreft som har vist seg å være farlig. Eksponering for ultrafiolette stråler, for eksempel sollys, kan forårsake dette kreft. Så kan omfattende eksponering for røntgenstråler, ulike kjemikalier og arsen. Være over 50 år gjør deg mer utsatt for denne kreftformen, som betyr å ha lys hud, blondt eller rødt hår eller blå øyne.

Behandling

Som alle hudkreft, dersom plateepitelkreft hudkreft oppdages tidlig, er det mulig å behandle. Operasjoner er foreslått for å fjerne tumorer som vises på huden som et resultat av cancer. Mikroskopisk barbering er nødvendig for å kvitte seg med mindre svulster og hudtransplantasjon brukes til å rydde opp store områder som er infisert av kreft. Strålebehandling blir ofte brukt for å redusere størrelsen av huden tumorer før operasjonen er ferdig.

Forebygging

Det er et par ting du kan gjøre for å unngå å få plateepitelkreft hudkreft. Først begrense eksponering for solen, spesielt hvis du er virkelig flådd. Slitasje hatter og solkrem samt brede solbriller for å beskytte øynene. Hvis du ser en vekst på huden din, se på det nøye. Mest sannsynlig vil det ikke være kreft, men hvis den endres i farge eller dramatisk i størrelse du bør gå til legen for å få det sjekket ut.

Symptomer på hudkreft på Hands

Hudkreft er ganske vanlig og kan påvirke omtrent hvilken som helst del av kroppen. Selv om det er spesielt i stand til å dukke opp i områder som ofte er utsatt for solen, er den ikke begrenset til disse områdene. Hendene er spesielt utsatt for mange typer hudkreft. For å søke passende legehjelp raskt, er det viktig å forstå hvordan de ulike typer hudkreft presentere seg symptomatisk.

Melanom

Melanom er langt den mest alvorlige av hudkreft typer og er kjent for raskt sprer seg i hele kroppen. Det kan slå en føflekk du allerede har i en kreft en eller kan utvikle seg på egen hånd. De vanligste symptomene er en føflekk som endrer på et tidspunkt i form, størrelse eller farge; en muldvarp som blør; en lesjon som har blå, svart, hvit eller røde flekker om sin kant eller en mørk lesjon som dukker opp på håndflaten.

Basalcellekarsinom

Hudkreft kan også ta form av basalcellekreft. Denne type er meget vanlig og relativt lett å behandle. Det betyr ikke ofte spre seg. Den vanligste formen er en flat lesjon eller en voks-lignende bump. I begge tilfeller blir disse kreftformene fjernes lett og ofte ikke oppstår på nytt.

Talg Gland Carcinoma

Talgkjertel carcinoma er en annen type hudkreft. Det er meget aggressiv og slår rot i oljekjertlene, ofte sprer seg raskt derfra til andre deler av kroppen, inkludert organer. Fargeløse knuter er det vanligste symptomet på denne hudkreft type og kan dukke opp hvor som helst på kroppen.

Merkel Cell Carcinoma

En sjelden type hudkreft kalles Merkel cell carcinoma. Denne typen viser seg som svært blanke knuter forankret i hårsekkene. Disse knuter er ofte enten rosa, blå eller rød og kan få like stor som to inches tvers. Det sprer seg veldig raskt å lage rask diagnose og behandling er avgjørende.

Plateepitelkarsinom

En annen type hudkreft er plateepitelkarsinom. Denne typen viser seg som en traust nodule med rød farge eller en flat, skjellete lesjon. Mens det sprer seg litt lettere enn basalcellekarsinom, er det fortsatt ganske enkelt å behandle og å forhindre fra å spre seg til andre deler av kroppen.

Kaposis Sarkom

Kaposis sarkom er en annen sjelden type hudkreft som faktisk begynner i blodårene i huden. Dette fører til purpuraktig områder for å utvikle seg på huden eller i slimhinnene. Det ser vanligvis hos personer med undertrykt immunsystem, og kan være vanskelig å behandle.

Tidlige tegn på hudkreft

Ifølge American Cancer Society, er hudkreft den vanligste typen kreft diagnostisert i USA - mer enn 1 million mennesker er diagnostisert hvert år. Oppdager hudkreft i en tidlig fase er den beste måten å hindre at den sprer seg. Se opp for symptomer for å se om du er i faresonen for hudkreft.

Clear Moles på ansiktet eller halsen

Klare, glatte føflekker i ansiktet eller nakken kan tyde på hudkreft. Det kan se voksaktig eller blemmer.

Mole Vekst

Enhver føflekk som vokser unormalt bør sjekkes ut av lege. Unormal mole vekst er et tidlig tegn på hudkreft og kan utvikle seg til svulster.

Endring i Mole Color

Et annet tidlig tegn er en endring i muldvarp farge. Føflekker kan bli rød, blå, hvit eller lilla.

Red Moles på ansiktet, halsen eller Arms

Røde føflekker i ansiktet, halsen eller armene er tidlige tegn på hudkreft. Det er vanligvis vanskelig og glatt utseende.

Flassende hudområde

Skjellete, grov hud patcher på ethvert område av kroppen er tidlig, noen ganger farlige tegn på hudkreft. Beroligende det med fuktighetskrem eller salver ikke myke opp lapper.

Mole Størrelse

Eventuelle føflekker større enn 6 mm bør sjekkes ut av lege. Større føflekker er mer utsatt for hudkreft.

Melanom hudkreft Behandlinger

Melanom hudkreft begynner i de celler i huden som produserer pigment, i henhold til den Cancer Center. Hvis det ikke blir behandlet riktig og tidlig, kan denne typen kreft infisere hele kroppen og til slutt være dødelig. Som et resultat, er det ytterst viktig at melanom hudkreft bli diagnostisert og behandlet så snart som mulig.

Betydning: Tegn på melanom hudkreft

Når en person har melanom hudkreft, kan ahan oppleve "endring i størrelse, form eller farge på en føflekk, oser eller blødning fra en føflekk, eller en muldvarp som føles kløende, hard, klumpete, hovne eller ømme å ta på," ifølge Cancer Center. Nye føflekker kan vises, menn kan oppleve endringer i føflekker mellom skuldre og hofter, og kvinner kan oppleve endringer i føflekker på armene og bena. Dette er alle tegn på melanom hudkreft. Når melanom hudkreft er diagnostisert, må det behandles umiddelbart for å hindre at den sprer seg.

Time Frame: behandling av melanom hudkreft på Stage Zero

Ifølge American Cancer Society, alvorlighetsgraden av melanom hudkreft behandling avhenger av scenen der kreften er diagnostisert. På scenen null er melanom hudkreft fortsatt finnes i overhuden og har ikke spredd seg. Som et resultat, er melanom vanligvis kirurgisk fjernet på dette stadium eller krem ​​som inneholder Imiquimod påføres på melanom i en periode på tre måneder.

Trinn 1 og 2: melanom hudkreft Behandling

Når hudkreft er diagnostisert på Stage 1, er melanom fjernes kirurgisk sammen med en liten del av huden som omgir melanom, ifølge American Cancer Society. Lymfeknuter kan også bli dissekert for å øke overlevelsesraten for huden kreftpasienter. I trinn 2, har en tendens melanom å spre seg til lymfeknutene som omgir melanom. Som et resultat kan disse pasientene må gjennomgå en lymfekjertelbiopsi, samt fjerne melanom og huden som omgir det.

Melanom hudkreft Behandlinger på trinn tre

Ifølge American Cancer Society, Stage 3 av melanom hudkreft krever kirurgisk behandling for å fjerne alle melanomer. Disseksjon av lymfeknuter er nødvendig i tillegg. Lemmer infisert med melanomer kan også ha å bli fylt med en kjemoterapi narkotika.

Behandling Stage Four

I Trinn 4, kan melanomer være vanskelig å behandle ettersom de allerede har spredt over hele kroppen på dette stadiet. Disse melanomer må fjernes ved kirurgi, og noen indre organer kan ha å bli fjernet, avhengig av om de melanomer har spredt der også. Ifølge American Cancer Society, er kjemoterapi anbefales for melanom hudkreft pasienter på dette stadiet.