Digidexo.com

Typer Reflekser hos spedbarn

Typer Reflekser hos spedbarn


En nyfødt har mange reflekser som er til stede i alle deler av kroppen for å hjelpe til med å overleve. Ifølge MedlinePlus, disse reflekser er et viktig tegn på nevrologisk utvikling. De fleste spedbarn reflekser forsvinne av den tiden barnet er et år gammel. Hvis spedbarn reflekser er til stede for lenge, hjernen eller nervesystemet skade er ofte mistenkt. Men det er reflekser som driver gjennom hele voksenlivet.

Whole Body Reflekser

Noen reflekser krever hele barnets kropp. Moro refleks oppstår når barnets hode er plutselig forlot ikke støttes, noe som gir barnet en følelse av at han er fallende. Barnet så slenger armene utover som om å fange selv. Tonic Neck oppstår når barnet blir plassert på magen hans. Barnets lemmer vil rette, på hvilken side han er ute, mens motsatt side forblir krøllet. Den Truncal eller Galant refleks som skjer når et spedbarn lavere til midten bak er strøket og babykurver instinktivt mot siden bli klappet.

Reflekser i hender og føtter

Gripe, eller Palmar refleks, oppstår når håndflatene av barnets hånd blir berørt; spedbarn reagerer ved å krølle neven stramt rundt gjenstanden. Toe curling, eller Plantar refleks, er like i at barnet vil krølle foten hennes innvendig hvis den indre delen av sålen strøk. Et spedbarn vil også instinktivt "gå" eller gå hvis hun blir holdt over et flatt underlag og hennes føtter berører den.

Mouth Reflekser

Spedbarn har spesielt sensitive reflekser i og rundt munnen, spesielt før fire måneders alder. Den rooting refleks oppstår når et barns kinn er strøket. Barnet vil snu hodet i den retningen og åpne munnen for å spise. Når barnets munn hekter på nippelen på en flaske eller bryst, vil han instinktivt begynne suging. Denne refleksen blir ofte regnet som en av de sterkeste i en nyfødt, som sikrer at han er i stand til å få den næringen han trenger.

Permanente Reflekser

Mens disse refleksene forsvinner ofte i de første fire til 12 måneder med et barns liv, er det reflekser som strekker seg inn i voksenlivet. Blinker instinktivt i sterkt lys, gjesping når du trenger mer oksygen og hoste når noe blokkerer luftveiene, er noen reflekser som utvikler som et spedbarn og fortsette.