Digidexo.com

Reseptbelagte narkotikaavhengighet fakta

De fleste som blir foreskrevet medisiner ta dem ansvarlig. Men National Institute on Drug Abuse rapporterer at misbruk av og avhengighet av reseptbelagte legemidler er økende i USA. Faktisk er det anslått at 20 prosent av befolkningen har brukt reseptbelagte legemidler for grunner ikke medisinsk relatert. Dette er bare ett av de alarmerende fakta rundt reseptbelagte narkotikaavhengighet.

Betydning

Ifølge Office of National Drug kontroll politikk, misbruk og avhengighet av reseptbelagte smertestillende medikamenter er landets nest mest rådende narkotikaproblem. Det faller bak marihuana bruk, men i forkant av alle andre stoffer som heroin, crystal meth og kokain.

Typer

De tre mest misbrukte reseptbelagte stoffet klasser inkluderer opiater (smertestillende som vicodin og morfin), beroligende midler (barbiturater som Mebaral, og benzodiazepiner som Xanax, som brukes til å behandle angst, panikk og søvnforstyrrelser), og sentralstimulerende midler (ADD og ADHD medisiner som Adderall og Ritalin).

Effekter

The Office of National Drug kontroll politikk rapporterer at reseptbelagte narkotikaavhengighet er nå et alvorlig og økende bekymring blant landets ungdom, som antall tenåringer som rapporterer forsettlig bruk av reseptbelagte legemidler for å få høy blir en økende trend.

Betraktninger

The National Institute on Drug Abuse forklarer hvordan kampen mot resept narkotikaavhengighet kommer med et unikt sett av utfordringer: Reseptbelagte medisiner er lovlige stoffer og krever lovlig tilgang, men kontroll av disse stoffene, og utdanning og forebyggende tiltak angående deres overgrep, må være det aller viktigste.

Behandling

Reseptbelagte narkotikaavhengighet behandling er kontaktet gjennom to forskjellige kanaler: farmakologiske (medisiner som brukes til å motvirke effekten av uttak når bruk av stoffet er opphørt) og atferds (individuell rådgivning, beredskapsledelse og familieterapi, alle ment å bedre pasientens evne til å fungere uten medikament).

Advarsel

Tilgjengeligheten av nettapoteker gir enkel tilgang til reseptbelagte medisiner selv uten resept, slik at misbruk av reseptbelagte legemidler enkelt for selv barn og ungdom.