Digidexo.com

Ground Radio Communication

Ground radiokommunikasjon utgjør ett av de mest kostnadseffektive og driftssikre løsninger for sikker langtrekkende kommunikasjon. Denne kommunikasjonen sparer mye ressurser i forhold til telefon eller mobil kommunikasjon. Den trådløse bakke radiokommunikasjon ble først tilrettelagt for militær bruk av US Army; i dag, blir det brukt av både militære og offentlige etater i øyeblikkelig hjelp-situasjoner. Ulike radioprodukter er tilgjengelig som per bruk. De kommer i form av manpacks, telefon Internett kobler deg, transceivere, crosspatch, modemer og antenner som brukes for langtrekkende bakken kommunikasjon.

Ulike Frekvensområder

Ground radiokommunikasjon bruker forskjellige band av elektromagnetiske bølger. Disse er i hovedsak tre typer - høy frekvens, svært høy frekvens og ultra høy frekvens. Høye frekvenser er mellom 3 og 30 MHz. Meget høy frekvens (VHF) er mellom 30 og 300 MHz, og ultrahøy frekvens (UHF) er den radiofrekvensområde fra 300 MHz til 3000MHz (eller 3 GHz).

HF radiobølger

De radioapparater som bruker HF spekter av frekvenser bruker ionosfæren og kan ofte komme enorme avstander på tvers av kontinenter, ofte 3000 km og mer. Amplitudemodulasjon (AM), en av de tidligste radio modulasjoner, er en kringkastingssystem som benytter frekvensbånd under 30 MHz. Både radio og TV-kringkasting stasjon typisk amplitude modulasjon for å kryptere informasjon. AM radio kommunikasjon bruker høye frekvenser, men lav kraftoverføring som reiser i en rett linje. Dermed kan TV eller FM radio signal reise lange avstander uten avbrudd.

VHF radiobølger

VHF radiobølger frekvens modulert og ligge i det som kalles "FM-båndet." Denne serien kan bære enorm mengde informasjon; Derfor er de også brukt i TV-sendinger. Men FM-signaler reise på siktelinjen (LOS) og har en begrenset bruk over større avstander. Kvaliteten på mottakelser forverres også i områder som har åser og høye bygninger.

UHF radiobølger

UHF radiobølger er også kalt mikrobølgefrekvenser. De brukes i mange moderne gadgets som satellitt-radio og GPS mobiltelefoner, TV, trådløst nettverk,. UHF radiobølger er i stand til å bære en datahastighet høyere enn VHF, og dermed inneholder mer informasjon. UHF-signaler kan også trenge hindringer som bygninger og skyer; UHF radiobølger kan derfor forplante lengre avstander, ofte opp til 100 miles uten forvrengning. De har også mindre kraftbehov for overføring.

Fordeler

Den første fordelen er dens kostnadseffektivitet som kommunikasjon laget ved hjelp av langtrekkende HF radioapparater er den billigste. For det andre har det stort utvalg som høye frekvenser reise over 3000 km. Første radiokommunikasjon bruker HF frekvenser krever mindre infrastruktur enn noen annen modus for kommunikasjon herunder satellittkommunikasjon. Ground radio kommunikasjon ved hjelp av HF er sikrere enn andre metoder, som er grunnen til hæren bruker det. Vedlikeholdskostnader på bakken radiokommunikasjon er kostnadseffektiv også.