Digidexo.com

brukket lillefinger symptomer

Brukket nese Symptomer

En brutt nese eller nasal brudd finner sted når en av benene i nesen er sprukket, noe som vanligvis forekommer som et resultat av høy slag traumer. En brukket nese er sannsynlig føre til flere vanlige symptomer.

Smerte

En brukket nese er vanligvis ledsaget av sterke smerter på stedet av bruddet. Ømhet og smerter kan vedvare hvis nesen blir forstyrret av vibrasjoner eller berøring.

Hevelse

En brukket nese ofte resulterer i en høy grad av hevelse rundt nesen og kan føre til blåmerker, slik at området rundt nesen for å bli misfarget.

Shape

En brukket nese kan resultere i en åpenbar eller subtile endringer i innrettingen og formen av nesen. I noen tilfeller nesen kan ha for å være fysisk realigned.

Respirasjon

En nesebrudd kan føre til vanskeligheter med å puste gjennom en eller begge neseborene. Problemer med å puste gjennom nesen som vedvarer bør tas opp av en lege.

Blødning

En nese pause er trolig bli ledsaget av neseblødning, som kan være rikelig, og kan stamme fra en pause i huden i stedet for å komme bare fra neseborene.

Brukket kjeve Symptomer

En brukket kjeve, kjent som en mandibular brøk, er en skade forårsaket av slike hendelser som Vehicular ulykker, et fall, en idrettsskade eller fysiske overgrep. Frakturen er vanligvis resultatet av en direkte kraft eller traumer til ansiktet. En kjeve fraktur kan enten være en pause i de øvre jawbones eller den nedre kjevebenet eller begge deler, og er karakterisert ved en rekke symptomer.

Smerte

Føle smerte i ansiktet eller kjeve er den vanligste typen symptom på en brukket kjeve og blir verre med bevegelse. En person som lider av en brukket kjeve vil føle en ubehagelig følelse som vanligvis er ekstremt smertefullt rundt kjeven. Denne smerte er forårsaket av nervestimulering i kjeveområdet og munn. Blåmerker, hevelse og ømhet kan også være til stede langs kjeven.

Malokklusjon

Malokklusjon er en forskyvning av motstridende tenner i over- og underkjeven når kjeven er lukket. Hvis noen lider av en brukket kjeve, kan de finne at det er en endring i måten tennene normalt stille opp. Dette er den mest åpenbare tegn på en forstuet eller brukket kjeve, og det vil føre til smerter, kjeven vil ikke være i stand til å åpne hele veien, problemer med tale vil oppstå, og kjeven kan bli hovne. Noen tenner kan også være manglende eller løs. Dette kan også føre til sikling fra ikke være i stand til å lukke munnen.

Nummenhet

Nummenhet er et annet symptom på en brukket kjeve. Nummenhet i haken eller underleppen oppstår på grunn av skade på mindreverdige dental nerve som går gjennom bein av underkjeven og forsyninger følelsen til disse områdene. Nerve, er derfor ikke i stand til å sende signaler til å overføre sensorisk informasjon fra en del av kroppen til en annen. En pause vil skade kjeven seksjon som inneholder tann stikkontakter og føre til redusert blodtilførsel til området, og frembringe en unormal følelse, slik som prikking eller nummenhet.

Blåmerker under Tongue

Et annet symptom som kan tyde på en brukket kjeve er blåmerker under tungen og tannkjøttet. Blåmerker er vanligvis forårsaket av skade på språklig nerve, som passerer like i nærheten av tungen. Skade på denne nerven kan også forårsake irriterende opplevelser og en midlertidig eller permanent tap av smak.

Kutt i ørekanalen

Rifter eller kutt, og ømhet i øregangen kan være et tegn på at det er skade på kjeven felles. Kuttet er vanligvis forårsaket av den ødelagte kjevebenet beveger seg bakover. Et kutt i øret vil føre øresmerter, kjent som otalgia.

Tegn og symptomer på en brukket håndledd

En brukket håndledd er en ganske vanlig skade, spesielt hos barn som deltar i kontaktsport eller eldre med osteoporose. En ødelagt leddet er definert ved et brudd i en av de mange bein innenfor håndleddet og vanligvis skjer etter ekstreme trykk eller støt er plassert på hånden. Hvis den ikke behandles riktig, kan det hende at håndleddet ikke gro godt og kan være mer utsatt for senere brudd og komplikasjoner.

Fakta

En brukket håndledd er mer vanlig hos barn og eldre rett og slett fordi deres ben er myke eller sprø. Den vanligste måten å pådra seg en brukket håndledd er ved å falle forover og bruke hendene som en barriere mot bakken. Den ekstreme kraft og vekt på håndleddet utsettes for kan føre bein å spenne og bryte. Men mange frakturer antas å være forstuinger og gå udiagnostisert og ubehandlet. En feil behandlet brudd kan resultere i en økt sannsynlighet bruddet vil skje en gang, og kan svekke de motoriske ferdighetene til hånden.

Tegn og symptomer

De vanligste tegn og symptomer på en brukket håndledd er stivhet i ledd, fingre eller tommelen, ømhet, blåmerker, hevelse, sterke smerter mens gripende eller klemme hånden, nummenhet eller kulde i fingre og alvorlig misdannelse. En håndleddet kan brytes uten misdannelse og sterke smerter. Disse bruddene er oftest forveksles med forstuing eller ingenting i det hele tatt og har en tendens til å gå ubehandlet.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan en håndleddsbrudd resultere i senere stivhet eller smerter i leddene. Denne smerten har en tendens til å forsvinne etter to eller tre måneder, men hvis bruddet var alvorlig nok, kan smertene være permanent. En alvorlig brudd kan også skade omkringliggende blodårer og nerver og kan forårsake nummenhet eller sirkulasjonsproblemer. Etter en håndleddsbrudd, er du også på et høyere risiko for slitasjegikt.

Behandlinger

Legen din vil bremse den brukket håndledd ved hjelp av en splint eller støpt. Han vil da foreskrive medisiner for smerter og hevelse. Vanligvis en over-the-counter medisiner er tilstrekkelig, men han kan foreskrive et opiat hvis smertene er alvorlig. Når gipsen er fjernet, kan det hende du trenger visse øvelser eller terapi for å rehabilitere musklene i håndleddet. Dette bidrar til å sikre en lavere risiko eller stivhet og smerte, og kan gjenopprette full bevegelse til hånden. Noen ganger kan operasjon være nødvendig å korrigere et brudd.

Når å se legen

Hvis du er usikker på om du har brutt håndleddet eller forslått det, prøv å vente 24 timer for å se om blåmerker og hevelse forsvinner. Håndtere smerte med en over-the-counter smertestillende. Hvis symptomene er fortsatt rundt neste dag, kan du ringe legen din og sette opp en avtale.

Symptomer på en brukket ankel

Symptomer på en brukket ankel


Hvert år, i henhold til American Academy of Orthopaedic Surgeons, vil 184 av 100 000 mennesker lider en ankel brudd. En glipp i dusjen eller et fall mens du spiller sport kan skade ankelen. Hvordan kan du fortelle om din skade er et brudd eller en alvorlig forstuing?

Misforståelse

Ankelen kan gjøre en smell, eller thudding lyd når skaden skjer. Dette betyr ikke alltid en ankel brudd. Alvorlige forstuinger kan etterligne smerte, hevelse og blåmerker av en brukket ankel.

Betydning

Peiling vekt på en brukket ankel kan ytterligere skade den. Respondere trenger å vite hvordan du flytter den skadde personen, eller om et besøk til legevakten er nødvendig.

Shock

På grunn av sjokk, kan den skadde personen ikke føler den vanlige intense smerten av en brukket ankel i flere minutter etter ulykken. Kontroller for tegn på pasient sjokk og gi behandling, hvis det er nødvendig.

Smerte

Pasienten kan føle intense smerter i ankelen med en gang. Berøring ankelen forårsaker større smerte. Med alvorlige brudd, kan pasienten ikke kunne stå på benet.

Utseende

Hvis ankelen ser ut av stilling eller om bein stikker på en unaturlig måte, er åpenbart brukket ankelen. Etter flere minutter vil den brukne ankelen hovne opp og blåmerke.

Advarsel

Hvis bare ett bein i ankelen har en hårfestet brudd, den minst alvorlige av frakturer, kan pasienten være i stand til å stå, men føler smerte når ankelen bærer vekten for lenge. Resten lindrer smerte mens vektbærende øker den. Har ankelen røntgenfotografert for å utelukke en hårfestet brudd.

Symptomer på nakkeproblemer

Symptomer på nakkeproblemer


Nakkeproblemer føre til ubehag og er ofte forårsaket av dårlig holdning eller overforbruk. Heldigvis kan symptomene på nakkeproblemer vanligvis behandles hjemme, selv om vedvarende eller forverrede smerter kan kreve medisinsk behandling.

Typer

Stivhet i nakken, kjedelig smerter eller skarpe smerter, popping lyder, vanskelig bevegelse og smerte som strekker seg inn i skuldrene eller ryggen er symptomer på nakkeproblemer.

Årsaker

Symptomer på nakkeproblemer er forårsaket av slitte ledd; anstrengte muskler; bein eller nerve lidelser; infeksjoner; skader; og dårlig holdning.

Effekter

Nakkeproblemer kan gjøre det vanskelig å engasjere seg i daglige aktiviteter som bilkjøring eller lesing, og kan føre til problemer med å få komfortabel mens du hviler eller sover.

Betraktninger

Folk som nylig har opplevd en bilulykke eller høst og har symptomer på nakkeproblemer bør søke øyeblikkelig hjelp på grunn av muligheten for et brukket bein i halsen.

Behandlinger

Symptomer på nakkeproblemer kan ofte behandles med egenomsorg slik som resten, is, varme og massasje; smertestillende midler, kan reseptbelagte medisiner, immobilisering og kirurgi være nødvendig for alvorlige problemer.

Forebygging / løsning

Ta hyppige pauser mens du kjører eller bruker en datamaskin; strekke nakken og skuldrene; opprettholde god holdning; bruke hodetelefoner for mobiltelefoner; og god søvnhygiene er teknikker som kan redusere symptomer på nakkeproblemer, ifølge American Academy of fysikalsk medisin og rehabilitering.

Tegn og symptomer på Håravfall hos barn

Den amerikanske Håravfall Association (Ahla) sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for tre prosent av alle besøk til barneleger kontorer nasjonalt. Tegn og symptomer er oftest alarmerende plutselig.

Normal Håravfall

Menneskelig hår vokser i gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100 til 120 hårstrå skur i løpet av en dag, og er stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Soppinfeksjon tinea capitis (ringorm i hodebunnen) er den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe. Det blir behandlet med anti-soppmidler.

Sykdom

Alopecia areata, en autoimmun sykdom, som forårsaker plutselig håravfall --- ofte over natten --- resulterer i glatte flekker på et barns hode. Alopecia totalis forårsaker plutselig og fullstendig skallethet. Hudleger kan forskrive medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; disse vil imidlertid ikke hindre fremtidige hårløse flekker.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen innen et par uker etter det første kurset av behandling. Hår kan vises på et barns pute, eller komme ut når du børster håret hennes.

Emotional Impact

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende." Foreldre bør gi trygghet til sine barn lider av hårtap.

RSD Symptomer

Sympatetisk dystrofi, eller RSD, er også kjent som komplekst regionalt smertesyndrom. Det er en smertefull tilstand som kan påvirke muskler, bein og hud og muligens blir verre over tid. Det forekommer oftest etter at en person har opplevd en skade eller en operasjon, men ofte er det ingen tydelig grunn til det. RSD kan gå bort bare for å komme tilbake i et nytt område av kroppen år senere.

Teorier / Spekulasjoner

Selv om den eksakte årsaken til RSD i ukjent teorien er at kontroll over de ulike nervesystem i kroppen er forandret gjennom en skade eller en operasjon. Noen av årsakene som er koblet til RSD som er dokumentert er hjerteinfarkt og hjertesykdommer, infeksjoner, paralyse på den ene side av personen, ryggmargs problemer, traumer, kirurgi og repeterende bevegelser lidelser som carpal tunnelsyndrom. Men i så mange som 20% av RSD pasienter årsaken ikke kan pekes. RSD vanligvis starter i et lem som er blitt skadet, for eksempel et brukket ben, og kan spre seg til slutt til andre lemmer.

Time Frame

RSD symptomene er vanligvis tre trinns progresjon. Den akutte fasen skjer i det første en til tre måneder av sykdom. Den dystrofe stadium kommer etter det og varer vanligvis fra tre til seks måneder. Den siste fasen er kjent som atrofisk fasen og kommer seks måneder ut fra utbruddet av sykdommen.

Typer

Tegn og symptomer på RSD kommer i forskjellige typer. Hvis nervesystemet er involvert så vil det være brennende smerte, vil huden skifter farge til rød eller blå, og huden vil føles varmt eller kaldt. Personen vil også være ganske følsomme for berøring. Smerten kan komme og gå eller alltid være der. Hvis immunsystemet er involvert med RSD da smertene vil være i leddene, med hevelse og rødhet også symptomer. Mange infeksjoner er en mulighet. Når motoren systemet er involvert vil det være muskelkramper og skjelvinger, svake lemmer, og folk vil ha en hard tid bare initiere bevegelse.

Identifikasjon

RSD er en svært vanskelig å diagnostisere tilstanden. Andre sykdommer må utelukkes som produserer lignende symptomer. En pasients sykehistorie vil bli vurdert og en nevrologisk eksamen vil bli gjort, med legen spesielt engstelig for å se om sterk smerte er produsert av mild stimulering. Et batteri av tester som bein skanner, MR og blodprøver vil bli benyttet for å få en diagnose av RSD.

Forebygging / løsning

De med smerte symptomer på RSD vil bli gitt medisiner som anti-inflammatoriske medisiner og morfin for å håndtere dem. Meds å lindre muskelkramper og muskelstivhet kan være foreskrevet. Fysioterapi er et alternativ som er nerve blokker som er utformet for å blokkere overføring av smertesignaler. I ekstreme tilfeller av RSD kirurgi er et mulig svar. En enhet som kalles en TENS enheten kan brukes til å sende lave impulser til ryggmargen til kortslutnings smerte signaler.

Hvordan å gå på en brukket ankel

En ødelagt ankelen er når en eller flere av de tre ben som utgjør ankelen er brutt. Disse tre bein kalles fibia, den Tibula og talus. En pause kan skje på mange måter, fra et fall eller et slag. Se legen din for å finne ut om du har virkelig ødelagt ankelen, siden en alvorlig forstuet ankelen noen ganger føles som om den er ødelagt. Symptomer på en brukket ankel inkluderer hevelse, blåmerker, smerte og en følelse av ankelen blir forstuet. Du kan fortsatt være i stand til å gå på en ankel med en mindre brudd, og det er derfor dette ikke er en pålitelig indikator.

Bruksanvisning

Hvordan Walk

•  Bestem hvor alvorlig bruddet er. Hvis den er mindre og ankelen er ikke malplassert, kan du unngå kirurgi. Men det er lite sannsynlig at du vil være i stand til å gå på det med en gang. Ifølge nettstedet til American Academy of ortopediske kirurger, "noen leger la pasienter legge vekt på sin etappe med en gang, mens andre har dem vente i seks uker." Det synes å være mer vanlig å holde av foten, men. Hvis ankelen er brutt samt malplassert, er kirurgi nesten alltid anbefalt.

Spør legen din om du kan legge vekt på ankelen. Hvis du bruker en støpt eller en støvel, er han trolig til å si ja. Ifølge nettstedet til University of Michigan Health System, "Hvis bruddet ikke er for alvorlig, kan du være i stand til å gå i støpt etter en kort periode." Du må kanskje bruke en stokk eller krykker for en stund, though.

Ikke prøv å gå raskere enn anbefalt, og sørg for at du gjør alt for å rehabilitere ankelen etter operasjonen. Hvis ikke, kan det hende du må gjennomgå en ny operasjon. Institutt for Foot og ankel Rekonstruksjon på Mercy sier at "hvis ankelen ikke er reparert riktig eller ikke gro godt, leddgikt og misdannelse av ankelen kan oppstå. Noen av disse pasientene vil ha noe annet valg enn å ha ankelen kirurgi redone . "

Forvent din tur til å være sub-par i mange måneder. Limping er vanlig. Noen individer ta opptil to år å komme tilbake til det normale. Stikker til fysioterapi programmet er nøkkelen.

Osteoporose symptomer og botemidler

Osteoporose er en tilstand som forårsaker bein å være skjør og svak. Med denne tilstanden en person kan lett brekke bein med bare mild stress, for eksempel løfte en tung gjenstand eller flytte på feil måte. En årsak til osteoporose er lave nivåer av fosfor, kalsium og andre mineraler i bein. Inntak av tilstrekkelige mengder av kalsium og vitamin D kan bidra til å forebygge tilstanden.

No Pain

Under de tidlige stadier av osteoporose kan det ikke være noen smerte eller symptomer. I løpet av denne tiden benene blir svekket av tilstanden.

Høyde Loss

Osteoporose symptomer kan inkludere gradvis tap av høyde som din holdning blir lut.

Back Pain

Osteoporose symptomer kan omfatte ryggsmerter. Hvis vertebra blir brukket eller kollapser, kan smertene være alvorlige.

Oppsprukne Bones

Osteoporose symptomer kan omfatte brudd i bein. Dette inkluderer ryggvirvlene, hofter og håndledd.

Hormonbehandling

Hormonbehandling var en gang den vanligste behandlingen for osteoporose. Bekymringer over bivirkninger av hormonbehandling har forandret hvordan noen leger behandle tilstanden.

Perscription narkotika

Reseptbelagte legemidler som brukes til behandling av osteoporose inkluderer slike legemidler som bisfosfonater, raloksifen, calcitonin, teriparatide og tamoxifen.

Fysioterapi

Fysioterapi brukes til å styre osteoporose og redusere symptomene på tilstanden. Dette inkluderer trening og trening med vekter.

Midfoot Osteoarthritis Symptomer og eksamen

Midfoot Osteoarthritis Symptomer og eksamen


Artrose er det bruk av brusk som dekker bein, forårsaker smerte i leddene. Fordi det er 28 bein i foten og mer enn 30 ledd, er det mange steder for osteoarthritis å danne. Midfoot er en av de mest angrepne områder. Det kan være forårsaket av aldring, eller ved en skade som ikke ble korrekt behandlet. Det kan også være et resultat av en forstuing, brukket bein eller revet ligament som skjedde i fortiden.

Smerter eller ømhet

En vanlig symptom på midfoot artrose er smerte og / eller ømhet som gjør walking vanskelig.

Stivhet og hevelse

Midfoot Artrose kan føre til stivhet og nedsatt bevegelsesutslag i foten. I tillegg kan det være betydelig hevelse som også hindrer gang.

Undersøkelse

En fysisk eksamen vil omfatte spørsmål om historien av symptomene. Legen vil ønske å vite når de begynte, når smertene er verre, hvis det er en eller begge føttene, hvis det noen gang var en skade og typer sko slitt.

Tester

Legen kan utføre en ganganalyse, som viser hvordan bein stille opp når han går, samt styrken av føtter og ankler. Andre tester kan omfatte røntgen, en CT scan eller en MR.

Behandling

Behandlinger kan omfatte anti-inflammatoriske medisiner, erke støtter eller sko inserts, tilpassede sko, bukseseler, en stokk, vektkontroll, steroid injeksjon og fysioterapi.

Kirurgi

Hvis ikke-kirurgiske behandlinger ikke hjelper, kan kirurgi være nødvendig.

Slik Spot Symptomer på costochondritis

Costochondritis er en smertefull tilstand. Det fører til inflammasjon og ømhet av brusk langs det området hvor ribbene kobles til brystbenet, dvs. de costochondral leddene. Årsakene er ikke akkurat kjent for denne tilstanden, men det er generelt antatt at visse ting utløse costochondritis. Disse omfatter et slag mot brystbenet og / eller ribbeområdet, en infeksjon i costochondral leddene, muligens forårsaket av en operasjon, og overforbruk av muskler og ledd som omgir brystbenet. Det er mange symptomer på costochondritis. Denne artikkelen vil utforske hvordan du kan oppdage symptomene på costochondritis.

Bruksanvisning

Brystsmerter?

•  Sjekk for brystsmerter. Dette vil være den første holdepunkt for å lete videre for å se om du har costochondritis. Den brystsmerter vil generelt være på hver side av brystbenet, i nærheten av den tredje til femte ribben. Smerten vil vanligvis være alvorlig, men kan også være kjedelig og verkende. Oftest er smerten mer alvorlig på venstre side.

berør området forsiktig til venstre og høyre på tredje til femte ribben. Hvis du føler ømhet når du trykker på leddene og brusk som forbinder ribbeina til brystbenet, er dette en sterk indikator på costochondritis.

Ta et dypt åndedrag. Med costochondritis, vil smertene øker når du tar et dypt pust, eller når du kommer ut av pusten fra trening, for eksempel. Hvis smertene avtar når du blir avslappet og legge seg ned, er dette en annen måte å få øye costochondritis.

Sjekk for pustevansker. Hvis du synes det er vanskelig å ta dype åndedrag på grunn av smerter, er dette et symptom på costochondritis. Det vil være vanskelig å løfte noe, eller å gå opp trapper, for eksempel. Den ekstra pust nødvendige steder smerter på costochondral leddene.

Hoste, men vær forsiktig! En måte å få øye costochondritis er at det vil være stor smerte når du hoster. Hvis du hoster, og det gjør vondt i området langs brystbenet, er dette en indikasjon på costochondritis.

Besøk legen. Legen din vil være bedre i stand til å diagnostisere costochondritis og utelukke andre medisinske tilstander. Du kunne ha spente muskler som forårsaker smerter i området, eller du kan ha en hjertesykdom. Dessverre, ikke costochondritis ikke vises på røntgenbilder som et brukket ribbein ville så det er grenser for legens evne til å diagnostisere costochondritis.

Se etter hevelse i området langs brystbenet. Hvis hevelsen er til stede, kan du ha Tietze syndrom. Har legen din sjekk for hevelse å utelukke Tietze syndrom. Noen ganger hevelse vil vises på en MR eller CT scan. Legen kan bestille en av disse tester som skal utføres på deg å skille mellom de to betingelser.

Hint

  • Det er alltid en god idé å oppsøke lege hvis du har brystsmerter.
  • Hvis du har brystsmerter i brystbenet området, spesielt til venstre for sternum, kan du være å ha et hjerteinfarkt eller andre hjerteproblemer. Ikke ta smerten lett! Oppsøk lege umiddelbart for å utelukke hjerteproblemer, spesielt hvis du også har kvalme, svette og venstre arm smerter.
  • Ikke alle leger er kjent med costochondritis. Du må kanskje spesifikt nevner det som en mulighet til å sørge for at legen din sjekker for det!

Symptomer som krever en ortopedisk kirurg

Symptomer som krever en ortopedisk kirurg


Ortopediske kirurger diagnostisere og behandle en rekke problemer i muskel- og skjelettsystemet. Muskel- og skjelettsystemet består av bein, muskler, ledd, sener, leddbånd og nerver. Ortopediske kirurger bruker både kirurgiske og ikke-kirurgiske metoder for å behandle problemer som inkluderer frakturer, idrettsskader, medfødte lidelser, infeksjoner og svulster. Pasienter vanligvis bringe symptomer på ortopediske problemer til seg oppmerksomheten til en fastlege, som kan henvise dem til en ortopedisk kirurg for behandling.

Smerte

Smerte er et vanlig symptom på mange ortopediske problemer. Ubehag i bestemte ledd kan være en indikasjon på problemer som krever kirurgi. Skuldersmerter kan indikere en rotator cuff problem mens smerter i håndledd, arm eller underarm kan være et symptom på carpal tunnel syndrom. Mild til sterke smerter i en finger ledsaget av at fingeren låst i en bøyd stilling kan være et symptom på trigger finger. Smerter etter et traume kan være et tegn på et brukket bein eller revet ligament. Ryggsmerter kan kreve ekspertisen til en ortopedisk kirurg. Eksempler på ryggproblemer som ville kreve en ortopedisk kirurg inkluderer herniated disk eller brukket ryggvirvler. Problemer med ryggraden kan også utløse symptomer på nummenhet eller kribling.

Hevelse

Hevelse kan være et tegn på en tilstand som kan til slutt måtte operasjonen. Artrose oppstår når brusk i leddene slites down.This kan ramme alle ledd, og ømhet og tap av fleksibilitet kan følge den. Hevelse eller stivhet i leddene som varer i mer enn to uker kan tyde på slitasjegikt. Kirurgisk behandling for denne tilstanden kan omfatte utskifting av ledd, omstilling bein eller fusing bein. En lege bør vurdere hevelse av bein eller ledd, noe som kan indikere andre forhold, inkludert brudd eller kreft.

Rødhet og redusert mobilitet

Rødhet kan være et symptom på en infeksjon eller skade, spesielt når ledsaget av smerte eller hevelse. Forhold som bursitt eller senebetennelse kan være ledsaget av rødhet. Rødhet ledsaget av smerter, hevelse eller feber kan indikere et alvorlig problem og kan kreve en ortopedisk lege. Redusert mobilitet er et annet tegn på en muskel-skjelett problem, og kan tyde på forhold som revet leddbånd eller sene skade.

Synlige skader og uregelmessigheter

En synlig skade i bevegelsesapparatet kan trenge ortopedisk behandling. Eksempler på synlige skader inkludere forstuinger, tøyninger, benbrudd og dislokasjoner. Medfødte misdannelser av skjelettsystemet kan også kreve kirurgi, slik som klumpfot, ulik benlengde og hammer tær.

Hvordan Påfør en Cast til en brukket arm

Uttrykket "brukket arm" indikerer brudd i en eller flere bein av armen. Vanligvis blir brukket arm forårsaket av traumer, men det kan også forekomme som et resultat av langvarig belastning pålegges på bein. På klinisk undersøkelse, symptomer på en brukket arm er smerter, betennelser, misdannelse og begrenset mobilitet av lem. Bruk av isen til det berørte området kan lindre smerte og hevelse i noen grad før de når legekontoret. En uunngåelig behandling for den aktuelle heling av bruddet er anvendelsen av støpt til en brukket arm.

Bruksanvisning

Gjør pasienten ligge rett på hans / henne tilbake og plassere armen på en 90-graders vinkel parallelt med bakken.

•  Bandasje hele lengden av armen med gas. Starter på håndleddet, rull gasbind oppover rundt armen, litt overlapp forrige gasbind, og stoppe noen få inches over albuen. Tuck i den løse enden av gasbind for å feste.

Dypp gips bandasjer i vann i 5 sekunder og deretter begynne å pakke armen i trange spiraler. Sørg for å overlappe hvert lag av bandasjer med minst en halv tomme. Ikke pakk armen for hardt. Pakk armen i 4-5 lag av gips bandasjer.

Vent minst 15 minutter for å la gips bandasjer tørr og stabilisere armen. Slipp pasienten til å gjenoppta aktiviteten.

Hint

  • En tømmerstokk eller rullet opp blader kan brukes til å splint den berørte arm på midlertidig basis, hvis legekontoret er utilgjengelig i nærheten regionen.

Stivhet og smerter i hender og Pink Eye Symptomer

Stivhet og smerter i hender og Pink Eye Symptomer


Mange mennesker lider av stivhet og smerter i hendene, vanligvis forårsaket av leddgikt. Hvis du lider smerter og stivhet i hendene, samt symptomer på rosa øye, mer kjent som konjunktivitt, så du kan være lider av en tilstand som kalles Reiter syndrom.

Smerter og stivhet

Smerter og stivhet i hendene er ofte forårsaket av leddgikt. Leddgikt er betennelse i leddene som forårsaker hevelse, smerte og redusert bevegelighet, eller stivhet. Brusk som beskytter leddene begynner å bryte ned, noe som fører til at bein å gni sammen. Artritt oppstår vanligvis med aldring, infeksjon, et brukket ben, eller på grunn av en autoimmun lidelse system, hvor immunsystemet feilaktig identifiserer en kroppsdel ​​som fremmed.

Konjunktivitt

Konjunktivitt oppstår når conjunctiva, som er membranen som dekker det hvite i øyet, blir betent. Øyekatarr er populært kjent som rosa øye fordi øyet blir rødt når det sveller. Det er mange årsaker til symptomene på konjunktivitt, slik som bakteriell infeksjon, virus som vanlig forkjølelse og allergier. Når symptomene på konjunktivitt oppstå med symptomer på artritt, kan det være forårsaket av Reiters syndrom.

Reiter syndrom

Reiters syndrom er en reaktiv artritt, noe som betyr at det foreligger enten som reaksjon på en annen tilstand. Reiter syndrom er vanligvis utløst av bakterier som salmonella og seksuelt overførbare sykdommer som klamydia. Samt leddgikt og konjunktivitt, andre symptomer på Reiter syndrom inkluderer urinveisinfeksjoner, sår og sår på penis og palmer, og i sjeldne tilfeller hjerteproblemer.

Behandling

Det finnes en rekke behandlinger for Reiters syndrom. Narkotika-baserte behandlinger inkluderer antibiotika for å håndtere eventuelle gjenværende bakteriell infeksjon, immundempende å prøve å forholde seg til en overaktiv immunsystem, og kortikosteroider for å redusere betennelse. Å spise fet fisk, nøtter og linfrø kan også bidra til å redusere mengden av kjemikalier i kroppen som forårsaker betennelse.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din dersom du viser symptomer på øyekatarr eller leddgikt. Et angrep av Reiter syndrom bør vare mellom tre og seks måneder. Snakk med legen din dersom symptomene varer i lengre enn den perioden.

Milde RSD Symptomer

Reflex sympatisk dystrofi er en kronisk og smertefull nevrologisk tilstand som påvirker huden, muskler, ledd og bein. Det oppstår ofte etter en skade eller operasjon. De er to typer av RSD; en type involverer nerveskade, og den annen type ikke gjør det. Symptomer er i utgangspunktet den samme for begge

Betydning

Menn, kvinner og barn alle komme RSD. Det er anslått at millioner lider av RSD, men ikke får riktig diagnose. Noen ganger symptomene forsvinner alle sammen bare for å komme opp igjen når en annen skade oppstår.

Symptom Oversikt

Symptomer inkluderer en brennende smerte som kan være mild eller intens, hevelse, overdreven svetting, og følsomhet for berøring. Symptomer kan først vises i den skadde lem og da vises og spredning i et annet.

Skin

Huden kan bli rød og hoven. Det kan også ta på seg en blålig fargetone. Hudtemperatur kan gå fra kaldt til varmt. Huden kan også bli skjellende og flassende.

Joint Pain

RDS kan også føre til ledd- og muskelsmerter. Sårhet, ømhet og en generell tung følelse i bena kan oppleves. Ødem og infeksjoner kan også oppstå. Nummenhet og prikking ofte følt.

Motor System Funksjon og trøtthet

Motorisk funksjon kan også bli påvirket. Det kan være vanskelig for å gå, bøye armene kan være vanskelig å gjøre, og ved hjelp av fingeren eller for hånd kan bli umulig. Svakhet, muskel spam og stivhet er også klager. RSD kan føre til ekstrem trøtthet. Migrene, eksem, angst, bein atrofi og depresjon er noen komplikasjoner.

Nerve Damage

Nerveskader kan bringe på RSD. Det kan være et resultat av en skade, et brukket bein eller kirurgi. I RSD, går nervesystemet inn overdrive og smerte, hevelse, svakhet, følsomhet er forstørret, ikke bare i det berørte området, men ofte ganger til andre deler av kroppen.

Behandling for en brukket nese

En brukket nese (ellers kjent som en nesebrudd) oppstår ofte når benet over neseryggen er sprukket eller knust. Noen vanlige årsaker til en brukket nese er fall, kontaktsport, håndgemeng med slag mot ansiktet, og trafikkulykker med ansikts traumer. Omstilling eller kirurgi kan være nødvendig for å avhjelpe en brukket nese, men ofte ingen medisinsk behandling utover hjemmetjenesten er nødvendig.

Symptomer på en brukket nese

Hvis har blitt rammet nesen din, kan du lurer på om det er ødelagt. Noen symptomer på en brukket nese er smerter eller ømhet i det berørte området, hevelse i nesen og omkringliggende områder, neseblødning, crookedness i nesen, blåmerker rundt nese og / eller øynene, nasal slim utflod, og pustevansker.

Hjem Behandling

Så snart du tror nesen kan ha blitt brutt, raskt lene seg fremover og puste gjennom munnen for å stoppe så mye blod som mulig fra drenering i halsen din. Gjelder også isposer for 10 til 15 minutters intervaller innen første dag eller to etter pause for å redusere hevelse. Holde hodet hevet (spesielt når du legger deg til å sove) kan også bidra til å redusere hevelse. I tillegg kan du ønsker å ta smertestillende som for eksempel Advil eller Tylenol, men pass på at du ikke tar mer enn det som er anbefalt på flasken.

Medisinsk intervensjon

If har vært skadet nesen, kan det hende du ikke trenger å søke hvilken som helst medisinsk hjelp. Men du bør få sjekket for å være sikker hvis du opplever noen av følgende symptomer: alvorlig hodepine, oppkast, nakkesmerter, tap av bevissthet (relatert til hode eller nakkeskade), ustoppelige blødninger, skjeve eller vridd utseende i nesen, puste problemer, synlige nasal bein og klar væske renner ut av nesen.

Stengt Reduction

Av og til kan en nese pause fortrenge nasal bein og brusk. I denne situasjonen kan en lege velge å utføre det som er kjent som en lukket reduksjon. Denne prosedyren er ikke-kirurgisk, og det bør utføres innen to uker etter bruddet, sier Mayo Clinic. Under prosedyren, viljen trolig tilby en rekke medisiner for å holde deg smertefri. Legen så åpner neseborene og bruker instrumenter til å omstille bein og brusk. Legen kan også pakke neseborene med medisinert gasbind eller bruke splinter.

Kirurgi

Alvorlige nese pauser eller pauser som ikke ble behandlet innen to ukers behandling kan kreve kirurgi for å justere bein og brusk og omforme nesen. Rekonstruktiv kirurgi kan være nødvendig for å fikse en skadet nasal septum, noe som kan føre til permanente pustevansker hvis venstre ubehandlet. Noen vanlige bivirkninger av nesekirurgi er hevelse og blåmerker.

Symptomer på en Fractured Rib

En brukket ribbein kan skyldes en skade eller plutselig indre kraft som hoste, spesielt hos personer med bein sykdommer som osteoporose. Symptomene på en brukket ribbein kan variere fra smerte som er så mild at du ikke skjønner at du har et brukket bein, eller kan omfatte livstruende indre skader. Vurdere disse fakta fra Mayo Clinic om symptomer på en brukket ribbein.

Diagnose

En lege kan diagnostisere om en rib er brukket basert på en fysisk eksamen fulgt opp av et røntgenbilde av brystet.

Hevelse

En brukket ribbein kan forårsake symptomer som hevelse eller blåmerker på brystet, noe som kan skje i løpet av minutter etter en skade eller ulykke.

Pustevansker

Pustevansker, spesielt etter et fall eller skader i brystkassen er et symptom på et brukket ribbein.

Smertefull Breathing

En brukket ribben kan forårsake smerte når du puster, spesielt når du hoster eller ta et dypt åndedrag.

Ømhet

Ømhet ved berøring din ribbeina er et symptom på en ødelagt eller brukket ribbein som kan forverres med bevegelse eller aktivitet.

Hemothorax

En brukket ribbein kan skade musklene i brystet, forårsaker indre blødninger mellom lungene og hulrom i brystet (hemothorax), som er et medisinsk nødstilfelle.

Pneumothorax

Pneumothorax er en livstruende tilstand som kan være forårsaket av en brukket ribbein som punkterer en lunge og fører til en opphopning av luft i brysthulen.

Hvordan identifisere symptomer på Pleurisy

Pleuritt er betegnelsen som brukes på en tilstand som beskriver betennelse eller irritasjon i slimhinnen i lungene og brysthulen, kalt pleura. Denne foring består av to lag av tynn membran. Pleuritt kan være forårsaket av et mangfold av faktorer, inkludert, men ikke begrenset til en bakteriell, viral eller soppinfeksjon, skader eller blodpropp, sykdom eller generelle irritanter. Tilstanden oppstår når fluidet bygger seg opp mellom de to tynne lag av membraner, som kalles "våt pleuritt." Hvis ingen væske buildup er til stede, er tilstanden kalles "tørr pleuritt." Tilstanden kan påvirke alle aldre og kjønn, men risikoen øker med lungebetennelse eller andre lunge eller brystinfeksjoner, samt ribbe frakturer og mange nyre, lever og bukspyttkjertel sykdommer og kreft. En person som vet hvordan å identifisere symptomer på pleuritt kan initiere rask behandling, samt for å unngå komplikasjoner.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på eventuelle plutselige smerter i brystet som forverres med å puste eller hoste. Mange mennesker sier at smerten er lik som oppleves med en brukket ribbein. Smerten kan variere fra individ, fra en kjedelig, bankende verke til skarp, stikkende smerte opplevelser. Smerten vil generelt være lokalisert over det området av brystet som er berørt.

Ta temperaturen. Noen ganger, men ikke alltid, vil pleuritt presentere med feber. Hvis du har kroniske lungeproblemer som astma, bronkitt, emfysem eller lignende forhold, kan du være på et høyere risiko for å utvikle brysthinnebetennelse.

Se etter tegn til rask eller grunne puste når du sitter eller står. Mennesker plaget av brysthinnebetennelse ofte ligge på den berørte side, så hjelper det å gjenoppleve smerten av å puste. Imidlertid, ettersom tilstanden forverres, blir stadig vanskeligere å puste uansett hvilken posisjon er tatt.

Ta hensyn til ubehag eller smerte når du flytter eller berører den berørte side, spesielt hvis du føler at du kan ha skadet et ribbein. Ømme eller sensitive områder som føles mørbanket (med eller uten tilstedeværelse av et blåmerke) er en indikasjon på at noe er galt.

Ta notater av din fysiske tilstand og hvordan du føler deg på en dag-til-dag basis. Forsøk aldri å selv diagnostisere en tilstand, men vær klar over hva som er normalt og hva som ikke er for din egen kropp. Hvis du har noen uvanlig eller merkbar pustevansker, planlegge et besøk med legen din for videre undersøkelse.

Tips og advarsler

  • Rask behandling kan gi lindring av symptomer i løpet av én til to uker. Noen individer (med råd fra en lege) kan finne noen lettelse gjennom brystet bindende. Men unngå bindende brystet i mer enn et par timer av gangen. Selv binding kan gi lindring av smerte, fjerne bindingen hvert par timer og tvinge deg selv til å ta dype åndedrag for å forhindre lungebetennelse.
  • Venstre ubehandlet, kan pleuritt føre til komplikasjoner som lungebetennelse og væske buildup som vil sterkt påvirke puste. I tillegg kan arrvev (adhesjon) danner, som kan forårsake kroniske pustevansker.

Forstuet ankel Symptomer

En ankel forstuing kan variere i alvorlighetsgrad fra mildt forstuet å fullstendig revet. Symptomer og smerter av en forstuet ankel variere med type forstuing. De fleste forstuet ankler vil leges uten komplikasjoner hvis du følger legens instruksjoner og rehabiliteringsmetoder.

Etter at du forstuer ankelen, er det svakere og ikke like fleksibel, som setter deg høyere risiko for etterfølgende forstuinger. Forebyggende metoder redusere risikoen for senere forstuinger.

Fakta

Du forstuer ankelen når du delvis eller helt rive leddbånd ved å strekke dem for langt. Den ligament styrer bevegelsen i leddet. En forstuet ankel oppstår vanligvis med en overdreven vri på ankelen eller en vanskelig landing på foten. Ankelskader er en av de vanligste skadene, fordi de kan oppstå både under normal daglig aktivitet og idrett og fritidsaktiviteter.

Typer

Det finnes to typer forstuet ankler, inversjon ankelen forstuing og vrenge ankelen forstuing. En inversjon forstuing er når foten faller innover. Det står for et gjennomsnitt på 90 prosent av ankelskader. Med innover strekning av ankelen de tre ytre leddbånd i ankelen er strukket for langt og tåre.

En vreng forstuing oppstår når foten vendinger utover og deltoid leddbånd strekke for langt. Deltoid er den indre leddbånd i ankelen. Eversion ankelskader er den minst vanlige og mindre smertefull av de to forstuinger fordi din indre leddbånd er bare litt strukket utover sin kapasitet.

Betydning

Det er tre grader av en ankel forstuing og nivået av smerte bestemmes av forstuing karakteren. En Grade I forstuing strekker leddbånd i ankelen og forårsaker smerte og hevelse. En Grade II forstuing delvis tårer leddbånd og er mer alvorlig. Det er blødning under huden, blåmerker, hevelse og smerte hvis du prøver å gå. Klasse III ankelskader helt rive av leddbånd. Hvis du prøver å gå, vil du oppleve sterke smerter.

Forebygging

Forebygging kan redusere risikoen for fremtidige forstuet. Alltid strekke på ankelen og leggen før trening. Wear stabile, flate sko for daglige aktiviteter, og for sportslige aktiviteter bære tett laced eller høy-toppet sko. Høy helbrede og platåsko øke risikoen for en forstuet ankelskade fordi foten er ute av balanse.

En flott måte å styrke ankler ditt er å hæl gange; stå på hælene og løft tærne opp, gå på hælene i tre til fem minutter.

Advarsler

Fordi det er så vanskelig å skille mellom en forstuet ankel og en ankel brudd, kan legen din ta en X-ray for å identifisere skade. De to skader har noen lignende symptomer som moderate smerter og hevelse. I en brukket ankel det kan være tå nummenhet, foten kan ikke holde vekten av beinet, og du kan ha uhåndterlig smerte. Du bør oppsøke lege hvis du opplever noen av disse symptomene.

Hvordan vet jeg om du har en brukket Pelvis

Hvordan vet jeg om du har en brukket Pelvis


En bekkenbrudd, når en av bein i bekkenet er brutt, kan være forårsaket av et fall fra en høyde eller en alvorlig innvirkning. Hos eldre eller de med et ben-svekkelse sykdom slik som osteoporose, kan graden av virkningen er nødvendig for å forårsake en fraktur være mindre. Den eneste måten for enkelte å vite om du har en bekkenbrudd er å være riktig diagnostisert av lege. Men det er mange tegn og symptomer å se etter hvis du mistenker at du har mange brukket bekkenet, og vite hvordan du skal kjenne igjen disse indikatorene vil hjelpe deg å avgjøre om du trenger å ta en tur til legevakten for røntgen og forsvarlig medisinsk bryr seg.

Bruksanvisning

•  Tenk på hvordan du fikk din nåværende skade. Visste du faller fra en høyde, eller lider en hard innvirkning som du kan oppleve i en bilulykke?

Ta hensyn til eventuelle medisinske problemer du måtte ha som svekker bein, som osteoporose.

Husker noen mindre fall som kan ha oppstått nylig hvis du har en slik medisinsk tilstand, som en mer og mindre støt kan føre til bekkenbrudd hos eldre eller lider av osteoporose.

Observer urinen for blod. Blod kan også gå ut fra endetarmen hvis bekkenet er brukket.

Se på nedre del av magen og bekkenområdet for blødning, eller steder hvor et bein har brutt gjennom huden.

Sjekk nedre del av magen for hevelse, blåmerker eller mørke, varme ømme områder, som indikerer indre blødninger.

Noter noen smerte når du sitter, står, går, eller endre stilling.

Observer dine bevegelser for å finne ut om du favoriserer ett ben, eller holder kneet eller hofta i en bestemt posisjon for å minimere smerte.

Mistenker en bekkenskade hvis noen av disse tegn eller symptomer er kombinert med frysn, svimmel, svak eller ørhet, noe som kan tyde på at du er i sjokk.

Tips og advarsler

  • En bekkenbrudd er en meget alvorlig skade som kan føre til bevisstløshet eller død hvis den ikke behandles. Hvis du selv mistenker at du har en bekkenbrudd, bør du ringe etter ambulanse, som det er viktig å holde seg helt i ro for å unngå forverring av indre skader.
  • Hvis du prøver å finne ut om en annen person har et bekkenbrudd eller ikke, husk at tegn på en bekkenbrudd er ting du vil være i stand til å se, mens symptomene er hva offeret av skaden føles. Hvis offeret ikke er bevisst nok til å svare på spørsmål, vil du bare være i stand til å se etter tegn på bekkenskade. I tilfelle at offeret ikke er bevisst nok til å svare på spørsmål, bør en ambulanse alltid bli innkalt.
  • Denne artikkelen er kun ment som informasjon, og er ikke å anse som medisinske råd. Bare kvalifisert personell kan diagnostisere et bekkenbrudd.