Digidexo.com

aneurisme bak kneet

Symptomer på en aneurisme bak kneet

Popliteal arterien er funnet bak kneet. En aneurisme er en unormal masse i veggen av en persons arterie. En arterie er et blodkar i kroppen som er ansvarlig for å føre blod fra hjertet til resten av kroppen. Når en aneurisme blir for stort, kan det pop og forårsake indre blødninger. En aneurisme bak kneet kan være vanskelig å oppdage fordi mange pasienter ikke opplever noen store eller merkbare symptomer.

Bakgrunn

Aneurismer bak kneet, ellers kjent som perifere aneurismer, kan danne blodpropper. Når disse blodpropper bevege seg bort fra aneurismer seg selv, kan de hindre at blod strømmer. Aneurismen, hvis stor nok, er i stand til å trykke inn i en annen blodåre eller nerve.

Kul

Den mest åpenbare fysiske tegn på en aneurisme bak en persons kneet er en klump eller brak som kan bli følt gjennom en pulserende sensasjon. Klumpen kan føre til at personen smerte når du trykker på eller når du utfører daglige aktiviteter. Hvis du føler noen form for hevelse eller bump, kontakt lege omgående.

Koldbrann

Når en blodpropp former i kroppen på grunn av aneurisme, kan det føre til begynnelsen stadier av koldbrann. Koldbrann er når vevet dør fordi blodstrømmen er blokkert og næringsstoffer ikke får til dine lemmer. Vev deretter dør og råtner.

Nummenhet

Hvis en aneurisme er stor nok, kan det presse på andre nerver. Denne komprimeringen kan føre til at personen til å føle smerte, svakhet og selv nummenhet i ben eller kne. Nummenhet kan variere fra en følelse av prikking å være ute av stand til å bevege kroppsdelen.

Behandling

Dersom legen mistenker at du har en knehasecyste arterie aneurisme, vil hun gjennomføre en ultralyd. Den ultralyd vil se for å finne nærværet av aneurismen samt bestemme størrelsen og hvor det er plassert. Den beste form for behandling for en aneurisme bak kneet er kirurgi. Leger vil skape et kirurgisk bypass eller ny vei for blodet å strømme. Bypass kan være laget i en viss del av årer eller gjennom en kunstig rør. Dette gjør at blodet til å bevege seg rundt og forbi aneurisme.

Baker Cyste

I mange tilfeller kan en baker cyste samle seg på baksiden av kneet. En baker cyste er en samling av væsker som kan forveksles med en aneurisme. En baker cyste kan dannes når leddet i kneet er betent eller lider av leddgikt Disse cystene kan fungere som en aneurisme og trykk mot venene, som fører til hevelse i beinet og kneet.

Hva Tester Finn Leddgikt bak kneet?

Det vanligste området for kneet leddgikt å utvikle er bak kneet. Det finnes tre former for kneet leddgikt: slitasjegikt, revmatoid artritt og post-traumatisk leddgikt. Slitasjegikt, som er den vanligste formen for kne leddgikt, oppstår vanligvis hos personer over 50 år, som den felles brusk slitt bort sakte over en periode på flere år. Revmatoid artritt kan skje i alle aldre og generelt forekommer i begge knær, når leddbrusken er ødelagt. Til slutt oppstår post-traumatisk leddgikt etter en kneskade, men symptomene ikke kan vises i mange år etter hendelsen.

Vanlige symptomer for alle tre typer leddgikt inkluderer følelsen av at kneet er svak, hoven, stiv eller øm, og at det er vanskelig å bøye og rette. Du kan også legge merke til at disse symptomene blir verre over tid. Hvis disse symptomene høres kjent ut for deg, er neste steg å teste for å se om du har kneet leddgikt.

Fysisk eksamen

Den første testen vil legen utføre for å finne ut om du har leddgikt bak kneet er en enkel fysisk eksamen, hvor han vil observere hvordan du går, og hvis det er noen hevelse eller ømhet i ledd.

X-Ray

Mange leger vil røntgen knærne for å se om det er et tap av felles plass, som er en sterk indikator på kne leddgikt.

Magnetic Resonance Imaging

I visse tilfeller kan en magnetisk resonansavbildning (MRI) test være nødvendig for å se om det er endringer i det myke vevet rundt leddet.

CAT Scan

En datastyrt aksial tomografi (CAT) scan kan anvendes for å tilveiebringe et tredimensjonalt riss av kneet leddbånd, muskler og andre myke vev.

Artroskopi

Under en artroskopi, gjør legen et lite snitt i kneet og setter inn en liten tent rør inn felles, som viser bilder på en TV-skjerm.

Blood Sample

En blodprøve kan tas for å utelukke andre tilstander som kan indusere dine symptomer eller for å bekrefte et tilfelle av revmatoid artritt.

Symptomer på en Popliteal Artery aneurisme

En popliteal arterie aneurisme (PAA), den mest vanlige av perifere aneurismer, er en utvidelse av arterien som kjører bak kneet. Siden pasienter med PAA står i fare for lem amputasjon hvis venstre ubehandlet, er det viktig å kjenne symptomene på denne tilstanden og de behandlinger som er tilgjengelige.

Forekomst

Knehasen arterie aneurismer er oftest funnet hos pasienter i 60-årene og 70-tallet. I mer enn 50% av tilfellene, disse aneurismer forekommer bilateralt. Tjue prosent til 40% prosent av tilfellene korresponderer med en abdominal aortaaneurisme.

Årsaker

Årsaken til popiteal arterie aneurismer er fortsatt ukjent. Nyere forskning tyder på at genetiske defekter og betennelser kan øke PAA risiko.

Symptomer

To tredjedeler av pasientene stede med symptomer, som inkluderer: iskemi (dårlig sirkulasjon) i bena; komprimering av nerver, vener og bindevev i ben; dyp venetrombose; og ødem.

Tester

En undersøkelse av en lege kan diagnostisere en PAA, noe som bekreftes av en ultralyd. En ultralyd vil også bestemme størrelsen av den aneurisme, og hvorvidt et koagel er tilstede.

Behandling

Kirurgi er ofte nødvendig for behandling. Et snitt er gjort i beinet, aneurisme fjernes, og en vene brukes til å koble arterien. I noen tilfeller er stenter som kreves for å koble arterien.

Komplikasjoner

Hvis ubehandlet, kan PaaS har komplikasjoner. Dersom et koagel er tilstede, kan det nedre benet mister blodstrømmen, som fører til ischemi og koldbrann. Trombose er sett i 55% av tilfellene, og embolier er sett i 7% til 25% av pasientene. Behandling er kritisk, som leg amputasjon kan være nødvendig i tilfeller av alvorlig iskemi, trombose og emboli.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

 • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
 • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
 • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Fysioterapi for Kneet senebetennelse

Patella er vanligvis den sene bak kneet senebetennelse. Det omgir og strekker seg over og under kneskålen. Kneskålen bør flytte innover litt, så utover som quadriceps kontrakt. Mistracking gjennom denne buen forårsaker friksjon og kroniske skader.

Sko

Flate føtter føre patellar mistracking når foten belastes. Uten Fotterapeut sydd orthotics før behandlingen begynner, vil mistracking trolig hemme utvinningsgraden mellom øktene.

Warm-up

Warm-up er viktig å varme sprø sener og aktivere muskler nok til å skikkelig sin tid sammentrekninger gjennom kneskålen sin bue - grunnen smerte kan forsvinne under oppvarming.

Ben styrke

Kvadricep styrke stabiliserer patellar tracking. Spesielt atrophies de vastus medialis (indre lavere kvadricep) raskt uten trening. Leg extensions understreke medialis.

Beinøvelser

Motion bør være langsom, unngå ustabile 90-graders og 180-graders poeng. Smerte betyr lasten bør reduseres. Gradvis legge til nye påkjenninger til konvensjonelle quad øvelser, for eksempel eksentriske kontraksjoner å forberede for gåing og løping: hopping på plass, hopper sidelengs, deretter redusert vekt ben presser så lite hopp. Lateral fot øvelser og balanse styrearbeid kan kompensere for flate føtter.

Stretching

Et stramt vastus lateralis (ytre kvadricep) har samme virkning som en svak medialis, mistracking kneskålen utover. Stretching begrenser problemet. Stramme hamstrings og kalver også forårsake betydelig patellar mistracking. Lett å strekke hver morgen for å arbeide av natten stivhet unngår skader fra morgen vandre.

Icing

Etter post-workout ising, bør pasienten vente på kne for å varme igjen før de forlater terapi. Kalde sener er mer sprø og utsatt for senebetennelse.

Årsaker til Lateral kneet smerte

De knærne er en av de viktigste og mest brukte deler av kroppen. De tillater oss å flytte og komme seg rundt mens du går opp og ned trapper. De hjelper oss å bøye seg ned lavere, slik at vi kan plukke opp ting. De er stadig brukt gjennom en gitt dag, så når de såre vi merker ... umiddelbart. Den eneste måten å konfrontere smerten og håndtere det er å finne ut hva vi gjør for å føre den. Noen ganger årsaken er åpenbar, men andre ganger smerten skjer uten advarsel i det hele tatt.

Fedme

Når en ekstra mengde vekt er plassert på knærne kan det føre til at de blir såre og slitne. Fedme setter knærne i fare for nesten alle typer skader. Selv når noe press blir satt på knærne fra stående oppreist, presser ekstra vekt på sener, muskler og ledd, noe som får dem til å skade selv mens du sitter stille.

Gikt

Artritt er den vanligste årsaken til hvilken som helst type av leddsmerter. Leddgikt er betennelse i leddene, noe som fører en brennende og intens smerte. Det er oftest forårsaket av alder og genetikk.

Bursitt

Den bursa av kneet er fylt med små sekker fylt med væske som hjelper dempe bein og sener. Bursitt skjer når disse små sacs bli betent, vanligvis på grunn av overforbruk fra aktiviteter som konstant kneler eller langdistanse løping. Bursitt er øm, rød og hoven, og er forbundet med intense smerter.

Forvridning av Knee Cap

Knee forvridning skjer når kneskålen flytter fra sin plass, forårsaker friksjon på de ytre sener. Knee forvridning skjer mye i løpet av sportslige aktiviteter når kneet er vridd galt; det kan også skje ved fall. Når kneet blir forstuet det svulmer og er veldig øm å ta på.

Strain / forstuing

Stammer og forstuinger skje når det er en brå bevegelse, og kneet er vridd til en ukjent posisjon. Sener og muskler rundt kneet blitt hovent og betent. Stammer og forstuinger leges med tiden og hvile.

Tendinitt

Sener koble musklene til knoklene. De kan bli betente som de eldes, på grunn av et tap av fleksibilitet. Tendinitt skjer også når knærne er used uten skikkelig strekk og bevegelse. Tendinitis viser symptomer på hevelse og er ledsaget av en intens smerte rundt og bak kneet.

Hvordan avlaste kneet smerte Gjennom Akupunktur

Først brukt i Kina, er akupunktur sies å predate nedtegnet historie. I denne disiplinen, man sykdom og forhindret via innsetting av ultra-fine nåler i bestemte områder av kroppen. Denne prosessen sies å stimulere kroppen til å produsere sin egen naturlige smertestillende og akselerere healing. Mange belive akupunktur kan brukes til å behandle en mengde sykdommer, inkludert knesmerter, menstruasjonssmerter, sår hals, øreverk, slag, høyt blodtrykk og forstoppelse.

Bruksanvisning

•  Lås opp hemmelighetene i urinblæren meridian. Du finner dette punktet i området bak kneet. Avlaste kne- og beinproblemer ved å bruke akupunktur til dette området. Det er også brukt for å lindre ryggsmerter, og å behandle hip verdifall og muskelatrofi.

Finn en kvalifisert akupunktør ved å besøke Acufinder nettsted (se Ressurser nedenfor).

Besøk akupunktøren du velger og lage en behandlingsplan med ham eller henne. Behandlingen inkluderer et visst antall akupunktur økter samt komplementære urt eller vitamin behandlinger.

Få raskere og mer varige resultater. Vurdere å kombinere akupunktur behandling med akupressur for maksimal effekt.

Tips og advarsler

 • Akupunktur har en tendens til å være moderat i pris, men det kan bli dyrt. Utdanning og erfaring med din akupunktør vil påvirke prisene.
 • Akupunktur er en godt anerkjent terapi, og er dekket gjennom mange forsikring planer. Husk imidlertid at noen krever pre-autorisasjon. Akupunktur er ikke dekket av Medicare og Medicaid.
 • Din akupunktør kan foreskrive urter og kosttilskudd til som en del av behandlingen. Disse pleier å være billig til moderat i pris, og er ikke dekket av forsikringen. Ti til 15 økter av akupunktur er foreskrevet behandling for de fleste plager. Kroniske tilstander, men kan kreve dobbelt så mange økter.
 • Din første akupunktur økten vil være din dyreste, men priser for påfølgende økter (med samme terapeut) er mindre.
 • Potensielt livstruende symptomer som ekstrem brystsmerter, ikke bør behandles gjennom akupunktur. Søke behandling av en lege.
 • I utrente hender, kan akupunktur utløse alvorlige tilstander som levertoksisitet. Ikke forsøk å behandle deg selv med akupunktur, med mindre du har fått nødvendig opplæring.
 • Før du starter noen alternativ medisinsk teknikk, være klar over at mange ikke har blitt vitenskapelig evaluert. Ofte er tilgjengelig om deres sikkerhet og effektivitet kun begrenset informasjon. Hver stat og hver disiplin har sine egne regler om hvordan alternativ medisin utøvere kan være faglig lisensiert. Hvis du bestemmer deg for å besøke en, velger du en lisens fra en anerkjent nasjonal organisasjon. Ta kontakt med din primære helsepersonell om din beslutning først. Hold legen informert om alternativ medisinsk teknikk du gjennomføre.

Hvordan finne en Pulse i ankelen og kneet

Hvordan finne en Pulse i ankelen og kneet


Mens legene på TV og i filmer alltid sjekke håndleddet og nakken for en puls, kan du enkelt sjekke for en puls på ulike områder av kroppen din. Ulike arterier kjøre gjennom kroppen din, og gir deg forskjellige pulser. For eksempel, puls du finner i ankelen er posterior tibial puls, mens bak kneet pulsen er popliteal puls. Finne disse pulsene er rett og slett et spørsmål om å vite hvor du skal føle deg - du må plassere fingrene på en bestemt måte for å oppdage disse pulsene (se referanser 1).

Bruksanvisning

Knee

•  Sitt eller lå på ryggen og bøy kneet i en 90 graders vinkel. Hvil foten slik at beinet er avslappet (se referanser 1).

Grip beinet med begge hendene på kneet. Indeksen og midtre fingrene bør grave i det myke kjøttet bak kneet mens du klemmer med tomlene på hver side av kneskålen.

Hold beinet avslappet mens du klemmer på beinet mellom fingrene og tommelen. Føler for med indeksen og midtre fingrene pulsen, justere dem etter behov inntil du når arterien (se referanser 1).

Ankel

Sitt opp og krysse det ene beinet over det andre. Innsiden av krysset beinet fot bør være i fanget og tilgjengelig.

Føl mediale malleol - dette er den fremtredende ankelen bein som stikker ut på innsiden av ankelen.

Trykk tommelen mot kjødet like bak mediale malleol. Det er der posterior tibial arterien går - vil du føle dens puls (se referanser 2).

Typer av kneet bukseseler for Runners

Typer av kneet bukseseler for Runners


Ivrige løpere er kjent med begrepet "løpere kneet." Denne tilstanden fører til intermitterende eller kroniske smerter bak kneet cap. Årsaken til problemet er en kneskål som stadig skyves ut av sted. Et annet vanlig problem er senebetennelse rundt kneet hetten. Hvis du oppdager noen av disse symptomene mens du kjører, bør du prøve å kjøre med et kne spenne for ekstra støtte.

Hengslet Knee Brace

Den hengslede knee brace er en av de mest komplekse kneet bukseseler du kan bruke (og er en av de dyreste). Du setter dette spenne på ved å pakke den rundt beinet. Sikre den ved å feste borrelås. Du vil merke at det meste av seler er laget av hardt materiale, men gir mulighet for nesten hele spekteret av bevegelse fordi kneskålen er eksponert og materialet bak kneet er mykere og smidig. Det myke materialet bak kneet og kneskålen eksponering gir deg frihet til å kjøre (men du vil merke at bøye kneet er litt vanskeligere å gjøre). Jo hardere materiale som dekker hofter og quadiceps gir ekstra kompresjon og støtte som mykt materiale ikke kan gi. Dette gjør den hengslede kneet spenne det beste valget hvis du lider av en mer alvorlig kneskade, men likevel ønsker å kjøre (så lenge det er trygt å gjøre).

Patella Sene Knee Strap

Patella senen kneet stroppen er lest obstruktiv knee brace det er. Det er en enkel gummilignende ring som brytes rundt leggen, rett under kneskålen. Dette Knestøtten brukes når en løper lider av betente sener. Kompresjonen det gir hjelper helbredelsesprosessen og gir sener ekstra støtte under trening. Patella senen kneet stroppen er ofte brukt for slike plager som patellar senebetennelse (også kjent som hopperkne), chondromalacia patella og Osgood Schlatter sykdom. Disse kneet bukseseler vil enten bestå av en full gummilignende band som er i stand til å passe nesten hver etappe størrelse eller et band som må festes med borrelås. Med sistnevnte design, må du sørge for å kjøpe riktig størrelse til å passe beinet.

Knee Sleeve

Kneet ermet er en enkel enhet som kan hjelpe både senebetennelse rundt kneet området samt en slipping kneskålen. Designen ser mye som en hengslet kneet spenne bortsett fra at det ikke trenger å bli pakket rundt benet. Du bare skli beinet gjennom brace og trekk den opp rundt til det lille hullet i brace linje med kneet cap. Kneet ermet vil passe perfekt, og legg press på hele området den dekker. Kneet ermet er best brukt for kneskader som krever lite healing tid.

Bak kneproblemer

Å være en aktiv person kan bety mye smerter og plager. Får smerter bak kneet kan være forårsaket av ulike aktiviteter, spesielt de som involverer idretter som sliter på knærne. Å vite årsaken og få riktig behandling vil bidra til å sikre og helbrede baksiden av knærne for godt. Bak kneproblemer kan være forårsaket av ulike forhold også.

Årsaker

Noen av idrettene som kan sette en belastning på baksiden av kneet inkluderer tennis, løping, basketball, fotball og andre aktiviteter eller sport som plasserer en høy etterspørsel på det området.

Typer

Det finnes ulike former for bak kneproblemer, som for eksempel leddgikt; hvis du er over 65 år gammel, kan dette absolutt være en mulighet. Det vil føles som en kjedelig verkende smerter som kan bli skarpe når du flytter plutselig. Hevelse kan også forekomme.

Mindre tårer på overflaten av brusk i dette området kan også være en faktor i bak kneproblemer. Hvis tårene er faktisk mindre, kirurgi kan ikke være nødvendig. Så er det Baker Cyste, som kan dukke opp under utbruddet av leddgikt eller når en tåre på menisk oppstår. Hevelsen som er forårsaket av dette problemet kan føre til væske til å bygge opp i kneet. Væsken deretter presser mot den bakre delen av kneet, eller leddkapselen rundt kneet. En cyste deretter vises.

Behandling

Kontrollen, unngå, rehabilitere metoden anbefales for smerter bak kneet. Ved behandling av din bak kneproblemer, bør du plassere is på området med 5 minutters mellomrom; dette vil bidra til å redusere smerte. Hvis du begynner å føle en brennende følelse, bør du fjerne isen pack. Deretter trenger du en varmepute; plasserer den på området i 10 til 20 minutter. Sett det på en lav innstilling for å bidra til å redusere smerte. Kremer som BioFeeze og isete-Hot kan også anvendes, siden de bruker en kul og varmesystem for å behandle.

Hvis du trenger mer hjelp, kan et kne spenne brukes for stabilitet. Ved å redusere trykket, vil det bidra til å lindre smerten. Det finnes ulike typer bukseseler du kan kjøpe for aktiviteter eller under andre ganger hvor du opplever baksiden av kneet smerte.

Unngå

Mens lider bak kneproblemer, bør du avstå fra å ta del i aktivitetene som forårsaker smertene du opplever på baksiden av kneet.

Rehabilitere

Det er alltid en god idé å gå til legen din for å sikre at din smerte er ikke noe alvorlig. Å få riktig diagnose og behandling fra en kvalifisert medisinsk personell er best. Hvis smertene er noe mer alvorlig, for eksempel en stor rift i brusken, kirurgi kan være i butikken for deg. Når du besøker lege, kan hun hjelpe deg med å utvikle en handlingsplan for å riktig helbrede skaden din.

Hvordan diagnostisere kneet smerte eller skader

Kneet er den største felles i kroppen din. Det består av mange deler, inkludert brusk, leddbånd, muskler og sener. Kneet er plassert i mellom tre bein: tibia, femur og patella. Knærne gir stabilitet og fleksibilitet for kroppen din og la bena til rette, bøye og svivel. Personer som spiller sport som krever repeterende bevegelser, for eksempel basketball, er mer utsatt for kne smerter og skader. Heldigvis kan kne smerter og skader bli diagnostisert og behandlet.

Bruksanvisning

Hvis du føler ømhet, varme eller misdannelser i kneet ditt, kan du ha et brudd eller en revet ligament; du trenger en X-ray for å finne årsaken.

Hvis det er en sliping følelse i felles, har du kanskje en revet brusk.

Hvis en skarp smerte er filt bak kneet, spesielt når du strekker, har du kanskje en avrevet hamstring muskel.

Hvis du ikke skade kneet, men det er rødhet eller hevelse, har du kanskje urinsyregikt.

Hvis baksiden av kneet er hovent, kanskje du har en cyste som heter baker cyste.

Hvis du er mellom 12 og 18 år, og du føler smerte under kneskålen som forverres med atletisk aktivitet, så du kan ha Schlatters, som er en vanlig årsak til knesmerter hos unge idrettsutøvere.

Tips og advarsler

 • Bare en lisensiert lege kan diagnostisere kne smerter og skader.

Hvordan Spenn en skadet kneet

Hvordan Spenn en skadet kneet


Kneskader er vanlig forekommende for profesjonelle idrettsutøvere og amatører som deltar i fysiske aktiviteter, som for eksempel løping eller spille sport. Kronisk overforbruk av kneet kan føre til mindre symptomer, som smerte, betennelse, rødhet og hevelse, eller mer alvorlige forhold, for eksempel revet leddbånd og sener. Taping kneet eller pakke det med en ACE bandasje bidrar til å stabilisere skaden. Disse to forskjellige metoder, også kjent som pakkebånd kneet, fremme helbredelse og forhindre ytterligere skader.

Bruksanvisning

Taping

Shave benet hvor båndet vil bli brukt for å unngå å trekke håret. Sitt på gulvet med bena på en 90-graders vinkel. Plasser den ikke-strekkbånd på utsiden av kneet og krysser den over den fremre, under kneskålen eller patella for å stabilisere den.

Pakk den ikke-stretch tape bak kneet igjen og vri den for ekstra støtte. Pass på at tapen er pakket godt, men ikke stramt nok til å kutte av blodstrømmen eller forårsake nummenhet eller kribling.

Påfør en endelig wrap uten å vri rundt hele kneet. Klipp og fest non-stretch tape.

ACE bandasje

Rull 3 inches av ACE bandasje. Plasser enden av rullen på toppen av kneet, og pakk den gang fast rundt kneet. Fortsett å vikle kneet i en spiralbevegelse, noe som gjør en "figur 8" foran og bak kneet.

Pakk bandasjen ca 3 inches under kneet til 3 inches over kneet bruke hele bandasje. Clip bandasjen på plass for å sikre det.

Stå og bøye kne for å sørge for at det kan fritt bevege seg. Hvis bandasjen er for stramt, pakke den og starte på nytt.

Tips og advarsler

 • Etter å ha fått en kneskade, bruke isen i 15 minutter og heve kneet for å redusere hevelse. Hvis smertene vedvarer, bør du oppsøke lege.

Perifer arteriell sykdom Post OP Care

Perifer arteriell sykdom (PAD) viser til blokker eller skader av arteriene som er ansvarlige for levering av blod over hele kroppen. Det er vanligvis forbundet med benene, men kan finnes i andre områder som tarm, nyre eller nakke. Den primære årsaken er åreforkalkning (arteriosklerose). Postoperativ pleie for PAD avhenger av hvilken type operasjon utført.

Bypassoperasjoner

Abdominal aortic kirurgi brukes til å omgå en aneurisme i aorta. Mesenteriske bypass omdirigerer blod i arteriene i tarmen. Femoropoplitiale bypass omdirigerer strømning av hoved lår arterie eller arterier popliteal bak kneet, mens tibioperoneal bypass omdirigerer den av tibial arteriene i den nedre delen av benet.

Postoperativ omsorg for mage og tarmens operasjoner inkluderer midlertidig bruk av en gastrointestinal tube. Ett til tre dager vil bli brukt i et sykehus intensivavdeling (ICU), etterfulgt av tre til fem dager i standard behandling. Postoperativ omsorg for en femoropoplitiale eller tibioperoneal bypass kun krever standard sykehusinnleggelse for to til fem dager.

Når utgitt, kan noen aktiviteter innskrenkes eller stoppet for tre til seks uker. Dusjer er tillatt, men bad bør ikke tas før operasjonssåret er grodd. En eller flere oppfølgings sjekker med en lege vil være nødvendig.

Endarterectomi

Denne fremgangsmåten fjerner plakk fra carotis, som kontrollerer blodstrøm til hjernen, for å forebygge hjerneslag. Postoperativ inkluderer en til tre dager på sykehus.

Når slippes, vil visse aktiviteter innskrenkes eller stoppet for opptil tre uker. Dusjer er tillatt, men bad er ikke før den kirurgiske ville blir helbredet. En eller flere oppfølgings lege sjekker vil være nødvendig. En blod-tynnere eller en aspirin diett kan være foreskrevet.

Stenting og Angioplastikk

En liten stent er satt inn i halspulsåren for å hindre blokkering. For angioplastikk, blir en ballong anvendes for å fjerne blokkeringer i bena. Nedsatt angioplastikk med stent kombinerer de to prosedyrene for å fjerne en nyrearterien og sikre riktig blodtilførselen til nyrene.

Postoperativ omsorg for disse minimal invasiv kirurgi krever minst en overnatting sykehus opphold. Når utgitt, er normale aktiviteter gjenopptas innen en ukes tid. Drikkevann er imidlertid viktig å fjerne eventuelt fargestoff som gjenstår fra røntgen.

Livsstil endringer

Etter operasjonen, er det livsstilsendringer anbefalte. Disse inkluderer å kontrollere blodtrykket og diabetes; eliminering av røyking; mosjon og kosttilskudd endringer.

Røyking fører arteriell innsnevring, noe som resulterer i skader som kan starte eller eskalere PAD. Mosjon styrker styrker den generelle kroppen og stimulerer oksygen distribusjon. Endring i kostholdet kan bidra til lavere blodtrykk og kolesterol. Dietter bør også være rik på omega-3 fettsyrer og fiber. Cutting tilbake eller eliminere trans fett og natrium anbefales.

Forsvarlig behandling av føtter og ben er også viktig. Vask dem daglig og bruke en fuktighetskrem. Klippe tåneglene regelmessig. Se for gnagsår, kutt, sår og andre problemer. Alltid bruke sko og sokker. Velge de som passer og ikke holde på fuktigheten. Se en podiatrist hvis problemene blir oppdaget, spesielt soppinfeksjoner eller fotsopp.

Slik Spot Symptomer på Iliotibial band syndrom (Runners Knee)

Slik Spot Symptomer på Iliotibial band syndrom (Runners Knee)


Den iliotibial bandet er en sene som forbinder kneet til hoften. Det går langs utsiden av låret til kneet. Hvis dette bandet blir betent og smertefullt, er det kalt Iliotibial Band (IT Band) syndrom. Når IT båndet blir stramme eller forstrukket, gnir det på utsiden av kneet og forårsaker ubehag. Senen er ment å bidra til å stabilisere kneet, og hvis det ikke kan, vil det da føre til en kneskade. Noen ganger denne situasjonen er referert til som "runner kneet", men folk som ikke kjører opplevelse det også.

Hva er årsaken til at dette skal skje? Overforbruk eller overdreven vektbærende trening, dårlig tilpasset trening sko som ikke støtter bena, kjører på ujevnt underlag, trene kraftig etter en lang pause, en endring av gangart, forskjeller benlengde, flate føtter, og muskel ubalanser er noen av årsakene til IT Band syndrom.

Les videre for å lære hvordan å få øye på denne tilstanden.

Slik Spot Symptomer på Iliotibial band syndrom (Runners Knee)

Merknad smerte rundt den ytre side av kneet. Noen ganger, folk panikk og tror det kan være en mulig tåre på menisken eller kneskålen. Eller du kanskje tror du har anstrengt en muskel. Ta kontakt med din lege for å bekrefte IT bandet syndrom diagnose. Helst gå til en ortopedisk lege.

Erfaring problemer med å bruke kneet når du går opp eller ned trappen. Ofte er det sårer mer å trappe ned enn å gå opp.

Undersøk kneet for hevelse. Det vil være noe langs siden av kneet. En blodåre kan bli mer fremtredende enn det var før, eller en gruppe av små årer hvor som helst på beinet kan bli hovne.

Spot som turen har blitt en krykke. Det vil føles som noe er å dra beinet sammen. Det vil være smerter bak kneet cap og trykket langs hele siden av beinet opp til hoften.

Legg merke til at du er mer sliten enn du ville være normalt. Smerten på siden av beinet vil spenne fra toppen av hoften til kneet, og vil gjøre deg trett. Du skal jobbe mer for å utføre daglige rutinemessige aktiviteter, og du vil ønske å hvile mer. Faktisk, vil du ønsker å bare legge seg ned.

Hint

 • Hvis du føler noen av disse symptomene, se din lege umiddelbart.
 • Hvis du opplever knesmerter som beskrevet ovenfor, kan du prøve å fjerne kilden til smerten umiddelbart hvis du kan.

Virkningene av en alvorlig Calf Strain

Virkningene av en alvorlig Calf Strain


Et muskelspenninger, ofte kalt en "trukket muskel," skjer når de små fibre som utgjør den muskel rive. Det er tre karakterer for stammer, og en grade-tre belastning er den mest alvorlige, som involverer mer enn 90 prosent av muskel fibrene, ifølge SportsInjuryClinic.net. De store musklene i leggen starte bak kneet og feste til akillessenen; en alvorlig belastning av disse musklene kan være svært smertefullt og ødeleggende.

Pain

Smerten av en grade-tre kalv belastning er umiddelbar og alvorlig. Smerten begynner plutselig like etter noen aktivitet, for eksempel sprint, et slag mot beinet eller over-stretching-har understreket leggen, ifølge Sports Ortopedisk Klinikk for Cape Town. Smerten er på baksiden av den nederste delen av beinet, og vil bli verre hvis du prøver å peke tærne, eller hvis du trykker på kalven området, ifølge SportsInjuryClinic.net.

Synlige tegn

Rett etter en grade-tre belastning, vil kalven begynner å hovne opp, spesielt i området starter rett under kneet og nå halvveis til ankelen. Grade-tre stammer viser også blåmerker i leggen på grunn av blødning fra den skadde muskelen. Med de mest alvorlige karakteren-tre stammer, kan musklene rive fri for akillessenen og gjeng opp rett under kneet, ifølge SportsInjuryClinic.net. Noen mennesker også kan høre en "popping" støy i øyeblikket når skaden skjer, ifølge University of Michigan Health System.

Tap av funksjon

Etter en grade-tre kalv belastning, vil du ikke være i stand til å stige opp på ballene dine føtter som du ville når du prøver å nå en høy hylle, og du kan ikke være i stand til å peke tærne, ifølge SportsInjuryClinic.net. Det vil trolig være for smertefullt å gå uten hjelp. Du vil sannsynligvis må bruke krykker, ta medisiner og se en fysioterapeut, og utvinning kan ta måneder. De mest alvorlige grade-tre kalv stammer kreve kirurgi for å reparere muskler, ifølge SportsInjuryClinic.net.

Gastrocnemius Pain

Gastrocnemius Pain


Den gastrocnemius-muskelen er den store muskler som ligger på baksiden av leggen. Denne muskelen festes over kneleddet og setter inn i hælbenet gjennom akillessene. En anstrengt eller revet gastrocnemius muskelen kan bli smertefullt.

Årsaker

Gastrocnemius smerte er forårsaket av for mye belastning, stress eller en direkte skade på leggmuskelen. Achilles senebetennelse, flebitt, leg kramper om natten, en rift i muskelen eller en baker cyste, som er et fluid-fylt cyste bak kneet, kan føre til at gastrocnemius muskelen blir smertefulle.

Symptomer

Sammen med smerte, kan gastrocnemius muskelen føles stiv, øm og svak. Hematomer vil fremgå med ødelagte blodkar; med muskel tårer, er en smellende følelse lagt merke til. Smerte vil være mer alvorlig når du står på tuppen av tærne og dytte bort foten mens du går.

Behandling

Behandling for gastrocnemius smerte hviler beinet og begrense fysiske aktiviteter som løping eller hopping. Påfør en kald pakke for 15 til 20 minutter, fire ganger om dagen, eller bruk en elastisk kompresjonsbandasje. For å redusere hevelse, bør benet heves høyere enn hjertet og en over-the-counter smertestillende kan tas.

Hva betyr det når du mister Pulse i anklene?

Hva betyr det når du mister Pulse i anklene?


Å miste pulsen i anklene kan være et tidlig tegn på en rekke alvorlige helsemessige forhold som krever profesjonell legehjelp. Hvis tapet av en puls er ledsaget av alvorlige traumer eller akutt etappe hevelse, kontakt lege umiddelbart. Pulsen i ankelen kan bli funnet like bak mediale malleol, eller bump på innsiden av ankelen, og er laget av den bakre tibial arterien. Denne arterie er en av tre arterier som gir blodet til foten, slik at det er vesentlig for foten funksjon og helse.

Arteriell trombose

Akutt tap av blodtilførselen til nedre lem kan resultere emboli, eller blodpropp. Arterielle blodpropper er vanligvis forårsaket av traumer eller tourniquet bruk. I den nedre ekstremitet, arterielle blodpropper som vanligvis dannes på toppen av benet, til den femorale bifurkasjonen, eller bak kneet på popliteal trifurcation. Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig for å forebygge muskel død ved å gjenopprette blodtilførselen til underekstremitetene.

Arteriell sykdom

Arteriell sykdom i den nedre ekstremitet kan være forårsaket av en rekke forhold. The Society for Vascular Surgery sier at én av tre personer over 70 år har perifer arteriell sykdom (PAD), som resulterer i redusert pulser i underekstremitetene. PAD er forårsaket av forkalkning i arterieveggene. Mange helse faktorer bidrar til utviklingen av denne sykdom, så som høyt kolesterol, høyt blodtrykk, røyking og diabetes. En lege vil kunne diagnostisere PAD og gi behandlingstilbud.

Kirurgiske prosedyrer

Arteriell forkalkninger, traumer eller clotting kan føre til en redusert blodtilførsel til foten. For å gjenopprette blodtilførsel, kan en kirurg koble to separate arterier, omdirigere blodstrømmen til vitale strukturer. Resultatet av denne fremgangsmåten er tap av en puls som tidligere var til stede.

Lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, kan gjøre det svært vanskelig å føle pulser, spesielt i ankler. Dehydrering, blodtap og medisiner er alle vanlige årsaker til lavt blodtrykk som kan behandles. Lavt blodtrykk er ofte ledsaget av svimmelhet, spesielt når du står opp fra sittende stilling. Det første trinnet i behandling av denne tilstanden er utskifting av væsker, vanligvis ved å drikke vann hvis pasienten er i stand til. Hvis tilstanden vedvarer, oppsøk profesjonell medisinsk hjelp.

Klassifiseringer av Medikamentell behandling for Lymes Disease

Lyme sykdom, forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi, overføres ved flåttbitt. Men mer vanlig hos de som vanker i gresskledd og skogområder, kan denne sykdommen påvirker alle som er bitt av en flått bærer denne bakterien. Det kan ta alt 14-23 dager etter flåttbitt å vise de første symptomene på denne sykdommen. Symptomer inkluderer influensalignende symptomer, leddsmerter eller et utslett rundt bittet, bak kneet eller i skrittet. Mindre vanlige tegn og symptomer inkluderer endringer i søvnvaner, uregelmessig hjerterytme, hjernehinnebetennelse eller nummenhet og svakhet i armer og ben.

Aminopenicillin

En kjemisk klasse av medikamentell behandling brukes for Lyme sykdom er en Aminopenicillin. Det generiske navnet på stoffet som brukes fra denne klassen er amoxicillin. Det er markedsført under forskjellige merkenavn som Amoxil, Apo-Amoxi, DisperMox, Novamoxin, Nu-Amoxi, Trimox eller Wymox. Denne type medikament virker ved å gripe inn i celleveggen replikering av bakterien Borrelia burgdorferi, som forårsaker Lyme-sykdommen. Ved å blande, gjengir stoffet celleveggen ustabil. Celleveggen senere sveller og sprekker.

Makrolider

Makrolider, markedsføres under det generiske navnet azitromycin, er en annen kjemisk klasse slått til i behandlingen av Lyme-sykdom. Varenavn for azitromycin inkluderer Zithromax og Zmax. Denne type medikament virker ved å binde seg til 50S ribosomale subenheter av bakterier og å undertrykke deres proteinsyntese. Uten denne syntese, bakterier er i stand til å replikere og dø ut.

Tetracykliner

Et annet kjemisk klasse alternativ for behandling av Lyme-sykdom innbefatter Tetracykliner. Ulike varenavn markedsført under det generiske navnet av doksycyklin, inkluderer Adoxa, Apo-doxy, Doryx, doxy, Doxycaps, Doxycin, Monodox, Novodoxylin, Periostat, Vibramycin og Vibra-Tabs. Tetracykliner virker som et resultat av inhibering av proteinsyntese ved å binde seg både til 30S ribosomale subenheter og 50S ribosomale subenheter. Uten denne proteinsyntese, bakterier er i stand til å replikere og dø ut.

Vaksinasjoner

Et annet alternativ når det kommer til Lyme sykdom mottar en vaksinasjon før du kontrakt sykdommen. Lyme sykdom vaksine markedsført under merkenavnet LYMErix gir immunisering mot bakterien Borrelia burgdorferi. Anbefales for personer i alderen 15 til 70 år gammel, den består av en serie på tre injeksjoner. Etter den innledende injeksjon, er det en andre injeksjon av en måned senere, og den tredje og siste injeksjon gis ett år etter den første en.

Sublingualt Gland Lyme sykdom Symptomer

Sublingualt Gland Lyme sykdom Symptomer


Lyme sykdom er en smittsom sykdom som kommer fra bitt av en hjort tick. Bakterien, Borrelia burgdorferi, fører til en rekke underlige symptomer. En vanlig manifestasjon er Bells parese, en svakhet ved den ene siden av ansiktet, ifølge KidsHealth.org The nerve involvert i Bells parese leverer også sublingual kjertel, øke muligheten for sublingual kjertel symptomer i Lyme sykdom.

Noen grunnleggende anatomi

For å forstå rollen til sublingual kjertel i Lyme sykdom, er det viktig å vite forskjellen mellom en spyttkjertel og en lymfeknute. Kjertler utskiller væske, slik som spytt, og kan finnes i munnen og halsen. ENTassociates.com rapporterer at sublingual kjertelen utskiller spytt inn i bunnen av munnen under tungen.

Lymfeknuter er små legemer i halsen, under armene og i lysken. De trenger ikke gjemme bort, de filtrerer. Lymfeknuter fangst bakterier og andre fremmedlegemer og funksjon som en del av immunforsvaret, ifølge thelymphnodes.com.

Fordi lymfeknuter og spyttkjertlene er nær hverandre i halsen, er det lett å forveksle dem.

Symptomer på Lyme sykdom

The Mayo Clinic hjemmeside sier det første symptomet på Lyme sykdom er en liten rød utslett på stedet av flåttbitt. Den kan være så liten som et knappenålshode eller så store som 1 fot over. Men fordi flåttbitt er liten, og kan være plassert i mindre enn åpenbare steder som lyske eller bak kneet, du er kanskje ikke klar over at du har dette utslettet.

Andre symptomer er leddsmerter, influensa følelser og nevrologiske symptomer som ansiktslammelse. Fordi den syvende hjernenerven involvert i Bells parese ennervates også sublingual kjertelen, kan denne kjertelen vise symptomer, sa John Harney, MD av Dallas Nevrologisk Associates.

Imidlertid er sublingual kjertel symptomer i Lyme sykdom ikke allment rapportert. "Så langt jeg vet, er det ingen rapporter om ethvert forhold eller lenke", sa Phillip J. Baker, Ph.D., direktør for det amerikanske Lyme Disease Foundation.

Behandling

En to til tre ukers kurs av antibiotika er typisk plan for tidlig stadium Lyme sykdom. Hvis infeksjonen ikke behandles umiddelbart, er noen ganger intravenøs antibiotika er nødvendig. Etter behandling, noen Lyme sykdom ofrene fortsatt oppleve muskelsmerter og trøtthet. Autoimmune problemer kan også utvikle, ifølge Mayo Clinic nettsted.

Forebygging

Den beste måten å unngå å bli Lyme sykdom er å unngå å bli bitt av en hjort krysser i første omgang. Bruk lange ermer, lange bukser og en lue når du er ute, spesielt hvis du er i et skogsområde. Vær oppmerksom på at de fleste hjort flått er funnet i nordøst, Midtvesten og Nordvest for USA.

Bruker insektmiddel på huden og klærne i en konsentrasjon på 10 til 30 prosent. Les etikettene nøye.

Sjekk alle i familien din for flått, selv kjæledyr.

Advarsel

The Mayo Clinic rapporterer FDA advarer mot bruk av Bismacine, et stoff som brukes av noen i alternativ medisin feltet som en injeksjon for Lyme sykdom. Det kan skade hjertet og nyrene.