Digidexo.com

Hva er prevensjon alternativer?

Hva er prevensjon alternativer?


Når det gjelder å hindre et svangerskap, er det flere fremgangsmåter tilgjengelige. Hver metode kommer med sin egen risiko og fordeler, så vel som sine egne nivåer av suksess. Når du velger en prevensjon alternativet kommer det ned til hva som passer din situasjon best. Som sådan, er det viktig at du undersøke alle muligheter for prevensjon og velg det som passer best til dine mål og livsstil.

Barrieremetoder

Barrier metoder er en av de vanligste former for prevensjon som de kan lett brukes på et øyeblikks varsel. Barrier metoder er en metode som hindrer sædcellene fra å komme inn i live inn i kvinnens reproduktive system. Disse metodene inkluderer den mannlige kondom, femidom, sæddrepende middel, membraner, cervical caps og prevensjons svamper.

Hormon Metoder

Hormonelle prevensjonsmetoder forhindre graviditet ved å manipulere hormonene av kvinnekroppen. Avhengig av hvilket produkt som brukes, kan hormonelle metoder hindre egg blir sluppet fra eggstokkene, tykkere slim inne i livmorhalsen for å hindre sædcellene fra å komme til egget, eller forårsaker slimhinnen i livmoren som gjør det vanskelig for et befruktet egg å stokk. Disse metodene kan administreres gjennom piller, patcher, skudd eller implantater. De vanligste formene for hormonell prevensjon er: p-piller, Depo-Provera injeksjoner, Lunelle injeksjoner, NuvaRing, Ortho Evra patch, eller implantert Intrauterin Device (spiral).

Natural Family Planning

Naturlig familieplanlegging er langsomt økende i popularitet på grunn av bivirkningene som ofte forbindes med andre former for prevensjon. Naturlig familieplanlegging innebærer planlegging samleie i tider når du ikke har eggløsning, slik at befruktning ikke kan forekomme. Det finnes forskjellige teknikker til denne metode, men de involverer relativ kroppstemperatur og endringer i livmorhalsen for å bestemme når den kvinnelige partner eggløsning eller ikke.

Sterilisering

Sterilisering er en mer permanent form for prevensjon, og er vanligvis bare brukes i tilfeller der begge partnere ikke lenger ønsker å ha barn. For menn denne prosessen kalles en vasektomi, som er der rørene som bærer sperm er kirurgisk lukket. For kvinner denne prosessen kalles en tubal ligation og innebærer lukking av egglederne mellom eggstokker og livmor. Begge metoder kan noen ganger bli reversert. Imidlertid, for kvinner er det mye vanskeligere å reversere enn hos menn.

Tilbaketrekking

Tilbaketrekking er den minst sikker form for prevensjon og ganske ofte resulterer i de mest uplanlagte graviditeter. Tilbaketrekking innebærer å fjerne penis fra skjeden før sæd ejakulert. Problemet med denne metoden er at med mindre hannen har full kontroll over sin utløsning, er sjansene for at for tidlig utløsning vil skje er for høye til å stole på.