Digidexo.com

spasmer skulder arm

Skulder & Arm øvelser for pensjonister

Trening er viktig for folk i alle aldre. For pensjonister som lider av leddgikt eller som er underlagt osteoporose, kan moderat overkroppen trening bidra til å holde leddene fleksible, bedre utvalg av bevegelse og styrke svekkede muskler. Milde skulder og arm øvelser som kan gjøres mens du sitter, selv i en rullestol.

Spør legen din

Alltid konsultere med din lege før du begynner på et treningsprogram. En fysioterapeut eller lege kan vanligvis anbefaler spesifikke øvelser som vil hjelpe en pasients tilstand uten å forårsake smerte.

Range Of Motion

Begynn din spekter av bevegelse øvelser rett og slett ved å snu hodet fra side til side. Ser rett foran deg, så snu hodet til den ene siden, hold i noen sekunder, og deretter slå til den andre siden. Start med fem omdreininger på hver side.

Nå rotere skuldrene forsiktig i en sirkulær bevegelse, og starter forfra og bakover og deretter rygging, tilbake til forsiden. Ikke tving bevegelse. Gjenta to ganger til for å starte.

Legg hendene hevet foran deg med håndflatene sammen, og deretter heve dem over hodet som om du skulle dykke. Ved å gjøre begge armer samtidig er for vanskelig, starter med en arm på en gang.

Dette er vanskeligere: Løft den ene armen, og nå bak deg som om du skulle klappe deg selv på ryggen. Bøy den andre armen bak deg, og prøve å ta fingrene på begge hender. Igjen, ikke tvinge bevegelsen. Hold stillingen i noen sekunder; deretter alternative armer.

Mens du sitter, legger hendene på lårene, håndflatene ned, og deretter heve hendene til skuldrene, håndflatene vendt innover. Gjenta fire ganger til for å starte.

Ved hjelp av vekter

Disse øvelsene kan gjøres ved hjelp av én-kilos vekter i hver hånd og gjenta hvert sett fem ganger og gradvis øke antall repetisjoner.

Sittende eller stående, holde armene ned langs siden med håndflatene vendt innover, mens du holder vekter. Løft begge armene til sidene før de er på nivå med skuldrene. Hold denne posisjonen; deretter sakte senke armene tilbake til sidene.

Sitt eller stå med armene i skulderhøyde, håndflatene vendt oppover holde vektene. Sakte ta hendene inn mot skuldrene; deretter gå tilbake til sin opprinnelige posisjon.

Med ryggen av hendene mot brystet, håndflatene vendt forover, presse hendene utover som om du gjorde på mage; deretter tilbake til startstillingen.

Med albuene bøyd og hendene i skulderhøyde, sakte heve vektene rett opp, og sakte tilbake til hvilestilling.

Hvordan lage en Arm Sling Fra laken

Å gjøre en arm slynge ut av et laken er svært enkel. Enten du trenger det i en nødsituasjon eller du må erstatte en slynge som ble våt eller beiset, kan du lage en arm slynge med en saks eller bare rive arket. Gjør armen slynge riktig størrelse for den personen som har på seg den for ekstra komfort. Enhver krise skader som krever en arm slynge bør sjekkes av en kvalifisert medisinsk person så snart som mulig.

Bruksanvisning

Størrelse armen slynge. Generelt, blir et firkantet stykke stoff ca. 40 inches på hver side anvendes. Eller måle fra armhulen til håndleddet - og doble den lengden - for lengden på den siden av plassen. Marker stoffet slik at du vet hvor du skal kutte. Bruk plassen kanten av et laken for to sider av torget - du trenger ikke å klippe eller rive så mye stoff.

•  Skjær ut på torget. Du kan rippe kvadratet ut av laken med bare hendene. Hvis det er for vanskelig, kan du bruke en saks til å klippe ut mot torget.

Fold seilet. Ta to motsatte hjørner og brett dem sammen for å danne en trekant.

Pakk seilet på personen. Lå den lukkede kanten av seilet under håndleddet og mot brystet. Den åpne kant av seilet vil være på personens albuen. Ta den enden som peker opp og legge dette over skulderen på motsatt side av skadet arm. Ta den andre enden (peker nedover) og pakk det rundt den skadde armen og over skulderen av den skadde armen.

Bind seilet. Bruk to halvstikk knuter for å feste endene liggende over skuldrene. Knuten skal være på undersiden av personens nakke. Pass på at seilet er stramt nok til å støtte den skadde armen, men ikke forårsaker ubehag.

Pin albuen. Bruk en sikkerhetsnål eller en liten knute for å feste de to åpne ender av seilet ved albuen. Dette vil holde seilet fra skiftende og mister sin form og effektivitet.

Tips og advarsler

  • Du kan bruke de samme instruksjonene for å lage en permanent slynge. Bruk målinger og en fargerik klut for et barn som har å bære en støpt i lang tid. Du kan bytte ut knute på baksiden med et jevnt sydd custom-fit søm som er mer behagelig. Sjekk alltid med legen din for å sørge for at seilet er riktig passform.
  • Har alltid skader undersøkt så raskt som mulig av en medisinsk faglig. Mange skulder, arm og håndledd skader krever stropper - andre ikke.

Forstuet skulder problemer

Når bein i overarmen er løsnet fra sokkelen, har du hatt en skade som kalles en skulder ute av ledd. Kontaktsport er hovedårsakene til denne type skader, men du kan også oppleve en forstuet skulder fra et fall eller traume. Det kan også være et resultat av en ekstrem rotasjon av denne felles. Uansett årsak, her er noen av de tingene som nesten alltid følger med en skulder ute av ledd.

Smerte

Av alle de problemer som er forbundet med en forskjøvet skulder, smerte er de mest vanlige. Det er vanligvis ganske intenst, men ofte forsvinner så snart benet er satt tilbake i sokkelen. For de fleste personer, er smerte følt innenfor området av skaden, men det er også potensialet for smerte å diffundere ut i armen og til og med halsen. Det kan også være ledsaget av periodiske muskelspasmer, som forverre smerte og ubehag.

Svakhet

Siden muskler, leddbånd og sener i skulderen har lidd noen grad av stress, kan du oppleve et tap av styrke i det berørte skulderen. Over tid skuld vil gjenvinne sin styrke, spesielt med medisinsk behandling og fysisk omsorg, men du kan begynne å favorisere denne skulderen over den andre.

Nummenhet

Hvis nervene i skulderen har lidd noen skade kan du også støte på et problem med nummenhet, som i stor grad på grunn av nerver 'manglende evne til fullt ut å overføre impulser fra hjernen til skulderen og tilbake igjen. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan du også oppleve en prikking eller prikkende følelse i skulder, arm eller nakke.

Immobilitet

En forstuet skulder kan ofte føre til problemer med mobilitet, spesielt i de første stadiene av skaden. Selv om du trenger å immobilisere dette området av kroppen, kan du møte problemer heve eller roterende armen din, så vel som å nå armen ut foran eller bak deg. Og mye som nummenhet, alvorligheten av skaden dikterer ofte nivået av immobilitet.

Tears

Uheldigvis er et annet iboende problem med en forskjøvet skulder potensialet av tårer, noe som kan skje i løpet av en hvilken som helst muskel, sene eller ligament i skulderen. Når dette nivået av skade oppstår det ofte forlenger din utvinning tid, og kan føre til behov for kirurgi for å reparere skaden.

Re-skade

Hvis du forrykke skulderen er det et større potensial for ny skade enn med andre deler av kroppen. Selv om dette er mer vanlig med alvorlige forskyvninger og rive av muskler, leddbånd eller sener, er skulderen ikke lenger så stabil som den en gang var, øker sjansene for å skade det igjen.

Livmorhals radiculopathy Treatment

De fleste er kjent med problemer som kan påvirke ryggraden. Den vanligste er en "sklei" lumbar plate som treffer nervene i ryggraden, noe som resulterer i smerter i korsryggen som diffunderer ut i din rumpe, lår og legg. Men dette er ikke det eneste stedet berørt med et slikt problem. Du kan også utvikle en lignende tilstand i nakken av ryggraden. Ofte referert til som cervical radikulopati, kan en plate i løpet av de syv ryggvirvlene i nakken komprimere en spinal nerve, forårsaker smerter i skulder, arm og selv hånd.

Invasiv behandling

Som med nesten alle forhold som kan påvirke kroppen, leger slå til mer konservative former for omsorg å først behandle cervical radikulopati. Og en av de mer effektive former for behandling er immobilisering av nakken. En hals krage er langt den vanligste måten cervicalcolumna er immobilisert. Ikke bare gjør det begrense bevegelsen, og dermed redusere ytterligere irritasjon av nerven, men det gjør det også betennelse påvirker platen å avta, noe som kan gå en lang vei å minske smertene du opplever i nakke, skulder, arm og hånd. Krage er vanligvis bæres i en til to uker. Lenger kunne ha en negativ effekt, noe som resulterer i muskelsvakhet som kan føre til ytterligere skade.

Halsbåndet er ofte brukt i forbindelse med andre former for behandling, som for eksempel reseptbelagte medisiner. Muskelavslappende er ofte gitt for å minske spenningen i musklene i halsen, spesielt når radiculopathy forårsaker spasmer. Dette kan være kombinert med et anti-inflammatoriske midler, slik som kortikosteroider, aspirin eller ibuprofen, for å redusere eventuell svelling som trenger inn på nerven.

Når du begynner å vise tegn til bedring, leger ofte anbefaler fysioterapi. Siden skaden er sannsynligvis et resultat av svakhet, kan du dra nytte av noen guidet styrketrening for å forbedre muskel tone av nakken for å bedre støtte cervicalcolumna. Terapi kan også omfatte modifikasjoner av din holdning til å redusere sjansene for re-skader samt lav-effekt øvelser, som å gå, sykle eller svømme for å styrke og komme i form resten av kroppen din.

Invasiv behandling

Hvis konservative former for behandling ikke gir resultater (som er sjelden), kan et kirurgisk inngrep være nødvendig for å løse problemet i cervicalcolumna. Dette kan omfatte fjerning eller delvis fjerning av en plate, bein eller anspore som forårsaker kompresjon. Og avhengig av den type operasjon, kan området da trenger å være smeltet eller støttes av et implantat festes til de gjenværende ben.

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?


Klemte nerver, en tilstand kjent som cervical radikulopati, refererer til en nerveskade som oppstår når det påføres trykk til en nerve. Selv klemte nerver vanligvis leges med hvile, fysioterapi eller medisiner, er kirurgi noen ganger nødvendig.

Symptomer

Klemte nerver føre til flere opplevelser, inkludert nummenhet, prikking eller skarp og brennende smerte. Smerten stråler ofte utover.

Time Frame

Klemt nerve symptomer ofte forverres under søvn.

Beliggenhet

Klemte nerver vanligvis føre til smerter i skulder, arm eller hånd. Personer som lider av klemte nerver også ofte opplever hodepine og nakkesmerter.

Årsaker

Klemte nerver er forårsaket av nerve trykk. Mange årsaker til nerve press eksisterer, inkludert skader, sport, fedme, slitasjegikt og dårlig holdning.

Diagnose

Klemte nerver er diagnostisert gjennom fysiske undersøkelser, røntgen, CT eller MRI-skanner og elektromyografi.

Behandling

Klemte nerver noen ganger bli bedre uten behandling. Leger kan også foreskrive fysioterapi, smertestillende eller steroider. Kirurgisk behandling er noen ganger nødvendig.

Angina Symptomer

Angina Symptomer


Angina er en smertefull tilstand som er et symptom på underliggende hjertesykdom. Over 9 millioner mennesker i USA lider av sykdommen, ifølge American Heart Association, og nesten 500.000 nye tilfeller er diagnostisert hvert år. En rekke kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger er tilgjengelige for å behandle angina.

Identifikasjon

Angina pectoris er betegnelsen som brukes for å beskrive brystsmerter som oppstår på grunn av koronarsykdom. Symptomer oppstår når hjertemuskelen ikke blir tilstrekkelige mengder av blod og oksygen på grunn av en innsnevring i en eller flere arterier.

Symptomer

Symptomer på angina smerte, trykk eller en klem fornemmelse i midten av brystet. Du kan også føle ubehag i skulder, arm, rygg, kjeve eller hals. Du kan merke at anginasymptomene begynne når du er aktiv, og smerten kan være så intens at du må stoppe hva du gjør. Dette er fordi hjertet trenger mer blod når du er trener eller utøver selv, men på grunn av innsnevring av blodårene dine, det er en utilstrekkelig blodstrømmen gjennom hjertet. Anginasymptomene også streike dersom du føler følelsesmessig stresset eller etter at du har spist et tungt måltid.

Risikofaktorer

Du er mer sannsynlig å utvikle angina hvis du røyker, er overvektig, har diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. Menopause kan øke risikoen for å utvikle angina for kvinner. Å ha et familiemedlem diagnostisert med hjertesykdom i relativt ung alder kan øke risikoen, enten du er mann eller kvinne.

Diagnose

Ditt første besøk til en lege på grunn av angina symptomer kan meget vel skje på en thrilleren, som angina symptomer er skremmende lik hjerteinfarkt symptomer. Enten en thrilleren lege eller din egen lege diagnostiserer angina, vil du også trenger å bli vurdert av en kardiolog, en lege som behandler tilstander og sykdommer i hjertet. Den kardiolog vil at du skal ha et elektrokardiogram (EKG), en test som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Du vil mest sannsynlig gjennomgå en stresstest. Under denne testen, vil du gå på en tredemølle, gradvis øke aktivitetsnivået. Hjertet ditt vil overvåkes i løpet av testen, som vil la legen få vite hvor hardt hjertet må arbeide på ulike nivåer av treningen.

Hjertekateterisering kan være nødvendig for å fastslå om noen av blodårene dine er blokkert, og for å vurdere funksjon av hjertemuskelen og ventiler. Under kateterisering, er et tynt rør plassert i en arterie i beinet eller armen og guidet inn i hjertet. Etter at fargestoff injiseres i blodårene, har et røntgen tatt. Fargestoffet bidrar til å belyse bestemte områder i arteriene som blokkeres eller begrenses.

Behandling

Angina er ofte behandlet med medisiner, for eksempel nitroglyserin, som slappe blodårene og forbedrer blodstrømmen til hjertet. Senke blodtrykket og reduserer hjertefrekvensen er viktige skritt i å redusere hjertets arbeidsbelastning. For å oppnå dette, medikamenter til behandling av forhøyet blodtrykk, for eksempel kalsium-antagonister og betablokkere, kan være foreskrevet.

Avhengig av dine symptomer og alvorlighetsgraden av koronarsykdom, kan legen anbefale perkutan transluminal koronar angioplastikk, ofte kalles angioplastikk. Den angioplastikk prosedyre begynner med innsetting av et kateter inn i arm eller ben. En oppblåste ballongen er festet til enden av kateteret, og når hjertet blokkering er nådd, blir ballongen oppblåst, komprimere plakkavleiringer i blodårene og øker blodstrømmen. Laser angioplasti benytter en laser på enden av kateteret for å åpne den tilstopping, mens en prosedyre kalt atherektomi bruker en enhet som ser ut som en roterende barbermaskin for å skjære gjennom plakk. Ved slutten av en hvilken som helst angioplastiske prosedyren, kan en stent settes på plass for å holde de nylig fjernet arterier åpne.

Koronar bypass kirurgi kan være nødvendig i mer alvorlige tilfeller. I løpet av denne prosedyren, er blod omdirigert rundt en del av tilstoppede arterier ved hjelp av et blodkar tatt fra en annen del av kroppen.

Advarsel

Ikke overse økte smerter eller andre symptomer hvis du har blitt diagnostisert med angina. Stabil angina kan endre til ustabil angina, setter deg i fare for hjerteinfarkt. Hvis symptomene dine forverres etter å ha ligget ganske stabil for en periode, leger anbefaler at du ringe 911 umiddelbart.

Nødprosedyrer for hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt er en hendelse som er både smertefullt og skremmende, men det er flere nødprosedyrer som kan utføres. Akutt legehjelp er avgjørende. En ambulanse kan kalles eller den lidende kan bli kjørt til sykehuset, men hun bør ikke ta sjansen på å kjøre alene. Implementering av nødprosedyrer løpet av de første par timene av et hjerteinfarkt er avgjørende for å overleve.

Angioplastikk

Angioplastikk er også kjent som perkutan koronar intervensjon (PCI). En angioplastikk åpner opp koronar blokkering som forårsaket hjerteinfarkt. For en angioplasti, er et kateter nødvendig, noe som har en meget liten ballong ved enden. Denne ballong i sin tur har en stent rundt den, som er en liten mesh-røret. I løpet av fremgangsmåten, blir kateteret innføres i et ben arterie og flyttet opp i den blokkerte koronararterie. Ballongen er oppblåst i noen sekunder for å fjerne blokkeringen. Når ballongen tømmes, forblir stent i arterien for å sikre at det forblir åpent og blodet kan strømme fritt. En angioplasti er utført på et sykehus så snart som mulig etter hjerteinfarkt offeret kommer. Jo mer tid det går før du utfører denne prosedyren, jo mindre nyttig blir det.

Koronar bypass kirurgi

Bypass kirurgi, eller "åpen hjertekirurgi," er ikke så vanlig som en angioplastikk under et hjerteinfarkt. I denne fremgangsmåten, blir den tette arterien forbikoblet med en arterie eller vene fra andre steder i kroppen. Denne nye arterie er podet under den blokkerte delen av arterien gamle og festet til aorta. Denne arterie blir en ny passasje for blod fører fra hjertet. Koronar bypass kirurgi er ikke ofte utført i løpet av et hjerteinfarkt, men kan gjøres etter angrepet når pasienten har kommet tilstrekkelig.

Medisinering

I tillegg til de nødprosedyrer av angioplastikk og koronar bypass kirurgi, kan visse medisiner gis på sykehuset for noen å ha et hjerteinfarkt. Disse medikamentene er aspirin, trombolytika (også kjent som "blodpropp busters"), betablokkere og nitroglyserin. Medisiner gitt til et hjerteinfarkt lidende kan utføre flere funksjoner, inkludert tynning blodet, senke kolesterolet og redusere blodtrykket.

Bli informert

Kjenne symptomer på hjerteinfarkt forbedre en persons sjanse for å overleve. Hjerteinfarkt er ikke alltid så dramatisk som de er på TV-programmer eller filmer. Du vanligvis føler smerte i brystet som er beskrevet som tyngde, fylde eller press. Denne følelsen varer i flere minutter. Smerten kan også strekker seg inn i din rygg, skulder, arm eller kjeve området. Du kan føle deg svimmel, tungpustet, kvalm eller klam.

Er en skarp smerte i magen et hjerteinfarkt?

Er en skarp smerte i magen et hjerteinfarkt?


Hjerteinfarkt er forårsaket av en blokkering i blodstrømmen til hjertet, og de kan føre til flere vanlige symptomer. Kvinner kan oppleve magesmerter eller halsbrann opplevelser under et hjerteinfarkt.

Magesmerter

Ifølge Mayo Clinic, kan magesmerter ikke være forårsaket av et hjerteinfarkt, men kan skyldes blindtarmbetennelse, Crohns sykdom og irritabel tarm syndrom. Andre årsaker til magesmerter inkluderer ulcerøs kolitt, urinveisinfeksjoner og pankreatitt.

Heart Attack Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan hjerteinfarkt symptomer inkluderer brystpress eller smerte, smerte som strekker seg fra brystet til skulder, arm eller kjeven, og langvarig smerte i øvre del av magen. Kortpustethet, svetting eller besvimelse kan forekomme med et hjerteinfarkt.

Kvinne Heart Attack

Kvinner kan oppleve klam hud, svimmelhet eller uvanlig tretthet samt magesmerter i løpet av et hjerteinfarkt.

Heart Attack Risk Factors

Røykere, diabetikere og pasienter med høyt blodtrykk har større risiko for hjerteinfarkt. Høye nivåer av kolesterol eller triglyserider, overvekt og mangel på fysisk aktivitet i blodet kan føre til en høyere risiko for å utvikle et hjerteinfarkt.

Heart Attack Komplikasjoner

Hjerteinfarkt kan føre til komplikasjoner som unormal hjerterytme, hjertesvikt eller hjerteklaffproblemer.

Waking Up med prikking og nummenhet i hender

Waking hele natten med prikking og nummenhet i hendene kan være utmattende og frustrerende, spesielt hvis det skjer på en jevnlig basis. Siden disse følelsene kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander, bestemme den underliggende problemet er første steg til å motta riktig behandling og eventuell lettelse.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel er en smal passasje i håndleddet gjennom hvilke sener og median nerve løp. Median nerve er ansvarlig for motoriske og sensoriske funksjoner i tommelen, pekefinger, langfinger og ringfinger. Noe som øker presset på denne nerve forårsaker carpal tunnel syndrom. Smerter, prikking og nummenhet kan utstråle fra håndleddet ned til hånden eller oppover til armen, til slutt fører til svakhet i hånden, tap av grep styrke og tendensen til å slippe gjenstander. Carpal tunnel syndrom kan skyldes skade som fører til hevelse i håndleddet, væskeansamling på grunn av graviditet eller andre medisinske tilstander, som diabetes, revmatoid artritt, hypotyreose eller hormonelle lidelser. Den mest utbredte årsaken derimot er repeterende fleksjon og ekstensjon av hånden, særlig når det gjøres med stor kraft, i lange perioder av gangen.

Cervical spondylose

Cervical spondylose er en tilstand som følge av aldersrelatert slitasje av ryggvirvlene i nakken, vanligvis oppstår etter fylte 40. forverring av bein og brusk kan føre bein spurs (utvekster) for å danne på ryggvirvlene som kan komprimere nerver, forårsaker smerte, stivhet og muskelspasmer i nakke, skulder, arm, eller brystet. Nummenhet, svakhet og prikking kan oppleves i armer, hender, ben eller føtter. Andre symptomer inkluderer en mangel på koordinering, vanskeligheter med å gå og unormale reflekser.

Thoracic Outlet Syndrome

Thorax utløp er det lille området mellom kravebeinet (kragebenet) og brystkassen gjennom hvilke blodårer og nerver passerer på vei til armene. Kompresjon på nerver eller blodårer kan føre til nummenhet, smerter, svakhet og prikking i midten, ring og små fingre og i indre underarm. Nålestikk opplevelser kan også bli følt i nakke og skuldre, og blir ofte utløst av bære tunge gjenstander. Thoracic outlet syndrom kan skyldes tilstedeværelsen av en ekstra cervical ribbe eller tett bryst eller nakke muskler. Vanligvis personer som lider av denne tilstanden har en historie med en skulderskade eller overforbruk av skulderen.

Perifer nevropati

Perifer nevropati er en lidelse der nervene i det perifere nervesystemet (PNS) er skadet. Symptomene er avhengig av typen av nerver påvirkes. Sensoriske nerveskader forårsaker smerter, prikking, nummenhet og svie, mens motor nerveskader forstyrrer muskelkontroll og forårsaker kramper og svakhet. Perifer nevropati kan være forårsaket av sykdom av nerver i seg selv eller ved andre sykdommer slik som diabetes, alkoholisme og reumatoid artritt. Andre mulige årsaker er ernæringsmessige mangel, bly eller kvikksølvforgiftning eller tilstedeværelse av svulster.

Cubital Tunnel Syndrome

Ulnar nerve passerer gjennom en benete passasje bak albuen kalt cubital tunnel. Treffe din "funny bone" er faktisk treffe din ulnar nerve. Trykk eller irritasjon i ulnar nerve fører prikking og nummenhet i de to siste fingrene og håndflaten. Nummenhet er vanligvis utløses ved å holde albuen bøyd i lange perioder av gangen. Oftest opptrer cubital tunnel syndrom som følge av skade på albuen fra frakturer, forvridning eller vridning, men kan også skyldes arbeid som krever repeterende albue fleksjon.

Flere Tilstand Symptomer på Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er en tilstand som forårsaker betennelse i hele kroppen. Det er en vanlig tilstand som forekommer hos eldre voksne. Det er en uforutsigbar tilstand som kan begynne plutselig og deretter forsvinner etter en viss tid.

Time Frame

Polymyalgia rheumatica kan utvikle seg sakte over tid eller det kan begynne plutselig uten forvarsel. Tilstanden kan vare i flere måneder eller et par år.

Symptomer

De viktigste symptomene på polymyagia rheumatica bære store smerter og stivhet påvirker hofte, lår, skulder, arm og nakkemuskler. Smerte og stivhet kan begynne på den ene side av legemet og senere bevege seg til den andre siden også. Andre symptomer kan være tretthet, slapphet, tretthet, lett feber og anemi.

Betraktninger

Polymyalgia rheumatica generelt påvirker eldre voksne som er ca 70 år eller eldre. Dessuten er det mye mer vanlig i kaukasiske kvinner.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, mellom 10 og 20 prosent av alle personer som utvikler polymyalgia rheumatica har også en tilstand som kalles kjempecellearteritt. Giant celle arteritis kan føre til blindhet, slag og aortaaneurisme.

Behandling

Milde symptomer på polymyalgia rheumatica kan behandles med over-the-counter medisiner som aspirin og ibuprofen. Kortikosteroider medisiner kan også brukes til å behandle polymyalgia rheumatica. Moderat trening kan også hjelpe kontroll symptomer.

Hva Er plexus brachialis Nerve?

En nerve plexus er et område hvor nervene splittet og komme tilbake sammen. Plexus brachialis (også kalt brachialis nerve plexus) er en gruppe av nerver som starter i midten for å senke nakken, kjøre under kragebeinet og armhulen, og deretter nedover armen.

Anatomy

Plexus brachialis begynner med fem rot nerver, en hver i femte, sjette, sjuende og åttende nakkevirvel og første øvre rygg ryggvirvler. Etter disse nervene splittet og komme sammen igjen flere ganger, er resultatet tre nerver som går nedover armen: medianen, ulnar og radial nerver.

Formål

Nervene i plexus brachialis kontroll muskelbevegelser og følelse i skulder, arm og hånd.

Skader

Plexus brachialis skader kan føre til nummenhet, prikking, smerte, svakhet eller begrenset bevegelse i skulder, overarm, underarm og hånd.

Muskel Kompresjon

I tillegg til direkte skade på plexus brachialis, kan nervene bli komprimert av stramme muskler i nakke og øvre del av brystet, forårsaker thorax utløp syndrom, som er smerte i nakke og skulder, nummenhet og prikking i fingrene, og et svakt grep .

Plexus brachialis parese

Plexus brachialis parese er forårsaket av skade på plexus brachialis under fødselen. Plexus brachialis parese Foundation tilbyr støtte til familier som arbeider med denne tilstanden.

Aktivitetsforslag plexus brachialis Toddlers

Aktivitetsforslag plexus brachialis Toddlers


Den brachial plexus er en gruppe av nerver som går fra ryggraden gjennom halsen, armhulen og inn i armen. Det er viktig for å kontrollere muskelbevegelser og motta sensasjon til skuldre, armer og hender. Hos spedbarn, er skade på nervebunt kalt Erb parese og kan oppstå under en vanskelig fødsel. Småbarn kan forårsake skade på dette området gjennom å falle eller roughhousing. De fleste småbarn vil gjenopprette uten bivirkninger, men noen aktiviteter kan hjelpe helbredelsesprosessen sammen.

Symptomer og behandling

Hos spedbarn og småbarn, kan symptomene være svært uttalt, og til stede med en arm som er slått inn i kroppen og har svært lite eller ingen bevegelse. Alvorlighetsgraden av skaden, om nervene ble trukket, sprukket eller revet helt vil diktere hvilken type behandling og mengden av bevegelse som vil medføre. Enkel stretching og fysioterapi kan være nødvendig, og i noen tilfeller kirurgi kan være den eneste løsning. Enhver type plexus brachialis skade kan føre til tap av følelse og vanskelig eller manglende evne til å bevege skulderen, hender og fingre.

Fordeler med Physical Therapy

Spedbarn og småbarn med plexus brachialis skader vil nesten alltid ha nytte av noen fysioterapi. Enkle øvelser kan hjelpe opprettholde eksisterende styrke og bevegelse og over tid, hjelpe disse aspektene forbedre. Fysioterapi er et viktig skritt for å gjenvinne bruk av skulder, arm eller hånd, og vil hjelpe barnet i å lede et mer normalt liv. Selv om det ikke alltid er mulig å fullstendig helbrede problemet med terapi, er det et skritt i en mangesidig behandlingsplan. I tillegg er terapeut kan aide i å forebygge alvorlige skader og misdannelser som kan oppstå med muskelskader, inkludert sammentrekning av ledd, noe som kan gjøre utvinning vanskeligere.

Skulder Øvelser

Skulder shrugging er en måte å bygge styrke og bevegelsesutslag i nakken. Siden de fleste småbarn med plexus brachialis skader vil ha svakhet eller problemer med å flytte, kan foreldrene bli pålagt å bistå i denne øvelsen. Å utføre øvelsen, bør barnet stå snevre og skuldertrekning så høyt som mulig. Hold stillingen i ett eller to sekunder og deretter gå tilbake til avslappet stilling. Dette er en gjentagelse; barn bør gjøre tre sett med 10, to til tre ganger per uke.

Hånd og arm øvelser

Siden plexus brachialis går langs skulder og gjennom hendene, kan virkningene av skader bli funnet hvor som helst langs den linjen. Noen enkle underarm rotasjoner - pronasjon og supinasjon - kan bidra til å opprettholde og bygge styrke. Småbarn kan ligge på ryggen mens en forelder eller fysioterapeut holder den skadde armen. En hånd på albuen og en på håndleddet. Den berørte armen bør være forsiktig rotert mot og bort fra kroppen ved håndleddet. Som styrken utvikler seg over tid, bør barnet være i stand til å gjøre disse selv. På samme måte kan enkle finger aktiviteter bidra med svake fingre. Bistå småbarn i bøye og spre fingrene, gjør nevene og utvide dem tre eller fire ganger per dag.

Plexus brachialis Behandlinger

Plexus brachialis er en serie av nerver som går fra nakken til armhulen, som styrer muskelbevegelser og opplevelser i skulder, arm og hånd. Skader oppstår når det er skader på disse nervene, når det er traumer, betennelse eller svulster i skulderen. En person med plexus brachialis vil oppleve symptomer som en lammet arm, manglende muskelkontroll i armen, hånden eller håndleddet og / eller tap av følelse i hånden eller armen. Skader på plexus brachialis er noen ganger forblir ubehandlet, men noen individer får fysioterapi eller kirurgi.

Ingen behandling

For noen med plexus brachialis skader, er det beste behandlingsalternativet for å la det gro naturlig. Dette er vanligvis mulighet for babyer som er født med skade, og bare trenger tre til fire måneder å helbrede. Andre pasienter kan leges i uker eller måneder, avhengig av omfanget av skaden. Uansett om behandling er nødvendig avhenger av alvorligheten av skaden. En avulsion er en type skade som oppstår når nerve rot er løsrevet fra ryggmargen. Hvis avulsion er ufullstendig, er nerven ikke helt kuttet, og det kan være i stand til å helbrede sakte på egen hånd. En annen type skade er et brudd, som oppstår når nerve er revet, men i et annet land enn der den kobles til ryggraden sted. Neuropaxia er en mindre alvorlig skade som oppstår når skaden er gjort til beskyttelsesdekselet over nerven. I denne type av skade, er det ikke er skadet nerve, men dets evne til å fungere som en signalleder, blir skadet. De fleste pasienter med denne type skade kan leges uten operasjon eller behandling. Pasienter som har komplette avulsions eller brudd, vil imidlertid ikke vanligvis leges uten nerve blir koblet kirurgisk.

Fysioterapi

Fysioterapi for plexus brachialis innebærer vanligvis spekter av bevegelsesøvelser og medisiner og behandlinger som brukes for å lindre smerter. Fysioterapi er ofte anbefalt for å hjelpe folk opprettholde eller få styrke i musklene. Pasientene er vanligvis satt på en fysioterapi regime for mellom tre og åtte uker. Pasienter gjør bevegelsesøvelser, som bidrar til å kvitte seg med stivhet i armen og gi fleksibilitet til ledd. For en arm trening, sitte med håndflatene pekte oppover og deretter bøye fingrene innover. Gjør dette mellom tre og ti ganger. For en annen øvelse, bøy armene på albuen og berør skulderen din, og pass på å holde fingrene bøyd.

Noen leger kan også anbefale stints og bukseseler, som er ment å hjelpe folk har større bevegelighet i armer og hender. Hvis deltamuskelen er svekket av en plexus brachialis skade, vil legene sette en slynge på pasientenes armen for å unngå skade på humerus. For smerte, kan noen pasienter gis medisiner som cortcoisteroids, anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende, muskelavslappende medisin mot anfall eller trisykliske antidepressiva.

Kirurgi

Hvis en pasient ikke komme seg fra sin skade innen tre til seks måneder, og senest et år, vil leger vanligvis anbefaler kirurgi. Leger kan utføre nerve grafts, nerveoverføringer eller muskel overføringer. En nerve pode er en prosedyre der nervevev er plassert i et gap som er igjen når nervene er sprukket eller strukket. Nervevev kommer fra høsting vev fra andre deler av kroppen, vanligvis albuen eller leggene. Etter dette, nerver vokse rundt vev, vanligvis rundt en tomme en måned, noe som gjør gjenvinning av en langsom prosess. En nerveoverføring er når en del av et fungerende brachial plexus brukes til å erstatte en nerve eller muskler som er skadet i nærheten av ryggraden. Dette er gjort for å gi disse muskler eller motorisk og sensorisk nervefunksjon. Under prosedyren, er den fungerende delen av plexus brachialis sydd på nerve eller muskler som ikke fungerer. Under muskel overføringer, en sunn muskel, så vel som dens nerver og blodforsyning, fra benet er podet på plass på armen som ikke fungerer. Målet med denne operasjonen er å bringe motorisk funksjon til skulderen, albuen og hånd. Selv om disse kirurgiske prosedyrer kan bidra til å tillate bevegelse tilbake inn i arm, skulder og hånd, er det bare delvis gjenoppretter derimot evne til gripe objekter. Noen ganger kan en rekke kirurgiske prosedyrer trenger å gjøres for å gi hånd større gripeevne.

Brachialis nerveskader Symptomer

Eksperter ved National Library of Medicine (NLM) forklare at plexus brachialis er en gruppe av nerver som ligger i nedre del av halsen som deler seg opp i nervene i hver arm (se Ressurser). Når du opprettholde en skade, utvikle svulster i nakken eller skuldrene, eller har blitt overeksponert for farlige kjemikalier, er du i faresonen for å utvikle brachialis pleksopati, eller skade på brachialis nerver. Symptomer på brachialis pleksopati, også kalt Parsoner Turner syndrom, varierer i henhold til den nøyaktige plasseringen av nerveskader.

Befolkning Berørt

Brachialis nerveskader er mer vanlig hos yngre menn, i motsetning til kvinner.

Fordeling av Symptomer

Noen mennesker opplever symptomer på den ene siden av kroppen, mens andre har smerter i begge armene. Fordelingen av symptomene er i stor grad avhengig av hvor nerven har blitt skadet.

Smerte

Smerte, alt fra en verke som stråler fra skulderen ned til fingrene eller en brennende følelse, er i samsvar med brachialis nerve dysfunksjon.

Nummenhet

Nummenhet og noen ganger prikking er vanlige symptomer på brachialis pleksopati. Nummenhet kan oppstå i fingrene, arm eller skulder.

Begrenset funksjon

Skulder, arm eller hånd kan føle svak hvis du har brachialis nerveskader. Du kan føle at du har begrenset bevegelighet og funksjon i det berørte området.

Leddsmerter som en Levaquin bivirkning

Levaquin er merkenavnet på antibiotika medisiner levofloksacin. En type fluoroquinolone antibiotika, er Levaquin foreskrevet for å behandle visse typer av bihulebetennelse, bronkitt, lungebetennelse og urinveisinfeksjoner. Leddsmerter bivirkninger som vanligvis er knyttet til senen bivirkninger.

Anekdotiske rapporter

Forskning har ikke indikert leddsmerter som en bivirkning av Levaquin, men mange anekdotiske rapporter kan finnes på nettforum. Folk klager over kne, hofte og arm smerter, og mange sier deres leger mener Levaquin forårsaket problemet.

Tendinitt

Levaquin kan føre til senebetennelse og selv sene brudd. Akillessene, som ligger på baksiden av ankel og fot, er mest berørt. Hendelser har også blitt rapportert i skulder, arm, hånd og tommelen.

Expert Insight

I henhold til Johns Hopkins Arthritis Center, selv om Levaquin og andre kinolonantibiotika kan forårsake tendinitt, at de ikke forårsaker artritt. Dermed leddsmerter eller hevelse ville være en uvanlig reaksjon på narkotika.

Misforståelse

Folk kan tro de opplever leddsmerter når faktisk tendinitis er årsaken til problemet. Noen ganger folk ikke er i stand til å bære vekten på en felles grunn av smertene.

Tendinitt Symptomer

Symptomer på sene problemer inkluderer blåmerker, smerter, rødhet, ømhet eller hevelse i senen eller fellesområde. En sene breaking gjør en snapping eller hvesing og forårsaker skarp smerte.

Advarsel

I 2008, US Food and Drug Administration (FDA) bestilte en svart boks advarsel for Levaquin og andre fluorokinolonantibiotika grunn av seneskade problem. Den svarte boksen er den sterkeste virkningen utenfor en tilbakekalling.

Wrist & Hand Pain

Hånd og håndledd smerter kan skyldes ulike sykdommer, syndromer eller skader. Smerter kan behandles med medisiner og egenomsorg.

Sykdommer

Leddgikt og Kienböcks sykdom ofte føre hånden og håndleddet smerte. Leddgikt er en vanlig sykdom preget av leddsmerter. Kienböcks sykdom oppstår når blodtilførselen til lunate bein er blokkert, noe som resulterer i håndleddet smerte som kan stråle ut til hånden.

Syndromer

Carpal tunnel syndrom og refleks sympatisk dystrofi årsaken hånden og håndleddet smerte. Carpal tunnel syndrom oppstår når håndleddet er leddbånd og sener blir betent fra overforbruk, klemming nervene i hendene. Reflex sympatisk dystrofi påvirker skulder, arm og hånd, forårsaker smerte og redusert bevegelighet evne.

Skader

Forstuing, belastning og frakturer også føre hånden og håndleddet smerte. En stamme oppstår når muskel eller sene er skadet. En forstuing er en skade på leddbånd. Frakturer er pauser eller sprekker i beina.

Diagnose

Vedvarende eller alvorlig håndledd og hånd smerter bør vurderes av en lege. Diagnose kan kreve røntgen og andre medisinske skanninger.

Behandling

Håndledd og hånd smerter kan behandles med over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner. Isposer og innpakning det berørte området med Ace bandasjer også kan hjelpe.

Cervical Spondylotic Myelopati Symptomer

Spondylose innebærer degenerative forandringer i ryggraden, noe som kan føre til myelopati, eller funksjonssvikt i ryggmargen. Cervical spondylotic myelopati er den primære årsaken til ryggmargen dysfunksjon hos personer over 55 år gamle.

Viktigste symptomer

De viktigste symptomene på livmorhals spondylotic myelopati bære svakhet eller stivhet i beina, sammen med ustøhet når han går.

Andre symptomer

Folk kan også oppleve nakkestivhet og popping lyder når du flytter halsen, og hånd nummenhet, prikking og svakhet. De kan ha problemer med å holde gjenstander eller ved hjelp av finmotorikk.

Tap av Sensation

Dersom tilstanden forverres, kan folk miste følelse i hender og føtter i forbindelse med vibrasjoner, nålestikk, smerte og temperatur.

Smerte

Ifølge Spine Health nettsted, over 50 prosent av livmorhals spondylotic Myelopati tilfeller er smertefri. Når smerten forekommer, kan det vises i nakke, skulder, arm eller hånd og er vanligvis beskrevet som stikkende eller kjedelig verkende.

Urin Issues

Personer med cervical spondylotic myelopati ofte oppleve noen nøling når du prøver å urinere. Sjelden, de utvikler urininkontinens.

Plexus brachialis Informasjon

Plexus brachialis er en bunt av nerver som begynner på ryggmargen og dirigerer og styrer all bevegelse i en persons skulder, arm og hånd. Det er et nettverk som overvåker opplevelser som smerte, prikking og temperatur, samt hver bevegelse de kroppsdeler gjør, fra wiggling tuppen av Pinkie å kaste en fastball, plukke opp et glass vann eller å tørke svetten av pannen. Skade på plexus brachialis kan føre til en rekke symptomer og påvirke mobilitet.

Hva den gjør

Plexus brachialis bunt av nerver er ansvarlig for bevegelse av nesten alle deler av overarmen. Dette nettverket av nerver er delt inn i røtter, trunk, divisjoner, ledninger og greiner. Disse nervene er ansvarlig for ting fra bevegelse av muskler som delta til sensorisk funksjon i fingrene. Nerver overfører signaler fra ryggraden til arm, hånd og fingre.

Vanlige Skader

Skader i noen av nervene i plexus brachialis kan påvirke mobilitet. Noen av de vanligste skadene er forårsaket av trafikkulykker, idrettsskader og traumer som følge av fall. Imidlertid kan skade eller skade på plexus brachialis også være forårsaket av skader på immunsystemet som fører til unormal immunrespons, samt genetiske faktorer og selv skader under fødsel. Hvis ikke behandles, kan skade på nerver i dette nettverket forårsake delvis lammelse i en eller begge armer.

Diagnostikk

En fysisk undersøkelse, etterfulgt av bildedannende teknikker så som røntgenstråler og CT-skanning, kan anvendes for å bestemme nærvær eller alvorlighetsgrad av skade eller skader på brachial plexus. Andre diagnostikk kan inkludere elektromyografi, som bruker plassering av nålelektroder å måle muskelaktivitet. Nerveledningsstudier kan også bli utført for å måle hastigheten ved hvilken forskjellige impulser reise gjennom ulike brachialis nerver inne i plexus.

Behandlinger

Behandling for hvilken som helst type bindeleddet brachialis skade vil bli bestemt av beliggenheten og typen av skade, så vel som alvorlighetsgraden av skade. Mild skader forårsaket av fall eller moderat skade forårsaket av skade ofte løse på egen hånd, men noen individer kan trenge kirurgi for å reparere alvorlig revet eller skadde nerver. Behandlinger kan omfatte, men er ikke begrenset til, nervetransplantater og overføringer. Andre behandlinger inkluderer terapi, både yrkesmessig eller fysisk, for å lette mobilitet.

Forskning

The Mayo Clinic har gjennomført omfattende forskning på kirurgiske behandlinger for reparasjon av skadde plexus brachialis skader, inkludert mikrokirurgiske teknikker, samt metoder utviklet for å forbedre bevegelse og mobilitet.

Limet capsulitis Øvelser

Når band av arrvev kalt voksn dannes på bindevevet i skulderleddet, resulterer det i en tilstand som kalles lim capsulitis (også kjent som "frossen skulder"). Betennelsen fører ofte store smerter og manglende bevegelse. De som lider av lim capsulitis kan forbedre sin tilstand og minske sin smerte ved å utføre en rekke øvelser designet for å gjenopprette mobilitet til felles.

Begynnelsen

Legen kan først anbefale Active Release teknikk, en ikke-kirurgisk prosess som bruker manipulering av ledd og massasjeteknikker for å bryte opp arrvev. Alvorlige tilfeller av lim capsultitis kan kreve kirurgi. Etter å ha fått din lege eller fysioterapeut godkjenning, begynner følgende øvelser.
Pre-løsne felles vev og underliggende muskler ved å bruke en varmepute eller varm komprimere. For å bidra til redusere smerte under strekk, bør du vurdere å ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk som ibuprofen. Når du utfører noen av disse øvelsene, sørg for å jobbe skulderen gjennom hele spekteret av bevegelse i leddet. Bruk av isen etter trening vil bidra til å redusere betennelser og smerter.

Strekninger

Begynn å gjenopprette mobilitet til felles ved å utføre to enkle strekninger for skulderområdet. Mens du står oppreist, lås hendene sammen bak ryggen på livet. Prøv å holde armene rett som du sakte heve hendene oppover. Når du kommer til det høyeste punktet du kan nå, hold denne posisjonen i 15 til 20 sekunder og senk hendene tilbake til midjen din. Gjenta 3-4 ganger.
Deretter strekke armen av den berørte skulderen over brystet, holder den rett og parallelt med gulvet. Bruk den andre armen til å hekte under berørte skulder arm ved albuen. Da gjelder milde, jevnt trykk for å trekke armen av den berørte skulderen inn i brystet. Hold i 15 til 20 sekunder. Gjenta 3-4 ganger.

Mobilitet Øvelser

Etter at du har økt fleksibilitet i skulderleddet ved å strekke, begynne å utføre noen mobilitet øvelser som vil ytterligere øke omfanget av bevegelse i leddet.
Begynn med å stå og vender mot en vegg. Plasser hånden av den berørte skuld arm flatt på veggen, og sakte bruke fingrene til å klatre opp i overflaten. Stopp hver noen inches og hold denne posisjonen i 30 sekunder, og deretter flytte fingrene høyere opp på veggen. Hver dag at du utfører denne øvelsen, prøve å nå et høyere punkt på veggen.
Mens du sitter i en rettrygget stol, drapere du armhulen over baksiden av stolen. Mens du holder armen rett, begynne å lage små sirkler i luften i 30 sekunder. Veibeskrivelse og bygge opp til større sirkler. For ytterligere å øke omfanget av bevegelse, prøv denne øvelsen mens du står, og pass på å holde ryggen rett.
Når du blir mer komfortabel og har økt utvalg av mobilitet, begynne å gjøre styrkeøvelser som bruker motstand band eller frivekter. Se Resources nedenfor for en full liste med videoinstruksjoner.

Hvordan diagnostisere plexus brachialis Skader

Hvordan diagnostisere plexus brachialis Skader


Den nerve funksjon av skulderen, armen og hånden er kontrollert av plexus brachialis. Enhver skade på dette nettverket av nerver kan føre til ubehagelige symptomer og forstyrre armen fungerer. Plexus brachialis skader kan skje ved fødselen når babyens skuldre blir påvirket under fødselen. De fleste skadene skyldes nerveskader, men de kan være alvorlige når nerve er revet fra ryggraden.

Bruksanvisning

•  Finn ut om pasienten var i en motorsykkel eller motorkjøretøy ulykke nylig. Det tar en ganske traumatisk effekt å forårsake plexus brachialis skader. Få en fullstendig beskrivelse av hendelsen, spesielt hvis pasienten gikk til legevakten.

Undersøk nakke og skuldre i stor utstrekning. Pasienten kan føle smerte i disse områdene. Mens mange forhold forårsake smerte, kan plutselig innsett sammen med andre symptomer som omtales nedenfor signalisere at du trenger å foreta ytterligere diagnostisk testing.

Gjennomføre en detaljert nevrologisk undersøkelse. Nummenhet av skulderen, armen eller hånden er et tegn på plexus brachialis skade i sammenheng med traumer. Gå så dypt som mulig når følelsen nervene i disse områdene for å være sikker på hva pasienten føler.

Sjekk for svakhet eller en tung følelse av armen med en motor eksamen. Har pasienten flytte sin skulder, arm og håndledd i alle retninger.

Bestill røntgen av brystet, skulder og rygg. Se etter uregelmessigheter i thorax ryggraden og skulderområder. Anterior / posterior og lateral utsikten er mest nyttig for å vurdere plexus brachialis skader.

Få en CT scan av halsen og brystet. Disse kan vise cervical, scapula og overarm frakturer samt fartøy skader like under kragebenet.

Foreslå en MR-undersøkelse. Mens det er behov for mer forskning om nytten i plexus brachialis skader, det er den eneste testen som kan visualisere enkelte deler av denne nervenettverk.

Hint

  • Den stilling av armen under en pleksusskade bestemmer graden av alvorlighet.