Digidexo.com

Essential trombocytose Foods Unngå

Essential trombocytose Foods Unngå


Trombocytose er en blod sykdom karakterisert ved for høye mengder av blodkoagulerende celler i blodet som er kjent som blodplater. Når for mange blodplater samles, øker risikoen for blodpropp i blodårene øker, noe som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Mens behandlingen av denne tilstanden innebærer ofte medikamenter som reduserer blodplater og risiko for blødning, University of Maryland Medical Center fremmer sunn ernæring, kosttilskudd og unngåelse av flere kategorier av mat som en del av en helhetlig strategi for håndtering av denne sykdommen.

Raffinert Foods

Essensielle trombocytose lider ville gjøre godt for å unngå raffinerte matvarer, inkludert korn som har blitt fratatt sine endosperms (kli) og sukker. Hele korn bør velges når det er mulig; det vil si, hele hvete pasta, brun ris og wholen korn brød. Hele korn lavere kolesterol (en bekymring for alle med en blodsykdom) og fremme intestinal helse.

Fett

Vegetabilske oljer bør erstatte mettet fett. Velg oliven og raps olje i matlagingen. Glem smøret. Mettet fett er innblandet i kardiovaskulær sykdom, inkludert aterosklerose, hjerteinfarkt og hjerneslag. Personer med trombocytose er allerede i faresonen for hjerteinfarkt og hjerneslag gitt tendensen for deres blodet å koagulere.

Trans-fettsyrer er ofte skjult i butikk-kjøpte bakevarer som kjeks og kaker. De er funnet i donuts, stekte poteter, margarin og en rekke bearbeidede matvarer. Fordi de har en negativ innvirkning på blod, må mennesker med trombocytose være spesielt på vakt mot transfett, som de burde av alkohol, koffein og tobakk. Trans fett er verre enn mettet fett fordi de høyne LDL, eller dårlig, kolesterol i blodet.

Kjøtt, alkohol, koffein og tobakk

Alle disse stoffene virker mot cardiovacular helse, som allerede er kompromittert på mennesker med trombocytose. Bytt ut rødt kjøtt med magre proteinkilder, som for eksempel fjærfe, kaldt vann fisk, bønner og tofu. Koffein og tobakk øke blodtrykket. Alkohol, om ikke forbrukes svært moderat, på kort sikt, kan skape ernæringsmessige ubalanser.