Digidexo.com

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking


Tannleger ofte advare pasientene om mulighetene for å bli tørr socket etter tanntrekking. Dry socket, kjent som alveolar osteitis i tekniske termer, er en alvorlig, smertefull tilstand som oppstår oftest etter en tanntrekking. Det oppstår når en tann trekkes og blodpropp ved siden av ekstraksjon synet blir forskjøvet eller oppløst. Når dette skjer, er bein og nerver under tannen utsatt, noe som resulterer i ekstrem smerte. Det er flere måter å forebygge tørr socket skjer etter en tanntrekking.

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking

•  Lær din risiko. Visse mennesker, for eksempel kvinner som tar prevensjon og de som røyker, har høyere risiko for å utvikle en tørr socket enn andre. Hvis du tar p-piller, antyder MayoClinic.com planlegge din utvinning i løpet av dager 23 til 28 av menstruasjonssyklusen når østrogennivået er lavere. Hvis du røyker eller bruker andre tobakksprodukter, anbefaler MayoClinic.com stoppe 24 timer før inngrepet.

Unngå å bruke et sugerør. Den suger bevegelse som oppstår når du suger gjennom et sugerør faktisk kan føre til blodpropp på stedet av utvinning å løsne og løsne.

Ikke røyk. Røyking fører til forurensning på stedet av ekstraksjon, som også kan være en årsak til et tørr-kontakten. Den suging og blåsing av bevegelse som kreves for å røyke fremmer også forskyvning av blodpropp på tannside.

Bruk is. Påfør en ispose til kjeve på siden av utvinning med jevne mellomrom. Gjøre dette for de første 24 timene etter ekstraksjonen for å redusere smerte i 15 til 20 minutter av gangen. Denne brønnen bidra til å redusere hevelse og stoppe blødningen, hjelper blodpropp leges raskere.

Spis myk mat. Når spise etter en tanntrekking, unngå å spise på siden av munnen når det gjelder utvinning fant sted og ikke spise harde eller crunchy matvarer. Spis ting som potetmos, suppe og pudding.

Unngå overdreven munnen skylling. Følg tannlegens instruksjoner om å skylle munnen. Mange tannleger kan anbefale at du skyller med jevne mellomrom med en varmt vann og salt blanding for å hjelpe rense såret. Unngå over-skylling eller bruke sterke munnvann produkter.

Ta kontakt med tannlegen din. Hvis du tror du har en tørr socket, ring tannlegen din umiddelbart for å finne ut hva du bør gjøre og hvordan å lette din smerte og hjelpe utvinning området helbrede.

Hint

  • Hvis du røyker før 24 timer, våt gasbind pad før du setter den i munnen og holde den utpakkede området våt med vann, mens røyking på motsatt side.
  • En tørr socket er ekstremt smertefullt, og kan ikke bli savnet. Kontakt tannlegen din umiddelbart for å sikre at du får riktig behandling med en gang.
  • Bare ta medisiner når du er i smerte.
  • Unngå å ta aspirin eller andre blod tynnere typen medisiner for å forhindre ingen blodpropp å danne, lage en tørr socket eller infeksjon.
  • Sleeping blir lettere hvis du hviler oppreist de første nettene etter en utvinning.
  • Flere ting kan løsne blodpropp forårsaker en tørr socket: røyking, hoste, nysing for hardt, skylling for hardt, berøre området med fingrene eller tungen.
  • Ikke får en tørr socket behandlet kan være farlig og smertefull. Sørg for at du kontakte tannlegen din om du føler deg ut av det vanlige ubehag forbi utvinning tid.