Digidexo.com

Alternativ Helse & Herb Rettsmidler med Slippery Elm

Slippery Elm er en urtemedisin avledet fra barken av alm trær. Det blir tørket og malt til et pulver som kan gjøres om til te, satt i kapsler, ekstrakter tilsatt til eller støpt inn i stikkpiller. Glatte alm pulver har mange medisinske bruksområder.

Fordøyelse

Glatte alm blir tykk og hoven når vann tilsettes, gir det en geléaktig konsistens. I denne formen er det ideelt for de som lider av irritabel tarm syndrom, Crohns sykdom eller mageproblemer. Gel strøk mageslimhinnen og lindrer betent vev forbundet med slike plager. Glatt alm gel kan fremstilles ved tilsetning av 10 korn av pulveret til en oz. vann. Gjør et klyster for å avlaste forstoppelse ved å blande ¼ oz. glatte alm pulver med 1 oz. sukker, ½ halvliter varm melk og 1 oz. olivenolje.

Sår hals og hoste

Glatte alm gjør en beroligende sår hals og hoste hjelpemiddel. Lag din egen hostesaft ved å blande sammen to deler hver av glatte alm, vendelrot, Comfrey rot og lakris rot; én del hver heggen bark, ingefær og kanel bark; fire deler fennikel frø; og 1/8 del appelsinskall. Bruke 2 oz. av urter til en qt. vann. Småkoke på svak varme til vannet er redusert til det halve. Sil væsken og bland med honning etter smak (opp til 1 cup).

Hudskader

Glatte alm salve er bra for kutt, brannskader, sår og betente områder. Bland pulverisert alm med varmt vann for å danne en lime og bruke rene bomullspinner for å bruke den til berørte områdene. For gamle sår, kan en antiseptisk blanding av like deler malurt, pulverisert alm og vann med en liten mengde trekull benyttes. Lindre verkende ledd med en salve av like deler pulverisert alm, varm eddik og kli.