Digidexo.com

Hvor lang tid tar Aricept arbeid?

Hva Aricept er designet for å gjøre

Aricept er et reseptbelagt medikament utviklet for å behandle mild, moderat og alvorlig Alzheimers symptomer. Pasienter som svarer godt til dette stoffet har en tendens til å utvise bedre kognitive funksjoner mens du tar det, og utviklingen av deres Alzheimers symptomer har en tendens til å avta. Det er ikke kjent nøyaktig hvor Aricept fungerer, men produsenten, Pfizer Inc., hevder at Aricept stunts Alzheimers utvikling ved å redusere den naturlige nedbrytningen av acetylkolin, et kjemikalie i hjernen som releer signaler fra en nervecelle til en annen. Vanlige bivirkninger av Aricept er milde og inkluderer kvalme, diaré, søvnvansker, tretthet og tap av appetitt.

Hvordan Alzheimers Lider kan reagere på Aricept

Ikke alle Alzheimers lider svarer godt til Aricept. Noen må kanskje slutte å ta medisinen fordi bivirkningene er for alvorlig eller fordi det kan samhandle dårlig med en annen resept. De som svarer godt til stoffet, men kan utvise merkbar kognitiv forbedring. Atter andre kan viser ingen endring eller en langsom nedgang i kognitiv evne. I disse tilfellene, Aricept fortsatt kunne jobbe; i flere studier utført av Pfizer, stoffet produsent, pasientenes Alzheimers symptomer stabilisert eller forverret sakte mens du er på Aricept, men forverret seg raskere når de sluttet å ta den (se "Referanser" nedenfor). Virkningene av Aricept kan ikke begynne å bli synlig i flere uker etter at behandlingen begynner. Noen pasienter kan ta Aricept for en lengre periode, svarer godt med stabil eller langsom progresjon av Alzheimers, og så plutselig begynner å se symptomene forverres i et raskere tempo. Aricept kan ikke helbrede eller reversere sykdom, men kunne forsinke dens utvikling.

Måle effektiviteten av Aricept

Aricept produsenten sier at ulike mennesker reagerer på stoffet på ulike måter, og at det ikke kan fungere for alle. Videre, hvis en pasient tar Aricept i flere uker og viser ingen endring i Alzheimers symptomer, det betyr ikke at stoffet ikke fungerer. Dette gjør det utfordrende å avgjøre om en fortsatt Aricept diett er riktig for noen pasienter. Og uklarheter gjør det umulig å nøyaktig svar på spørsmålet om hvor lenge stoffet vil fungere for en bestemt pasient. Produsenten anbefaler at pasienter og deres omsorgspersoner rapportere alle endringer i symptomene til sine leger. På den måten er beslutninger om å stoppe eller endre en Aricept resept gjort basert på medisinske case detaljer. En studie, gjennomført av Pfizer, indikerer at pasienter som slutter å ta Aricept etter å ha tatt det regelmessig i flere uker kan vise et plutselig tap i kognitiv funksjon (se "Referanser" nedenfor). Av denne grunn anbefaler Pfizer at pasienter på Aricept bør ikke plutselig slutte å ta den uten først å konsultere lege.