Digidexo.com

The Body Parts av en bendelorm

The Body Parts av en bendelorm


Bendelorm er en parasittisk flatworm fra klassen cestoder som lever i tarmen hos mennesker eller andre dyr. Bendelorm infeksjoner oppstår når verten får i seg bendelorm segmenter eller de enkelte egg. Dette kan skje fra å spise kokt kjøtt av en infisert dyr, for eksempel en gris eller ku. Bendelorm egg kan også bli fortært i forurenset mat eller vann.

Typer

Mennesker kan bli smittet med flere arter av bendelorm. Noen typer inkluderer biff bendelorm, fisken bendelorm, dverg bendelorm og svinekjøtt bendelorm. Bendelorm feste til tarmene forårsaket en mild irritasjon, eller de kan passere gjennom hele fordøyelsessystemet ubemerket. Den eneste bendelorm stand til å leve hele sitt liv i sin vert er dverg bendelorm.

Hode

Den knoblike hodet av en bendelorm, kalt en scolex, har flere krok-lignende anordning eller sugekoppene som brukes til å feste seg til tarmveggen i dens vert. Noen bendelorm vil bare ha den kroklignende strukturer uten suckers.

Neck

Halsen bendelorm er en kort, veldefinert område som ligger rett bak hodet. Det er glatt, flat og unsegmented. Det er også her de nye segmentene er dannet.

Segmenter

Hele segmentert del av en bendelorm kalles strobila. De separate segmenter er kalt proglottids. En kjede av proglottids kan komme opp i 15 til 20 meter i noen tilfeller. Segmenter av en bendelorm er der reproduktive organer er plassert. Hver bendelorm vil ha et komplett sett av mannlige og kvinnelige organer. De fleste bendelorm må ha en partner å befrukte eggene, men noen arter er i stand til å befrukte seg selv. Disse segmentene holde befruktede egg, når eggene er modne segmentet vil bryte ut og passerer gjennom vert i deres avføring. Eggene har et beskyttende lag som holder dem fra klekking, før de blir spist av en ny vert å fortsette syklusen.

Advarsel

Bendelorm infestation har få eller ingen symptomer. Sjelden verten vil oppleve kvalme, kramper og diaré. Vekttap har også vært nevnt i noen tilfeller. De første tegn på infeksjon er vanligvis utgytelsen av proglittids i sengetøy eller undertøy. Segmenter kan også ses i avføringen til verten.
Svinekjøtt bendelorm kan imidlertid ha alvorlige komplikasjoner. Reise gjennom vertens kropp bendelorm vandrer til kroppens organer. Den bendelorm frems hovedsakelig i leveren forårsaker cyster som vil presse mot blodkar forårsaker strømning til å være begrenset. Når dette skjer fartøyene kan sprekke eller vevet kan dø av mangel på blod. Når leveren blir infisert, kan en levertransplantasjon må utføres.