Digidexo.com

Bivirkninger av Xanax på ufødte babyer

Bivirkninger av Xanax på ufødte babyer


Xanax, som er et merkenavn for stoffet Alprazolam er et benzodiazepin narkotika vanligvis brukes til å behandle angst og panikkanfall. Xanax er også ofte brukt i forbindelse med antidepressiva for depresjon relatert angst. Tar Xanax er en risiko for personer som er (eller planlegger å bli gravid), som nevnt av FDA. Xanax og andre benzodiazepiner er ikke anbefalt å bli tatt mens pasienten er gravid, på grunn av alvorlige føtale bivirkninger som kan oppstå.

Historie

Alprazolam ble utviklet av Upjohn selskapet i 1969, og de holdt patentet til 1981. Etter 1981 ble flere merkenavn versjoner av alprazolam utgitt, inkludert Xanax, Xanor, Reclam og Niravam. I begynnelsen ble Alprazolam skrevet ut kun til panikklidelse, som var en sjelden sykdom på den tiden. Når skillet ble gjort mellom panikkforstyrrelser og angstforstyrrelser imidlertid Xanax ble foreskrevet en mer effektiv måte. For mange år, ble Xanax godkjent kun for kortvarig bruk, og er fortsatt ikke anbefalt å bli tatt for en levetid, ettersom stoffet er et svært vanedannende og ansett som en kontrollert stoff av FDA.

Betydning

Xanax er ikke godkjent av FDA for bruk mens en pasient er gravid. Xanax er klassifisert som en graviditet kategori D av FDA, som sier at "det er positivt bevis for menneskelig fosterets risiko basert på bivirkningsdata fra forskningsmessige eller markedsføring erfaring eller studier på mennesker, men potensielle fordelene kan berettige bruk av stoffet i gravid kvinner til tross for potensielle risikoer. " Graviditet Kategori D er den nest laveste kategorien en FDA-godkjente stoffet kan bli vurdert inn i, så er det svært viktig å få en ny mening hvis en lege anbefaler at du tar Xanax mens du er gravid. Svært sjelden gjør fordelene oppveier den potensielle risikoen.

Effekter

Hvis en mor tar benzodiazepin, inkludert Xanax, under svangerskapet, vil barnet lider abstinenssymptomer under og etter fødselen. Langsiktige voksne pasienter vil oppleve Xanax uttak dersom de ikke avta stoffet sakte og forsiktig, og det samme gjelder for et spedbarn født av en mor som tok Xanax under hennes graviditet. I tillegg er luftveisproblemer samt neonatal flaccidity vanlig rapportert når et spedbarn blir født til en mor som tok Xanax under hennes graviditet. En mor kan også overføre Xanax til sitt barn gjennom amming. En mor må enten velge å ta Xanax og ikke amme, eller slutte Xanax til barnet har sluttet å amme.

Identifikasjon

Et foster under påvirkning av Xanax vil sannsynligvis ikke vise noen merkelige symptomer i livmoren, men kan synes mer sløv enn en normal foster under konstant overvåking. Etter fødselen, kan et spedbarn som ble utsatt for Xanax i livmoren vise merkelige bivirkninger, inkludert ekstrem tretthet, gråt, muskelsvakhet og en glasert uttrykk i barnets øyne. Hvis et barn viser disse symptomene, betyr det ikke nødvendigvis at hun ble utsatt for Xanax i livmoren eller via morsmelk, men hvis mor var å ta Xanax på den tiden av svangerskapet eller mens sykepleie, er det den sannsynlige årsaken til disse effektene.

Advarsel

Hvis du er gravid eller tror du kan være gravid, bør du kontakte lege umiddelbart dersom du tar Xanax. Selv om du har fått foreskrevet Xanax, avta så trygt som legen din sier er mulig hvis du oppdager at du har blitt gravid. Xanax kan forårsake alvorlige fødselsskader og andre spedbarn helseproblemer i det lange løp, så i de fleste tilfeller, er det langt bedre å finne et rusfritt middel for stress. Selv om du og din lege har blitt enige om at du kan ta Xanax under svangerskapet, er du setter barnet ditt i en høy risiko for fosterskader.