Digidexo.com

Boop lungesykdom

Bronkiolitt obliterans organisere lungebetennelse (Boop) er en sjelden inflammatorisk lunge betingelse for de små luftveiene (bronkiolene) og nærliggende lungevev. Det kan bosette seg i en liten del av lungen eller spredt over hele åndedrettsorganene. BOOP skiller seg fra andre sammenlign inflammatoriske lungesykdommer i at dets lider erfaring betennelse bronkiolene og luftblærer på samme tid. Folk i alle aldre kan kontrakt denne atypisk lunge tilstand.

Definere Boop lungesykdom

Bronkiolitt obliterans er betegnelsen som brukes for å beskrive oppbygging av fiberholdig, granulasjonsvev som utvikler seg i bronchiole, som hindrer luftstrømmen.

Organisering pneumoni definerer den uvanlige og distinkt struktur av cellene av luftblærer og luftkanaler.

The Mayo Clinic påpeker at BOOP er på ingen måte knyttet til infeksjon eller lungekreft.

Symptomer på BOOP

Tegn og symptomer på BOOP kan forsterke over en periode på uker. De kan inneholde en kronisk hoste, feber og pusteproblemer spesielt under anstrengelse samt influensa-lignende symptomer.

The Mayo Clinic sier i noen tilfeller av BOOP, kan det ikke være noen indikasjon på tilstanden og det kan bare bli oppdaget i løpet av en kiste X-ray for en urelatert grunn.

Årsaker

Det er flere anerkjente kjente årsaker til BOOP. De omfatter noen bindevevssykdommer inkludert lupus, strålebehandling for brystkreft, benmargstransplantasjon, og noen medisiner.

Flere industrielle giftstoffer og miljøgifter har også blitt koblet med BOOP.

Til tross for disse identifiserte årsaker, de fleste tilfeller av BOOP synes å oppstå uten noen spesiell grunn.

Diagnostisering BOOP

Det kan være vanskelig å diagnostisere bronkiolitis obliterans organisere lungebetennelse. En lege kan være i stand til å bekrefte eksistensen av tilstanden basert på høyoppløselige datastyrte tomografi (CT) skanning av lungene, en biopsi av lungevev som vil bli undersøkt under et mikroskop samt innsamling og gjennomgang av din personlige sykehistorie.

Behandling

Behandlingstilbud for BOOB variere, men de kan inneholde en steroid medisiner som prednison. For noen pasienter, steroider bidra til å redusere betennelse og forårsake en betydelig forbedring.

Ifølge Annals of Thoracic Medicine, en tredjedel av pasientene behandlet med prednison for færre enn 12 måneder led et tilbakefall. Imidlertid kan BOOP gjentatte ganger behandlet med den opprinnelige terapeutisk doseringsnivå på prednison.