Digidexo.com

Bryst Vekst Symptomer

Det er viktig for kvinner å være klar over eventuelle bryst vekster fordi tidligere de blir oppdaget, er sannsynligheten for å overleve brystkreft øker. Ifølge Wellsphere.com, er 90 prosent av alle brystkrefttilfeller fanget i de tidlige stadier. Dette har bidratt til de fallende dødelighet tross den generelle tilfeller av brystkreft øker i USA.

Breast Cancer

Brystkreft er den nest vanligste kreftsykdommen i verden, ved siden av lungekreft. Brystkreft er måles medisinsk ved ulike nivåer: TNM 1, 2 og 3a. Dette nummeret scoring system brukes til å tilnærme hvor avansert og farlig kreftsvulst er. Hvis en ondartet vekst er oppdaget og diagnostiseres, vil kirurgi, stråling eller kjemoterapi brukes separat eller i kombinasjon for å bekjempe sykdommen. Survival hengsler på dette tidlig diagnose og terapi. Brystkreft er mer vanlig hos kvinner, men kan plage menn også. Positive lymfeknuter og tumorstørrelsen er vant til å dømme overlevelse, utvinning og tilbakefall.

Symptomer på en brystvekst

Bryst vekst symptomer vil manifestere seg ved en endring i utseendet på brystvorten og bryst. Betennelser, vil huden peeling og rødhet oppstå i bryst nippel. I tillegg vil brystet og nippel blir meget følsom og øm å ta på. Hvis noen av disse symptomene oppstår, kan vekster være til stede i underarm området. Vekster er enten hard eller myk. Likeledes, hvis blod eller væske utstråler fra brystvorten, kan det være en mulig økning i brystet.

Flere Symptomer

Brystet påvirket av vekster kan bli betent og vansiret. Dessuten kan hovne lymfeknuter i armhulen området indikerer en vekst i brystet. Andre tegn og symproms av brystvekst vil være: konstant kløe på brystet, blåmerker på eller rundt brystet, rashing på bryst og brystvorte ereksjon som ikke slappe av og lavere.

Ondartede svulster og risikofaktor

Ondartede tumorer oppstår når cellene i kroppen akkumuleres på grunn av eldre celler ikke blir eliminert riktig som nye celler vokse. Denne samlingen av celler danner i svulstene. Angiogenese oppstår når ondartet svulst skaper nye blodkar for å gi den med de nødvendige næringsstoffer for å overleve. Som ondartet tumor i bryst vokser, det kan spre seg til andre deler av kroppen i en prosess referert til som invasjon. Metastasering skjer når ondartede celler transplantasjoner til andre områder av kroppen gjennom lymfesystemet. Disse cellene vil danne til nye ondartede svulster. Hjerne, lever, lymfeknuter, lunger og bein er vanlige destinasjoner for nye brystkreftsvulster. Noen risikofaktorer for brystkreft inkluderer alder, genetikk, livsstil, hormoner, vekt og første graviditet alder pluss alkohol inntak.

Konklusjon

Godartede og ondartede svulster i bryst regionen dele lignende tegn og symptomer. Det er viktig å se en lege umiddelbart og test for malignitet hvis en vekst hvis funnet i brystet. Som en tidlig deteksjon tiltak, bør kvinner gjøre månedlige selv eksamener av brystene. Dessuten kan en lege avgjøre om symptomene på brystet er noe annet enn cancer, så som en infeksjon. Bryst vekst symptomene ikke alltid peke til kreft - de kan være noe annet som bryst forholdene dele lignende symptomer.