Digidexo.com

ryggsmerter og hemangiomer

Ryggvirvel MS lesjon Vs. Hemangioma

Ryggvirvel MS lesjon Vs.  Hemangioma


Vertebrale multippel sklerose lesjoner og rygg hemangiomer er internt fore massene som påvirker ryggmargen og sentralnervesystemet (CNS), forårsaker ødeleggende symptomer som kan forverre. Begge forholdene er diagnostisert ved en MR.

Misforståelse

Det finnes ulike typer av hemangiomer, som i hovedsak amass eksternt under barndom som en rødlig fødselsmerke. Spinal hemangiomer kan bli feildiagnostisert som spinal multippel sklerose lesjoner.

Funksjon

Hemangiomer danner på grunn av en unormal oppsamling av blodårer, mens MS-lesjoner resulterer betennelse på grunn av tap av et nevron-beskyttende protein kalt myelin.

Identifikasjon

Spinal hemangiomer er til stede som myke, godartede svulster på thorax eller lumbar området av ryggraden, mens MS-lesjoner er fast i konsistensen, som forekommer hovedsakelig i halsen og nakken.

Effekter

Spinal hemangiomer og MS-lesjoner produsere lignende symptomer på midlertidig lammelse, svekkede muskler og nummenhet. Spinal hemangioma symptomer inkluderer intense ryggsmerter, mens MS-symptomer er svimmelhet, tretthet og forvrengt syn.

Potensiell

MS ryggvirvel lesjon symptomer forverre og mandat gjennom en levetid på grunn av ulike berørte nerver. Spinal hemangioma symptomene blir stadig verre på grunn av tumorvekst som støter mot nerver.

Hva er behandlingen for en Vertebral Hemangioma?

Hva er behandlingen for en Vertebral Hemangioma?


Ryggvirvel hemangiomer er unormalt av blodårene rundt ryggraden som vanligvis forårsaker lesjoner rundt ett eller to ryggvirvler. Vanligvis har de ikke forårsake noen symptomer, men når de gjør det, er ryggsmerter vanligste, fulgt av svakhet i korsryggen og beina. Det finnes effektive behandlinger du kan diskutere med legen din.

Diagnose

Hvis legen mistenker at du kan ha en ryggvirvel hemangioma, vil han starte med en grunnleggende X-ray. Hvis dette støtter hans mistanke, kan han fore en computertomografi (CT) scan, etterfulgt av et magnetisk resonansavbildning (MRI) test for å bestemme beliggenheten, størrelsen og formen på hemangioma. Alle disse tester er ikke-invasiv og trygg.

Endovaskulær embolisering

Endovaskulær embolisering er en behandling som innebærer en to-dagers sykehusopphold. Guidet av CT, legene sette inn et kateter inn i hemangioma og injisere en kjemisk blokkering agent for å kutte av sin blodtilførsel for å hindre ytterligere problemer fra den.

Injeksjon av Absolute Alcohol

Injeksjon av absolutt alkohol er også kalt devascularization. Denne behandlingen ødelegger hemangioma helt ved å løse de små kapillærer som fôrer det. Mer enn en behandling kan være nødvendig.

Stråleterapi

Strålingsterapi involverer behandling med høyenergistråler fra utsiden av kroppen eller injeksjon av radioaktivt materiale inn i kroppen for å ødelegge hemangioma, fordi det er en godartet form av tumor. Studier har funnet denne metoden til å være trygg med en lav forekomst av komplikasjoner.

Kirurgi

Hvis hemangioma ikke svarer til mindre invasive teknikker, kan legene utføre operasjonen for å drepe eller fjerne den. Restitusjonstiden er lengre, og det er en høyere risiko for komplikasjoner, som med alle spinal kirurgi.

Hemangioma Årsaker og risikofaktorer

Ifølge Barnesykehuset i Boston, hemangiomer er den vanligste formen for fødselsmerker. De er lyse rødt og usammenhengende i utseende eller kan se ut som en klump fylt med ekstra blodårer. Hemangiomer vokser vanligvis i spedbarnsalder (det første året) og sakte forsvinne over tid.

Hemangioma Fakta

Hemangiomer er opprettet fra en usedvanlig tykk gruppering av utenforliggende blodårer med celler som formerer svært raskt. Veksten er godartet (ikke-cancerous) og forsvinner vanligvis etter den tid et barn når 10 år.

Mulig årsak

Ifølge Mayo Clinic, forskere er usikker på den eksakte årsaken til unormalt, men det ser ut til å være en link med noen av de proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Kjønn

Ifølge Barnesykehuset i Boston, kvinner er mer mellom tre og fem ganger mer sannsynlig å utvikle en hemangioma enn menn.

Race

Ifølge Barnas Hospital Boston, caucasian spedbarn er mer utsatt enn asiatiske spedbarn. Afrikansk-amerikanske spedbarn sjelden utvikle sykdommen.

Premature babyer

Barnas Hospital Boston anslår at så mange som 25 prosent av premature babyer født med lav fødselsvekt utvikle hemangiomer. Twins har også en økt utbredelse.

Hemangioma Diagnose

En hemangionma (også kalt jordbær hemangioma) er en vanligvis ufarlig føflekk som vises som en rød lapp eller en knute av overflødige blodkar i huden. En hemangioma kan forstørre under en nyfødte første året og gradvis i det første tiåret av livet. I de fleste tilfeller vil en hemangioma ikke krever behandling.

Årsaker

Ifølge National Institute of Health, er hemangioma en unormal opphoping av blodkar i huden eller indre organer. Omtrent 30 prosent eksistere ved fødselen og resten utvikle seg i løpet av de første månedene av barndom.

Det er usikkert nøyaktig hva som forårsaker blodårene til å samle inn masse, men Mayo Clinic sier noen forskere mener det er en sammenheng mellom hemangiomer og spesifikke proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Typer

Flertallet av hemangiomer vises på ansikt og hals. En hemangioma kan være i det ytterste laget i huden (kapillær hemangioma) eller dypere i huden (kavernøse hemangioma), og noen ganger er de en kombinasjon av begge typer.

Diagnose

Legen vil diagnostisere hemangiomer ved å gjennomføre en fysisk undersøkelse. Selv diagnostisk testing er vanligvis ikke nødvendig, da dype eller kombinasjons lesjoner er tilstede en MR (bruker kraftige magneter og radiobølger til å ta bilder av kroppen) eller CT scan (bruker x-stråler for å lage cross-sectional bilder av kroppen) kan utføres.

Behandling

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke krever behandling. De vanligvis visne bort på egenhånd. Av og til laserbehandling (intense lysstråler til nøyaktig kuttet, brenne eller ødelegger vev) blir brukt til å eliminere samling av små fartøyer.

Cavernous hemangiomer som involverer øyelokket og blokk visjon er oftest behandlet med steroidinjeksjoner (Kortison) eller laser behandlinger. Noen leger bruker en comination av begge preparatene. Disse behandlingene raskt minske lesjoner der korrigere hindret visjon.

Prognose

I sjeldne tilfeller kan en sår utvikle seg i hemangiomer og kan forårsake smerter, blødning eller infeksjon. I omtrent halvparten av tilfellene av overfladisk hemangiomer fødselsmerke forsvinne etter alder 5. De aller fleste (90 prosent) er borte før fylte 10 år.

Ifølge American Osteopathic College of Dermatology fleste leger tror at små hemangiomer som er stillestående i naturen bør være alene, spesielt hvis de ikke er synlige på grunn av klær.

Ryggsmerter forårsaket av prostata

Ryggsmerter

Selv om de fleste tilfeller av ryggsmerter er direkte knyttet til en skade eller abnormitet til plater eller vertebrae av ryggraden, det er mulighet for at ubehaget du opplever er faktisk grunn til noen sak som involverer prostata. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av prostata og effekten det kan ha på nerver av ryggraden din når du opplever noen form for utvidelse av denne kjertelen.

Prostatitt

En mulig gjerningsmann av ryggsmerter er en tilstand som kalles prostatitt. Og avhengig av typen av prostatitis som påvirker helsen, kan prostatakjertelen begynner å lide av en betennelse. Denne utvidelsen ikke bare kan hindre urinrøret, forårsaker en endring i frekvens, konsistens og haster av vannlating, men det kan også øke trykket i bekkenet, spørre smerte å manifestere i korsryggen av ryggraden (også kjent som korsryggen ). Men for prostatitt å være årsaken til smerter i korsryggen, du mer enn sannsynlig opplever andre symptomer på tilstanden, for eksempel bekkensmerter og urin endringer.

Prostata infeksjon

En annen mulig årsak til ryggsmerter på grunn av prostata er en bakteriell infeksjon. Og mye som prostatitt, kan denne infeksjonen forårsake betennelse i prostata, øke trykket i bekkenet av kroppen din. Vanligvis utløser trykket noen grad av ubehag i bekkenet samt din perineum, som er området mellom pungen og anus, men det kan også diffuse opp i korsryggen.

Prostate Cancer

Prostatakreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan være årsaken til ryggsmerter. I denne situasjonen er smerte slutt et resultat av en spinal kompresjon forårsaket av metastase av kreftceller. Hvis kreften utvikler seg inn i etapper III eller IV, unormale celler som er knyttet til sykdommen er ikke lenger inneholdt innenfor veggene i prostata. De kan begynne å invadere nærliggende vev, for eksempel ryggmargen, og forårsake dannelse av en ondartet vekst som legger press på nervene i ryggraden.

Hva er en liten Hemangioma i leveren?

Små lever hemangiomer er godartede svulster som finnes i leveren som består av feilformede blodårer. Så mange som fem prosent av voksne har liten lever hemangiomer som forårsaker ingen symptomer, ifølge San Diego SHARP Healthcare.

Størrelse

Små hemangiomer er vanligvis mindre enn to inches bred.

Årsaker

Selv om legene ikke forstår fullt ut hva som forårsaker små lever hemangiomer, er det antatt disse godartede svulster er medfødt, noe som betyr at du er født med dem allerede til stede på leveren, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Ofte små hemangiomer i leveren produserer ingen symptomer. Når symptomene er tilstede, de inkluderer øvre høyre magesmerter, mett etter å ha spist bare en liten mengde, manglende appetitt, kvalme og oppkast.

Risiko

Små lever hemangiomer har potensial til å vokse seg større når kvinner blir gravide, på grunn av økningen i østrogennivået vanlige under fosterutviklingen, ifølge Mayo Clinic. I slike tilfeller skal hemangioma gir ofte symptomer og må fjernes for komfort av forventningsfull mor.

Behandling

Mesteparten av tiden, en liten hepatisk hemangioma krever ingen behandling i det hele tatt. Hvis bivirkninger garanterer behandling, mulige metoder omfatter kirurgisk fjerning, til et kirurgisk inngrep kuttes blodtilførselen til svulsten, og i svært sjeldne tilfeller, levertransplantasjoner eller stråling behandlinger.

Hva er en lever Hemangioma?

Liver hemangiomer, også kjent som lever eller cavernous hemangiomer, består av dårlig dannet blodkar. Disse godartet, eller noncancerous, massene er vanligvis mindre enn to inches bred og sjelden føre til problemer.

Årsak

Den eksakte årsaken til lever hemangiomer er fortsatt ukjent. Legene tror de kan være tilstede ved fødselen.

Symptomer

Kliniske tegn inkluderer kvalme, appetitt tap, øvre høyre magesmerter og oppkast. De fleste lever hemangiomas ikke forårsake noen symptomer, selv om kvinner i alderen 30 og 50 kan møte en økt risiko for å vise kliniske tegn, spesielt hvis de har vært gravid eller hatt hormonbehandling i overgangsalderen.

Diagnose

Diagnostiske testene inkluderer CT-skanning, ultralyd, magnetisk resonanstomografi og single-foton emisjon computertomografi skanner for å sjekke for massene.

Behandling

De fleste lever hemangiomas trenger ikke behandling. Store eller flere hemangiomer kan kreve kirurgisk fjerning, binde av arterie eller injisere medisiner for å stoppe blodtilførselen til området, en levertransplantasjon eller strålebehandling.

Advarsel

Økt produksjon av østrogen under svangerskapet kan føre til lever hemangiomer å bli større og føre til symptomer som kan kreve behandling.

Hvordan bli kvitt Cherry Hemangiomer

Hvordan bli kvitt Cherry Hemangiomer


Cherry hemangiomer, noen ganger også kalt jordbær merker, er en type vaskulær fødselsmerke, ifølge Children Hospital Boston. Merket er et resultat av en overvekst av endotelceller som er inne i blodårene. Mange hemangiomer, særlig de i barn, løse seg selv over tid og ikke krever spesifikk behandling, ifølge Mayo Clinic. I sjeldne tilfeller kan kirsebær hemangiomer på øyelokkene hemme visjon og må fjernes. Fjerning for de fleste er et kosmetisk problem snarere enn en helsetrussel.

Hvordan bli kvitt Cherry Hemangiomer

Planlegge en avtale med legen din for å finne den beste måten å bli kvitt dine kirsebær hemangiomer. De fleste voksne som har de vaskulære fødselsmerker oppleve bare veldig små røde flekker på deres bagasjerommet, hvor de ikke er merkbar, ifølge Christine Hamori, en leverandør av kosmetisk kirurgi og laser terapi i Massachusetts.

Ta kortikosteroid medisiner for å bli kvitt dine kirsebær hemangiomer. Medikamentene som kan tas gjennom munnen eller injiseres i tumorene selv. Legen din vil avgjøre hvilken steroidbehandling vil være passende for din helse.

Prøv mer aggressive behandlinger for å bli kvitt stygge kirsebær hemangiomer. Behandling, inklusive injisere kreftmedisinen interferon inn i lesjonen eller laser terapi å falme farging av merkene kan være effektive i noen tilfeller, men er kontroversielle, i henhold til Barnesykehuset i Boston. Pasienter må velge om de mulige bivirkninger av medisiner eller komplikasjoner som arrdannelse vil oppveie den psykologiske effekten av å forlate hemangiomer alene

Opt for kirurgi for store kirsebær hemangiomer som hindrer en kroppslig funksjon. Hemangiomer som oppstår rundt øynene eller nesen kan forstyrre syn eller respirasjon og bør fjernes for å gjenopprette funksjon av organet som er involvert.

Hemangioma Vs. Malignitet

Hemangiomer og maligniteter er to ulike forhold som kan påvirke huden eller indre organer. Hver av disse plager har sin egen distinkte sett av funksjoner, opprinnelse og konsekvenser.

Hemangiomer

Hemangiomer er unormale buildups av blodkar som oftest oppstår på ansikt og hals, ifølge US National Library of Medicine. Symptomer på tilstanden rødlige eller lilla lesjoner (hevet sår) på huden og store hevet tumorer (unormale vev vekster) som inneholder blodkar.

Malignitet

Maligniteter er kreftsvulster som følge av mutasjoner av cellenes normale vekstmønstre, melder National Cancer Institute. Som regel disse mutasjonene tillate ondartede celler å formere seg på en ukontrollert måte som truer kroppens normale funksjoner.

Hemangioma Betydning

Hemangiomer på overflaten av huden (overfladisk hemangiomer) vanligvis ikke forårsake helseproblemer. Hemangiomer i de dypere lag av huden (cavernous hemangiomer) kan utløse effekter, inkludert puste og spiseproblemer, blødninger, synsvansker og sekundære infeksjoner.

Malignitet Betydning

Maligniteter kan spre seg (metastasere) til andre områder av kroppen og forårsake flere typer kreft.

Andre fakta

Hemangiomer er enten til stede ved fødselen, eller utvikle innen et par måneder etterpå. Mange tilfeller løse på egen hånd etter 10 år, ifølge US National Library of Medicine. Maligniteter kan oppstå i alle aldre, konstaterer American Cancer Society.

Hemangioma Vs. Kreft

Hemangioma og kreft er to distinkt forskjellige forhold som kan påvirke ulike deler av kroppen. Hver av disse tilstandene har sitt eget sett av symptomer, effekter og behandlinger.

Hemangioma

Hemangiomer er uvanlige ansamlinger av blodårer som oppstår i enten hud eller indre organer, ifølge US National Library of Medicine. De vanligvis påvirke nyfødte og spedbarn.

Hemangioma Typer

Kapillære hemangiomer dannes i hudens øverste lag, mens svamp hemangiomer danne på dypere nivåer, melder det amerikanske National Library of Medicine. Enkelte personer kan oppleve begge former samtidig.

Kreft

Kreft er ukontrollert vekst av ondartede (skadelige) celler som kan oppstå i hele kroppen, påpeker det amerikanske National Library of Medicine. De kan dukke opp når som helst alder.

Symptomer

US National Library of Medicine siterer symptomer på hemangiomer som inkluderer huden sår og store, hevet svulster med blodåre engasjement. Kreft symptomer varierer med faktorer som tumorlokalisasjon og type.

Hemangioma Effekter

The Mayo Clinic bemerker at hemangiomer vanligvis ikke krever behandling, og symptomene forsvinner vanligvis etter alder 10. Potensielle behandlingstilbud omfatter laser kirurgi og kortikosteroider.

Kreft Effects

Kreft kan gi livstruende effekter. US National Library of Medicine siterer potensielle behandlinger som inkluderer kirurgi, cellegift og strålebehandling.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos voksne, men barn blir sett av leger oftere klaget over ryggsmerter. Problemer med ryggraden som skoliose kan føre til ryggsmerter. Medisinske tilstander som ikke er relatert til ryggraden som nyreproblemer kan også være årsaken til et barns ryggsmerter. Noen smerter kan ha blitt forårsaket på grunn av skader fra sport eller traumer. Det er viktig å finne årsaken til et barns ryggsmerter slik behandling kan starte.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

•  Se en pediatrisk ortopedisk spesialist. En spesialist vil gjøre en fysisk undersøkelse for å se etter strukturelle unormalt i justeringen av ryggraden. En medisinsk historie vil også bli tatt. Legen vil sjekke ditt barns holdning og utføre tester for å sjekke for skader på nerver i ryggen.

2 Se symptomer. Ryggsmerter kan være ledsaget av andre problemer som for eksempel endringer i holdning eller smerter i nakke og skuldre. Be barnet ditt å beskrive smerten. Spørre om det er en brennende eller stikkende smerter. Husker når smertene startet, og avgjøre om det blir verre.

Spot alvorlige medisinske tilstander. Visse medisinske tilstander som svulster kan føre til ryggsmerter. Selv om de ikke kan være vanlig er det viktig å utelukke alvorlige problemer. Finn ut om barnet hadde feber eller problemer med å gå. Andre symptomer å være klar over er nummenhet i ben eller problemer med å kontrollere tarmer eller blæren.

har de nødvendige testene. Barnets lege vil trolig bestille en rekke røntgenbilder og muligens et bein scan. En CT-skanning eller MR kan også bestilles for mer detaljert informasjon. Barnets lege kan bestemme blod arbeid er nødvendig for å utelukke en infeksjon. Snakk med barnet ditt, og forklare hvilke tester eller prosedyrer han blir nødt til å bidra til å lindre frykten.

Finn ut om ditt barns ryggsekken er for tung. Mange barn har problemer med ryggen på grunn bære en ryggsekk som er for tung. Look for holdning endrer seg når barnet ditt går med ryggsekk. Avrundede skuldre og smerter i nakken er også symptomer et barns ryggsekk kan være for tung.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter


Amerikanerne bruker ca $ 50 milliard hvert år på behandlinger for smerter i korsryggen, inkludert smerte som oppstår på sidene av ryggen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Smerter i sidene av korsryggen varierer fra mildt irriterende for ødeleggende og vil forstyrre en persons hverdag, inkludert å ta vare på barn, jobber og nyter livet. Det er flere måter å behandle nedre side ryggsmerter for å komme tilbake til virksomheten for å leve.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

•  Bo i seng for én til to dager eller lenger hvis rådet til å gjøre det av en lege, hvis nedre side ryggsmerter er forårsaket av et traume. Legg deg ned på den siden som ikke er berørt, hvis mulig. I løpet av denne tiden, komme ut av sengen noen få timer og gå rundt i 15 til 20 minutter.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter i henhold til pakken retninger eller en legens ordre. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel naproxen natrium eller ibuprofen vil redusere eventuell hevelse som ledsager den nedre ryggsmerter.

•  Påfør varme til området i form av en varmematte eller et varmt bad. Bruk en varmepute på det berørte området for 15 til 20 minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Denne terapi er brukt alene eller i forbindelse med daglige varm dusj eller bad.

Bruk is i mellom økter av varme. Etter at varmeputen er fjernet, anvende en pakkisen etter 20 til 30 minutter. Den vekslende is og varme kan også gi en viss lettelse.

Utfør lette øvelser så snart som mulig etter skaden oppstår. Svømming, gå eller sykle alle er måter å strekke musklene i korsryggen og hjelpe deg å unngå å gjøre skaden verre eller forårsaker sekundære problemer, for eksempel muskelsvakhet og blodpropp.

Snakk med en lege hvis nedre ryggsmerter forverres eller varer lenger enn tre måneder. Ifølge WebMD, ryggsmerter som vedvarer i mer enn tre måneder anses kronisk og er behandlet med andre former for terapi, for eksempel fysioterapi, sterke medisiner, massasje, akupunktur, kirurgi eller biofeedback. Biofeedback er en prosedyre som tillater folk å kontrollere muskler og kroppsfunksjoner som ellers er ufrivillig, for eksempel blodtrykk, puls og hud temperatur.

Hemangioma Symptomer

Hemangioma er den medisinske betegnelsen på en fødsel mark som oppstår ved fødselen eller kort tid etter fødselen. Ifølge National Institutes of Health, bare 30 prosent av hemangiomer vises ved fødselen med resten vises uker eller måneder senere. Det kan også bli referert til som et jordbær hemangioma, eller infantile hemangioma. Hemangiomer er dannet av en gruppe av ekstra blodkar at all klumpe sammen. Hemangioma vokser vanligvis bare i løpet av det første året etter fødselen. Etterpå kan det gradvis svekkes. Ofte hemangiomer er knapt synlig i en alder av 10. Ifølge Mayo Clinic, hemangiomer er mer vanlig hos jenter, premature barn og kaukasiske spedbarn.

Beliggenhet

Ifølge Bostons Children Hospital, 60 prosent av alle hemangiomer vises på halsen eller hoderegionen. En annen 25 prosent vises på stammen del av kroppen. Til slutt, 15 prosent vises på armer eller ben. Også, om lag 80 prosent av hemangiomer vises alene som bare ett vekst, men den andre 20 prosent kan synes som flere vekster på ulike områder av kroppen. I sjeldne tilfeller kan hemangiomer utvikle internt på organer som lever eller hjerne.

Utseende

Hemangiomer vanligvis vises først som en flat, lilla rød område av huden. I løpet av barnets første år, kan merket vokse seg større eller kan bli en stikker en svulst bestående av overskytende blodkar. Denne massen av blodkar vil føle og se svampete. Hemangiomer kan vokse til en diameter på 2 til 3 inches eller enda større.

Forsvinning Symptomer

Hemangiomer begynne viker kort tid etter det første året av livet. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 50 prosent av alle hemangiomer gått rundt en alder av 5 og mest alt er borte i en alder av 10. Noen ganger hemangioma kan etterlate et område med misfarget hud og litt ekstra hud der hemangioma gang var.

Symptomer på Concern

En lege bør konsulteres dersom hemangioma vokser ekstremt store eller fortsetter å vokse langt utover det første året. Dessuten kan hemangiomer kreve medisinsk hjelp dersom de begynner å blø, bli smittet eller bli fast å ta på. Hvis hemangioma virker lettere skadet, eller hvis en sår er til stede på hemangioma, lege kan også være nødvendig. Ifølge Boston Children Hospital, hemangiomer bare presentere alvorlige livsfarlig problemer rundt 1 prosent av tiden.

Behandling

Hemangiomer som forblir flat er vanligvis ikke behandles. De hemangiomer som utvikler seg til svulster kan også stå ubehandlet med mindre de er på et sted som forårsaker problemer med syn, puste, spise, urinering eller avføring. Hemangiomer kan behandles med lasere, som hindrer den fra å vokse hemangioma eller helt fjerne hemangioma. Laser kirurgi kan føre til blødninger, smerter, arr, misfarging av huden og smerte. En annen behandling innebærer enten mottar kortikosteroid injeksjoner, tar oral corticosteriod medisiner eller anvende aktuell kortikosteroid kremer. Kortikosteroider kan bremse veksten av hemangioma; Imidlertid er risiko forbundet med å bruke kortikosteroider som hemmet vekst, høyt blodtrykk, økt blodsukker og grå stær.

Hemangioma syndrom

Hemangioma syndrom er også kjent som hemangioma trombocytopeni syndrom. I de sjeldne tilfeller at denne sykdommen manifesterer seg, er det oftest funnet hos spedbarn. Denne sykdommen involverer vekst av svulster i blodkar (hemangioma), noe som fører til en nedgang i antall blodplater (trombocytopeni). Hemangioma syndrom er en livstruende sykdom, og folk som lider av ekstreme tilfeller av det i gjennomsnitt har en 70 prosent sjanse for å overleve.

Identifikasjon

I 1940 Dr. Haig Haigouni Kasabach og Dr. Katharine Krom Meritt først undersøkt hemangioma syndrom. Deres navn ble knyttet til sykdommen til ære for sine verdifulle medisinske funn, og dermed er det nå også kjent som Kasabach-Meritt syndrom (KMS). KMS er faktisk en kombinasjon av tre forhold: hemangioma, trombocytopeni, og ødeleggende koagulopati. Alle tre må være til stede i pasienten for ham å bli diagnostisert med KMS.

Hemangioma

Hemangioma er preget av svulster som utvikler seg fra endotelceller, som er de cellene som utgjør foring av blodkar. De representerer en type blant mange mulige vaskulære svulster og er ofte godartet. Hemangioma ofte utvikler hos spedbarn, manifestere under en babys første dagene eller ukene, og deretter gradvis avtagende i størrelse etter hvert som barnet blir eldre. Tumorene kan vises nær overflaten av huden, men de kan også være til stede i indre organer. I stedet for å løse, kan disse vaskulære svulster blir ondartede og vokser svært raskt. Denne plutselige økningen i størrelse forstyrrer den vanlige blodsirkulasjonen og kan lett føre til andre komplikasjoner.

Trombocytopeni

Blodplater eller trombocytter er blodceller som er mest ansvarlig for blodets koagulering. Den vanlige mengden av blodplater hos mennesker i området fra 150.000 til 450.000 pr kubikkmillimeter blod. Når antall blodplater synker under dette normalområdet, er trombocytopeni sies å ha oppstått. Selv om legene sier at denne tilstanden er ikke nødvendigvis og alltid et direkte resultat av vaskulære svulster, hemangiomer som har vokst ganske store kan felle blodplater og dermed redusere antallet av disse cellene i blodet. De vanlige ytre tegn på trombocytopeni er den plutselige tilsynekomsten av blåmerker på underarmene, neseblod og blødende tannkjøtt.

Ødeleggende koagulopati

Et annet navn for ødeleggende koagulopati er disseminert intravaskulær koagulasjon (DIC). De blod-koagulerende mekanismer i sirkulasjonssystemet kan reagere negativt til tilstedeværelsen av vaskulære tumorer. Denne reaksjonen tar form av små blodpropper bygge opp i blodårene. Disse blodpropper i sin tur spiser opp koagulasjon proteiner og blodplater (derav navnet "consumptive"). Med tapet av koagulasjon proteiner og blodplater, vil unormal blødning forekommer. Disse blodpropper også blokkere den normale flyten av blod i vitale organer og føre dem til funksjonsfeil.

Behandling

Hemangioma syndrom er en sjelden sykdom, og dermed ingen standard sett med retningslinjer for behandling ennå ikke er utviklet. Forskjellige løsninger kan brukes, men hver har sine risikoer. Trombocytopeni og ødeleggende koagulopati kan håndteres gjennom blodplatetransfusjon og bruk av blodfortynnende medisiner, henholdsvis. Farene som følger med hyppige blodoverføringer inkluderer overhydrering og hjertesvikt. Å behandle vaskulære svulsten selv, må dens blodforsyning bli blokkert. Dette kan oppnås enten gjennom radiologi metoder eller kompresjonsbind. Medikamenter som kan benyttes inkluderer kortikosteroider, som er en type av steroidhormon, og alfa-interferon, som er proteiner som er del av immunsystemet. Visse legemidler som benyttes i kjemoterapi kan også brukes.

Hvordan behandle Hemangiomer på øyelokkene av spedbarn

En hemangioma er en godartet rød føflekk som oppstår når en persons endotelceller reprodusere raskere enn normalt. Endotelceller er de cellene som linje blodkar; en hemangioma kan utvikle på en hvilken som helst del av kroppen. En hemangioma, også kalt en vaskulær fødselsmerke, kan danne seg på et barns øyelokk og potensielt kan føre ham til å ha begrenset syn. Behandling for et øyelokk hemangioma avhenger av alvorlighetsgraden av fødselsmerke.

Hvordan behandle Hemangiomer på øyelokkene av spedbarn

administrere en visjon test for å finne ut om hemangioma på barnets øyelokk er i konflikt med sin visjon. April 2009 utgaven av "American Journal of Ophthalmology" rapporterte at en prosedyre som kalles en "feie visuell fremkalt potensial Vernier skarphet test" tiltak svarene av en babyens hjerne til å oppdage synstap. Hemangiomer som forstyrrer øyets funksjon krever mer aggressiv behandling enn de som ikke kompromisser visjon.

•  Legg merke til øyelokk hemangioma for en periode av tid, dersom barnet visjon ikke forstyrres, før begynnelsen mer invasiv behandling. Barnesykehuset i Boston forklarer at observasjon kan være den eneste behandlingen som trengs, på grunn av det faktum at mange hemangioma besluttsomhet seg selv og forsvinner som barnet vokser.

Unn et barns øyelokk hemangioma med kortikosteroid medisiner. Medikamentet kan gis til spedbarnet oralt, eller de kan injiseres direkte inn i hemangioma. Medisiner kan hemme blodstrømmen til skip innen fødselsmerke, så det vil ikke vokse seg større og forårsake misdannelse på øyet eller tap av synet.

Opt for laser kirurgi eller kirurgisk fjerning av en hemangioma som ligger på en babyens øyelokk. Invasive prosedyrer av denne typen er vanligvis forbeholdt merker som begrenser øyets funksjon, som hindrer barnet i å åpne hennes øyne, eller hvis tester fastslå at hun ikke kan se samt typiske barn på hennes alder.

Behandlingen for en Strawberry Hemangioma På forsiden av et spedbarn

Jordbær hemangiomas er en samling av ekstra blodkar som noen ganger danner på overflaten av huden. Hemangiomer er vanligvis ikke farlig med mindre de forstyrre kroppens funksjoner som pusting og spising.

Betydning

Ifølge Dr. Greene, ca 1 av hver 50 babyer utvikler en hemangioma, og de forekommer oftere hos jenter. Hemangiomer vanligvis vises når barnet er mellom 3 og 5 uker gammel.

Funksjoner

Strawberry hemangiomer er vanligvis lilla eller rødt. De er oppvokst og myk å ta på. De kan fortsette å vokse en stund, men vil etter hvert begynne å forsvinne og er vanligvis borte før fylte fem eller seks.

Ikke-kirurgiske behandlinger

Strawberry hemangiomas kan behandles med medisiner som bidrar til å krympe hemangioma.

Kirurgiske behandlinger

Jordbær hemangiomas kan fjernes kirurgisk eller kan bli behandlet med laserfjerning.

Betraktninger

De fleste hemangiomer vil løse seg selv over tid og vil ikke kreve noen behandling. Men hvis hemangioma forstyrrer syn, hørsel, puste eller spise, mer aggressiv behandling vil være nødvendig.

Halsbrann & Ryggsmerter Symptomer

Halsbrann er en smerte vanligvis forbundet med å spise og drikke mat med høyt syreinnhold. Ryggsmerter er en generalisert begrep som folk lenker til en rekke rygg sykdommer. Smerter fra begge kan variere fra mild til uutholdelig. Disse medisinske tilstander har spesifikke årsaker og symptomer.

Halsbrann

Smerten av halsbrann faktisk ikke medfører hjertet, til tross for uttrykket. Smerten er vanligvis følte rundt hjerteområdet, konsentrert på brystbenet. Magesyre blir kastet opp i spiserøret er den viktigste årsaken til halsbrann. Når åpningen mellom spiserør og mage ikke lukkes etter at maten passerer, er overdreven magesyre tvunget inn i spiserøret. Dette er hva som er kjent som tilbakeløp. Også, spise mye eller sure matvarer, som frukt, kan utløse halsbrann med over stimulere magesyre.

Backaches

Ryggsmerter, som navnet indikerer, refererer til smerter som kommer fra baksiden. Ryggsmerter ikke stammer fra ett bestemt sted; Snarere kan det komme fra muskler, bein og nerver som ligger i ryggen regionen. Dessuten kan smerten kommer fra flere områder av baksiden, slik som den nedre del av ryggen, den øvre del av ryggen og halebenet området. Smerte kan også stråle ut til halsen. Årsaker til ryggsmerter varierer. Tilbake traumer, muskelbetennelse, skivebrokk, kramper i musklene, skadet ryggvirvler og anstrengt tilbake muskel kan alle være årsaker til ryggsmerter.

Symptomer på halsbrann

Det er ulike symptomer for halsbrann. Prime symptomet er varm, brennende følelse som oppleves av brystbenet. Andre symptomer er brystsmerter, svie i halsen, og følelsen av mat setter seg fast i brystkassen, hoste, svelgeproblemer, øker brystsmerter når fastsetter, sår hals, mage kvalme og konstant hikke.

Symptomer på Ryggsmerter

Ryggsmerter symptomene er som følger-stivhet i korsryggen og hoftene, manglende evne til å bøye uten smerter i ryggen eller manglende evne til å bevege seg uten ryggsmerter, kronisk stikkende smerte, nummenhet i rygg og ben, prikking (stikking følelse) i ben, smerte når du hoster eller nyser, svakhet i bena, kvalme, oppkast og ryggrad kurvatur.

Konklusjon

Når det gjelder enhver medisinsk tilstand, er det alltid best å søke råd fra en profesjonell lege. En lege vil gi behandling, medisiner for å lindre smerte og diagnostisere for å fastslå om det er en underliggende medisinsk tilstand. Medisinsk behandling kan være nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner også.

Forskning på Hemangiomer

Forskning på Hemangiomer


En hemangioma, også kalt en jordbær nevus, er en unormal opphopning av blodkar fra en ukjent årsak. Disse kan forekomme i huden eller de indre organer, og er vanligvis tilstede ved fødselen, selv om de kan også vise seg noen måneder senere. Når på huden, er de synlige røde lesjoner. De pleier å være mest alarmerende til foreldre når de er tilstede i ansiktet eller hodet av spedbarn. De fleste lar seg behandle, men noen er farlig.

Typer Hemangiomer

Gjennom årene har medisinsk forskning bestemmes det er forskjellige typer hemangiomer. Kapillære hemangiomas er på overflaten lag av huden, og som navnet tilsier, involverer kapillærer. De er merk røde lesjoner. Cavernous hemangiomer, derimot, er ikke synlige røde lesjoner; de er myke, blodfylte hulrom under hudens overflate. Hemangiomer kan også være sammensatte (eller blandet), betyr at de har både overfladiske og dype komponenter.

Life Cycle

Medisinsk forskning har også avdekket at de fleste hemangiomer følger en mønstret livssyklus. Det er en initiell rask vekstfase, etterfulgt av en hvileperiode, hvoretter hemangioma begynner å evolventreflektor eller trekker seg tilbake. I den raske vekstfasen, som kan vare i opptil 18 måneder, volumet og størrelsen på lesjonen øker dramatisk. I hvileperiode, skjer veldig lite endring. I involution fasen, som kan ta 3 til 10 år, begynner lesjonen å forsvinne. Noen hemangiomer forsvinne helt, forlater lite eller ingen spor de var tilstede; dette kan skje med milde overfladiske lesjoner. Store cavernous hemangiomer kan forsvinne på egenhånd også, men vil trolig la huden permanent forvrengt.

Komplikasjoner

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke presentere alvorlige medisinske komplikasjoner, men å forstå dette har krevd medisinsk forskning og pasient observasjon. Interne hemangiomer kan forårsake alvorlige problemer, for eksempel blødning, og må behandles umiddelbart og aggressivt. Men noen synlige misdannelser - spesielt store ansikts misdannelser - kan ha psykososiale konsekvenser, noe som resulterer i usikkerhet og / eller sosiale samhandlingsproblemer.

De store komplikasjoner av hemangiomer oppstå med intern hemangiomer eller når veksten av intern eller ekstern hemangiomer forstyrrer kroppens prosesser, for eksempel syn, puste, spise, høre eller organfunksjon. Hemangiomer på øyelokk, for eksempel, kan hindre normale utviklingen av synet hos små barn. Store cavernous hemangiomer kan også utvikle sekundære infeksjoner og danne sår. Blødning er også vanlig med hemangiomer, spesielt etter en skade. Kraftig blødning kan kreve umiddelbar behandling.

Behandling

Medisinsk forskning har avdekket ulike medisinske behandlinger som er aktuelle for ulike hemangiomer, men ikke alle leger er enige om riktig løpet av handlingen.

De fleste hemangiomer er overfladiske først. Disse kan behandles med lasere, slik som flash-lampe puls fargestoff, pumpe fargestoff, diode og sclero-laser, da fanget tidlig. Lasere krympe fartøyene, noe som resulterer i et mindre lesjon. Med gjentatte behandlinger, kan lesjonen nesten forsvinner.

Injeksjoner av steroider i den overfladiske lesjon verket (med eller uten flytende nitrogen cryosurgery) kan anvendes for forholdsvis små hemangiomas som ikke er på ansiktet. Større lesjoner krever ofte orale steroider. Alfa-interferon kan brukes til hemangiomer responderer på steroider, eller som er problematisk eller livstruende. Imidlertid kan alvorlige komplikasjoner oppstå med å gå i 10 til 12 prosent av pasienter som tar denne medisinen, så det er ikke det første løpet av behandlingen. Plastisk kirurgi er brukt for hemangiomer som er svarer til andre behandlinger og nåværende livstruende komplikasjoner eller misdannelse.

Hemangiomer som forårsaker misdannelser, vokse raskt eller vanskelig organ eller organfunksjoner kan kreve tidlig aggressiv behandling, som kirurgi.

Statistikk

Tretti prosent av hemangiomer er synlige ved fødselen, men de er sjelden fullt utvokst. Jenter er fem ganger mer sannsynlig enn gutter å ha hemangiomer og kaukasiere er mer sannsynlig enn noen annen rase for å bli født med dem. En baby født under £ 2,2. (Eller 1 kilo) har en 26 prosent sjanse for å ha hemangiomer og 83 prosent av alle hemangiomer er på hode og nakke.

Årsaker til Liver Hemangioma

Rødmet og oppvokst fødselsmerker er hemangiomer, forårsaket av den raske produksjonen av blodårer. Disse godartede tumorer kan også vises på leveren av en voksen person, selv om den nøyaktige årsak til overproduksjon av blodkar i både hemangioma og lever hemangioma ikke er kjent.

Teorier / Spekulasjoner

Det antas av enkelte leger at individer er født med leveren hemangioma snarere enn at det blir dannet senere på grunn av andre faktorer. Det finnes ingen offisiell statistisk bevis på dette tidspunktet å støtte tesen om at det er medfødt, skjønt; Det er imidlertid viktig å merke seg at hemangiomer i ansiktet og hodet er vanligvis bare oppleves av nyfødte babyer som er bare et par måneder gammel.

En annen teori er at leveren hemangiomer er påvirket av hormoner, men dette har ikke blitt bevist heller. Derfor, i dag, er det ingen kjent årsak til overproduksjon av blodårene som fører til denne tilstanden.

Størrelse

Størrelsen av de blodkar som danner tumor kjent som hemangioma er generelt ikke mer enn to inches i bredde, men de kan være større. Også, selv om typisk kun en gruppe av blodkar utgjør hemangioma, finnes det tilfeller hvor mer enn en gruppe av disse blodkar oppstår i hemangioma.

Tegn og symptomer

Vanligvis er det ingen tegn eller symptomer fra denne tilstanden. Når symptomene er erfarne de kan inneholde en metthetsfølelse, selv om et lite måltid ble spist, mangel på et ønske om å spise, øvre magesmerter, kvalme og oppkast.

Alder og kjønn Faktorer

Lever hemangiomer er vanligvis erfarne og diagnostisert hos eldre personer (30 til 50 år), mens bare spedbarn er vanligvis diagnostisert med hemangiomer. Men som spedbarn hemangioma, er leveren hemangioma overveiende mer vanlig hos kvinner enn menn, utlån støtte til hypotesen om at hormoner spiller en rolle i leveren hemangioma.

Graviditet og Liver Hemangioma

Mens det ikke er mulig å bli gravid eller til å bære et barn samtidig ha leveren hemangioma, er det risiko involvert fordi hormonet østrogen kan påvirke størrelsen av leveren hemangioma. Dette er bare enda et eksempel på den mulige rollen at hormoner kan spille i årsaken til denne tilstanden.

Hemangioma Diet

Hemangioma Diet


En lever hemangioma er en sammenfiltrede masse av dårlig dannet blodkar som forekommer i leveren. Det er vanligvis godartet, men kan vokse seg stor nok til å presse på nærliggende organer i magen og utløse ubehagelig fordøyelsessymptomer. En hemangioma kan du føle deg full etter å ha spist bare en liten mengde mat. Det kan også føre til en generell mangel på matlyst, eller til og med kvalme og oppkast, og smerte i øvre høyre del av magen. En diett som er spesifikk for hemangiomer er avgjørende for å holde seg frisk, men alltid konsultere legen din før du tar fatt på noen radikale endringer i kostholdet.

Foods å inkludere

En balansert og ernæring-rikt kosthold er nøkkelen til en leve godt med en hemangioma. I hovedsak spise mat og ta kosttilskudd som forbedrer leveren din helse og funksjon, og styre klar av noe som kan ytterligere skade leveren.

Hjelp leveren fjerne giftstoffer fra kroppen din, og hjelpe på fordøyelsen, to av denne organ hovedfunksjoner. Spis rikelig med ferske grønnsaker og frukt hver dag. Hvitløk og løk er grundig utprøvd for å hjelpe avgifte kroppen, og er også effektive diuretika, som hjelper flush overflødig væske fra kroppen. Sørg for at din diett for hemangioma er lav i salt av samme grunn-for å hindre oppbygging av overflødig væske i buken.

Cruciferous grønnsaker som brokkoli, brokkoli rabe, blomkål, rosenkål, grønnkål, kål og reddiker kan hjelpe avgifte kroppen. Disse grønnsakene også stimulere enzymproduksjon, noe som bidrar til å hjelpe på fordøyelsen.

Frukt høy i antioksidanter-som alle former for bær, eller appelsiner, plommer og druer-ha kraftige sykdomsbekjempende egenskaper og er fullpakket med mange vitaminer og mineraler.

Fordi en lever hemangioma kan du føle deg full fort, sørg for at du spiser høykvalitets protein, slik som finnes i fisk og hvitt kjøtt fjærkre uten hud på. Ditt kosthold for hemangioma bør også være lav i fett.

Spis komplekse karbohydrater som brun rik og beriket pasta å bidra til å gi kroppen din nok drivstoff samt næringsstoffer. Disse matvarer er også velsmakende og lett fordøyelig, et pluss hvis du lider av kvalme på grunn av din hemangioma.

Matvarer for å unngå

Unngå bearbeidet mat med høyt salt og sukker. Også styre klar av noen høy-fruktose mais sirup, som studier har vist kan forårsake alvorlig leverskade. I tillegg utelate alkohol, noe som fører til leversykdom og toksisitet. Generelt bør du unngå å sette noen ekstra belastning på leveren.

Å leve med en lever hemangioma kan være en utfordring, men en godt balansert kosthold for hemangioma kan gjøre mye for å lette symptomene dine og holde deg frisk.