Digidexo.com

Bivirkninger av å ta prevensjon mens gravid

Mange kvinner fortsetter å ta prevensjon før de skjønner at de er gravide, noen ganger i flere måneder. For mange av disse kvinnene, er dette en skremmende tanke, og reiser mange spørsmål om helsen til barnet, abort og mangler essensielle svangerskapskontroll. P-piller virker ved å hindre et egg fra å bli løslatt eller ved å hindre egget i å bevege seg gjennom egglederen og jevning cervical mucus å hindre sædcellene reise til egget.

Abort Bekymringer

Bruk av p-piller under tidlig graviditet vanligvis ikke forårsaker spontanaborter. Ifølge "Paediatric og Perinatal Epidemiology," mellom 1996 og 2002, ble en stor studie utført av nesten 100.000 gravide kvinner, og ingen sammenheng mellom kunstige hormoner, som de i prevensjon, og økt forekomst av fosterdød hos babyer.

Fødselsskader

Ifølge Mayo Clinic, har kvinner uhell fortsatte å ta p-piller når man er i de tidlige stadier av svangerskapet i mange år og det har ennå ikke har en vitenskapelig link til fødselsskader. Hormonene som er i prevensjon --- østrogen og progesteron --- ikke har vært knyttet til noen spesifikke fødselsskader. Mens det har vært noen spesifikke misdannelser knyttet til p-piller, progesteron bare piller har en økt risiko for svangerskap utenfor livmoren.

Symptomer på graviditet

Graviditet symptomer som kvalme, oppkast, hodepine, bryst hevelse og ømhet i brystene er ikke maskert av hormoner i prevensjon. Mange av disse symptomene kan være assosiert med premenstruelt syndrom (PMS) og den vanlige menstruasjonssyklusen. Kvinner som har disse symptomene uten en periode bør ha en sensitiv graviditetstest gjort. Noen p-piller er utviklet for å tillate deg å bare ha fire perioder i året, og noen p-piller kan helt stoppe perioder i noen kvinner så lenge de er på pillen. Hvis du savner en periode mens du er på pillen, og du har tatt det riktig er du mest sannsynlig ikke gravid. Du bør fortsette å ta p-pillen. Du kan også ta en hjemme graviditetstest for å være sikker på at du ikke er gravid. Prevensjon hormoner ikke hindrer graviditetstester, fordi graviditetstest er på jakt etter hormonet HCG, som ikke finnes i noen p-pille.

Mors bivirkninger

Kvinner som tar p-pille mens gravid vanligvis har mer kvalme, oppkast, oppblåsthet og tretthet enn andre kvinner som ikke tar prevensjon mens gravid. Mange kvinner avfeie disse symptomene fordi de sammenfaller med mange premenstural symptomer.

Avslutte en graviditet

Du kan ikke tilfeldigvis ende en graviditet ved å ta en normal dose av p-piller. Ifølge South Carolina nødprevensjon Initiative, kan ta en stor dose av prevensjon brukes som en nødprevensjon, men det er bare sannsynlig å jobbe et par dager etter å ha ubeskyttet sex, ikke etter en graviditetstest har kommet tilbake positive. Hvis du planlegger å bruke en stor dose av prevensjon som en nødprevensjon, må du snakke med lege eller apotek for å sørge for at dosen er riktig.