Digidexo.com

Fysioterapi behandlinger for perifer nevropati

Perifer neuropati er også kjent som sensorisk nevropati eller distal symmetrisk nevropati. Denne tilstanden oppstår når det er nerve skade på armer eller ben. De skadede nerver er ikke i stand til å bære informasjon fra hjernen til ryggmargen. Terapi er en fin måte å effektivt behandle denne tilstanden.

Symptomer

De som lider av perifer neuropati kan ha ulike symptomer som vil avhenge av hvilken nerve er berørt. Tre typer nerver - sensoriske, motoriske og autonome - kan bli berørt av denne tilstanden. Når en sensorisk nerve påvirkes det er en endring i følelse som kan føre til nervesmerter, prikking nummenhet, svie eller mangel på koordinering.
Dersom motorsensorer er berørt vil det være bevegelsesvansker som for eksempel lammelser, fallende, puste og svelge, kramper, rykninger eller ukontrollerbare muskler. Autonome symptomer kan inkludere abdominal oppblåsthet, forstoppelse, diaré, svimmelhet, tåkesyn, impotens hos menn eller urininkontinens.

Fysioterapi

Når fysioterapi er anbefalt å behandle perifer nevropati, er målet å opprettholde et utvalg av bevegelse. Terapi kan også være nødvendig å øke mobilitet, funksjon og styrke. For å oppnå dette, kan din terapeut begynne med progressive strekninger, noe som vil styrke din passivt bevegelsesutslag. Vekttrening og isometriske øvelser kan brukes til å øke din motstand og styrke musklene. Det er viktig å videreføre disse øvelsene og strekker seg selv etter at du har fått tilbake omfanget av bevegelse. For å oppmuntre til balanse og riktig holdning, kan du bli pålagt å ha tannregulering eller splinter.

Fysioterapi vil hjelpe deg til å tilpasse seg de symptomer som er vanskeligere å behandle, for eksempel automatisk funksjon. Din terapeut vil vise deg hvordan du kan endre posisjoner for å unngå å falle. Du vil også lære sikkerhetsspørsmål når du går for å forhindre utløsning. Dette er viktig fordi pasienter med perifer neuropati er på et høyere risiko for å utvikle nye nerveskader.

Hvis dine motoriske ferdigheter er påvirket av denne tilstanden, kan din fysiske terapeut anbefaler å installere rekkverk i ditt hjem. Elementer i ditt hjem som du kan snuble i, for eksempel løse tepper, bør fjernes. Hvis følelsen din har blitt påvirket, anbefales det å foreta visse sikkerhetsforanstaltninger for eksempel ekstra belysning i hjemmet ditt, inkludert en natt lys om nødvendig. Noen som du leve med bør teste vanntemperaturen før du tar et bad. Din fysiske terapeut kan også anbefale vernesko som høy-top gym sko og sko med et grep. Høy hæl sko eller open-toe sko bør ikke være slitt.