Digidexo.com

Virkningene av PTSD-relaterte minne tap

Virkningene av PTSD-relaterte minne tap


Post traumatisk stress syndrom (PTSD) er en tilstand som kan resultere fra å oppleve alvorlige traumer. Kalt en "angstlidelse" av National Center for PTSD, er syndromet resultatet av vitne eller bli involvert i en horrifyingly skremmende hendelse slik at du føler at ditt liv eller livet til de rundt deg er i fare. Ofte føler personen i situasjonen at han har absolutt ingen kontroll over situasjonen og dermed kan gjøre noe for å påvirke utfallet.

Fysiske endringer

Når antatt å være rent en psykisk lidelse, har studier vist at det er fysiske endringer som skjer i hjernen til noen som lider av PTSD, særlig ettersom det dreier seg om minne. I en presentasjon til Veterans Affairs Medical Center i San Francisco i 2008, fysiker Norbert Schuff direkte korrelert PTSD med en betydelig reduksjon i størrelsen på hippocampus, den delen av hjernen som behandler minne. Dette skjer spesielt i kamp relatert PTSD, inkludert de som har lidd alvorlig misbruk.

PTSD-Generated Amnesia

Mer sjelden, kan nevrokjemiske endringer påvirke hvordan hukommelsen fungerer etter en utløsende hendelse som resulterer i PTSD. Når en traumatisk hendelse inntreffer, kan fysiske endringer i hippocampus forlate deg uten evne til å danne nye informasjons tilkoblinger og lagre nye data i minnet ditt. Endringer i amygdala, senteret i hjernen som omhandler emosjonell hukommelse, kan generere en mangel på frykt / skremmeeffekt som kan formidles til hippocampus som mangelfullt minne. Alvorlig hjerneskade ved tidspunktet for den utløsende hendelse er blitt kjent for å forårsake hukommelsessvikt på grunn av skadde nerver.

Afasi

PTSD-relatert hukommelsestap er ikke nødvendigvis bare manglende evne til å huske hendelser. Lider av PTSD kan utvikle afasi, som er en manglende evne til å forstå ordene som er talt til dere, og en manglende evne til å finne de riktige ordene for å uttrykke deg selv og dine ideer. Dette er en veldig frustrerende tilstand, som du vet hva det er du ønsker å si, men hjernen din bare ikke vil samarbeide. Personer med afasi vil erstatte ord eller begreper for ordet som de vil, det vil si, jeg gikk til sjiraffen i dag og kjøpte en ny blå. Du vet du vil si, "Jeg gikk til butikken i dag og kjøpte en ny lue," men det bare ikke vil komme ut på den måten. Afasi resultater fra direkte skade på hjernen.

Overgrep i barndommen

Misbruk påløper som et barn kan forlate deg med fragmenterte eller manglende minner om hendelsene før eller etter misbruk. Kronisk misbruk kan føre til at du ikke kan få tilgang til minner før en viss alder. Fragmentert minne er mer enn emosjonell unngåelse av misbruk situasjon; det resulterer fra atrofi av hippocampus. PTSD hos barn kan drastisk påvirke hvordan de lærer og behandle ny informasjon for resten av livet.

Følelser

Prefrontal cortex er den delen av hjernen som formidler følelsesmessig reaksjon på stimuli. Prefrontal cortex kobles med amygdala, som regulerer hvordan korttidshukommelsen blir omgjort til langtidshukommelsen. Amygdala gir også sammenhengen mellom en sterk følelsesmessig reaksjon, og hvordan reaksjonen blir lagret i langtidshukommelsen. Når prefrontal cortex og amygdala dysfunksjon, de sjekker og balanserer i form av minne foreningen kan bli kastet av. Med andre ord kan du ha enten off-the-diagrammer emosjonelle reaksjoner på hendelser eller ingen reaksjon i det hele tatt. Det er den emosjonelle "minne" av en hendelse som gjør at den kan bli registrert i langtidshukommelsen.