Digidexo.com

Den beste behandling for lungekreft

Lungekreft er en svært alvorlig sykdom som kan føre til ubehagelige symptomer på sitt beste og død på sitt verste. Og selv om lungekreft er en ødeleggende diagnose, det trenger ikke å være en dødsdom. Det er mange behandlinger tilgjengelig for denne sykdommen som kan forsinke tumorvekst, redusere symptomer, forlenge livet og i noen tilfeller kurere det. Men før du oppsøke behandlinger, må du vite hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg.

Kirurgi

En av de mest vanlige behandlinger for lungekreft er kirurgi. Dette kan imidlertid bare brukes hvis tumoren er relativt liten og det ikke har metastasert til andre deler av kroppen. Og mens fjerning av tumoren ikke nødvendigvis å kurere kreft, kan det i betydelig grad forlenge levetiden og forbedre livskvaliteten. Selvfølgelig kan hvorvidt operasjonen skal brukes vil avhenge av hvor tumoren er plassert i lungen. Enten tumoren vil bli fjernet ved hjelp av laser eller operasjon som krever åpning av brystveggen.

Stråleterapi

En annen vanlig behandling for lungekreft er strålebehandling. Det innebærer peker x-stråler i det området som krever behandling med den hensikt å drepe kreftceller og hindre dem fra å replikere. Dette kan minske symptomene på denne sykdommen og forlenge livet. Det kan også bidra til å forbedre puste ved å redusere størrelsen på svulster som kan hindre luftveiene.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en annen behandling som vanligvis brukes for lungekreft. Medikamentene blir innført i kroppen enten oralt eller intravenøst ​​som er laget for å målrette mot kreftceller. Flere legemidler er vanligvis kombinert for optimale effekter. Denne behandlingstypen kan også kombineres med strålebehandling for å maksimere resultatene. Kjemoterapi kan også brukes etter kirurgi for å hindre eventuelle gjenværende kreftceller fra å spre seg til andre deler av kroppen.