Digidexo.com

Hvordan behandle kolikk hos barn

Ingen egentlig vet hvorfor barn lider av kolikk; det bare synes å være en uunngåelig del av en nyfødt liv. Kolikk er definert av minst tre timer en dag med utrøstelig gråt. Det antas at kolikk er resultatet av ubehag forårsaket av gassen, og er forsterket av andre faktorer, for eksempel for mye stimulering i løpet av dagen. En baby har et umodent fordøyelseskanalen, og gråt er hans eneste måte å kommunisere nød. Foreldre bør huske på at denne tilstanden er midlertidig og vil bedre etter tre måneder.

Hvordan behandle kolikk hos barn

Kontroller at følsomheten ikke er forårsaket av mat, spesielt hvis du er en ammende mor. Prøv å eliminere matvarer som melk, koffein, brokkoli, kål og andre gassproduserende matvarer for å se om kolikk bedre.

Hold babyen oppreist når fôring, slik at ikke luft svelges. For mye luft når det mates eller gråt kan forårsake gassiness. Hvis du er formelen fôring, sørg brystvorten på flasken passer ordentlig og er slik i ekstra luft. Prøv å bruke en sykepleier pute for å holde hodet mer oppreist.

Prøv å bruke en bæresele som lar deg ha ham festet til magen. Ikke bare vil dette bidra til å berolige ham, men heving av bena vil holde presset på magen hans.

bære og holde ham så mye som mulig gjennom disse kolikk gråt faser. Nærhet og varme vil berolige ham gjennom denne vanskelige perioden.

Prøv noen mild massasje på magen. Dette er ikke bare avslappende, men den vil også bidra til å eliminere en hvilken som helst gass som forårsaker smerte.

Swaddle babyen om natten. Som kolikk er trolig den verste smerten barnet ditt har opplevd i sitt korte liv, kan svøping tilby en følelse av komfort og sikkerhet.

Alle babyer har et sterkt ønske om å suge på noe. Tillate ham å enten amme eller suge på fingeren eller en smokk for å hjelpe slappe av ham. Dette vil forhåpentligvis stoppe ham fra å gråte og svelge mer luft som kan gjøre gassen og ubehag verre.

Hint

  • Prøv å gi barnet ditt en liten mengde sukker eller gripe vann. Disse er både homeopatiske midler og er ofte foretrukket til medisinering.
  • Prøv å gi barnet ditt et varmt bad før sengetid for å slappe av en berolige ham.
  • Spør barnelege hvis du er bekymret for kolikk som varer mer enn tre måneder uten tegn til bedring.
  • Ring barnelege hvis barnet ditt har en oppblåst mage og synes å være overordnede ryggen i smerte.