Digidexo.com

Tegn og symptomer på Long-Term Stress

Stress dreper. Konstant langvarig stress fører til at kroppens immunsystem til å fungere godt under sin effektivitet og godt under de nødvendige nivåer. Stress fører også til andre deler av kroppen for å avslutte produksjonen av hormoner eller cellevekst i forberedelse til det som kalles "fight or flight". Fight-or-flight reaksjon er satt av ved stress og slår av alle unødvendige funksjoner i kroppen slik at den kan sende blod til de nødvendige områder for å utføre noen av disse oppgavene. Hjernen sender også ut varselsignal hormoner til kroppen.

Smerte

Stress gjør enhver tilstand med kroniske smerter verre. Ofte folk med langvarig stress føle virkningene av forhåndseksisterende forhold som leddgikt forverres. Langvarig stress kan føre til ryggproblemer og smerter i andre steder av kroppen. Stress kan føre til at musklene til å stramme og øke både vanlige og migrene.

Hjerteproblemer

Ofte de med langvarig stress har problemer med brystsmerter eller rask hjerterytme. Selv om disse er ikke livstruende i starten, til slutt tar stresset sin toll. Stress kan øke blodtrykket. Personer som er konkurransedyktige og utålmodig har en høyere hendelse av hjertesykdom enn folk flest. Ofte de samme personlighetstyper blir stresset lettere enn mer føyelig personligheter.

Problemer med fordøyelsen

Magen reagerer på stress ved å enten over- eller under produsere fordøyelsesenzymer juice. En del av fight-or-flight prosessen er å stenge ned de områdene unødvendige for handlingen og sende blod og energi til de områdene av kroppen som trengs for enten handling. Siden fordøyelsen er ikke nødvendig å slåss eller ta fly, bremser blodtilførselen til dette området. Ifølge Cleveland Clinic, fordøyelsesplager øker når kroppen er under stress. Disse symptomene er magesår, forstoppelse, diaré eller ulcerøs kolitt og Crohns sykdom.

Mental Problemer

Personer som lider av langvarig stress kan ha problemer med hukommelse, konsentrasjon, dømmekraft og fokus. Noen ganger viser det en normalt optimistisk person inn i en pessimist. Du legger kanskje merke en kortere sikring når det gjelder temperament og ekstrem agitasjon. Søvnløshet, isolasjon og en følelse av både ensomhet og depresjon forekomme. Humørsvingninger forekommer ofte, og angst er vanlig.

Fedme

Stress får kroppen til å frigi CRH, et hormon som gjør at personen enten slutte å spise eller vil trøste matvarer. Når dette hormonet slår på appetitten, kan det føre til overspising, noe som øker vektøkning. Under flyturen-eller-kamp modus kroppen bremser stoffskiftet å spare energi; dette kan være en annen forklaring på sammenhengen mellom stress og fedme.

The Immune System

Effektene av stress på immunsystemet føre til at det å jobbe mindre effektivt. Ofte er dette forlater kroppen mer utsatt for infeksjon, kreft og andre sykdommer. Mennesker som lever med stress for lange perioder ofte finne seg fange hver sykdom i deres miljø. Noen ganger langvarig belastning utløser en reaksjon av immunsystemet som gjør det angripe sin egen kropp og lider av autoimmune sykdommer.

Seksuell Drive og hudproblemer

Langvarig stress reduserer seksualdrift og kan gi problemer i området for reproduksjon eller forårsake erektil dysfunksjon. Stress forverrer tilstander som eksem, kviser og psoriasis. Av og det fører til hudproblemer som kløende utslett.