Digidexo.com

Aggressiv psoriasis behandling

Mer enn 3 prosent av USAs befolkning har psoriasis, ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS). Leger tilbyr flere aggressive behandling for moderat til alvorlige symptomer ved denne kroniske, provoserende, men ikke-smittsom hudsykdom.

Chemophototherapy

Selv om lysbehandling som bruker kunstig UV-lys er effektivt, sier Mayo Clinic chemophototherapy --- som kombinerer UV-lys og medisiner --- er mer aggressive og effektive. For eksempel, i PUVA-behandling lys sensibiliserende stoff psoralen og UVA-lys benyttes i tandem.

Biologiske

Biologiske legemidler bruke protein fra levende organismer og må injiseres, som oralt inntak ødelegger deres styrke. Ifølge Mayo Clinic, har den amerikanske Food and Drug Administration godkjent flere biologiske å aggressivt behandle psoriasis, inkludert alefacept (Amevive), etanercept (Enbrel), infliksimab (Remicade) og ustekinumab (Stelara).

Metotreksat

Metotreksat er et immunundertrykkende middel som stopper signalene fra immunsystemet på huden som skaper et overskudd av hudceller, årsaken til psoriasis, i henhold til New Zealand Dermatologisk Society. Men kan noen metotreksat bivirkninger være alvorlige, og pasientene bør gjennomgå regelmessige blodprøver under behandlingen. Leger ofte foreskrive folsyre for å hjelpe mot metotreksat bivirkninger.

Retinoider

En annen aggressiv behandling for psoriasis som ikke har respondert på andre behandlinger innebærer å ta en resept retinoid som acitretin (Soriatane). Imidlertid kan disse stoffene føre til fosterskader, så gravide og kvinner som kan bli gravide bør unngå dem. Også flertallet av pasientene opplever en gjentakelse av hudens tilstand når de slutter å bruke retinoid.

Ciklosporin

Ciklosporin er en oral medisin som undertrykker kroppens immunforsvar, noe som reduserer akselerert omsetning av hudceller som forårsaker psoriasis. Det er ofte foreskrevet for personer med alvorlig psoriasis som ikke tåler, eller ikke har blitt hjulpet av, andre systemiske behandlinger; har imidlertid ciklosporin flere store bivirkninger, inkludert brystsmerter, muskelkramper, mental forvirring og humørsvingninger.