Digidexo.com

Fire mat grupper for førskole

Fire mat grupper for førskole


Ernæring av en preschooler er avgjørende for hans vekst og utvikling. Mangel på næringsrik mat kan føre til barn å være undervektig og har en økt risiko for sykdom på grunn av svakt immunforsvar. Førskolebarn er i en alder hvor de kan være kresen om hva de spiser. Tilbyr et utvalg av sunn mat å velge mellom, kan bidra til å bestemme hvilke matvarer barnet ditt foretrekker. Balansert ernæring bør være basert på matvaregruppene nevnt i næringspyramiden.

Karbohydrater

Karbohydrater slik som brød, korn, poteter, ris, pasta, og er også kjent som stivelser. De inneholder næringsstoffer som tiamin, vitamin B6, niacin, jern, sink og magnesium. Karbohydrater er avgjørende for en preschooler kosthold fordi de gir ham energi til å komme gjennom dagen. Komplekse "gode" karbohydrater ta lang tid å fordøye, og de holder blodsukkeret stabilt, så preschooler ikke blir trøtt eller sulten i løpet av dagen. Gode ​​karbohydrater inneholder havre, hel-korn brød, hel-hvete pasta. Enkle "dårlige" karbohydrater spike blodsukkernivået og fordøye raskt, noe som gjør at barnet føler seg sulten igjen fort. Disse karbohydrater kan finnes i hvitt brød, kjeks, kaker og hvit ris.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som appelsiner, jordbær, kiwi, rosenkål og paprika, er en viktig del av en preschooler kosthold. De inneholder vitamin C, vitamin A, vitamin B6, niacin og magnesium. Disse næringsstoffene styrke ditt barns immunsystem ved å stimulere produksjonen av smitte-kampene hvite blodlegemer. Bortsett fra frisk frukt, frossen, hermetisk, most og tørket varianter er også gode kilder til ernæring. Mange barn liker ikke grønnsaker, men hvis foreldrene sette et godt eksempel hjemme ved å spise en rekke grønnsaker, barn er sannsynlig å kopiere denne atferden.

Protein

Protein kan finnes i forskjellige typer av kjøtt-og planteriket. Høykvalitets protein inneholder lite mettet fett og inneholder kylling, kalkun, bønner, nøtter, egg og belgfrukter. Protein bygger og reparasjoner muskelvev og fremmer produksjonen av antistoffer som bekjempe infeksjoner. Fet fisk som tunfisk, laks og makrell er også en god proteinkilde. Disse fiskekilder også inneholder omega-3 fettsyrer som stimulerer aktiviteten av bakterie eliminerer hvite blodlegemer.

Meieriprodukter

Meieriprodukter som melk, yoghurt og ost inneholder kalsium, vitamin A, vitamin D, vitamin B12, riboflavin, jern, sink og magnesium. Meieriprodukter hjelpe preschoolers opprettholder sterke tenner og bein og en sunn nerve funksjoner. Førskolebarn bør spise lav-fett eller ikke-fete meieriprodukter for å unngå mettet "usunne" fettet. Meieriprodukter som melk kan lett brukes ved å legge det til korn eller ved å servere sjokolade eller jordbær melk.