Digidexo.com

Måter å helbrede Plakk i Arteriene

Åreforkalkning er definert som oppbygging av fettstoffer i blodårene som kalles plakk. Når plakk former, blodstrømmen til hjertet og andre vitale organer er begrenset. Hvis buildup er for tung, kan du ha et hjerneslag eller hjerteinfarkt. I noen situasjoner vil en blodpropp form og arterien vil sprekke. Heldigvis er aterosklerose en helbredelig tilstand.

Medisinering

Noen stoffene virker ved å bremse ned oppbygging av plakk og i noen tilfeller reversere skader forårsaket av tilstanden. En måte å reversere plakk er å kutte ned LDL kolesterol ved å ta medisiner som Crestor eller Lipitor. Andre medisiner som aspirin, arbeid ved å kutte ned dine blodplater, som kan bli fanget i plaketter og skape en blodpropp. Legen kan også foreskrive antikoagulantia som Coumadin å tynne blodet og gjøre det lettere for den å passere.

Kirurgi

Hvis plakk er alvorlig, kan du kreve mer intensiv behandling for å kurere aterosklerose. En av disse prosedyrene, angioplastikk, innebærer legen setter inn et rør inn den blokkert arterie. Så ved å bruke en tom ballong, vil legen blåses den og tømme ut plakk som har dannet seg i arterien. En annen fremgangsmåte, en endarterektomi, involverer kirurgisk fjerning av plakk. Til slutt, hvis du har en blodpropp, kan legen injisere et medikament for å oppløse den.

Livsstilsendringer

Kanskje den viktigste måten å begrense plakk i blodårene er endringer i livsstil. Hvis du er røyker, bør du slutte som sigaretter gjøre skade på arteriene. Får mosjon er viktig også fordi fysisk form hjelper med sirkulasjon. The Mayo Clinic anbefaler folk får 30 til 60 minutter med trening nesten hver dag i uken. Se kosthold vil også hjelpe deg å begrense plakk. Hold deg unna fet mat og prøver å spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker.