Digidexo.com

De 10 sunneste mat i verden

De 10 sunneste mat i verden


Maten du spiser spiller en viktig rolle i din generelle helse, fitness og lang levetid. The United States Department of Agriculture (USDA) definerer et sunt kosthold som en som er lav i tilsatt sukker, salt og mettet fett. USDA anbefaler også forbruker hele korn, frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter, og minimere inntaket av rødt kjøtt. Det finnes mange sunne matvarer som gir en overflod av vitaminer, antioksidanter og mineraler. Inkludere disse super mat i ditt kosthold for å avverge sykdom og forbedre din levetid.

Brokkoli

Brokkoli er en cruciferous grønnsak som gir en sunn dose av karotenoider, folsyre og vitamin C. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, til de beste måtene koke brokkoli er å dampe, wok eller mikrobølgeovn det før det er fortsatt skarp . Koke er ikke å foretrekke, fordi noen av næringsstoffer går tapt under kokeprosessen.

Flaxseeds

Disse små frø fra lin anlegget er lastet med fiber og er gode kilder til essensielle omega-3 fettsyrer. For å sikre regelmessig inntak, kan du legge bakken linfrø i matvarer som brød, supper og frokostblandinger.

Løk

Løk, sjalottløk og hvitløk tilhører samme plantefamilie og har flere helsemessige fordeler. De har antimikrobielle egenskaper, kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer, og kan også hindre visse kreftformer.

Barley

Dette korn er en god kilde til selen, tiamin, niacin, antioksidanter og fytokjemikalier som kan redusere risikoen for kreft og hjertesykdom. Barley gir også kostfiber.

Bær

Jordbær, blåbær og bjørnebær er lastet med antioksidanter og er svært lavt i kalorier. De kan også inneholde fiber og mange næringsstoffer som bidrar til å forbedre hukommelse og redusere risikoen for sykdom.

Søtpoteter

Disse grønnsakene er høy i vitamin C og kalium. De er også full av fiber og smaker godt i en rekke forskjellige oppskrifter.

Egg

Egg er gode kilder til protein og er lavt i kalorier. De inneholder antioksidanter som lutein og zeaxanthin, som er gunstig for øynene. De inneholder også vitamin kolin, noe som forbedrer hjernefunksjon og hukommelse.

Beans

Bønner er en kilde for protein og fiber. De inneholder også viktige mineraler, slik som magnesium, sink og jern. Du kan bruke dem i en rekke oppskrifter.

Villaks

Villaks er høy i omega-3 fettsyrer og er en god kilde til antioksidanter og protein. Det er et bedre valg av matvarer enn oppdrettslaks, som har flere forurensninger.

Gresk yoghurt

Gresk yoghurt er en tykkere versjon av vanlig yoghurt. Det er lavere i laktose og karbohydrater enn vanlig yoghurt. Det er også høyere i protein og har gunstige bakterier som gjør yoghurt så sunt.