Digidexo.com

hårtap nyrer

Nyre Dialyse Problemer

Dialyse er en medisinsk prosedyre hvor et filtreringssystem blir brukt til å fjerne toksiner fra kroppen når nyrene mislykkes. Den første dialysemaskinen ble opprettet i 1943 i dag, anslår National Kidney Foundation at mer enn 200.000 mennesker bruker dialyse på en jevnlig basis. Men dette livreddende prosedyre ikke kommet uten problemer som krever flid og ekspert omsorg av helsepersonell og pasienter.

Hva er Dialyse

Dialyse er en livreddende medisinsk prosedyre som i utgangspunktet utfører de samme oppgaver som nyrer, rense kroppen for giftstoffer. Hvis disse giftstoffer ikke blir fjernet, kan de påvirke andre organer, inkludert hjerte og hjerne. Ubehandlet, nyresvikt forårsaker død.

Typer av dialyse

Jobben av nyrene er gjort på én av to måter - gjennom peritoneal dialyse eller hemodialyse. Peritoneal dialyse bruker en spesiell steril løsning, som renner inn i bukhulen gjennom et kateter plassert i magen. Slimhinnen i den abdominale veggen, eller i peritoneum, fungerer som et naturlig filter, trekke avfall fra blodet som strømmer gjennom slimhinnen inn i løsningen. Når filtreringen er fullført, blir oppløsningen tappes fra kroppen og kastes. Denne prosedyren er gjort flere ganger om dagen og er lett å lære. I hemodialyse, strømmer blodet gjennom en dialysemaskin som inneholder en kunstig nyre som kalles en dialyzer. Den dialyzer tillater avfall og overflødig væske å passere gjennom mens du holder tilbake viktige ting som blodceller og næringsstoffer. Avfallet blir ført bort, og den rene blodet strømmer tilbake i kroppen. Prosessen tar tre til fem timer, og folk flest har til behandling tre ganger i uken i et dialysesenter. Men hjemme hemodialyse Pakkene er nå tilgjengelig for noen pasienter.

Aksesspunkt

Før du starter peritoneal dialyse, vil kirurger opprette et tilgangspunkt. Denne tilgangspunkt ligger i magen, hvor et rør er satt inn for å bære den rensende fluid til og fra kroppen. Fordi dette tilgangspunktet er et åpent sår, må man være spesielt forsiktig for å holde området veldig rent og fri for smitte. Tilsvarende med hemodialyse, skaper en kirurg et tilgangspunkt, kjent som en fistel, ved å bli en arterie og en vene. Det vil ta et par uker for dette området for å helbrede så en midlertidig tilgangspunkt kan være opprettet i halsen eller lysken. Dette nettstedet kan være utsatt for infeksjon i tillegg, slik at riktig renhold er kritisk.

Problemer med Hemodialysis

Totalt, siden dialyse er designet for å ta plassen til nyrene, de fleste pasienter sier de føler seg bedre etter en behandling. Imidlertid kan noen komplikasjoner oppstår. På grunn av den store mengden av fluid trukket fra kroppen under hemodialyse, kan pasienter som har problemer med lavt blodtrykk og kvalme under behandlingen. Ekstrem trøtthet er vanlig, så det kan være nødvendig å hvile i noen timer under og etter behandling. Noen vanlige bivirkninger også kløende hud, hårtap, rastløse ben og leggkramper. De fleste av disse er vanligvis lett behandles med over-the-counter medisiner, sørg for å få veiledning fra en lege først.

Problemer med peritoneal dialyse

Fordi peritoneal dialysepasienter er mer utsatt for smitte, må man være spesielt forsiktig for å se etter peritonitt, en alvorlig infeksjon i bukhulen. Alle dialysepasienter må være forsiktig med hvor mye væske de drikker. Dreven væske forårsaker vektøkning, hovne ankler og ben og kortpustethet. Peritonealvæske inneholder store mengder sukker, så vektøkning er også vanlig hos pasienter.

Forebygging av komplikasjoner

Dialyse er en live-besparende løsning til nyresvikt, men det er viktig å følge retningslinjene slik at kroppen kan få maksimal nytte av behandlingen. Sørg for å delta på alle dialyse økter og legebesøk. Ta alle medisiner i tide og i foreskrevne doser. Følg anbefalt diett for din tilstand, og være forsiktig med hvor mye væske du drikker.

Kinesisk rette for hårtap

Kineserne har brukt urter, røtter og andre elementer som finnes i naturen i tusenvis av år for å kurere alle slags sykdom. De har mange forskjellige urter som brukes til å forhindre håravfall. De tilskriver håravfall av mangel på qi eller livsenergi, og blod til hodebunnen og røtter av håret. Kinesiske urter kan hjelpe overvinne denne mangelen. Ifølge mester herbalist og akupunktør Catherine Browne, urter er gunstig fordi "De bygger blod, balansere hormoner, gjenopprette nyre energi og direkte nærende blod til hodebunnen."

Hva er årsaken Redusert Qi og blodstrøm

Flere ting kan føre til redusert blodstrøm, som igjen kan føre til tynt hår. Noen av de utløsende faktorene omfatter mangel på visse vitaminer og mineraler, hverdagens stress, hormoner og genetikk, for å nevne noen. Ifølge tradisjonell kinesisk medisin, hår helse direkte relatert til helse av nyrer, lever og blod.

Urter brukes til å stimulere hårvekst

Noen av de mest populære kinesiske urtemedisiner for å stimulere hårvekst er fo-ti, reishi sopp, Schizandra, nu zhen zi, tang, Mulberry og brennesle. Blant disse, fo-ti er den mest brukte. Den har en lang historie med å legge styrke til håret, og bygge opp blodet og reverserings grått hår. Disse individuelle urter er vanligvis synergi blandet inn i en godt avrundet formel og tatt internt eller påføres lokalt.

Hindre Hårtap From Within

Det er lurt å ikke vente til du begynner å miste håret ditt til å innlemme noen tid testet metoder for generelle helse og vitalitet, og å gi næring og gi næring til kroppen din gjennom hele livet; men det er aldri for sent å begynne å helbrede kroppen din innenfra.

Det er visse matvarer som kan konsumeres som spiller en viktig rolle i behandling og forebygging av hårtap. Svarte soyabønner er en av dem. De fremmer god blodsirkulasjon. Forbruker sesamfrø vil gi næringsstoffer slik som fettsyrer, vitamin E, protein og lecithin.

Ekstern Håravfall behandlinger

Hvis du kan stå lukt, er rubbing fersk ingefær biter og løk juice inn i hodebunnen rapportert å være en stor hår-vekst stimulerende. Watercress kan også gjøres til en effektiv hår-vekst tonic og vil fremme veksten av tykkere hår. Andre effektive aktuelle behandlinger inkluderer olivenolje kombinert med alkohol, kokos og persille blader, Royal Jelly og tang.

Hvordan behandle hårtap ved å styrke nyrene

Hvordan behandle hårtap ved å styrke nyrene


Når folk først opplever hårtap, de normalt se på deres hormonnivåer eller i skjoldbruskkjertelen som mulig gjerningsmann. Selv om slike ubalanser kan føre til hårtap, ifølge tradisjonell kinesisk medisin (TCM), kan nyre mangler føre til ulike helseproblemer, hvorav den ene er hårtap. Kinesiske utøvere tror at utilstrekkelig ernæring eller langvarig, alvorlig stress kan føre til en nyre mangel, som i sin tur vil manifestere seg i en rekke symptomer, inkludert håravfall. Men det er mulig å styrke nyrene og behandle symptomene. Her ser du hvordan.

Bruksanvisning

•  Forstå at TCM ser nyrene som kilde til energi for hele kroppen. Tilstanden til nyrene avgjør en persons ungdommelighet. På den annen side, avslører en nyre mangel seg hos premature symptomer som hårtap, grått hår, rygg og knesmerter, samt synsproblemer.

Innse at det finnes to typer nyre mangler. En resultater fra faktorer som dårlig kosthold, langvarig stress og overarbeid. Den andre typen er en arvelig svakhet, begge innebære en mangel på energi i nyrene (nyre essens).

Fyll på nyre essens med urte kosttilskudd som Han Shou Wu (Foti). Hårtap vil avta som din nyre mangel korrigerer ifself. Andre effektive kosttilskudd er Lycium og Cuscuta frø.

•  Vurder akupunktur behandlinger for å styrke din nyre meridian (energi pathway) og korrigere nyre mangel samt behandle hårtap. Akupunktøren kan løse problemet med akupunktur behandlinger alene eller bruke en kombinasjon av akupunktur og urter.

Ta med rikelig med grønnsaker i kostholdet ditt. Grønnsaker vil gi den nødvendige ernæring for hår gowth og ta belastningen av nyrene. Fortrinnsvis wok grønnsakene i olivenolje. Ifølge TCM, kan spise for mye kald mat legge stress til milten og føre til en energiubalanse.

Gå regelmessig for å fremme blodsirkulasjonen til dine organer og hodebunnen, noe som vil holde chi kroppen energi) flyter jevnt og gjenopprette balansen. Moxibustion terapi (involverer brenning av malurt) er også effektivt for å gjenopprette energibalansen

•  Fokuser på de positive tingene i livet ditt. Øv stress management teknikker. Det er viktig å ta unødvendig belastning av nyrene. Avhengig av omfanget av hårtap, kan det ta opp til et par måneder for å se resultater. Andre kan merke bedring i løpet av noen uker.

Tips og advarsler

 • Kinesisk medisin utøvere rapporterer positive resultater i behandling av hårtap. Noen pasienter responderer raskere og andre tar lengre tid. En person trenger vilje til å fortsette behandlinger og følge utøverens forslag.
 • Personer som søker akupunktur behandling for en tilstand opplever ofte bedring i flere symptomer. Grunnen er at hver meridian påvirker flere organer. Balansering og styrke en meridian resultater i korrigere flere problemer.
 • Unngå rødt kjøtt, bearbeidet mat og konserveringsmidler.

Thyroid medisiner som ikke forårsaker hårtap

Hypotyreose

Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Skjoldbruskkjertelen --- ligger i front av nedre nakke --- produserer hormoner for å regulere metabolske prosesser i kroppen din. Ifølge Dr. Mary Parks med USA Food and Drug Administration (FDA), når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal, det påvirker funksjonen av din hjerne, hjerte, nyrer, lever og hud. Skjoldbrusk-funksjonen kan bli påvirket av dårlig kosthold, kjemikalier i mat, inntak av mettet fett, stråling fra X-stråler, alkohol og narkotika. Symptomer på hypotyreose inkluderer vektøkning, tretthet, depresjon, tørr hud og håravfall.

Håravfall er et vanlig symptom for lider av hypotyreose. Når du begynner å ta thyroid medisiner for å behandle underactive skjoldbruskkjertelen, vil du fortsette å oppleve symptomer på hypotyreose i to til tre måneder. Fortsetter å miste håret etter å ha startet på skjoldbrusk medisiner er normalt; Men hvis du fortsatt miste håret etter å ha vært på medisiner for to til tre måneder, bør du rådføre deg med din lege. Medisiner for active skjoldbruskkjertelen gi identisk naturlig thyroid hormon som produseres av kroppen din. Ifølge Dr. Mary Parker, medisiner bivirkninger --- som hårtap --- meste skjer på grunn av over-dosering. Medisiner for active skjoldbruskkjertelen inkluderer leothyroxine, synthroid, Levoxyl og Levothroid. Active skjoldbruskkjertelen medisinering kan trenge å bli tatt for et helt liv å opprettholde sunne hormonnivåer. For å unngå hårtap, er det viktig å ha rutinemessig testing --- mens du er på skjoldbrusk medisiner --- å være sikker på at du fortsatt trenger medisin og tar riktig dose.

Hypertyreose

Hypertyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for mye hormon. Hypertyreose symptomer inkluderer vekttap, muskelsvakhet, tretthet, skjelvinger og håravfall. Hypertyreose kan være vanskeligere å behandle enn hypotyreose. Behandlingstilbud omfatter å ta medisiner for å bremse produksjonen av thyroid hormon, kirurgi for å fjerne skjoldbruskkjertelen eller radioaktivt jod terapi for å bremse produksjonen av thyroid hormon. Behandlingstilbud for hypertyreose, inkludert medisiner propylthioracil og methimazole, ikke føre til hårtap. Behandlingen på skjoldbruskkjertelen kan føre til andre skjoldbrusk forhold og forverre symptomer som hårtap. Ifølge Dr. Mary Parks med USA Food and Drug Administration (FDA), kan behandlingstilbud for hypertyreose behandle problemet med overaktiv skjoldbruskkjertel, men vanligvis føre til at pasienten til å utvikle en aktiv skjoldbruskkjertel.

Medisiner og hårtap

Skjoldbrusk forhold --- hypertyreose og hypotyreose --- føre til hårtap ikke medisiner. Thyroid medisiner kan føre til at du utvikler en overaktiv skjoldbruskkjertel når de behandles for en lite aktiv skjoldbruskkjertelen og vice versa. Du vil fortsette å miste håret --- mens på medisiner --- hvis skjoldbrusk medisinering ikke hjelper kroppen din til å produsere normale nivåer av skjoldbruskkjertel hormon. Finne en vellykket behandling for skjoldbrusk tilstand inkluderer diskutere medisiner og rutinemessig testing alternativer med legen din slik at du ikke lider fra over medisiner og ytterligere tap av hår.

Alternative medisiner

Det finnes naturlige alternativer --- for behandling av skjoldbrusk sykdom --- kan du diskutere med legen din. Forsøk på å behandle skjoldbruskkjertelen naturlig før gjennomgår kirurgi, stråling, eller å være på medisiner for resten av livet ditt kan være et godt valg for noen. Den naturlige tilnærmingen til skjoldbrusk sykdom er å gi thyroid de næringsstoffene som trengs for sunn hormonproduksjon og la din thyroid tid til å korrigere sin egen. Det første trinnet i naturlig healing skjoldbruskkjertelen din er å spise et sunt kosthold med 8 til 10 porsjoner med økologisk frukt og grønnsaker om dagen og trener i 30 minutter om dagen 4 til 5 dager i uken. Skjoldbruskkjertelen trenger tilstrekkelige mengder av vitamin B, sink, jod, kobber, mangan og molybden for å fungere skikkelig. Aminosyren L-Tyrosin --- som kan tas i supplement form --- er også nødvendig for normal hormonproduksjon. Hvis du velger å ta den naturlige ruten, snakk med legen din om å henvise deg til en ernæringsfysiolog eller naturlege.

Hvordan å behandle akutte Pyelonefritt (Nyre infeksjon)

Akutt pyelonefritt er en infeksjon i de øvre urinveiene. Denne artikkelen vil forklare ved behandling av denne sykdommen. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen noen pasienter kan kreve sykehusinnleggelse, mens andre kan bli behandlet som poliklinisk med oral medisiner. Les videre for noen alternativer for behandling.

Hvordan å behandle akutte Pyelonefritt (Nyre infeksjon)

Start behandlingen ved å gi antibiotika empirisk (uten å vente på lab-rapporter). Intravenøs antibiotika, spesielt aminoglycosides (Gentamycin) og fluorokinoloner (Levofloxacin), er ofte valgt for innlagte pasienter. Oral fluorokinoloner, som for eksempel ciprofloksacin (500 mg to ganger daglig) eller levofloksacin (250 til 500 mg en gang daglig) er gode første valg for polikliniske pasienter. Ciprofloxacin og levofloksacin bør ikke brukes av kvinner som er gravide eller ammende. Andre medisiner som kan brukes inkluderer: ceftriaxone (1 gram IV daglig) bare hvis Enterococcus bakterier ikke er mistenkt som årsak. For Enterococcus ampicillin (1 til 2 g IV hver sjette time) pluss gentamycin (1,0 mg / kg IV hver åtte timer er hensiktsmessig.

Send laboratorier spesielt urinanalyse, blodverdier, nyre funksjonsprøver og blodkulturer. Gjør endringer i antibiotika senere basert på resultatene av urin kultur følsomhet.

Opprettholde tilstrekkelig hydrering. Hvis pasienten er oppkast, kan intravenøs væske være nødvendig.

Bruk paracetamol (Paracet) for feber eller smerter.

Pasienter med komplisert pyelonefritt bør forvaltes aggressivt.

Hint

 • Gravide kvinner bør ikke ta floroquinolones som de kan ha alvorlige effekter på barnet.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse


Hudproblemer er en vanlig foreteelse i dialysepasienter. Kløe, tørr hud og misfarging ofte er uheldige bivirkninger. Heldigvis finnes det måter å bidra til å holde huden din bli så frisk som mulig under nyre dialyse.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

•  Påfør lotion ofte. Kløe er ofte forårsaket av tørr hud, så holder huden hydrert vil bidra til å unngå riper og forårsaker skade. Finn en fuktighetskrem som ikke har alkohol eller unødvendige parfymer i det som dette vil bare irritere huden mer og holde bruke det hele dagen etter behov.

Start en renal kosthold. Legen din bør kunne gi deg informasjon om hvordan du gjør dette. Hensikten med dette er å kontrollere mengden av fosfor i kroppen. Prøv å opprettholde et fosfor nivå under 5.5.

Prøv antihistaminer for allergi-relaterte kløe som Benadryl, Atarax og Aril.

Ta kortere dusjer eller havremel bad. Sørg for å unngå såper med sterke kjemikalier og parfymer.

Beskytt huden mot solen ved å bruke en sunblock med en solfaktor 15 eller høyere hvis du skal være ute en stund.

Hva Medisin forårsaker hårtap?

Folk tenker ofte på medisinsk hårtap som en bivirkning av kjemoterapi behandling for kreftpasienter. Men mange reseptbelagte og over-the-counter medisiner føre til hårtap når de brukes i en lengre periode. Medisiner du tar for langsiktige medisinske tilstander, som for eksempel ADHD, diabetes og hjertesykdom, og kortsiktige medisinske tilstander, som for eksempel sesongmessige allergier, kan føre til hårtap.

ADHD Medisinering

Medikamenter som benyttes for ADHD, slik som Adderal og klonidin, føre til at håret synlig tynne når de brukes over en periode på flere år. Medisiner som brukes til å behandle ADHD ofte forstyrrer blodsirkulasjonen til hjernen, som gradvis fører fra sprøtt hår til håravfall.

Diabetes medisiner

Medisiner som brukes for å kontrollere blodsukkeret hos diabetikere kan føre til at håret blir sprø. Over tid vil det sprøtt hår forårsaket av blodsukker medisiner til slutt faller fra hodet. Håret faller fra hodebunnen vil først føre til usammenhengende skallethet fulgt til slutt av total skallethet hos menn og kvinner.

Allergi medisiner

Allergi medisiner er vanligvis tatt på en etter behov i løpet av våren og høsten. Selv om disse medikamentene er vanligvis brukes kort sikt, er noen Shedding av håret for å bli forventet. Fordi allergi medisiner er vanligvis brukes kort sikt, er håravfall som regel en mindre bekymring.

Anti-depressiva

Folk som er på anti-depressiva, som Zoloft og Prozac, ofte opplever skallethet. Mye som medisiner som brukes til å behandle ADHD, medisiner som brukes til å behandle depresjon kompromisser blodtilførselen til hodebunnen og hjernen, noe som fører til håravfall.

Menopause behandlinger i Women

Menopause behandlinger, for eksempel hormonerstatnings, føre til hårtap, fordi nivåene av hormoner i overgangsalderen kvinner er i en konstant tilstand av forandring. Under og etter overgangsalderen, kan hormonene også føre til at håret til å utvikle på steder hvor kvinner vanligvis ikke ville se håret slik som i ansiktet. For å bekjempe håravfall og hår vekst problemer under og etter overgangsalderen, bør kvinner rådføre seg med lege om vitaminer som fremmer sunn hårvekst.

Hjerte og kolesterol medisiner

Fordi hjerte-og kolesterolmedisiner arbeide for å bedre blodgjennomstrømningen i hjertet og blodårene, sirkulasjonen av blod til og fra hodebunnen er ofte kompromittert, noe som fører til tynt hår og skallethet. Legen kan anbefale å øke mengder av visse vitaminer i kosten.

Klimaendringer med medisinsk indusert Håravfall

Når du tar visse medisiner, nivåer av næringsstoffer og vitaminer fra maten du spiser er ofte dårlig absorberes og brukes av kroppen. Når begynner behandling ved hjelp av medisiner for ADHD, diabetes, allergier og andre forhold som er omtalt her, kan det være lurt å diskutere potensialet for hårtap med legen din. Legen kan anbefale visse vitamin og mineraltilskudd du kan ta for å forhindre håravfall mens du bruker disse medikamentene.

Blood Test for nyre funksjoner

Nyrer gi en vital funksjon for menneskekroppen. De rense blodet og holde den kjemiske balanse. Hvis nyrene ikke fungerer på optimalt nivå, begynner avfall å bygge opp. Blodprøver kan gjøres for å avgjøre om nyrene fungerer som de skal.

Kreatinin Blood Test

En blodprøve for nivået av kreatinin i blodet er en måte å kontrollere nyrefunksjonen. Normalområdet er 0,8 -1,2 mg / dl for menn og 0,6-0,9 mg / dl for kvinner. Nyrene bidrar til å opprettholde kreatinin-nivåene i blod. Hvis nyrene ikke fungerer godt, vil det være en ubalanse i kreatinin nivåer.

Blood Urea Nitrogen

En test for blod-urea-nitrogen bidrar test for riktig funksjon av nyre. Når urea er et avfallsprodukt fra proteinmetabolisme bygget opp etter nedbryting av protein; nyrene er ansvarlig for sin riktig avhending. Nyrene kast urea ved å filtrere det og skape urin. Når nyrene ikke gir gode resultater, begynner urea å bygge opp i blodet. En blodprøve for urea-nitrogen bidrar vurdere nyrene enes funksjon når de normale områder er forhøyet.

Glukose og Urea Lagersalg

For å sjekke nivået av glukose i kroppen, kan bli gjennomført en blodprøve. En blodprøve er enkel og gir umiddelbare resultater. Glukose nivå kan kontrolleres tilfeldig eller etter faste, og dette gir et område som bidrar til å bestemme hvorvidt Nyrenes funksjon reguleres. En rekke over eller under det normale antyder avvik.

For å hjelpe den blodsukker område og gi en bedre diagnose, kan en urea klaring test også gjøres. Dette bestemmer den urea nivåer i blod og må sammenlignes med en urin-analyse så vel. Denne testen viser effektiviteten av urea blir filtrert av nyrene.

Hva er funksjonene i leveren og nyrer?

Selv lever og nyrer er en del av forskjellige systemer i kroppen, de er begge svært viktig. Uten riktig funksjon av enten lever eller nyrer menneskekroppen ikke kunne overleve.

Liver

Den største kjertel av menneskekroppen, leveren er et tilbehør struktur til fordøyelsessystemet. Leveren metaboliserer proteiner, stabiliserer glukosenivået i blodet, bryter ned fettsyrer og lagrer fett og vitaminer. Leveren detoxifies blodet ved å filtrere og fjerne legemidler eller hormoner og ødelegger gamle røde og hvite blodceller.

Utseende og beliggenhet

Leveren veier rundt 3 kg. og er plassert under mellomgulvet, i nærheten av magen.

Liver Regeneration

Leveren er en av de få deler av det menneskelige legeme som kan regenerere. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "en sunn leveren er i stand til å regenerere de fleste av sine egne celler når de blir skadet." En usunn leveren ikke er i stand til å fornye og kan betydelig redusere sjansene for å overleve.

Nyrer

Disse viktige organer er en del av urinveiene og arbeide for å filtrere og eliminere avfall. Homeostasis, som opprettholder konstant tilstand av det indre miljø i kroppen, også er en primær funksjon av nyrene.

Utseende og beliggenhet

Nyrene er plassert på den bakre av kroppen, like over midjen. De er to rødbrune bønneformede organer, høyre nyre og venstre nyre.

Kan du har smerter etter å ha passert en nyre stein?

Nyrestein er herdet forekomster av sure salter og mineraler som kan danne inne i nyre og passerer gjennom urinveiene. Smerte nivåer fra passerende nyrestein varierer i henhold til flere ulike faktorer.

Små Stones

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) bemerker at små nyrestein kan passere gjennom urinveiene uten å forårsake noen smerter. Ofte disse typer steiner gå helt ubemerket.

Større Stones

Større nyrestein kan utløse bivirkninger, inkludert nyreskader, urinveisinfeksjoner og blødninger, rapporterer Mayo Clinic. Smerte eller ubehag forbundet med disse forholdene kan potensielt nøle etter en stein passerer.

Shock Wave Treatment

Personer med store steiner kan gjennomgå en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, som bruker kunstig genererte sjokk å bryte ned steinene, bemerker NKUDIC. Etter passering av steiner fra denne metoden, kan du oppleve smerter og blåmerker på ryggen eller magen.

Andre Stones

Smerte etter å ha passert en nyrestein kan også resultere fra dannelsen av ytterligere steiner. Den NKUDIC bemerker at leger vanligvis analysere passert steiner for å bestemme deres opprinnelse og å danne en plan for forebygging av fremtidige hendelser.

Betraktninger

UpToDate for pasienter bemerker at litotripsi seg selv kan utløse betydelig smerte, og noen individer som gjennomgår prosedyren kan kreve smertestillende medikamenter.

Tegn og symptomer på alvorlige nyre Infeksjon

Tegn og symptomer på alvorlige nyre Infeksjon


En nyre-infeksjon, også kjent som pyelonefritt, kan være farlig. Infeksjon oppstår når bakterier inn i urinveiene, reise gjennom urinrøret og formere seg. Bakterier fra andre steder i kroppen kan også gå inn i blodbanen og infisere nyrene. Dette kan skje sjelden etter nyresvikt. Veletablerte behandlinger finnes for nyre-smitte, og sykehusinnleggelse er nødvendig for akutte infeksjoner. Legen din vil avgjøre hvilke løpet av behandlingen som er best for deg etter diagnose.

Akutte eller kroniske infeksjoner

Tegn og symptomer kan oppstå enten svært raskt eller veldig sakte under en nyre infeksjon. En akutt nyre infeksjon starter raskt og symptomene avtar raskt. En kronisk nyre-infeksjon blir dårligere med tiden, og symptomer motstå behandling i et lengre intervall. Kronisk nyre-smitte kan føre til nyresvikt. Forhold som graviditet, diabetes, kreft, nyrestein, og abnormaliteter i urinveiene lavere immunitet og gjøre deg mer utsatt for den typen bakterier som forårsaker nyre infeksjon.

Symptomer og tegn

Symptomer og tegn kommer vanligvis svært raskt og inkluderer feber, frysninger, smerter, urolig mage, ryggsmerter, oppkast, konstant behov for å urinere eller en manglende evne til å urinere, blod eller puss i urinen og smertefull vannlating. Andre symptomer er ubehag, kvalme og magesmerter. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør en lege undersøke deg så raskt som mulig. Sykehusinnleggelse er nødvendig hvis du opplever en alvorlig nyre infeksjon.

Behandling

Antibiotika blir brukt først for å behandle infeksjonen. Selv om du vil begynne å føle seg bedre for noen dager inn i behandling, må du likevel ta hele løpet av antibiotika for å sikre fullstendig gjenoppretting. Under sykehusoppholdet, vil du motta medisin intravenøst. Varigheten av behandlingen avhenger av din tilstand ved ankomst. Tilbakevendende nyre infeksjoner krever omsorgen for en spesialist, enten en nefrolog eller urin kirurg (urolog). Kirurgi kan være nødvendig for fullstendig helbredelse.

Symptomer på nyre refluks hos barn

Nyre reflux er en tilstand også kjent som vesikoureteral refluks, og det oppstår når urinen sikkerhetskopierer fra blæren til nyrene. Normalt, urinlederne bare tillate urin å flyte vekk fra nyrene, men noen ganger barn er født med en defekt som gjør at urinen å flyte begge veier. Denne tilstanden kan skade nyrene over tid. Ofte nyre reflux vinner av seg selv etter den tid et barn fyller fem, men noen ganger kirurgiske inngrep er nødvendig.

Urinveisinfeksjoner

Normalt gjør barn under 5 år ikke får urinveisinfeksjoner i det hele tatt. Imidlertid vil de med nyre tilbakeløp få dem ofte.

Urin haster

Barn med nyre reflux kan plutselig føler behov for å urinere, og kan noen ganger ikke har nok advarsel for å komme til toalettet i tide.

Urininkontinens

Barn med nyre reflux kan våt sine bukser ofte.

Sildrende Urin

Urin kan piple eller drible fra blæren ofte.

Komplikasjoner

Tilbakevendende nyre infeksjoner kan føre til permanent skade nyrene og arrdannelse.

Hårtap skyldes Lupus

Hårtap er en plagsom symptom oppleves av mange pasienter som lider med den autoimmune sykdommen lupus. Selv om det kan være skremmende å oppleve, kan lupus håravfall være midlertidig.

Første tegn

Hårtap er ofte en av de første symptomene på lupus at pasienter varsel, vanligvis i form av å finne hår på puten etter å ha sovet. Mange pasienter diagnostisert med lupus først besøkte sine leger ut av bekymring for deres hårtap.

Prevalens

Ifølge Mayo Clinic, om lag 54 prosent av lupus pasienter håndtere hårtap på enkelte punkt.

Mønster

Samlet utstøtingen av håret er den vanligste hårtap mønster i lupus pasientene, men usammenhengende hårtap kan også forekomme.

Årsaker

Discoid utslett i hodebunnen assosiert med lupus kan føre til hårtap, som kan lupus behandlinger, for eksempel steroider og immunsuppressive legemidler. Hårtap kan også oppstå som en del av en oppblussing av symptomer for grunner leger ikke forstår

Recovery

Håravfall assosiert med lupus behandlinger er midlertidig, og håret vil vokse tilbake. Videre vil stoppe håravfall når sykdommen er under kontroll. Hårtap som følge av discoid utslett er vanligvis permanent som discoid utslett forårsaker arrdannelse i hårsekkene.

Hvordan behandle en nyre infeksjon

Hvordan behandle en nyre infeksjon


Nyre infeksjoner er oftest forårsaket av bakterier som kalles E.coli. De ofte vises etter en urinveisinfeksjon sprer bakterier til nyrene. Nyre infeksjoner kan være ubehagelig, smertefullt og ynkelig. Behandling av nyre infeksjon krever egenomsorg og ved hjelp av en lege.

Hvordan behandle en nyre infeksjon

En se en lege. En resept er nødvendig for å få antibiotika. En lege kan kjøre tester på den type bakterier ved å gjøre en urinalysis og dyrking av bakterier. Dette vil vise hvilken type antibiotika vil eliminere bakterier, og dermed fjerne infeksjonen.

Ta alle medisiner foreskrevet. Antibiotika er nødvendig for å behandle en nyre-infeksjon, og alle pillene skal tas. Selv om følelsen bedre, infeksjonen er kanskje ikke helt borte, så avslutte resept helt.

Drikk rikelig med væske. Dehydrering fører til urinveisinfeksjoner, og urinveisinfeksjoner kan føre til nyre infeksjoner. Bor hydrert også hjelper kroppen komme seg ordentlig og hjelper medisinen distribuere gjennom kroppen din mer effektivt.

Bruk over disk smertestillende midler om nødvendig. Nyre infeksjoner kan være smertefullt - hovedsakelig i nedre del av ryggen. Lindrende ubehag fra infeksjonen gir mulighet for hvile. Bruk en med feber redusering inkludert i det hvis feber er tilstede fra infeksjonen.

Få nok hvile. Resten tillater kroppen å gjenopprette fra infeksjon. Ta noen dager fri fra jobben hvis det er mulig, og la kroppen tid til å gro. Tar en pause fra trener også hjelper kroppen.

Hvordan identifisere en nyre infeksjon

Hvordan identifisere en nyre infeksjon


Nyre-infeksjoner er alvorlige bakterieinfeksjoner hos en eller begge av nyrene. Nyre infeksjoner er oftest forårsaket av bakterien E. coli, og forekommer mer hos kvinner enn hos menn. Denne bakterien kommer inn gjennom urinrøret, og kan til slutt gjøre veien opp til nyrene gjennom urinveiene. Nyre infeksjoner er ganske enkle å identifisere, og krever legehjelp.

Hvordan identifisere en nyre infeksjon

Se for ryggsmerter. Vanligvis det skjer på sidene, eller kjærlighet håndtak. Smerten er vanligvis konstant. Det kan være matt eller skarp, og på den ene side, eller begge.

Ta hensyn til eventuelle brennende eller smerter ved vannlating å identifisere en urinveisinfeksjon, som kan føre til en nyre infeksjon hvis den ikke behandles.

Ta temperatur. Enhver feber, kombinert med en hvilken som helst av de andre symptomer, kan være et tegn på en nyreinfeksjon. Som infeksjonen utvikler seg, kan bli ekstremt høy feber - fremstilling av en middels til høy feber over 100 grader.

Legg merke noen vesentlig nedgang i vannlating når identifisere en nyre infeksjon. Dette kan være et tegn på alvorlig infeksjon, og krever umiddelbar medisinsk konsultasjon. Alvorlige nyre infeksjoner kan føre til nyrene å stenge, som i sin tur slutter den nødvendige behandling for å fjerne avfall fra kroppen for å lage urin.

Se for mørk gul, brun eller sterkt luktende urin. Dette er tegn på dehydrering og mulig nyre eller urinveisinfeksjon.

Merk eventuelle følelser av ubehag, kvalme eller tretthet kombinert med de andre symptomene. De kan være viktige indikatorer på en alvorlig nyreinfeksjon. Oppkast er også et tegn på alvorlig nyre infeksjon, og utløser en rask respons, enten en tur til legen eller legevakten.

Hvordan Spør en kjær å donere en nyre

Hvordan Spør en kjær å donere en nyre


Mange mennesker går om omfattende testing som kreves for å bli en nyretransplantasjon mottaker, bare for å finne ut at de er plassert på en lang venteliste. En måte å bekjempe følelser av håpløshet og angst av å vente på en transplantasjon, er å spørre en kjær å donere en av sine nyrer. Les videre for å lære hvordan å spørre en kjær å donere en nyre.

Hvordan Spør en kjær å donere en nyre

•  Sett deg ned i person med din kjære. Prøv og være sikker på at dette er noen som har omfattende kunnskap om din kamp med nyresykdom.

•  Snakk om den nåværende tilstand av din tilstand. Fortell din kjære at på dette punktet i behandlingen, er en nyretransplantasjon det beste alternativet. Han kan regelrett tyder på at han begynner testprosessen til å bli levende nyre donor.

Be din kjære om hun ønsker å donere en av hennes nyrer til deg. Forklar at det er flere tester som må gjøres før hun kan også bli godkjent som donor. Disse testene bety at hun har tid til å vurdere å bli en donor.

Forklar at folk er i stand til å leve et sunt liv med bare én nyre. Din kjære kan ha til å endre sin diett for å imøtekomme for enkelt nyre, men han kan fortsatt leve et normalt liv uten komplikasjoner.

Dele noen suksesshistorier av levende givere av nyre. National Kidney Foundation innlegg mange historier om sine kjære vellykket donere nyrer. Se Resources nedenfor for en link.

Spør hvis din kjære vil snakke med andre slektninger om å være donorer. Forklar at flere familiemedlemmer kan ha for å bli testet før den riktige match er funnet.

Sjekk familiens medisinske poster. Disse postene bør vise hvilke typer blod av alle dine slektninger. Hvis du kjenner blodtyper, kan du begrense listen over kjære å stille.

Hint

 • Pass på at du spør på riktig tidspunkt og i riktig miljø. Dette vil variere avhengig av personligheten til den elskede hvem du spør.
 • Det er mange genetiske krav, som matchende blod og vevstype, som må være oppfylt for at noen skal være din donor. Du må kanskje spørre flere familiemedlemmer til å bli testet for donor valgbarhet.
 • Husk at både eldre og yngre slektninger kan være mulige nyredonorer.

Hvordan passere en nyre stein

Det har blitt sagt en nyre stein er den mest smertefulle opplevelsen et menneske kan ha ved siden av fødsel. Nyrestein gjør vondt når den beveger seg i nyrene og gjennom urologisk system. Jo raskere du passerer den, jo mindre smerte du må tåle. Mens noen store nyrestein kan kreve medisinsk behandling for å hjelpe dem passere, kan de fleste nyrestein bli vedtatt hjemme.

Hvordan passere en nyre stein

drikke destillert vann. Å passere nyrestein raskt, må du drikke mye væske for å stimulere urinproduksjonen. Imidlertid inneholder springvann bakterier, metaller og andre forurensninger som kan faktisk øke sedimentering av nyrestein. Destillert vann spyler ut nyrestein uten å gjøre dem større.

Bruk sitroner. Legg et par sitronskiver til hver glass vann eller annen drikke du drikker. Sitroner er høy i sitronsyre, noe som bidrar til å bryte nyrestein opp og hjelper den bevege seg gjennom systemet raskere.

Oppgave. Øvelse hjelp hindrer nyrestein fordi det ikke bare hjelper kroppen flush toksiner som forårsaker dem, men det lar nyrestein å passere raskere ved å få den til å bevege seg. Det øker også tørsten, som gjør at du drikker mer vann.

Øk inntaket av citrater. Citrater hindre kalsium fra å bygge opp, noe som vil hjelpe din nyrestein ikke øke i størrelse før du sender den. Citrater finnes i druer, gulrøtter og appelsiner. Den mest effektive måten å øke inntaket av citrater er å drikke drue, gulrot eller appelsinjuice.

Sil urinen. Hver gang du bruker på badet, bruk en urin sil for å fange noen nyrestein fragmenter som du passerer. Dette gjør at du vet du har passert stein og gir legen en prøve av den typen nyrestein du produserer. Du Legen kan gi deg en urin sil og prøven cup.

Hint

 • Se en lege hvis du tror du har en nyrestein. En lege kjører tester for å bekrefte at du har en nyre stein og avgjør om du kan passere steinen naturlig eller trenger medisinsk behandling.
 • Øl er en naturlig slimløsende og øker urinproduksjonen. Drikker en øl en dag mens du prøver å passere nyrestein gjør at den kan passere raskere.
 • Unngå koffeinholdige og kullsyreholdige drikker mens du prøver å passere nyrestein. Disse drikker dehydrerer deg og redusere urinproduksjonen.

Hvordan å opprettholde friske nyrer

Hvordan å opprettholde friske nyrer


Nyrene er ansvarlig for excreting avfall fra kroppen din. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan å opprettholde friske nyrer.

Hvordan å opprettholde friske nyrer

Ta vare på dine Nyrene

•  Ikke drikk brus i overkant. Ja, de er forfriskende på en varm dag (vann fungerer også), men kullsyreholdige drikker (spesielt de mørkeste) på daglig basis kan erodere nyrene, legging grunnarbeidet for nyresykdom. Det anbefales at du enten kutte ut alle kullsyreholdige drikker eller at du begrenser dem til en drink hver to eller tre dager. Du kan nyte et høyt glass lemonade i stedet for bruse.

Ikke overse en urinveisinfeksjon (UVI). Urinveisinfeksjoner er en infeksjon som kan føre til betennelse i urinveiene. Leaving disse infeksjonene ubehandlet kan føre til store problemer i urinveiene som inkluderer infeksjoner i blære og nyrer. Når fanget tidlig, kan UVI behandles med en rett og slett antibiotika medisiner og litt vennlig råd fra legen din. Du må kontakte legen din om din infeksjon for å få riktig behandling.

Ikke misbruk narkotika. Noen ganger må du kanskje ta over skranke eller reseptbelagte legemidler for smerter, forkjølelse eller annen sykdom. Tar disse stoffene som anbefalt av din lege eller apotek vil holde deg fint. Men hvis du misbruker disse stoffene du kan lide skadelige helseeffekter, inkludert lever, hjerne og selv nyreskader. Det anbefales at du tar disse stoffene (særlig høy effekt smerte og forkjølelsesmidler) som anvist av legen din. Hvis du er forvirret om dosering og / eller dosen er ikke nok, legen din er den eneste som kan gjøre en besluttsomhet og handle på dette. Aldri ta saken i egne hender.

Hint

 • Du bør ta vare på nyrene dine fordi, når nyrene dine er borte, vil du enten trenger en transplantasjon (som er vanskelig å få), eller du vil måtte gjennomgå dialyse for resten av livet ditt.

Hvordan virker en nyre stein Utvikle?

Hvordan virker en nyre stein Utvikle?

Om nyrestein

Nyrene produsere urin ved filtrering av mineraler og metabolitter fra sirkulasjonssystemet. Normalt er disse mineraler ganske enkelt oppløses i urinen, men de kan av og til crystalize og aggregere for å danne en fast masse som festes til veggen nyre. Nyrestein kan være mikroskopisk, eller så stor som en golfball. Forstyrrelser i nyre og Crohns sykdom kan øke risikoen for nyrestein. Dehydrering kan også føre til nyrestein, som deres er en høyere sannsynlighet for at mineralet vil skille fra urinen i urinveiene.

Kalsium oxalate steiner

Kalsium oksalat er en kjemisk forbindelse som består av kalsium, karbon og oksygen. Den danner nålformede krystaller, og står for om lag 80 prosent av nyrestein. Mens det tidligere ble antatt at en lav-kalsium diett kan hemme dannelsen av disse steinene, synes det motsatte å være sant. Kalsium binder seg til oksalat i fordøyelseskanalen, noe som betyr at det er mindre oksalat tilgjengelig for å bli absorbert i blodet. Mindre kalsium betyr mer oksalat filtreres av nyrene, og det kan da binde med kalsium i urinveiene, forårsaker nyrestein. Oksalat naturlig forekommer i store mengder i enkelte matvarer, for eksempel sjokolade, søte poteter, spinat og rødbeter.

Struvitt og urinsyre Stones

Struvitt steiner form på grunn av urinveisinfeksjoner. Enkelte bakterier kan konvertere urea til ammoniakk, redusere surheten i urinen og tillater magnesium, fosfat og ammonium til crystalize og danne struvitt steiner. Proteus mirabilis er en bakterie som vanligvis fører til struvitt steiner. Men store mengder av urinsyre kan også føre til nyrestein. Hvis nyrene må filtrere store mengder urinsyre fra blodet, kan det crystalize i urinveiene. Ca 5 til 10 prosent av nyrestein er urinsyre steiner og de vanligvis forekommer hos personer med underliggende sykdommer som gikt eller metabolske forstyrrelser.

Foods å spise med en nyre infeksjon

Nyre infeksjoner er ikke morsomt, og de kan være vanskelige å bli kvitt. Det er visse matvarer for å spise med en nyre infeksjon som kan hjelpe kroppen din i healing og utvinne fra en nyre infeksjon. Det er alltid viktig å sjekke med legen din, men å spise mat som er bra for nyre infeksjoner vil få deg på veien til velvære.

Agurker

Agurker hjelpe skylle kroppen for giftstoffer og agurk juice er lett for nyrene å filtrere.

Belgfrukter

Belgfrukter er bra for nyre-infeksjon og kan spises uten ubehag. Vitaminer i belgfrukter, inkludert B-vitaminer, bidra til å bekjempe nyre infeksjon.

Vitamin B Frukt

Frukt høy i vitamin B er spesielt bra for nyre-smitte. Det overskytende B-vitamin skylle gjennom nyrene og bidra til å bekjempe infeksjonen. Disse fruktene inkluderer vannmelon, bananer og papaya.

Selleri

Selleri har et høyt vanninnhold og høyt fiberinnhold. Vannet fra selleri inneholder vitamin C, og det overskytende vitamin C vil skylle gjennom nyrene og bidra til å bekjempe infeksjoner.

Asparges

Asparges er ekstremt høy i vitamin C og folat, både avanserte jagerfly av nyre infeksjon.