Digidexo.com

Autoimmune Leddgikt sykdom

Det finnes 100 forskjellige forhold som anses som leddgikt. De fleste av disse påvirker ledd og muskel-skjelettsystemet. I autoimmune leddgikt sykdommer, men avviser immunsystemet kroppens vev, forårsaker problemer i hele kroppen din.

Sykdommer

De mest utbredte autoimmune leddgikt sykdommer er revmatoid artritt (hvilke påvirker mer enn 1 million mennesker i USA alene), lupus og psoriasisartritt.

Betydning

Siden det er det friske vevet som er angrepet i noen med autoimmun leddgikt, er kroppen utsatt for flere infeksjoner og sykdommer enn de fleste.

Long Term

Autoimmune leddgikt sykdommer er kronisk; de ikke gå bort. Pasienter med autoimmune sykdommer kan ta DMARDs (sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler) for å bidra til å kontrollere sitt immunsystem.

Alvorlighetsgrad

Organproblemer, og selv organsvikt, er mulig med autoimmun leddgikt, som kroppen din også kan avvise friske organer - som lever og nyrer - nødvendig dialyse eller enda en transplantasjon.

Betraktninger

Med medisiner og oppfølging fra en revmatolog, kan pasienter med autoimmune leddgikt sykdommer kontrollere sin sykdom og lever ganske normale liv.