Digidexo.com

Hva skjer hvis du bruker gamle Contact Lens Solution?

Hva skjer hvis du bruker gamle Contact Lens Solution?


Kløe, svie, og røde øyne er ubehagelig og smertefullt, men det kan unngås hvis du bruker kontaktlinsevæske riktig. En av de største komplikasjoner for kontaktlinsebrukere er øyeinfeksjon forårsaket av bakterier eller sopp. Du kan bidra til å unngå øyeinfeksjoner ved å rense og lagre dine objektiver med fersk løsning hver dag.

Utløpsdatoer

Alle kontaktlinsevæske produsenter er pålagt av Food and Drug Administration (FDA) til å sette en utløpsdato på kontaktlinse desinfisering, rensing og lagringsløsning og fuktighetsdråper. FDA anbefaler også produsenter bruker et utkast dato slik at du vet hvor lenge kan du bruke løsningen etter å ha åpnet den. Bruk aldri løsning forbi utløpsdatoen.

Hva skjer hvis du bruker gamle løsningen

Kontakt linse desinfisering og skylleløsningen er ment for å brukes en gang og deretter kastes. Ifølge Dr.Bernard Lepri, OD, MS, M.Ed., av FDA, mister løsningen effektivitet for desinfeksjon etter første gangs bruk, og vil ikke desinfisere eller holde bakterier eller andre forurensninger fra å vokse.

Infeksjoner

Bakterier, sopp og andre forurensninger som vokser i gamle løsning Årsak øyeinfeksjoner. Symptomer på øyeinfeksjoner inkluderer rødhet, hevelse, kløe, utflod, tåkete syn, og følsomhet for lys.

Betraktninger og Advarsel

De fleste øyeinfeksjoner er lett behandles, men enkelte infeksjoner forårsake kontaktlinsebrukere å ikke være i stand til å bære sine linser for lengre perioder eller i noen tilfeller, noensinne. I alvorlige tilfeller kan øyeinfeksjoner forårsaket av dårlig hygiene og feil bruk av kontaktlinsevæske føre til hornhinnetransplantasjon eller blindhet

Sjekk med din optiker hvis du har spørsmål om din kontaktlinsevæske.