Digidexo.com

Kløende hodebunn hos barn

Kløende hodebunn hos barn er en vanlig tilstand og kan være noe medisinsk til noe enkelt. Bestemme alvorlighetsgraden av kløende hodebunn vil hjelpe deg å avgjøre om det er noe å være bekymret.

Vanlige årsaker

Vanlige årsaker til kløende hodebunn hos barn er flass, eksem, seboreisk eksem og psoriasis. Hvis disse er den skyldige, enn hver har sin egen rettsmiddel vanligvis uten resept nødvendig.

Lus

Hvis du mistenker at lus er årsaken til ditt barns kløende hodebunn enn en visuell inspeksjon er nødvendig. Lus er svært små parasitter som vil føre til ekstrem kløe, og de må fjernes med en kjemisk-basert løsning kjøpes over disk.

Allergisk reaksjon

Hvis du har endret sjampo eller andre hårprodukter nylig, kan ditt barns kløende hodebunn være forårsaket av en allergisk reaksjon på det nye produktet.

Uncleanliness

Urenslighet i hodebunnen er den vanligste årsaken til kløende hodebunn hos barn, også kjent som seboreisk eksem. Denne tilstanden er en opphopning på hodebunnen av oljen som produseres naturlig i huden. Seboreisk dermatitt kan reduseres ved hjelp av en medisinert sjampo for å redusere produksjonen av oljen.

Potensiell sykdom

Dersom barnets kløende hodebunn vedvarer, og hun har også feber, bør du oppsøke lege for å teste barn for vannkopper eller andre smittsomme sykdommer. Vannkopper vil påvirke hodebunnen og til slutt dekke hele kroppen.