Digidexo.com

Fysioterapi Behandling av Bells parese

Bells parese forårsaker midlertidig delvis lammelse av ansiktsmusklene. Uten behandling, oppstår gjenoppretting for nesten alle pasienter innen ett år, og mange pasienter komme innen en måned. Mange pasienter valgte å bruke fysioterapi behandling for å hjelpe fremgangen deres utvinning. Hvis du ønsker å bruke fysioterapi, kan du velge å prøve ansikts øvelser, elektrisk stimulering, eller begge deler.

Ansikts Øvelser

Pasienter valgte oftest ansikts øvelser som sin viktigste form for fysioterapi behandling for Bells parese. Ansiktsmusklene atrofi veldig sakte, så du trenger ikke å trene for å opprettholde musklene som du ville gjort for en brukket arm eller ben. I stedet vil du bruke ansikts øvelser for å holde hjernen opplært i hva elektriske impulser for å kontrollere de ulike musklene i ansiktet. Dette vil hjelpe deg overgangen tilbake til å bruke ansiktsmusklene som du gjenopprette fra Bells parese og lammelser går unna.

Ansikts øvelser for Bells parese innebærer å gjøre grunnleggende handlinger med de ulike muskelgruppene i hele ansiktet. Hvis du ser en lege eller fysioterapeut for Bells parese, vil han være i stand til å anbefale spesifikke øvelser som passer for ditt nivå av lammelser. Hvis ikke, prøv å tenke på de forskjellige musklene i ansiktet ditt, og trener dem fra topp til bunn. Fure pannen, heve øyenbrynene, sakte blinke øynene, og fortsetter ned til haken.

Når du utfører disse øvelsene, bør du ikke anstrenge deg eller bekymre deg mye om om du har fullført dem alle. I stedet utføre øvelsene med en evne som matcher din naturlige utvinning fra Bells parese. Husk at øvelsene er ment å jobbe hjernen din mer enn de er ment å fungere musklene dine. Ansikts øvelser kan utføres hjemme. Du bør gå gjennom øvelsene tre ganger hver dag.

Elektrisk stimulering

Noen leger anbefaler å bruke elektrisk stimulering som en ekstra metode for fysioterapi for Bells parese, men andre leger mener at det gjør lite for å hjelpe utvinning. Bestem deg med lege eller terapeut om elektrisk stimulering er riktig for deg. I motsetning til ansikts øvelser som du stort sett utfører hjemme, må du besøke en terapeut for elektrisk stimulering.

Elektrisk stimulering bruker små mengder elektrisitet for å aktivere musklene i ansiktet. Dette fører til at musklene til å nappe ut som om elektriske impulser fra hjernen aktivert dem. I løpet av de stadier av Bells parese når ansiktet ditt er mest paralysert, kan dette være den eneste måten for deg å aktivere disse ansiktsmusklene.