Digidexo.com

Typer behandling for HPV

HPV er en vanlig medisinsk tilstand som resulterer i genital vorter, smerte og ubehag. I tillegg er tilstanden svært smittsom, og pasienter som lider av HPV bør kontakte lege umiddelbart for å diskutere en behandlingsplan. Fordi alle pasienter er forskjellige, å finne en effektiv forvaltningsplan for HPV er avgjørende i å gjenvinne kontroll og komfort i livet ditt.

Hva er HPV?

HPV eller humant papillomavirus, er en vanlig tilstand. I USA alene, sykdommen påvirker om lag to millioner mennesker. I tillegg er det i dag eksisterer over 100 varianter av sykdommen; av disse, omtrent en tredjedel overføres ved seksuell kontakt. I tillegg vil over femti prosent av mennesker utvikler HVP på et tidspunkt i livet sitt. Nye vaksiner, inkludert Gardasil, er innført for å redusere risikoen for overføring av visse typer HPV.

Symptomer

HPV er generelt preget av kjønnsvorter, små sår som ofte vises rundt kjønnsorganene eller i munnen. I tillegg forårsaker HPV celleforstyrrelser, noe som kan føre til sterilitet og selv livmorhalskreft hos kvinner. Mens relativt enkelt å behandle, er livmorhalskreft ofte dødelig hvis den ikke diagnostiseres og behandles umiddelbart.

HPV uten symptomer

Leger kan diagnostisere HPV selv om det ikke er noen symptomer; generelt er dette gjort ved hjelp av en celleprøve test som tester celler penslet fra kvinnens livmorhals. En lege kan også utføre en kolposkopi, en test som sysselsetter et forstørrelses enhet for å undersøke livmorhalsen, vulva og vagina. I de fleste tilfeller av HPV uten symptomer, klarner tilstanden på egen hånd, vanligvis innen to år etter oppdagelsen. I løpet av denne tiden, er pasienten overvåkes nøye av legen sin.

Behandling for Tissue Change

Hvis en lege finner unormale celler i en kvinne etter å ha utført en celleprøve test, er dette vanligvis et tegn på livmorhalskreft eller en økt risiko for å utvikle kreft. Heldigvis er det fire behandlingstilbud for disse pasientene. Den enkleste behandling alternativet er for pasienten å vente; ofte, celle abnormaliteter forandre seg, en prosess som kalles cervical dysplasi eller cervikal intraepitelial neoplasi, noe som resulterer i normale celler. Dette er den mest ikke-invasiv behandling alternativet tilgjengelig for kvinner diagnostisert med HPV. De tre andre alternativene er nevnt her.

Mer invasiv behandling alternativer

For pasienter med mer aggressive celle unormalt og for pasienter som ønsker for mer umiddelbar behandling, tre mer intensive behandlinger eksisterer. Den første, kryoterapi, innebærer å fryse de unormale celler med flytende nitrogen, som ødelegger dem. En annen fremgangsmåte, kalt conization eller kjegle biopsi, fjerner den unormale celleområder. Endelig leep, eller Loop elektro Excision Procedure, fjerner de unormale celler ved hjelp av en smertefri elektrisk strøm. I alle disse prosedyrene, leger ser ut til å fjerne unormale celler og redusere risikoen for livmorhalskreft.

HPV i menn

Mens menn ikke kan utvikle livmorhalskreft, risikoen i menn diagnostisert med HPV er like farlig. I tillegg til å utvikle genital warts, kan menn plaget med HPV utvikler penis eller analkreft, ofte uten utelukker symptomer. Selv om analkreft er ikke det samme som tykktarmskreft, en vanlig og ofte dødelig form for kreft, er mannlige pasienter rådes til å søke medisinsk hjelp umiddelbart hvis de har mistanke om HPV.