Digidexo.com

Mat å spise for kronisk forstoppelseKronisk forstoppelse er vanligvis direkte relatert til den mat som går inn i legemet. En diett høy i bearbeidet, lav-fiber matvarer vil ofte resultere i forstoppelse problemer. Hele matvarer trenger å være en vanlig del av kostholdet.

Hva er årsaken til forstoppelse?

Forstoppelse kan være et resultat av en rekke ting. Stress, mangel på fiber i dietten, ikke drikker nok vann, enzym-mangel eller et problem med kolon kan alle være mulige faktorer.

Medisinske problemer

Se en lege å først utelukke en medisinsk årsak til forstoppelse.

Fiber

Fiber i kosten vil ha best effekt på å løse forstoppelse. Det finnes to typer - løselig og uløselig - og matinntak bør inneholde en blanding av begge deler.

Bearbeidet mat

Bearbeidede matvarer bør unngås. Fiberinnholdet i bearbeidet mat er vanligvis svært lav på grunn av maten blir behandlet. Den friske fiber-inneholdende del av kornet eller vegetabilsk fjernes når den er behandlet og blandet med de andre ingrediensene.

Korn

Hele korn bør inngå i et sunt kosthold. Fiber beløpene vil ha en positiv effekt på forstoppelse. Et eksempel på hele korn for å inkludere er brun ris, havre, kli, quinoa og cornmeal.

Produser

Frukt og grønnsaker har høy fiber mengder og bør utgjør en stor del av kostholdet.