Digidexo.com

Nutrition & Eye Health

Alle har sikkert hørt "spiser gulrøtter, de er bra for øynene dine" --- og de er --- men ernæring for øynene omfatter mer enn nok vitamin A. Andre næringsstoffer er like viktige for å opprettholde øye helse og for å hindre aldersrelatert sykdom.

Grunnleggende

Øyet må utføre den utrolige oppgaven med å motta lys og konvertere den til nerveimpulser som hjernen kan tolke. Denne komplekse transformasjon er avhengig av pigmenter i cellene i retina. Kroppen kan bare gjøre som pigment med en tilstrekkelig tilførsel av vitamin A. Men like viktig som det er, ville det være feil å fokusere bare på vitamin A. Det første skrittet for å sikre øyehelse er å opprettholde god generell ernæring, fordi en balanse som er nødvendig for å støtte biokjemiske prosesser.

Vitamin A

Vitamin A er tilgjengelig i mat er i form av karotenoider. Karotenoider er forløpere for A-vitamin, som betyr at de er omdannet til vitamin A i kroppen. Den mest kjente karotenoid --- karoten --- finnes i gulrøtter, noe som gir dem deres karakteristiske fargen. Andre kilder til vitamin A blant annet leveren, søtpoteter, brokkoli, grønnkål, spinat, grønne grønnsaker, gresskar, cantaloupe, aprikos og mango.

Age-Related Eye Disease Study

The National Eye Institute sluppet resultatene av sin Age Related Eye Disease Study (AREDS) i 2001 Studien bekreftet at viktige næringsstoffer spille en rolle i å opprettholde øye helse som kroppen aldre. Det funnet at risikoen for å utvikle avanserte aldersrelatert makuladegenerasjon ble signifikant redusert når deltakerne ble behandlet med en høy dose av vitaminene C og E, beta-karoten og sink. Dosene var: 500 mg vitamin C, 400 internasjonale enheter vitamin E, 15 mg beta-karoten (tilsvarende 25 000 IE vitamin A), 80 mg av sinkoksyd, og 2 mg kopper. En annen AREDS studien startet i 2008 Det vil følge 4000 mennesker i fem til seks år for å vurdere rollen som lutein, zeaxanthin og omega-3 fettsyrer.

USDA Study

I mars 2002 publiserte USDA resultatene av sin forskning på ernæring og øye helse. Forskere utført synsundersøkelser og analysert kostholdsinformasjon for 492 kvinner. De kostholdsdata kom fra detaljerte spørreskjemaer om vitamin-og mineraltilskudd som tas, og mat spist, over 13 til 15 år. Forskerne beregnet spesifikke næringsstoffer som forbrukes, sammenlignet denne informasjonen for øyet eksamensresultater, og fant at de fagene som forbrukes mer vitamin E, riboflavin, folat, betakaroten, lutein og zeaxanthin hadde en lavere forekomst av øyesykdom. I tillegg var 60 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle grå stær kvinner som tok vitamin C-tilskudd i ti år eller mer.

Tufts University Study

Forskning utført ved Tufts University og publisert i mai 2009 underbygger tidligere forskning. Forskningen konkluderte med at vitamin C og E, sink, lutein, zeaxanthin, og omega-3 fettsyrer --- sammen med lav glykemisk indeks matvarer --- reduserte risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon.

Sink, Lutein, zeaxanthin

De fleste av de næringsstoffene vist seg å være avgjørende for øye helse er allment kjent, men sink, lutein og zeaxanthin er kanskje ikke så kjent. Små mengder av sink er nødvendig for kroppen å anvende vitamin A. Lutein og zeaxantin er begge medlemmer av klassen karoten. De gir gul-røde pigmenter, og er forløpere til vitamin A. karotener, sammen med vitaminene A, C og E, tjene mer enn en viktig rolle --- de er også antioksidanter.