Digidexo.com

Hypokalsemi Differential Diagnosis

Ifølge Mayo Clinic hyperkalsemi er en tilstand der kalsiumnivå i blodet er høyere enn normalt. Mens noen kalsium er nødvendig for beindannelse, kan overdreven nivåer opprørt normal frigjøring av hormoner og riktig hjernen og nervefunksjoner. The National Institutes of Health (NIH) sier differensialdiagnose for hyperkalsemi har vokst til mer enn to dusin egne vilkår. Imidlertid, ved å skille det primære hyperparatyreoidisme og kreft står for opp til 90 prosent av alle hypercalcemic pasienter, optimal behandling kan oppnås ved å fokusere på disse to områder. Alle årsaker er sett på i differensialdiagnose, med den mest utbredte først.

Hyperparatyreoidisme og kreft

Den primære årsaken til hyperkalsemi er aktivitet i minst ett av de fire parathyroid kjertler som er over det som er normalt (primær hyperparatyreoidisme). Disse kjertlene kontrollere kalsium. Postmenopausale kvinner er utsatt for å utvikle hyperkalsemi på grunn av overaktiv parathyroid kjertler.

Visse typer kreft, særlig lungekreft og brystkreft, kan øke sjansene for å utvikle hyperkalsemi. Noen maligniteter lage et protein som etterligner parathyreoideahormon, oppmuntre utgivelsen av kalsium fra bein inn i blodet.

Andre årsaker

Noen sykdommer (tuberkulose, en smittsom lungesykdom, og sarkoidose en inflammatorisk sykdom) kan føre til hyperkalsemi. Disse forhold gjør at områder med betennelse på grunn av vevsskade (granulomer) og kan føre til høye nivåer av vitamin D som i sin tur føre til hyperkalsemi.

Visse medisiner som litium kan øke utskillelsen av parathyreoideahormon og forårsake hyperkalsemi. Tiaziddiuretika kan føre til høye nivåer av kalsium i blodet ved å redusere mengden av kalsium elimineres i urinen.

Tar mega doser av kalsium eller vitamin D-tilskudd over en lengre periode av tid føre til over-normale kalsiumnivåer i blodet ditt.

Symptomer

Noen ganger er det få om noen tegn til å indikere hyperkalsemi, mens i andre tilfeller effekter kan være åpenbare og alvorlige. Symptomer kan inkludere forstoppelse, forvirring, hyppig vannlating og overdreven tørste.

Andre tegn på hyperkalsemi inkluderer muskelsmerter og svakhet, tretthet og magesmerter.

Diagnose

En differensialdiagnose av hypokalsemi inkluderer samle en personlig og familiens medisinske historie, lage en liste over symptomer og utføre undersøkelser og tester, inkludert en kiste X-ray, computertomografi (CT) scan, magnetic resonance imaging (MRI) skanne og mammografi. Disse diagnoseverktøy kan bidra til å identifisere hvorvidt lungekreft, brystkreft, andre maligniteter eller sykdommer er til stede. En differensialdiagnose er i hovedsak en elimineringsprosess, med de mest sannsynlige årsakene testet for første.

Behandling

Behandling av hyperkalsemi kan variere avhengig av hvor høyt kalsiumnivå, og hvorfor det er forhøyet. Stoffet furosemid, kanskje bedre kjent som Lasix, hemmer kalsium reabsorpsjon i nyrene og oppfordrer urinmengde.

Fosfat piller redusere høye nivåer av kalsium som er forårsaket av en fosfatmangel. Betennelsesdempende midler som steroider er nyttig med noen kreftformer og giftige nivåer av vitamin D.

Hyperparatyroidisme er vanligvis avhjulpet ved kirurgisk fjerning av en eller flere av biskjoldkjertlene og en hvilken som helst vev som produserer et overskudd tilførsel av hormonet.