Digidexo.com

Kobber spiral og hvordan fungerer det

Kobber spiral og hvordan fungerer det


En intrauterin innretning (IUD) er en lite fleksibel enhet laget av bøyd metall eller plast som er satt inn i livmoren for å hindre graviditet.

Kobber spiral

En kobber IUD består av et lite T-formet stykke fleksibel plast som er pakket med kobber. Den måler 1 og 1/4 inches over toppen av "T" og en og 3/8 inches lang. Den eneste kobber spiralen i dag godkjent av FDA for bruk i USA er Paragard. Det må settes inn og fjernes av lege.

Funksjon

Kobber spiral fungerer ved kontinuerlig å slippe kobber inn i livmoren, som hindrer sædcellene fra å komme inn egglederne. Hvis befruktning skjer, hindrer kobber spiralen det befruktede egg fra implanteres i livmoren. Den kobber spiral er i kraft umiddelbart etter innsetting og er effektiv i opptil 10 år.

Fordeler og risiko

Den kobber spiral er 99,4 prosent effektiv. Det krever ikke kirurgi, fungerer uten hormoner og er fullt reversible. Den kobber Spiralen beskytter ikke mot kjønnssykdommer. Det medfører en risiko for bivirkninger som inkluderer alvorlige kramper, tunge menstrual blødning, gjennombruddsblødning og vaginal betennelse.