Digidexo.com

Hvordan overgangen fra Vegetarisk til Vegan

Bilde: FreeDigitalPhotos.net "data-modal-content =" p> Bilde: FreeDigitalPhotos.net "> Hvordan overgangen fra Vegetarisk til Vegan


Hvis du allerede har vært å spise en vegetarisk kosthold, vil du mest sannsynlig vet de beste kildene til protein, fantastiske oppskrifter og vegetariske erstatninger for kjøtt. Du kan oppleve at du ønsker å gå over fra et vegetarisk kosthold til et vegansk kosthold. Veganere spiser ikke, eller kjøpe noen animalske biprodukter fordi de tror de skal være skadelig for dyr. For noen som allerede er vegetarianer, i utgangspunktet betyr dette å kutte ut meieriprodukter og egg. Dette er hvordan overgangen fra vegetarianer til veganer.

Hvordan overgangen fra Vegetarisk til Vegan

•  Definer for deg selv hvorfor du ønsker å gjøre overgangen til et vegansk kosthold. Mange vegetarianere implementere en vegansk diett, fordi de tror å kjøpe noen dyr biprodukt bringer skade og fare for dyr (inkludert mat, skinn og produkter til personlig pleie). Mens andre bestemmer seg for å gå over til et vegansk kosthold på grunn av de helsemessige fordelene. Når du forstår helt klart fordelene med veganisme for deg selv og dine omgivelser, vil overgangen virke lettere og ikke-restriktive.

Lær hvilke matvarer for å kutte ut av kostholdet ditt. En veganer spiser ikke noen animalske biprodukter, inkludert kjøtt, meieriprodukter og egg. Les etikettene på bearbeidet mat. "Skjult" animalske biprodukter er også funnet i mange bearbeidet mat. For eksempel er "myse" og "kasein" både avledet fra melk. Noen veganere velger å ikke spise mat som inneholder honning, mens andre ikke tror bier er skadet i behandlingen av honning. For informasjon og oppskrifter som er spesifikke for en vegansk diett, gå til The Vegan Connection nettsted (se Ressurser). Denne nettsiden har en "startpakke" for veganere å laste ned.

Avgjør om å endre til veganer alt på en gang, eller for å gradvis kutte ut matvarer. Ulike kilder anbefaler ulike tilnærminger. Du vil mest sannsynlig finne hvilken måte arbeidet for deg når du ble vegetarianer vil også arbeide for deg som du gjør overgangen til et vegansk kosthold.

Se etter veganske substitutter og ikke-vegansk mat. Alle helsekostbutikker og de fleste dagligvarebutikker selger vegansk ost, soya melk og iskrem, ris melk, og andre alternativer. Helsekostbutikker tilbyr det største utvalget av vegansk mat, inkludert vegan lettere mat og desserter. Spør andre veganere for deres favoritt mat og prøve forskjellige merker selv.

Planlegge menyer på forhånd slik at du har et godt utvalg og er ikke lei med alternativene. Du kan finne veganske kokebøker på biblioteket og hos din lokale bokhandel. Det er også mange vegansk oppskrift sider på Internett (se Ressurser).

Finn et vegansk samfunn hvor du kan bytte oppskrifter, mat erstatning ideer og annen informasjon. Du kan finne en gruppe gjennom helsekostbutikker, co-operative dagligvarebutikker eller på nettet. Se etter vegan grupper innen "Yahoo! Groups" eller gjennom en søkemotor.

Eksperimenter med nye matvarer. Besøk bondens marked for å finne sesongens råvarer og undersøke nye måter å lage mat. Finn nye meieri eller kjøtt erstatter du ikke har prøvd og legge dem til din meny. Forbered vegan måltider for venner og familie. Den beste måten å nyte din nye vegansk kosthold er å holde det interessant og morsomt.

Noen veganere håndheve diett "regler" på seg mer enn andre. Følg de grunnleggende retningslinjene for å være veganer (ingen kjøtt, ingen meieri, ingen egg), og deretter bestemme selv hvor disiplinert du ønsker din diett for å være. Eventuelle endringer du gjør mot veganisme vil være gunstig for deg selv og verden rundt deg.

Hint

  • Når du spiser ute, enten på et hjem eller en restaurant, være forberedt ved å vite hva mat valg du vil ha. Ring fremover for å finne ut om en venn som serverer middagen vil ha vegetabilske alternativer eller hvis du skal ta med egen mat. De fleste restauranter kan lage en vegansk rett, selv om det ikke er oppført på menyen.
  • Kritikere kan være nedslående. Som med alle diett endring, vil du ha noen spørsmål ved din beslutning om å bli veganer. Husk at du gjør dette for deg selv og ikke for andre. Du trenger ikke å forklare eller rettferdiggjøre valg av matsorter.
  • Ved å spise utenfor hjemmet, angi at du ikke spiser noen animalske biprodukter. Folk forveksler "vegan" og "vegetarianer", og kan ikke vurdere ingredienser som egg, fløte eller honning.
  • Ikke overbelastes ned med overgang til veganer. Tilbringe all din tid på å bekymre hva en veganer ikke kan spise vil ta spenningen ut av å planlegge måltider og shopping for vegansk mat. I stedet for å fokusere utelukkende på hva du ikke kan spise i en vegansk diett, fokusere mer på hva du kan spise i din nye sunne livsstil.