Digidexo.com

Symptomer på nyrecellekarsinom

Symptomer på nyrecellekarsinom


Nyrecellekarsinom står for 90% av nyrekreft. Symptomene på nyrecellekreft er de samme som for andre nyre kreft, inkludert blod i urinen, ryggsmerter, en masse i nedre del av ryggen, og / eller ødem i nedre ekstremiteter. En pasient kan også oppleve trøtthet, feber, eller vekttap. Nyrecellekarsinom bare kan definitivt diagnostisert etter en biopsi; alle disse symptomene kan også indikere andre sykdommer eller tilstander, så sørg for å se din lege hvis du er bekymret for nyrecellekreft.

Blod i urinen

Hematuri, eller blod i urinen, kan være en indikator på nyrecellekreft. Blodet kan være synlige for det blotte øye (brutto hematuri), eller bare oppdages ved mikroskopisk undersøkelse. Mange forhold som ikke er relatert til kreft, for eksempel en urinveisinfeksjon, kan også forårsake hematuri. Hvis du ser blod i urinen din, bør du ikke umiddelbart anta at det betyr at du har nyrecellekreft, men du bør undersøkes av legen din omgående.

Low Back Pain

Smerte i nedre rygg, eller på hver side nær den nedre del av ryggen, kan indikere en rekke nyre problemer, hvorav ett er nyrecellekarsinom. Smerten oppstår sent i sykdomsforløpet, og forårsakes av utvidelsen av tumor. Hvis du opplever smerte som ikke er forbundet med en skade, vil du ønsker å sørge for at du forteller legen din om det.

En klump på korsryggen

Selv om tumoren forårsaket av en nyrecellekarsinom ligger i nyrene, kan det vokse seg store nok til å bli lagt merke til eksternt. Hvis du har en subkutan klump eller en masse som ligger på nedre del av ryggen, eller på den ene siden i nærheten av nedre del av ryggen, vil du ønsker å ha det undersøkes umiddelbart. Selv om du ikke har lagt merke til en masse, kan legen være i stand til å oppdage en når han undersøker deg.

Ødem

Ødem er et vanlig symptom på mange nyresykdommer. Når nyrene blir mindre effektive, bygger væsken opp i nedre ekstremiteter, forårsaker hevelse og av og til ubehag. Dette kan oftest sett i anklene og leggene. Ødem av seg selv vanligvis ikke angir nyrekarsinom, men det kan forekomme i kombinasjon med andre symptomer.

Andre symptomer

Andre symptomer som kan oppstå med nyrecellekreft er FUO (feber av ukjent opprinnelse), tretthet og uforklarlig vekttap. Selv om disse symptomene kan alle indikerer mange andre tilstander, hvorav noen er godartet, kan de også indikere tilstedeværelse av mange kreftformer, inkludert nyrecellekarsinom.